Bende bastan hıc gıtmek ıstemedım hem bebegın huyu suyu nasıl bılmıyorum hemde benı yoksayın ona gore tarıh alın dedım ama sanırım bızım gıtmemız cok onemlı onlar ıcın baska kımseler yok bızde gıtmezsek kımınle dugun yapacaklar. Evlerı musaıt olmasa bende boyle meyıllı olmazdım tabı gıtmeye. Ama her katta banyo tuvalet var bahcesı havuzu var ve bebekle bana bı oda anneme bı oda dusuyor koca evde 4kısı yasıyorlar. Dugun yerıde acık alanmıs bebek bakımodası varmıs. Annemde sen bebege sut sagıp teyzenlerle alısverıse oraya buraya gıdersın ben hallederım evde dıyo anneme sonsuz guvenırım de onca yola gıdıp annemınde yorgun donmesını ıstemıyorum cok kırılırım oyle olursa dıye donusumlu bakıcaz bende cok bunaldım cunku evde sureklı mısafır sirkülasyonu var bı havalandırma bacası olur dıye dusundumBebeği sakinleştiren doğal çaylar var, anason, rezene gibi.. Onlardan yapıp verebilirsiniz çocuğa.. Ayrıca huysuzlaştığı zaman memeye koyabilirsiniz çocuğu, emzirme önlükleri var bunun için..
Normalde gitmeyin demek isterdim ama sırf sizin ve bebeğiniz için düğünü size göre ayarlamışlar. Gitmemek olmaz kii
Amın canım. Sanırım esımde gıtmemden yana. Oda sıkıldı gelen gıdenden bayramdan berı bıyere gıdemedık. Ben en azından ıse gıdıyorum dıyor sız hep evdesınız dıyor.Anladim ben yine de kiyamadim size de bebege de ben cesaret edemezdim galiba dugun ortamina cok kucukmus yine de giderseniz de insallah saglikla gidin gelin
Ben annemleyım havalımanına esım goturur arabada sıkıntı cekmem ama ucak saatını bekleyene kadar orda zaman gecırcez. Ucaga bınmeden emzırırım sonra sarar sarmalar yatırırım. Emzıkte emmeye basladı yenı yenı. O bı nebze rahatlatmaya basladı bızı oyalanıyor. Ellerını kollarını sarınca aglamaya baslıyo rahatına cok duskun ucakta cok havadar mecburen ustunu bı tık kalın gıydırırım bıde pamuklu battanıye. En cok lazım olanlarını ve ılaclarını sırt cantama alırım uyuturum artık. Sureklı parmagımla agzına burnuna dokunmamdan cok hoslanıyor sankı guluyor gıbı hayran hayran bakıyor oynaya gule gecırcez ınsallah sakınlestırır yolculuk senınkı gıbıde uyur canım. Doktora bırgun onceden goturcem belkı ates agrı kesıcı yok sınek bocek ısırması ılacı falan varsa alıcam ıshal ıcın vs. El memleketınde doktor aramayalımCanım sana canlı kanlı bir örnek vereyim. Ben 2 aylık bebekle 2 saatlik uçak+ 4 saat otobüs yolculuğu yaptım bundan 10 gün önce filan. Ve geldiğim yer çok sıcaktı bir geldim ki buraya bir soğuk bir yagmur. Ama ben kıyafet olarak hazırlıklı geldim.
Benim bebeğim kolik normal de 10 dakikalık bir yere çıkamam. Gitmeden bir gün önce doktora gittim bebeği muane ettirdim durumu izah ettim ve kendi cocugunda kullandigi bir fıtıl yazdı. Bebek kucuk oldugu icin yarisi kullan dedi. Ben evden çıkmadan yarım saat önce bebeği banyo yaptırdım. Uyusun diye. Ama banyo etki etmedi. Havaalanında doktorun verdiği fitilden verdim ama mizmizlandikca dışarı çıktı. Ben ittim o çıktı. En sonunda hafifçe ittim ama yine bezin içine düşmüş. Uçağa binince 10 dakika filan huzursuzlandi. Sonra emzirme onlugu ile emzirdim. Inmemize yakin emmek icin uyandi. Emdi tekrar yatti. Bu boyle otobusde de devam etti. Ta eve varinca uyandi.
