Giden gitti kalana ne olacak

ATTRAENTE

ACTA EST FABULA
Pro Üye
19 Ağustos 2008
18.080
54.871
1.123
İstanbul
Aslında ne yazmalıyım bilemiyorum. Hayatımda en değerli şeyim ,bağlandığım,duygularımın orta yerine koyduğum kedim cumartesi günü öldü. Ani bir kalp kriziyle bir dakika içinde kayıp gidiverdi ellerimden. Doktorunu arama fırsatım bile olmadı. 9 yıldır birtek gece onsuz uyumadım,yıllık izinlerime bile çıkmadım onunla biraz daha vakit geçirmek için. Ama o gitti işte. Kimseye anlatamıyorum bunu , insanlar kedi mi ? deyip gülümsüyor. Acıdan katıldım sanki. Ne yapacağımı bilemiyorum. En iyisi yazmak dedim içimden,belki fikir verebilirsiniz bunu nasıl atlatacağıma dair.Ama ne olur hayvan bu , bu kadar da olmaz diyen yorumlar yapmayın. Bu tür şeylere dayanacak durumda değilim.

sonuçta bir canlı değilmi bende muhabbet kuşumu kaybedince çok üzüldüm ağladım (( allah ssabır versin.

Benimde su kaplumbağam öldüğünde çok ağlamıştım. İnsanlara gülerlerse gülsünler. Netice itibariyle hayvanları sevmeyen insanlarıda sevmez. Hayvan sevmeyen insanlardan korkarım ben...

Hepinize çok teşekkür ederim.

2010 yılı çok kötü geçiyor benim için.Altı ay önce annemi kaybettim. Şimdide oğlumu. O kadar zor geliyor ki. O çok ağır şeyler atlattı.Böbrek yetmezliği , sarılık,pankreatit,zartürre ama her seferinde geri geldi. Onca savaştan sonra böyle ansızın gitmesi şoka soktu beni. Çok emek verdiğimden belki anlatılmaz bir bağımız vardı. Akşam eve gittiğimde iki ayağının üzerine kalkıp,çocuk gibi kollarını uzatır onu kucağıma almamı beklerdi. Gece göğsümde uyurdu.Saat başı uyanıp beni severdi.Ondan başka üç kedim daha var ama o evlattı benim için.Eve biraz geç kalsam sızlanarak camda beklerdi. Şimdi o koskoca ev bomboş geliyor bana.Eşyaları,mamaları,ilaçları,dökülen tüyleri herşey yerli yerinde bir o yok.Öldüğü an gitmiyor gözlerimden.Gözlerini gözlerime sabitledi ve öylece kaldı.Çıldıracak gibiyim.

Başınız sağolsun bir evcil hayvanı olmayan söylemek istediklerinizi anlayamaz. Bende hep düşünürüm oğluma bakarken bir gün ona birşey olursa ben n'aparım diye. Benimde Golden Retriever cinsi güzeller güzeli oğlum var. Allah acısını göstermesin. Tekrar başınız sağolsun. Zamanla atlatıcaksınız. Sadece biraz zaman.

Yıllarca hep bundan korkarak yaşadım. Yine de Allah'a hamd ediyorum , kötü bir hastalık vermediği için. Hayvanlarını hastalık yüzünden uyutmak zorunda kalanlar var,çok zor seçimler bunlar.Şükür ki böyle bir şey yaşamadım ama o anı atamıyorum aklımdan. Gözlerindeki o son bakış yüreğimi parçalıyor. Kendi gibi bembeyaz bir kumaşla kefenledim onu ve kimseye izin vermeden kendim gömdüm. Ama işte yıllarca sımsıcak kucağında sakla sonra buz gibi toprağa bırak eve dön. Nasıl yaşayacağım bundan sonra bilemiyorum.Dediğiniz gibi ancak sizin gibi evcil hayvanı olanlar anlayabiliyor bunu. Diğerlerine çok hayret verici ya da gülünç geliyor. Aklımı meşgul eder diye bugün işe geldim ama hata yapmışım. Yıllık izne ayrılacağım bugün. İlginize çok teşekkür ederim. Allah köpeğinizle mutlu ve sağlıklı çok uzun yıllar nasip etsin.

