Gidip tanışmalı mıyım ?

Albatrosanda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
1.438
2.359
133
Merhaba hanımlar, fikirlerinizi almak istediğim bir konu var.
Arkadaşlarımın tanıştırdığı biriyle flört derken sevgili olduk. 2 ay oldu tanışalı. En başından beri evlilikle ilgili de bi şeyler çıtlattı. Beni ablasıyla tanıştırmak istediğini söyledi. Ama ben tanışıp tanışmamak konusunda kararsızım. Hatta tanışmak istemiyorum. Hani daha benden icazet almadan, bana evlenme teklifi etmeden tanıştırmaya çalışması bakalım onlar da onay verecek mi tarzı bi şey olmuyor mu ? Sanki onay vermeseler evlenmem gibi.

Bilemiyorum daha önce 3 yıllık bir ilişkim oldu, onda da daha teklif olmadan gidip annesiyle tanıştım ve gerek yaşımın küçüklüğü gerekse tecrübesizliğim sebebiyle kadının bana söylediği bazı laflara cevap veremedim.

Sizlere sorum bu işlerde önce evlenme teklifi edilmesi, tanışma olaylarının daha sonra olması gerekmiyor mu ? Yoksa Türk aile yapısına göre çok mu romantik bakıyorum ?

Önce mi evlilik teklif etsin sonra mı? Soruda mantık hatasi mı var?

Ben herşeyi akışa bırakma yanlısı olarak önce adamı tanır, ciddi düşünürsem zamanı gelince aileyle tanışırdım.

Haklisiniz daha erken ablasiyla tanismak icin. Evlilik teklifi olmayabilir tanismak icin ama 2 ay erken

Biz sevgili olduk iki ay sonra ailesi geldi tanıştım .
Sonra o ailemle tanıştı .
Bir ay sonra da evlilik teklifi aldım.

Beklemedigim şekilde gelişti ama gelişti mi gelişti
Oldu mu oldu
Olur mu olur .

Bende arkadaş vasıtasıyla biriyle tanışmıştım daha iki üç gün olmadan evlilik ciddiyetinde olduğunu söylemeye başladı. 1 hafta geçti teyzemle tanıştırayım seni demeye başladı. Ben ne desem evliliğe döndürüyordu baktım anlamayacak 2 haftanın sonunda açık açık söyledim tanıştık ve aynı kafa yapısında olduğumuzu düşünmüyorum yani anlaşamayız gelecekte, yolun açık olsun dedim kestim attım. O da helal olsun hemen söyledin içinden geçenleri vs dedi . Neyse hiçbir laf etmeden deh ettim sonra bir baktım bizi tanıştıran arkadaşıma yakınlaşmaya çalışmış. O zaman dahada iyi anladım doğru karar verdiğimi. Yani demek istediğim bu kadar kısa sürede baskı yapar gibi evlilik düşünenler bana samimi gelmiyor

Evlilik teklifine gerek yok bence aileyle tanışmak için ama bence aileyle tanismak ilişkiyi yıpratıyor. Sizinki çok erken daha bir yıl olmamış en mantıklısı evlenmeyi düşünmeye başladıktan tanışmak

2 aylik flört simdi evlilik teklifi etse, kabul edecekmisin? Yani bu nasil bir telas anlamadim ki. 2 ayda nasil anlasiliyor bir insanin ömürlük insan olmasini? Yani adami dogru düzgün tanimiyorsun, abla ile tanismaya ne gerek var?

Ondan sonra acele acele nisan oluyor ve nisan zamaninda "aa bu adam çok degisti" oluyor. Evleniliyor "tekrar degisecegini sandim" bla bla bla. Yahu adami bastan tanimiyordunuz ki, degismis olsun.

Flört dönemin heycanlarini yasamak varken, gezip tozmak varken gerçekten bu ne hemen aileleri isin içine dahil etme hevesi?

Ablanın nabzını ölçmelisin bence evlilik teklifinden sonra cadaloz biriyle tanışmak daha vahim . İlla o seni ölçecek değil sen onları olcmelisin. Dediğin gibi üç yıl önce acemi olduğunu söyledin acemi olduğunu fakettigine gire sende olgunlasmissin demektir . Anne baba biraz daha ciddi durum tabi ama ablayla tanışmak kötü olmayabilir . Şımarık bebek gibi mi davranıyor kardeşine, hatalarını sürekli örtüyor mu, sürekli övüyor mu bunlara gidip Bi bakman daha iyi olur senin için nacizane tavsiyem

2 ay çok çok kısa bir süre.
Evlilik öncesi ailelerle görüşmeyi sevimli bulmuyorum. Daha başından dönmeyen dedikodu kalmıyor.

Bu konuda eski kafalıyım çünkü konum Türkiye. 2 ay herhangi bir tanışma için çok çok erken. Biraz daha zaman geçirin sonra o gelsin sizin ailenizle tanışsın önce. Ve kimsenin evine gitmeyin tanışmak için kafe restoran idealdir.

Bu işin genel bir kuralı olduğunu düşünmüyorum. Tanışmak isterseniz tanışın istemezseniz tanışmayın. İlla tanışmak için evlilik teklifi şart değil bence. Tanışmak için değil ama ciddi bir yola girmek, evlilik düşünmek için 2 ay erken derim

sevgili olduğumuz dönemde ben eşimin ailesiyle tanıştım
ciddi olan insan bence erkek ailesini önceden tanıştırır
2 ay sonrada ailecek tanışma oldu tabii
sonra 7 ay sonra isteme söz nişan oldu
sonrada hazırlık mazırlık eşya meşya kendimiz aldığımız için herşeyi 14 ay sonra evlendik
çok şükürr

evlenme teklifide şart değill aile tanışmaya girdimi zaten olur anlaşırsanız herşey güzel giderse olur

herkesin ilişkisi kendine has. zamanı mekanı ikinize bağlı.
ben olsam ciddi bir adım atmadan güvendiğim bir aile bireyinin tanışmış olmasını isterim mesela, benden daha tarafsız bakacağını düşünerek.

Buna bende katılıyorum daha iki ay evlilik meselesini açmak için çok erken , sonuçta kadın erkeği tanırken , erkeğin de kadını tanıması lazım anlaşabiliyor mu ediyor mu onu tahlil etmesi lazım ama hemen evlilik işini aceleye getiren insanlar sanki önüne kim gelirse onla evlenir gibi geliyor

Ben tanişmazdim, gereksiz. Eşimin ailesiyle de tanişmamistim, eşimin de taniştirma istegi olmadi zaten. Evlenme teklifi ettikten sonra tanişmalar gercekleşti.
Onceden tanişmamam da iyi olmuş, tanistiktan sonra kaynanam beni sevmedi pek zaten.

Aynen zaten o mantıkla evleniyorlar hani kim denk gelirse olsun yoksa zamana yayılırsa beni hayatta kabul etmez bir Allah ın kulu diye düşünüyorlar ki haklılarda onları kimse kabul etmez yani . Ama yok yalnız kalayımda demiyorlar illa birinin başını yakmaya ant içiyor bu tipler.

Evet tam da öyle Allah korusun bu tiplerden inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…