Gidemeyeceğimi nasıl söyleyebilirim?

Aynı durumdayız diyebilirim.
Çok çok sevdiğim yakın arkadaşım bir doğu ilinde yaşıyor ve çok davet ediyor, gidecektik kaç kez niyetlendik, iki arkadaş gideceğiz hatta.
Lakin gidemiyoruz işte..
Sebebi can korkusu da değil aslında, ecel geldiyse orda da olur burda da..
Bizim derdimiz terör orda o kadar yoğunken (aslında dört bir yanımızı sardı da neyse) oraya gezmeye gitmek vicdasızca geliyor, yanlış gibi..
Üstelik huzur yokken nasıl gezeceğiz. İnsanlar ne şartlar altında nelerle uğraşıyorken gitmemeliyiz diye düşündük.

Arkadaşım epey üzüldü ama anlayışla karşıladı. Biz yakınız ve samimiyiz.
Sizin ilişkinizi siz daha iyi bilirsiniz, direkt söyleyin, gerisi onun anlayışına kalmış.

Gerçeği söyleyin canınız mı önemli arkadaşınızın gönlünün olması mı?

Babanızın izin vermediğini söyleyin. Daha sonra babamlarla gelecem deyin. Yapacak bişey yok küserse küssün.

Gitmeyin kırılacaksa kırılsın....ben açık açık söyluyorum valla...canım milletin kırılmasından daha degerli...

Karar sizin ama ben yalnız başka bir şehire pek gitmezdim herkes iyidir ama benim düşüncem
Ölümle ilgili ölüm gelmişse evinde yada başka şehir fark etmez zaman dolmuştur.

o da iste kötülüğünden degil de gelmemi cok istiyor, ama o kadar mesele oldu ki gelecek olsam bile kesin bir sey olur ucak duser yani. babam izin vermiyor dıyecegim artık direkt, küsecek yine ama elimde degil ne yapayım. cidden ızın vermiyor yani...ya da annesine anlatsam durumu belki daha anlayıslı karsılar.

evet aslında bız de cok samimiyiz ama onun da huyu öyle, ne bileyim, ben gitsem kesin bir sanssızlık olur ve kötü bir sey olur yani. annemlerin aklı kalsın da istemiyorum. benim de icim rahat degil sizin gibi. keske benim arkadasım da anlayısla karsılasa cok seviyorum onu kırmak da istemıyorum ama elimde degil. annesiyle konusup durumu anlatmayı dusunuyorum belki daha iyi olur.

Onca arkadasinin hakkinda yazdiklarindan sonra
Gitmesende olur yani küsmesife pek umrunda olmaz herhalde..

Benim de kızım var şimdilik yürümeyi yeni öğrense de... hayatta göndermem netim. Canımdan kıymetli mi arkadaşın kaprisi... Şu an eşim bana avm leri bile yasakladı. Çok tehlikeli bu aralar. Dersin babamın içi rahat değil ileri bir tarihte hep beraber gelmeyi planlıyoruz diye.

Ben Ankara'nın göbeğinde bile eşi dostu davet edemiyorum, ortam bu kadar karışıkken davet etmeye çekiniyorum. Bir olay olsa, ben davet ettiğim için birileri burda olsa ve o olayı yaşasa kendi kendimi yerim.

Arkadaşınız da pek düşüncesizmiş hakikaten. Bunları hiçe sayması ve ısrarla davet etmesi çok saçma.

Ailem ben oradayken çok huzursuz olacak, onlara uykusuz geceler yaşatamam deyin. Ben oraya gelsem diken üstünde olurlar, onlar o kadar rahatsızken ben de rahat edemem deyin. Çok istiyorsa o sizin şehrinize gelsin.

Ayrıca arkadaşlığınızı da gözden geçirin bence. Karşı tarafın tedirginliğini hiçe sayıp sadece kendi istekleri üzerinden beklentiye girmesi hiç hoş değil

Onca arkadasinin hakkinda yazdiklarindan sonra
Gitmesende olur yani küsmesife pek umrunda olmaz herhalde..
onca insan dediginiz kisiler arkadasım degil zira rahatsız oldugum kisilerle görusmuyorum. zamanında arkadasken dert edip yazmıstım. mesela evli bir erkekle görüsen bir arkadasımla kavgamızdan bahsetmistim, siz de benim bunu dert edip buraya yazmamdan rahatsız olmussunuz demek ki. ya da surekli yiyip yiyip hesabı bize kitleyen, insanların keyfini kacıran arkadasımdan rahatsız olmamdan bahsetmistim ama siz bundan da rahatsız olmussunuz. ya da surekli birbirini cekistirip yuz yuzeyken askım dıye konusan kız grubundan bahsetmistim, görusmek istemiyorum ama benim ustume cullanmalarını engelleyerek nasıl iliskimi kessem diye. evet ben bunları dert ettim yazdım buraya, siz bunları kabul edecek insansanız bilemem, ama ben degilim, hatalıymısım demek ki.
ek: pahalı saklama kaplarımı unutmusum. onları da altı ay getirmeyen arkadasım icin burada bu ne cingenelik diye konu acmıstım. siz boyle seylere karsı genis ve anlayıslı davranıyorsanız bilemem. ben degilim. ve evet o arkadasımla da görusmuyorum. saklama kaplarımdan sonra arabamı da gasp etmeye kalktı.

