Gidecek yerim yok, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kayipyel

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2023
41
-11
1
21
Merhaba arkadaşlar,
Bu site bana çok iyi geldi, yaşadığım pek çok sıkıntıyı anlatma imkanı buldum. Ama bu aralar yine çıkmazdayım.
Üniversiteyi bıraktım(ailemin haberi yok), 2 ay kadar eniştemin evinde sığıntı gibi yaşadım. Şuan nereye gitsem ne yapsam bilmiyorum. Ayrı eve çıkıp iş bulmak istiyorum ama şuan param bile yok. Ev arkadaşı sitesinde bir adamı tanımıştım, ona anlattım biraz. Gel evimde yaşa, ben kalmıyorum zaten, demişti. Az önce yazdığımda hakaret edip engelledi. Iyiki onun evine gitmedim, belki bana zarar verecekti. Ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Eski sevgilim vardı, o da evlilik istiyor.
Ne yapacağımı şaşırdım artık. Her defasında kendime zarar verme düşüncesi geliyor.
Ailemden hiç bahsetmeyin bile. Evde bir sürü çocuk var, annem bakamıyor bile onlara. Aklı da yerinde değil pek. Babam da evi terketti...
O kadar güçlü biri de değilim. Kime güvensem zarar görüyorum hep.
Ne yapayım? Nerelere gideyim?

Üniversiteyi neden bıraktınız? Bölümünüz neydi? Öyle her tanıştığınız adama güvenmeyin, evine gitmeyin. Neler neler okuyoruz, canınızın kıymeti olsun. Ekonomik özgürlüğünüz ve mesleğiniz olmadan da kimseyle evlenmeyin. Evdeki bir sürü çocuk kardeşleriniz mi?

Annen kim
Offf ne acı bir hayat
Birsürü çocuk terkeden baba koca
Üniversiteyi bırakan sorumsuz bir evlat
Annen şansız bir kadın
Birde aklı yerinde değil diyor nasıl yerinde olsun

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,
Bu site bana çok iyi geldi, yaşadığım pek çok sıkıntıyı anlatma imkanı buldum. Ama bu aralar yine çıkmazdayım.
Üniversiteyi bıraktım(ailemin haberi yok), 2 ay kadar eniştemin evinde sığıntı gibi yaşadım. Şuan nereye gitsem ne yapsam bilmiyorum. Ayrı eve çıkıp iş bulmak istiyorum ama şuan param bile yok. Ev arkadaşı sitesinde bir adamı tanımıştım, ona anlattım biraz. Gel evimde yaşa, ben kalmıyorum zaten, demişti. Az önce yazdığımda hakaret edip engelledi. Iyiki onun evine gitmedim, belki bana zarar verecekti. Ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Eski sevgilim vardı, o da evlilik istiyor.
Ne yapacağımı şaşırdım artık. Her defasında kendime zarar verme düşüncesi geliyor.
Ailemden hiç bahsetmeyin bile. Evde bir sürü çocuk var, annem bakamıyor bile onlara. Aklı da yerinde değil pek. Babam da evi terketti...
Baban evi terkettiyse babanla konusamaz misin sana destek olabilsin maddi olarak

Bir de sana net den tanıdığın adam niye iyilik yapsın? Hayır kurumu mu?
Menfaatini var, elde edene kadar.
Onun yanına gitseydin ya seni boğsaydı, ya tecavüz etseydi.
Aklını başına al üniversite oku, işe gir çalış
O Kadarı sizi ilgilendirmez, kimin ne yaşadığını bilmeden kafaya göre yorum yapmak kolay

Annen kim
Offf ne acı bir hayat
Birsürü çocuk terkeden baba koca
Üniversiteyi bırakan sorumsuz bir evlat
Annen şansız bir kadın
Birde aklı yerinde değil diyor nasıl yerinde olsun
Bilip bilmeden konuşma. Üniveriste için para gönderen mi var. Yurt ücretini bile ödeyemiyorum

Üniversiteyi bitirene kadar babanızla kalmaz mısınız

Üniversiteyi neden bıraktınız? Bölümünüz neydi? Öyle her tanıştığınız adama güvenmeyin, evine gitmeyin. Neler neler okuyoruz, canınızın kıymeti olsun. Ekonomik özgürlüğünüz ve mesleğiniz olmadan da kimseyle evlenmeyin. Evdeki bir sürü çocuk kardeşleriniz mi?
Maddi olarak destek olan yok, yurt ücretini bile ödeyemiyorum. Part time çalışıyorum yetmiyor

Bilip bilmeden konuşma. Üniveriste için para gönderen mi var. Yurt ücretini bile ödeyemiyorum
KYK Kredisi alıyor musunuz? Bir de part time ya da vardiyalı bir işte çalışabilirsiniz. Biraz uzatsanız da bir şekilde bitirirdiniz. Sonra en azından bir güvenceniz olurdu.

Merhaba arkadaşlar,
Kac yaşındasın?
Sakın ama sakın bu durumunda hiçbir erkeğe güvenme ve bilmedigin insanların evinde falan kalma.
Burs falan alma imkanın olabilir mi acaba okula devam etmek istiyor musun ? Kaymakamlık sosyal hizmetlere falan başvurdun mu? Yarı zamanlı çalışıp okuluna devam eden insanlar da çok.bu durumda yanlış bir adım atarsan ilerisi çok büyük pişmanlık olur.

Annenin durumu yazdığın gibi değil mi
Bilmediğim nedir sen anlat
Hepimizi pasaklı yetiştirdi, saçımı taradigini bile hatırlamıyorum. Çocukken hocalardan azar işitirdim okula düzenli, temiz gel diye. Böyle biri haklı mı şimdi?

üniversiteler online eğitim veriyor yurtta ya da aynı şehirde bile kalmanıza gerek yok aslında
dahası
yurttan daha uyguna kalacak yer zaten bulamazsınız ki...
birilerinin yanına sığınmak dışında yurttan daha uygun nerede kalacaksınız?

Yaşın kaç?
Hangi ildesin?
Kaçıncı sınıf ve ne okuyorsun?
Yurtta mı kalıyordun normalde?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X