nasıl bı ev bu
eşın ne dıyor bu duruma? aılesı sana resmen baskı yapıyor anladığım kadar, yok gezme, nerdesın felan dıye, haksız mıyım?
eşının tepkısı ne ?
sakın ana kuzusu deme
ne yap et kpss ıçın çalış, kurtar kendını
ayrı eve çıkma ımkanınız yok mu?
Kayınbıraderın nasıl gelsın eve, ev çok mu büyük kız zaten sız orda yaşıyorsunuz bıde bebeğın var
o evden gıtmek mı ıstıyorsun
ya bizim memlekette evlilik anlayışında bi yanlişlik var gibi geliyor bana.
evlilik çileye dönüşüyor göz göre göre.
ilk başta bir şekilde ayrı eve çıkacaksın.ben ne zor durumda olup da ayırı eve çıkanlar tanıyorum.madem işte bakıyorsun.ayrı ev ayrı ev.iyi bir şey olsa herkes kaynanasıyla yaşardı değil mi sonuçta tek ev dönerdi masraflar çok azalır bize çok para kalırdı.ama yine de herkes azıcık aşım ağrısız başım deyip ayrı eve çıkıyor.
ben kova burcuyum özgürlüğüm olmadan yapamam.en önimli şey özgürlüğümdür benim için.ayrı ev ayrı ev.
Ben de kovayım ne kovalık bıraktılar ne de baska bır sey...
Cok ıyılerı oyle sandım herkesın kendı annesı kım kotu derkı...
Dedım yaslılar onlara bır nefes olurum ılk zamanlar calışıyordum da oyle buyuk bır hata işte...
sezdim kova olduğunu,çünkü en çok senin canını sıkan işine gücüne karışılması olmuş.biz buna gelemiyoruz işte.
evlenirken tamam dedin diye nüfusuna almadın ya onları,olmuyor de eşini ikna et taşınmaya canım.benim bir arkadaşım bir günde karar verip çıngar çıkartıp ayrıldı k.validesinden.evinde bir çöpü yoktu.önce 2+1 ev tuttular.sen 1+1 tut ne olacak huzurun olsun.3000 kredi çekip beyaz eşyaları aldılar.ufak defeği kızın babası aldı.zamanla da tamamladılar evi bir oda da boş kaldı bir süre.kocasının maaşı da 900 kız çalışmıyor bebeği de vardı.yani onlar yaptıysa herkes yapar.herşey bir günde,bir kavga sonucu gerçekleşti.
anladığım kadarıyla kocan sana destek oluyor
böyle olsaydı bana kayınvalıde vız gelır tırıs gıderdı he der geçerdim
bildiğimi okurdum
Off zor bir durum. Tımarhane gibi ev yahu! Zamanında fazla iyi davranmışsınız ondan ondan... Biraz dişli olmakta fayda var. Geri bu saatten sonra... Allah yardımcınız olsun.
Allah'ımdan başka gıdecek yerım yokk
yaa ben 1 ay öncesine kadar kendime öyle üzülüyordumki tımarhaneliklerle aynı binada yaşıyorum diye ama kadınlar kukübünü okumaya başladıktan sonra şimdi görüyorumki çoğu kadın benzer dertlerden şikayetçi, ne kadar mutsuz kadın var, yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi ama artık birazda kendimde kabahat buluyorum, etrafımdada bakıyorum mesafe koymayı becerebilen ve birazda dişli olan kadınlar daha az eziliyor, kafayada az takıcaksın dışarı çıkmak istiyorsan çıkacaksın, kendini övüyorsa övsün, kaynın sizi sömürüyorsa onun değil sizin enayiliğiniz küsen küssün sevmeyen sevmesin onların istediği kalıplara girince hem mutsuz hem yine yaranamayan olucaksın vs vs. (aynı şikayetleri bende ediyorum bu arada )
benimdeeeeee............ var ama yok gibi olanlardanım :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?