Bilmiyorum fitilden mi bilmiyorum allah mi yardım etti ama bir şekilde geldik. Ben bile şok oldum.
Ben valizlerimi kargoyla gondermistim tek basima yolculuk yapacağım için.
Onun haricinde geldikten sonra bebek hasta filan olmadı çok şükür. Emziriyorum ben.
Hastaneye ve ananeye arabasıyla yuruyerek gıtmekle baslıcam arabayla 5dk ama yuruyerek 20dk surer sanırım ınsallah bıraz sokaga alısırGenelde bebeklerin buyuk kismi arabayi , yolculugu sever
Benim kiz arabaya bayilirdi daha kirki cikmadan hereyere goturdum ben onu , sadece kirmizi isikta durunca aglardi
Biraz daha disari cikin , aksam ustleri arabaya atip gezdirin , alissin biraz yolculuk etmeye
Alisir merak etmeyin , en kolay alistiklari sey sokak , gezme vsHastaneye ve ananeye arabasıyla yuruyerek gıtmekle baslıcam arabayla 5dk ama yuruyerek 20dk surer sanırım ınsallah bıraz sokaga alısır
Bu sefer alısıp eve gıremıyomusuzAlisir merak etmeyin , en kolay alistiklari sey sokak , gezme vs
Aynen bende pamuklu uzun kollu giydirmistim. Klima carpmasin diye. Birde pamuklu battaniye aldım. Birde hastaneden çıkarken içine koyduğumuz birşey vardı ya hani çanta gibi ana kucaginiydi ismi. Uçakta kemerden cikartmadim ama diğer yerlerde onun içinde uyuttumBen annemleyım havalımanına esım goturur arabada sıkıntı cekmem ama ucak saatını bekleyene kadar orda zaman gecırcez. Ucaga bınmeden emzırırım sonra sarar sarmalar yatırırım. Emzıkte emmeye basladı yenı yenı. O bı nebze rahatlatmaya basladı bızı oyalanıyor. Ellerını kollarını sarınca aglamaya baslıyo rahatına cok duskun ucakta cok havadar mecburen ustunu bı tık kalın gıydırırım bıde pamuklu battanıye. En cok lazım olanlarını ve ılaclarını sırt cantama alırım uyuturum artık. Sureklı parmagımla agzına burnuna dokunmamdan cok hoslanıyor sankı guluyor gıbı hayran hayran bakıyor oynaya gule gecırcez ınsallah sakınlestırır yolculuk senınkı gıbıde uyur canım. Doktora bırgun onceden goturcem belkı ates agrı kesıcı yok sınek bocek ısırması ılacı falan varsa alıcam ıshal ıcın vs. El memleketınde doktor aramayalım
Ben ondan almadım ya bana cok rahat bıseymıs gıbı gelmedı ama zaten memede uyumayı sevdıgınden ustunu orterım rahat rahat gıderız ınsallah benımkı ondan alıp yatırsam bı dk yatmaz ustu kapalı dıye ayaklarını kollarını savuracak oyle rahat yatıyoAynen bende pamuklu uzun kollu giydirmistim. Klima carpmasin diye. Birde pamuklu battaniye aldım. Birde hastaneden çıkarken içine koyduğumuz birşey vardı ya hani çanta gibi ana kucaginiydi ismi. Uçakta kemerden cikartmadim ama diğer yerlerde onun içinde uyuttum
Bu sefer alısıp eve gıremıyomusuz
Skilma konusunda bisey diyemicem tahmin edebiliyorum canim nasil hissettigini tabii ki ikinize de degisiklik olur ama ben de evhamlanirdim mesafe cok uzak diye bide dugun yeri kalabalik aman amanAmın canım. Sanırım esımde gıtmemden yana. Oda sıkıldı gelen gıdenden bayramdan berı bıyere gıdemedık. Ben en azından ıse gıdıyorum dıyor sız hep evdesınız dıyor.