Canim basin sag olsun, annen icinde cok uzuldum ,topragi bol mekani cennet olsun,rabbim sana iki kaybin icinde sabir versin, okurken goz yaslarima hakim olamadim ,cok uzuldum ,o duyguyu bilirim ,onlara sadece bir hayvan diyenleri hic bir zaman anlayamadim , insandan daha cok seyi anliyor ve seziyorlar,sevginizi size daha cok sevgi duyarak geri veriyorlar,onlar sadece bir hayvan degil ,herseyi anliyorlar ,tek ihtiyaclari olan sevgi okadar..
Sadece konusamiyorlar ,konussalar eminim cok sey anlatabilirlerdi bizlere,hayvanlarin aci cekmelerine hic dayanamiyorum ,heleki bu aci insanlar tarafindan eziyet seklinde yapilirsa ,nasil bir insan onlari,bir canli yerine koyamaz ve olara olmayacak iskenceler yapar .
Neyse konuyu daha fazla dagitmayayim..
Icimde soylemek istedigim cok sey var aslinda ..
Tekrar basin sag olsun canim en azindan aci cekmemis ,senin kollarinda huzur icinde olmus bunu dusun ve onun icin sevin ..

Son düzenleme:
başın sağ olsun arkadaşımm((

seni çookk iyi anlayabiliyorum..
çocukluğumdan itibaren kedili evde büyüdüm ben..
yıllar içinde bizi sevgiye doyurup.........
sora sessizce ayrılıyolar yanımızdan ne yazık ki......
kimisi yaşladığı için,kimisi biz insanlarda olduğu gibi hastalık sebebiyle gidiyor..
ve hatıralarıyla,şebeklikleriyle,mis kokularıyla kalmak dayanılası bi acı değil..

kısacık ömürlerinde bu kadar içten sevmeyi beceren,kendilerine aşık ve hayran eden birer melek onlar..
yeryüzünde birer melektiler,artık gökyüzünde melekler..

ancak ne mutlu ki,ona sıcacık bir yuva ve sıcacık bir kucak vermişsin..
o şanslı bi pisicikmiş arkadaşım..
her ikiniz de birbirinizi bulduğunuz ve sevdiğiniz için şanslıymışsınız..

tek çare ,
sokaklarda çöp kutularına tırmanamayacağı için,arabalardan kaçmayı bilemeyeceği için,kış soğuğuna ve yağışlara dayanamayacak kadar minik olduğu için,bebek bir pisiye daha yuvanzı açmanız olucak diye düşünüyorum..
yaranız ancak bu şekilde biraz hafifleyecektir canım arkadaşım..
Allah sabır versin size..

anneniz de nurlar içinde uyusun inşallah canım arkadaşımm..
Allah sabır versin size...

canım sana EFT duygusal özgürleşme tekniğini önerebilirim, hatta kedisini kaybeden bir bayanın tedavi videosu var sana özelden gönderiyorum, uygulaması hem çok kolay hem de kalıcı...

Hepinize çok teşekkür ederim , duygularımı anlayabilen birilerinin olduğunu görmek çok güzel. Yaramı sarmaya çalışıyorum , öte yandan evdeki diğer kedilerimin durumu üzüntümü derinleştiriyor. Hele bir tekirimiz var oğlumun koynunda büyüdü. Yemiyor içmiyor abisini arıyor. Gözleri dolu dolu , yürek acısı oturuyor karşımda. Bağrıyor,sızlanıyor benimle birlikte yas tutuyor. Elbet hafifleyecek ama ne zaman bilemiyorum. Kollarımda yatıp,patileriyle yüzümü sevmesini çok özledim.

Duygusal özgürleşme tekniğini deneyeceğim. Sağol kahvefincanı, desteğiniz o kadar değerli ki benim için

Eklentiler

• $Görüntü0026.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 220
Son düzenleme:
foto ne kadar anlamlı....
annesi bak onu ne kadar güzel sevmişsin...
ne kadar mutluymuş..
zaman ilaç biliyosun canımm..

