Girilen ortamda dışlanmak:(

BereliPenguen

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
802
2.920
113
Istanbul
Merhaba kızlar..
Size biraz canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.. konuya hemen gireyim. Az kisinin calistigi kucuk bir ofiste calisiyorum, yaslar hep yakın (23, 25, 26 vb). Iki mudurumuz var bunlar buyuk sadece. Ise baslayali 3 ay oldu ve ben bazen dışlanıyor gibi hissediyorum :( bir etkinlik yapilacagi zaman ben yok sayiliyorum resmen, ya da toplu konuşmada bir sey soyledigim zaman dinlenmiyorum bile, ki mudurlerimden bir tanesi aynen bunu dedi, kendisine bir sey sormuştum yuzume bakti ve seni dinlemiyordum dedi.. simdi benimle ayni zamanda baslayan baska bir kiz daha var, inanin o kadar benimsendi ki, surekli yuzu asik müdürüm bile onu gorunce kahkaha atiyor. Bu arada sakin yanlis anlamayin, bu arkadaşı cok seviyorum sadece sorunun ise baslama suresiyle ilgili olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ben epey cekingen bir insanim bunu basta da dile getirdim ilk ise girdigimde, ama bir etkinlik oldukca girmeye çalıştım, ama artik cagrilmiyorum bile :( daha onceden çalıştığım bir ofiste daha boyle olmustu, kizlar resmen sevmiyordu beni tersliyordu, laf sokuyordu. Burda da birkac kere yasadim bunu ustu kapali imali laf sokmalar falan oldu.. kısacası bir ortama girdigim zaman itici bulundugumu dusunuyorum, surekli gülümseyerek konussam da kotu bir sey yapmasam da durum bu. Sizce neden boyle oluyor, sizin etrafinzida da benim gibi olan kisiler var mi? Ne yapmamı onerirsiniz? Bazen o kadar cok takiyorum ki butun moralim bozuluyor, dusunun bugun haftasonu ve hala bunu dusunuyorum :( telefondan yazdigim icin imla hatalari olabilir kusura bakmayin, yardımlarınızı bekliyorum kizlar :(

farkında olmadan birini kırmış olabilir misin? ya da onlara göre yanlış bir harekette bulunmuş falan.(gerçi şu yazından öyle biri değilsin gibi nahif birisin)
eğer bu kadar takıp üzülüyorsan ben sorardım direk sizlere yanlışım mı oldu bir kusurum mu var diye bana karşı sizleri tavırlı gördüğüm için soruyorum diye de eklerdim.

Bence sürekli gülümseyerek konusmayın ciddiye almama sebepleri bu olabilir. Daha sert görünün. Birşey sorulduğunda kısa cevap verin geçin. Onlar sizle konusmak için uğraşsın. Suratı asık olan müdür diğer kızı görünce kahaka atıyorsa belki bireyler hissediyor olabilir ona.

Davet edilmeme, çağrılmamayı anlayabilirim ama sessiz çekingen duruyorsunuz diye laf soktuklarını düşünmüyorum. Onlar zaten öyle karakterde insanlardır size denk gelmiştir. Ama vardır da bazı gruplar, bizden değilsen sana gıcık gideriz diyen. Onlar da orta okul kafasında olduklarından çok takmayın derim.

Ben sessiz degilim ama cekingenlik var. O ortama ,o insana ait yakin hissetmezsem sessizlesiyorum ama ister istemez oyle oluyor. Ama ortami seversem onlara yakin hissedersem kendimi ancak BEN olabiliyorum. Ama soyle dusun herkes girisken ,konuskan olacak diye bir sey yok. Herkes cok konusacak diye bir seyde yok. Bunlarin ben farkindayim ama bazen oyle anlar ve oyle ortamlar oluyor ki ben de kendimi dislanmis ,farkli hissediyorum. Bu da beni uzuyor. 3 gun once oyle bir sey yasadim herkes konusuyor baktim benle konusan yok ,beni tinlayan yok 🤣 ama o ortamda konustugum kimse de yoktu. Yani konustugum kafa yapima uygun olanlar orda degildi ve o hissi yasayip sessizlestim. Isin acayibi onlarda sanki boyle olunca bir darbe de onlar vuruyor ustune geliyolar . Ne kadar desem de uzuldugum zamanlar oluyor ama bos seyler mi evet koca bir BOS.

