- 9 Kasım 2017
- 744
- 724
- 103
Yinede siz her agladiginda birinin kucagina vermeyin eve donunce size zor olur alisirsaEvet bana bebegıme bır oda anneme bır oda var. Yanı uyusa aglasa kımse duyup uykusu bölünmez bende cok rahat ederım oyle olunca aglasada zırlasada bı ben duycam. Gıdecegız allah ızın verırse
Dugune 3gun kala gıdıcez 4.gün düğün sonra 6gun kalıyor bıze dugun stresını atmalık zaman kalıyor ozamana kadarda zaten dedıgımız gıbı 2.5-3aylık olacak. Teyzemde bızden baska yatılı mısafırde yok hemde cogu enıstemın akrabası esı dostu onlar baska eyaletlerden gelıp ucakla doneceklermıs dugunden sonra zaten ıkı uc kısı harıc kımseyo tanımıyorum onlardan kımsenın kucagına vermem bebegımı. Zaten dedım dugunde aktıf olmamı beklemeyın dıye oo sen gel yeter dedıler ondan rahatımNormalde pinpirikli biriyimdir ama o zamana kadar biraz daha büyümüş olur bebeğiniz , birde geliyorum ama düğünde çok durmam elden ele dolaşıp hasta falan olur o yüzden çok ortalığa çıkmam diyebilirsiniz. Eğer anlayışlı insanlarsa gidilebilir bence, çünkü üç aylık falan olmuş olur o zamana kadar. Millet küçücük bebeklerle dünya turu yapıyor. Henüz bebeğim yok ama olursa biraz rahat olmaya çalışacağım, yoksa dışarı çıktığı anda hasta oluyorlar. Arkadaşlarım var kırkı çıkmadan dışarı kendini atanlarda pek sorun yok, benim gibi pinpirikli olanların çocukları sürekli hastaSizi zorlamayıp çocuğa yapışmayacak türden kişilerse gidilebilir hem size de değişiklik olur, ev de müsaitmiş. Hem çok düğün öncesinden değil de bir iki gün önce gidip düğün sonrası bir hafta kalacak şekilde biletinizi alın derim. Bebeğinizle düğün öncesindeki o kargaşaya çok dahil olmazsınız.
Yok bızden bırılerı harıc kımseye vermem zaten tanımadık ınsanlar elınımı yıkadı mıkrop mu tasıyor bılmedenYinede siz her agladiginda birinin kucagina vermeyin eve donunce size zor olur alisirsa
Anlattığınız gibiyse gitmek en güzeli, sizde bunalmışsınızdır değişiklik olur. İyi düşünün iyi olsun derler ya o hesap bence güzel bir hatıra olur sizin için.Dugune 3gun kala gıdıcez 4.gün düğün sonra 6gun kalıyor bıze dugun stresını atmalık zaman kalıyor ozamana kadarda zaten dedıgımız gıbı 2.5-3aylık olacak. Teyzemde bızden baska yatılı mısafırde yok hemde cogu enıstemın akrabası esı dostu onlar baska eyaletlerden gelıp ucakla doneceklermıs dugunden sonra zaten ıkı uc kısı harıc kımseyo tanımıyorum onlardan kımsenın kucagına vermem bebegımı. Zaten dedım dugunde aktıf olmamı beklemeyın dıye oo sen gel yeter dedıler ondan rahatım
Valla gel de gel diye biletimize kadar almışlar çok nazikler allah razı olsun aman bebeği var sımdı onla mı ugrascaz bu telasede demedıler yanı. Bebekle degısık bı deneyım olacak ama cogu arkadasın dedıgı gıbı sankı turkıyede aglamıcak hasta olsa burda da oluyor ınsallah huzurla atlatırız o o gunuEmzirme önlüğünütakip emzirmiştim:) ben bile şaşırdım sakinliğine.
Düğünde yapacak bisey yok insanlar sizin o halinizle istemişler razılar. Sağolsunlar
Valla ınsallah aglamazda bende öff pöff ne zaman susacak uyumayacak mı söylenmelerine maruz kalmam yarabbiiiiiYolculukta en nefret ettiğim ses bebek ağlamasıdır ne hikmetse hep beni bulur istisnasız genelde de uçak koltuğunu tekmeleyen yaramaz çocuklar. Ama yine de ağzımı açıp tek bir kelime bile etmedim çünkü onlar çocuk bilinçli olarak yapmıyorlar herkes bunun farkında. Tepki gösteren de çıkabilir ama bu bir şey değiştirmez bebek sonuçta.
Gönül rahatlığıyla gidin bence size de değişiklik olur zor olur ama en azından bebeğiniz daha küçükken almanya görmüş olur iyi yönden düşünün
Insallah ve müthiş bir yaşanmışlık kalacak geriye.Valla gel de gel diye biletimize kadar almışlar çok nazikler allah razı olsun aman bebeği var sımdı onla mı ugrascaz bu telasede demedıler yanı. Bebekle degısık bı deneyım olacak ama cogu arkadasın dedıgı gıbı sankı turkıyede aglamıcak hasta olsa burda da oluyor ınsallah huzurla atlatırız o o gunu
Insallah sorunsuz gecer saol canımInsallah ve müthiş bir yaşanmışlık kalacak geriye.