Son düzenleme:
foto ne kadar anlamlı....
annesi bak onu ne kadar güzel sevmişsin...
ne kadar mutluymuş..
zaman ilaç biliyosun canımm..

O zaman nasıl geçecek bilemiyorum. Sanki bütün hayatım boşalmış , herşeyim gitmiş gibi.Her akşam koşa koşa gittiğim evim bile bana itici geliyor artık. Desteğine çok teşekkür ederim arkadaşım. Yazdığınız satırlar çok değerli benim için , yüreğine sağlık

Nerdeyse yedi ay olacak oğlum gideli. Birazcık hafiflesin diye bekliyorum ama olmuyor. O kadar yalnızım ki o gittiğinden beri. Bu sabah uyandım, gözlerimi tavana dikip bir müddet yattım öylece. Ne kadar mutlu uyanırdım sabahları,kokusunu özledim,ona sarılmayı özledim,yanıma yatıp patileriyle beni sevmesini özledim,bardağımdan su içmesini,duşta başımda beklemesini, akşam işten çıkınca koşa koşa eve gelmeyi,onunla geçirdiğim her anı özledim. İçim kavruluyor acısından.Dayanmaya hayata devam etmeye çalışıyorum.Kendime başka uğraşlar edinmeye çabalamak falan boş. İçimde kocaman bir boşluk duruyor.Nasıl bir sevgidir bu, neden hafiflemiyor bu acı?Ne bileyim içimi dökmek istedim işte,bulamadım yazmaktan başka bir çare...

Kedi cok tatli yaa kiyamam ona..
Ben eskiden cok duskundum kedilere, bir tane disi almistim hep dogrurdu ne guzel minik minik
Sonra o kedim hamile oldugu zmn kucuk Van kedimiz olmustu, bir gozu yesil digeri mavi cok harika bir hayvan turu.. hamile kedim o Van kedisini basta kiskanmisti ama sonra emzirmeye baslamisti, alismislardi birbirilerine.. Ama Van kedim daha kucuk iken birileri aldi gitti ve bir daha bulamadik onu :-S
Benim kedim'de hep yanimda uyumak isterdi, mirildanirdi ve tirnaklari ile seveyim derken cildimi yirtiyordu masumca

gözlerim doldu valla.. ki ben normalde cok hayvansever biri degilimdir ama
seni cok iyi anliyorum.. kedi seklinde degilde, oda bir kalbe sahip canli gözlüyle bakiyorum..
hatta anlatmak isterim.. tamam belki duygusal dönemimdeydim ama..bi keresinde..
mutfakta kocaman bir ari vardi.. artik esek arisimi bilemiyorum..
ben korktugum icin ariyi süpürgeyle camdan disari itmeye calistim, ne ona zarar vereyim
nede o evde kalsin istedim.. ama bir anda nasil oldu, hizla vurmusum, ari yere düstü...
hala canliydi ama yavas yavas hareket ediyordu.. o an öyle kötü oldumki , sesli sesli agladim...
onunda cani var, oda bir canli diye düsününce, mahvoldum agladim hemde nasil..
ama kimse evde yoktu, olsaydi gülerdi belki..
ahmet kayanin bir sarkisinda sanirim.. diyor ya : " bir karincayi bile incitme cocuk, bir karincayi bile"

Alışamıyorum işte.Hayatımı paylaştım onunla ben. Çektiğim her acıya merhem oldu sevgisi.Gece bana sarılıp yattığında her derdimi unuttum yıllarca.Aşk acısı,hastalıklar,ölümler herşey geçiyor,zaman duruyordu onun yanında.Aramızda çok güçlü bir bağ vardı.Bakışarak bile anlaşabiliyorduk. Öyle ani olduki herşey, 40 saniye sürdü.Kalp masajı yaptım,suni tenefüs denedim olmadı.Patileriyle ellerimi tuttu,gözleri gözlerimde gitti. Çıldıracak gibi oluyorum bazen,o dakikayı silmek istiyorum içimden.

canım lütfen bi başka minik cana yuvanı açmayı düşün..
ancak bu şekilde hafifliyor..
bitmiyor acısı,dolmuyor yeri ama daha iyi hissettiriyor.. buna inan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…