İş arkadaşları dışında arkadaşlarınız varsa onlarla görüşün siz de. Herkesin herkesle enerjisi uyumlu olacak, tutacak diye bir kaide yok ki. İş arkadaşısınız diye sizi her gittikleri etkinliğe çağırma mecburiyetleri de yok. Bunu kafanıza takıp kendinizi değersiz hissetmeniz çok saçma. Sizin değerinizi başkaları belirlemiyor sizin kendinize gösterdiğiniz saygı ve sevgi belirliyor.

Beni de ilk başta severler tanıdıkça ben onlardan onlar benden uzaklasir samimiyet kurmak anlamsız geliyor ister istemez itiyorum kendimden ama biliyorum ki suçlu olan karşı taraf degil ben oyle olmasini istiyorum is ortaminda yani bunu bir sorun olarak görme bence eminim sende samimiyeti sevmiyorsun mesafeli olmak istiyorsun bu enerjiyi de karşı tarafa iletiyorsun

Anlıyorum seni.. hele ki bir şey dediğinde ve başkalarının dinlememesi hiç hoş olmuyor.
Utangacım dedin, özgüven eksikliğinde var gibi geldi. Bununla beraber kendine dönük bir karakterin olduğunu düşünüyorum. Ben utangaç olmasamda, kendi içime dönük karakterim var ve bazen farkındayımda etrafıma enerji saçmıyorum. Bu istemeyerek başka insanların moralini bozabiliyor. Kendinin farkında olman önemli, sana uymayacak hareketlerde sergileyemezsin sırf ‘sevilmek’ için. Sana diyebileceğim tek şey etrafa yaydığın enerjinin bilincinde olman. Belki bire bir daha kolay olur iletişimin, mesela ayak üstü muhabbetlerinde, böyle denesen nasıl olur acaba? Onların da seni daha yakından tanımalarına fırsat olur.

Bana da bi kaç kere oldu. Israrla devam ettim daha gür bi sesle en son dinlemek zorunda kaldılar. Kendinizi kabullendirmeye çalışın. Ben buradayım diyin ki insanlar da sizi farketsin.
Ben çareyi böyle buldum aktif olacaksın varlığını hissettireceksin ki insanlarda seni dinlesin eksikliğini farktetsin

O biraz enerji meselesi. Mesela ben de eski iş yerinde iki kızla diğerlerinden daha samimiydim. Kahvaltı falan hazırlardım. Onlar da ise gelirken bazen beni ararlardı bir seu istiyor musun v.s. diye. Kuafore falan beraber giderdik. Akşam iş çıkışı beraber bir yerlere giderdik birşeyler içerdik.
Üçümüzün enerjisi diğerlerine göre daha iyiydi. Sizde enerjinizin tuttuğu insanlarla takılın. Mesela 2 kadın vardı onlar bizden daha büyüktü. Onlarda beraber konsere falan giderlerdi. Aramizda bir sorun yoktu ama takılmak başka bir olay. Kimse kimseyi çağırmak zorunda da değil zaten bir yere. Kendinizi uzmenize gerek yok bunun için.

Yemin ederim okurken uzuldugum nadir konulardan oldu bu.
Yardımım yakınlarda olsaydın sana kahve ısmarlamak olurdu.
Onun dısında ne desek bos, bazen bizi sebepsiz sevmeye bilirler. Bazen sırf begendıklerı ıcın sevmezler. Bazen enerjimiz guzel diye sevmezler. Bazen iyiyiz diye
Yani biz iyiyken de sevilmeyebılırız. Buna yapacak bisey yok. İlla iticı olmana gerek yok sevilmemek ıcın.
Kendinizden sizi sevsinler diye ödun vermeyin.

İnsan insana lazım ama, insan insansa.

Yalnız olmuyor bılıyorum ama beni sıkıntıya sokan tiplere eyvallah diyecegıme tek basıma ıcerım kahvemi mıs gıbı.