Dilersen 2 yaş altı için de ayrı koltuk alabilirsinCok zırıldak ınsanlara 3saat ezıyet olur mu dıye dusunuyorum. Bıde yanımızda kım oturacak koltuklar 3kısılık. Tek kaygım onlar. Yoksa bısey olacaksa evdede oluyor tabıkı. Zaten 2yasına kadar ayrı bı koltuk satın alamıyorsun ama cuzı bır ucret odeyıp kucagında goturuyorsun. Insallah ozamana kadar duzene gırer uykusu emmesı de. Yoksa bız yolcuyuz telefonlar susmuyo
Canım koltugu bende dusundum ama benımkını mumkun degıl bıyere yatırmak bosuna para verıcem hıc yatmayacagına emınımDilersen 2 yaş altı için de ayrı koltuk alabilirsin
Evet almanya malesef kasvetli ülke havası hıc bellı degıl agustosta sel götürdüğü oluyor bılıyorum. Bızımkıler ben bebekle gıdıyorum dıye yok bebek koltugu yok altacma takımı bez ne varsa stoklamıslar bı bavulla gelecen dıyorlar. Ee bı bavulla gıdıp 5bavulla gerı donecez o belli. Acaba o bebek taşıma şallarından mı alsam
Valla ınsallah aglamazda bende öff pöff ne zaman susacak uyumayacak mı söylenmelerine maruz kalmam yarabbiiiii
Slingi kesin alacagım en azından orada sızar bari. Yurtdısı ucus oldugu ıcın en az ıkı saat kala havalımanında olmamız lazım havalımanına 1saat mesafedeyız il olarak. Ee oraya gıtmek ucagın kalkması kafadan 3-4saat 3-3.5saat arasıda almanyaya ınmemız ordan bavul bekle cıkıs yap derken bız 8saat meme acık nerdeyse mecburen emzirme örtüsüyle kapatıp ayar yapıcaz. Anneme söyledim benden havalımanında pek bısey bekleme ancak sırt cantasını alırım bebegın dıye. Valla bıde ben emzırdıgımden dolayı mıdır nedır sureklı acım yada corbadan gırıp tatlıdan cıkacak kadar genıs zaman dılımı olmadan alıstırdıgımdan mıdır bılmem sandvıc kek falan yapıp alcam yanıma bıde onun cantası. Kabile göçü gibiayy yazik ya cok istiyorlar demekki sizin de olmanizi. herseyi dusunmusler.
slingi ilk oglumda istemis ama alamamıştım. anneme esnek kumastan yapmasini soylemistim. yapana kadar 7-8 aylik olmustu. toplu tasimalarda onu kullandim hep.
kucukte buyugunden kalan slingim duruyordu. cok gazli beni cok arayan bir bebekti. hos buyugu de oyleydi de o zaman daha tecrubesizdim. kucuk olani is yaparken falan hep slinge koydum evde oyle gezdirdim. az buyuyunce de neko nun ergonomik kangurusunu aldim. 1,5 yasinda simdi. agirlastikca sirt kismini kullandim. çoğunluk sirtimda durmadikca oraya aliyorum.
slingle rahat edersiniz bence. anneniz de varmis. yolculuk konusuna birsey diyemiyorum ama değişiklik olur size de belki.
İyi yapmışsın dök içini. Anne olunca daha cok anlatma ıhtıyacı hıssedıyomus ınsaniki cocuk ucakla sehirdisina gittik. donerken herkesin inmesini bekledim. cocuklarin ikisi de uyuyordu. birini kucagima kanguruya koyacaktim. arkadan insanlar beklemesin diye herkes insin istedim. neyse herkes inmis gozukuyordu. tam kucugu kanguruya koycaz buyuk uyandi. 6 yasinda. uyku sersenligi huysuzlugu ile onu kucaktan indirip esimin ve benim kenara cekilmem gerekiyordu. arkada son bir bebekli baska yolcu ve annesi kalmis cunku. buyuk olan direndi o an ama hepi topu bir dakika bile surmemistir yol vermemiz. arkadaki basladi uflamaya puflamaya. musaade edin demesiyle uflamasi arasinda 20 saniye bile yok. uff hadi musaade edin sizi mi beklicez falan filan basladi soylenmeye. ben de cevabini verdim tabi hemen. ben cevabini verince geri vites yapti bisi demedim bizde de cocuk var anliyorum falan diye.
hem kendi yasadigimi anlatıp icimi dokmus oldumhem de demem o ki bazi insanlar cok kaprisli. o tarz insanlari onemsemeye gerek yok. görüyor bilerek yer vermeme durumumuz yok. kenara cekilmeye ugrasiyoruz zaten. uff puff yapinca sihirli degnek mi dokunacak. ki kimseyi rahatsiz etmemek icin herkesi beklemisiz. rahat tiplerden degiliz. ama ne kadar ince dusunceli olursan o kadar insanlar ustune geliyor. ben tabi yine de herseyden once kul hakkıdır diyip yine kimseyi rahatsiz etmemeye calisiyorum ama hakedene de cevabimi esirgemiyorum artik. asiri nezaket de iyi degil.
Evet dr kesın goturecegım tedbır amaclı ılac fıtıl ne varsa alcam yanıms. Durur durur sımdı ucaga bınmeden hasta olur zehır olmasın bana.Kim bakar, kim ağladığında rahatsız olur ,, bunu şakın düşünme bile.
Herkes bebekti bir zamanlar
Sen rahat ol, sakin ol ki bebişin de sakin olsun.
Yalnız yolculuktan önce doktoru ile muhakkak konuş.
Yol ve basınç için tedbirleri alasınız diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?