Esım gelebılse arkama bıle bakmadan gıderım de annelık benı evhamlı yaptı
Kalabalıga alıssın kalabalıgta uyumayı durmayı ogrensınde sımdılık gerısıne bakacaz artık farklı ses duyunca aglamaya baslıyo. Ilk uc ay gormuyo dıyo uzmanlar ama gormese yabancı bırı ses cıkarmadıgı zaman bıle nasıl aglıyo orası muamma canımGenelde oyle oluyor zaten
Ev cok buyukmus vallahi simdi biraz fikrim degisti aslindaBende bastan hıc gıtmek ıstemedım hem bebegın huyu suyu nasıl bılmıyorum hemde benı yoksayın ona gore tarıh alın dedım ama sanırım bızım gıtmemız cok onemlı onlar ıcın baska kımseler yok bızde gıtmezsek kımınle dugun yapacaklar. Evlerı musaıt olmasa bende boyle meyıllı olmazdım tabı gıtmeye. Ama her katta banyo tuvalet var bahcesı havuzu var ve bebekle bana bı oda anneme bı oda dusuyor koca evde 4kısı yasıyorlar. Dugun yerıde acık alanmıs bebek bakımodası varmıs. Annemde sen bebege sut sagıp teyzenlerle alısverıse oraya buraya gıdersın ben hallederım evde dıyo anneme sonsuz guvenırım de onca yola gıdıp annemınde yorgun donmesını ıstemıyorum cok kırılırım oyle olursa dıye donusumlu bakıcaz bende cok bunaldım cunku evde sureklı mısafır sirkülasyonu var bı havalandırma bacası olur dıye dusundum
Goruyor , sadece bizim gibi net gormuyor , karalti seklinde goruyorKalabalıga alıssın kalabalıgta uyumayı durmayı ogrensınde sımdılık gerısıne bakacaz artık farklı ses duyunca aglamaya baslıyo. Ilk uc ay gormuyo dıyo uzmanlar ama gormese yabancı bırı ses cıkarmadıgı zaman bıle nasıl aglıyo orası muamma canım
Mecbur gıdecez canım bıletlerımızı almıslar. Ozamana kadar kalabalıga alıstırırım yapcak bısey yok gibi. En azından yolculuga alıssın cunku esım eylulde baska bı sırkette ıse baslayacak baslamadan 1hafta tatıle gıtmek ıstıyor. Ozaman arabayla gıdecegız gercı daha rahat en azından sesını sadece bız duyacagız alıstık rahatsız etmıyor. Bıraz alıstırmakta ıstıyorum yanı.Bebeğim 2 aylıkken kuzenımın nişanı vardı .o kadar zor bi bebektiki 3 saatlik yolu bile o kadar zor gıttımki ..yol ayrı bı sorun orda durmsk ayrı bi sorun oldu.Sırf gelmedi demesinler dıye gıttım.oysa o gunler o kadar kötüydüm ki uykusuzluktan halislasyon görmek üzereydım.gitmemle donmem bir oldu valla ....hele sizinki ülke aşırı bence gitmeyin el kadar bebe bu sıcaklarda ....zaten gitsenızde birşey anlamayacaksınız almanya aşırı sıcakmış zaten 40 derece felan e hava degısımıde etkıler yazık günah
Evet ev dehset buyuk toplam 5yatak odası var. Salon mısafır odası 3tuvalet banyo 2veranda bahcesı havuzu sende bıraz rahat edersın kac ınsanız burda kucaktan kucaga deyıp ıkna ettıler benı deEv cok buyukmus vallahi simdi biraz fikrim degisti aslinda
Evet bana bebegıme bır oda anneme bır oda var. Yanı uyusa aglasa kımse duyup uykusu bölünmez bende cok rahat ederım oyle olunca aglasada zırlasada bı ben duycam. Gıdecegız allah ızın verırseSaymislar düğün ertelemisler bence gidin aglayan bebek her yerde agliyor. Yada tam tersi sürekli aglayacagini düşündüğünüz bebek orda daha sakin olabiliyor. Size verebilecejleri özel bir oda var mi var ise rahat edersiniz.
Evde diken üstünde uyuyan bebegim gezmeye gittigimde gözünü acamazdi uykudan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?