Bu sabah ciktım tek basıma kahvaltı ettim, kahve ıctım alısverıs yaptım eve dondum.
Napalım? Sen ıyı bırı guleryuzlu bırı olmaya devam et. Mutlaka bırgun ıyı birine denk gelirsin ♥

Merhaba kızlar..
Size biraz canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.. konuya hemen gireyim. Az kisinin calistigi kucuk bir ofiste calisiyorum, yaslar hep yakın (23, 25, 26 vb). Iki mudurumuz var bunlar buyuk sadece. Ise baslayali 3 ay oldu ve ben bazen dışlanıyor gibi hissediyorum :KK43: bir etkinlik yapilacagi zaman ben yok sayiliyorum resmen, ya da toplu konuşmada bir sey soyledigim zaman dinlenmiyorum bile, ki mudurlerimden bir tanesi aynen bunu dedi, kendisine bir sey sormuştum yuzume bakti ve seni dinlemiyordum dedi.. simdi benimle ayni zamanda baslayan baska bir kiz daha var, inanin o kadar benimsendi ki, surekli yuzu asik müdürüm bile onu gorunce kahkaha atiyor. Bu arada sakin yanlis anlamayin, bu arkadaşı cok seviyorum sadece sorunun ise baslama suresiyle ilgili olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ben epey cekingen bir insanim bunu basta da dile getirdim ilk ise girdigimde, ama bir etkinlik oldukca girmeye çalıştım, ama artik cagrilmiyorum bile :KK43: daha onceden çalıştığım bir ofiste daha boyle olmustu, kizlar resmen sevmiyordu beni tersliyordu, laf sokuyordu. Burda da birkac kere yasadim bunu ustu kapali imali laf sokmalar falan oldu.. kısacası bir ortama girdigim zaman itici bulundugumu dusunuyorum, surekli gülümseyerek konussam da kotu bir sey yapmasam da durum bu. Sizce neden boyle oluyor, sizin etrafinzida da benim gibi olan kisiler var mi? Ne yapmamı onerirsiniz? Bazen o kadar cok takiyorum ki butun moralim bozuluyor, dusunun bugun haftasonu ve hala bunu dusunuyorum :KK43: telefondan yazdigim icin imla hatalari olabilir kusura bakmayin, yardımlarınızı bekliyorum kizlar :KK43:
Çekingensin diye olmaz sadece..bende çekingenimdir..Ya farketmeden fazla soğuk durmuşsundur (çoğu insan bunu itici bulur), -ya da güzelsindir:)))

Arkadaslar yanitlariniz icin her birinize o kadar cok tesekkur ederim ki.. kusura bakmayin girip yazm fırsatım olmadi bugun, ama inanin kendimi cok daha iyi hissettim.. dediginiz gibi fazla samimiyeti sevmedigim icin galiba bir noktadan sonra itiyorum.. ama sadece is ortaminda da degil genel olarak esimin arkadaslari olsun ya da yeni girdigim bir ortam olsun basta cok guzelken her sey sonrasinda bir yalnizlasma oluyor:( bicir bicir olamıyorum hemen :( is yerim cok kucuk ve benim disimda herkes aile gibi, o yuzden bazen kafama cok takıyorum sanirim cok rahatsiz ediyor.. surekli gulumsemekten kastım da aslinda guler yüzluyumdur demeye calismistim.. galiba dediginiz gibi biraz ozguven problemim var, sevilmediğimi veya sevilmeyecegimi dusunuyorum..
Tekrar yanitlariniz icin cok tesekkur ederim, birbirimizi hic tanimadan ne guzel destek oluyoruz..

Ben enerji ve frekans olaylarına inanıyorum. Snin frekansın düşük demek ki. Sevilmeyeceğini düşüne düşüne kendini değersizleştirmişsin. Bu da haliyle çevrene itici bir enerji yayıyor.
Neden çekinirim vs diyorsun ki ilk başta. Ne gerek var? Hakkında ilk olumsuz düşünceyi sen vermişsin onlara.

Back
X