evet haklısınız. ben de istanbuldayım ama asla kalabalık yerlere girmiyorum, korkuyorum. iste bir sey olmasa bile simdi ben oradayken olursa annemin babamın sozunu dinlemedim diye daha da uzulurum. annesiyle konusmayı dusundum. daha anlayıslı davranacagını dusunuyorum en azından

Senin derdinden banane konu açmışsın yorum yapıyoruz işine gelen yoruma teşk et işine gelmeyeni tersle

Bence anlatın.. Anlayışla karşılamak zorunda, ülkemiz bu haldeyken biraz sabır anlayış lazım herkese..
Biz de 3 arkadaşız, birimiz doğuda.. Çok güzel hayaller kurduk, güzel olacaktı ama olmadı işte.

Valla keşke bitse de gönül rahatlığı ile herkes istediği yere istediği şekilde gitse..

Siz konuşun.. Anlamak zorundalar

Valla su davet olayını atlatabilsem cok guzel olacak, cunku bir türlü anlasamadıgımız tek nokta bu. Bir de kendisinin cok hoslanmadıgı ama yakın oldugu baska bir kız var, o gitti yanına ben gitmedim diye onu kıskandırmamız lazım gel gel diye tutturdu. Annesi beni arayıp bizzat davet etti gecen gün, ben de sanırım annesini arayıp soyleyecegim, biz daha sonra ailecek gelmeyi dusunuyoruz su durumda babam tek gitmemi istemiyor diye

Gecen ay baska bir arkadasımın yanına gitmistim, ben dondukten iki hafta sonra Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırmıslardı, sonra ona komsu bir sehirde teröristler askere saldırmıstı falan. Simdi oraya gittim ya onun yanına da gitmek zorundayım gibi duusunuyor. Ortalık durulsa keske de gönul rahatlıgıyla ülkemizin dört bir yanını gezebilsek

Açıkça söyleyin neden gidemeyeceğinizi. Bırakın küserse küssün. Bu kadar her şeye küsen insanla eninde sonunda tam olarak küseceksiniz zaten, bu tür insanlar küse küse çevresinde insan bırakmaz çünkü. Böyle insan halinden anlamayan sounlu insanlar için " aman küsmesin, aman kırılmasın" çabasını gereksiz buluyorum. Çünkü ne yaparsan yap, küsecek bir şey bulurlar. Başkasının hassasiyeti de onların bu sorununu besler. Bırakın arkadaşınız da kaç yaşına gelmiş, her şeyin istediği gibi olamayacağını öğrensin. Zaten ortada küsecek bir şey de yok. Makul bir insan karşısındakinin tedirginliğine ve kararına saygı duyar. Böyle arkadaşlar salt stres kaynağı, ömür törpüsü bence.

Eşim antepli surekli ordayiz ayda bir gider birkaç gün kalır geliriz öyle yok bombalar patlıyor füzeler uçuyor diye birşey yok ama içinden gitmek gelmiyorsa arkadaşına açık açık söyle babam izin vermiyor güvenlik açısından de arkadaşın kırılmaz yani

Doğruyu söyleyin bir buçuk yıldır arkadaşım çağırıyor ama ben de Vandan Urfaya gidemiyorum yollar tehlikelidir diye ayan beyan da söylüyorum yani ne olacak.hem aile izin vermiyor hem güvenlik açısından şartlar uygun değil başka sebebe gerek yok gitmemeniz için zaten.

Bence babam izin vermiyor deseniz iyi olur.baska bahane bulsaniz daha sonra yine israr ederler.cok istiyorum ama babama bir turlu kabul ettiremiyorum diyebilirsiniz.ama su tuhafima gitti dogrusu,korkuyorum gitmekten demissiniz ardindan nazari cok degen biri yazinca garip geldi.nazar isid saldirisindan daha mi etkili geliyor ki size

Bence babam izin vermiyor deseniz iyi olur.baska bahane bulsaniz daha sonra yine israr ederler.cok istiyorum ama babama bir turlu kabul ettiremiyorum diyebilirsiniz.ama su tuhafima gitti dogrusu,korkuyorum gitmekten demissiniz ardindan nazari cok degen biri yazinca garip geldi.nazar isid saldirisindan daha mi etkili geliyor ki size

Herkes canın daha önemli gitme demiş. O arkadaşı 1 yıldır orada ve başına bir şey gelmemiş. İstanbul havaalanında da olmuyor mu o saldırı? Ankarada ? Ya da Pariste ? Gaziantep'in sınıra 5-10 km olan yerlerinde yaşamıyorsa bir çatışma yok. Gitmek istemiyorsanız gitmeyin ama bu bana daha çok evham gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…