Ben üniversiteye gidiyordum.O da üniversite bitirmiş tekrar sınava girmişti.5 yıllık bir bölüm kazandı öğretmenlik,ben 19 o 23 yaşındaydı.
2. Yılımızdı hemde.Baktım ki okul erken biterse kalmadan 28 de biter.Askerlik iş bulma atanma para biriktirme 31 32 bulur,dedim.Olup olmayacağı da belli degil zaten dedim.Ben de 27 28 olucam onu beklerken:))) Bir de çocuk gibi ayrılıp barışırdı kinciydi,günlerce yazmaz sonra yalvarırdı barışmak için.Sogudum ben de haliyle.
Şimdi 30 yaşında o öğretmenlik bölümünü okumadı polis oldu sanırım bu yıl.Yani evlensek bile tam tahmin ettiğim gibi bekleyecektim.Anca 30 da bir baltaya sap oldu.
İlişkiler başlar ve biter. Her ilişki evliliğe varamaz çünkü yaş ilerledikçe düşüncelerimiz, hayata bakışımız ve beklentilerimiz değişir.
Karşınızdaki sizi hayatından çıkarmış. Siz de çıkarın ve hiç olmamış gibi davranıp önünüze bakın. Geriye dönüp bakıp hesap sormak karşınızdakine değil size ceza olur.
Merhaba kızlar ben fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum
Uzun süreli bir ilişkide sevgilinizin sizi çok severken, daha sonra bazı şartlar dolayısıyla ailesine boyun eğip memleketten başkasıyla nisan şansı dolmasına karşılık bir ceza verir miydiniz. ( nasıl bir ceza verirndz mesela)) Yoksa sessiz mi kalırdnz.
Başkasıyla nişanlanan adama neyin cezasını vereyim. Tekrar dönse tırnağımın arasındaki pisliği vermem ben. O kadar değersiz değilim. Dönmediyse zaten elin nişanlısının neyini cezalandiriyorum.ayrica nedeni ne olursa olsun giden bir de üstüne başkasıyla nişanlanan adam benim gözümde cezalandirmakla uğraşabileceğim değerde bile değil. Vaktime yazık.
Bence sizin iliskiniz zaten sağlıklı degildi. Ayrilacaginiz da taa burdan belli oluyordu. Evlenseniz bile bosanirdiniz. Boylesi daha iyi olmus. Ayrica seni onemsemeyen birine ne cezasi vereceksin merak etmedim degil?
Uzun süreli bir ilişkide sevgilinizin sizi çok severken, daha sonra bazı şartlar dolayısıyla ailesine boyun eğip memleketten başkasıyla nisan şansı dolmasına karşılık bir ceza verir miydiniz. ( nasıl bir ceza verirndz mesela)) Yoksa sessiz mi kalırdnz.
Ailesinin lafıyla kendi geleceği hakında karar veremeyen adam adam değildir.Ailesinin boyundurluğu altında olan insandan ne koca ne baba olur.Sevgisinin arkasında duramayan insan,yarın birçok zor şartlarda hiçbirşeyin arkasında duramaz.Şartlı şurtlu ilişki evlilik olmaz.Böyle birine cea vermeye bile tenezzül etmem.En büyük ceza yok sayıp önüme bakmak,kurtulduğuma dua etmek olur.