Girilen ortamda dışlanmak:(

İnatla aralarįna girmeye çalış diyorum ben.isyerindeki huzur önemli gunun cogunorada gececek.patron dinlemedim mi dedi bozulma yaaa ama bastan anlatayim madem de espriye vurbi daha konus vs vs.kirilma girisken ol.

Öylelerinin özel hayatlarına karışacaksın giydiğine yediğine içtiğine kusur bulacaksın sessiz durunca bir şey bilmiyor zannediyorlar herhalde önemsemiyorlar üste çıkmaya çalışıyorlar

Merhaba kızlar..
Size biraz canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.. konuya hemen gireyim. Az kisinin calistigi kucuk bir ofiste calisiyorum, yaslar hep yakın (23, 25, 26 vb). Iki mudurumuz var bunlar buyuk sadece. Ise baslayali 3 ay oldu ve ben bazen dışlanıyor gibi hissediyorum :KK43: bir etkinlik yapilacagi zaman ben yok sayiliyorum resmen, ya da toplu konuşmada bir sey soyledigim zaman dinlenmiyorum bile, ki mudurlerimden bir tanesi aynen bunu dedi, kendisine bir sey sormuştum yuzume bakti ve seni dinlemiyordum dedi.. simdi benimle ayni zamanda baslayan baska bir kiz daha var, inanin o kadar benimsendi ki, surekli yuzu asik müdürüm bile onu gorunce kahkaha atiyor. Bu arada sakin yanlis anlamayin, bu arkadaşı cok seviyorum sadece sorunun ise baslama suresiyle ilgili olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ben epey cekingen bir insanim bunu basta da dile getirdim ilk ise girdigimde, ama bir etkinlik oldukca girmeye çalıştım, ama artik cagrilmiyorum bile :KK43: daha onceden çalıştığım bir ofiste daha boyle olmustu, kizlar resmen sevmiyordu beni tersliyordu, laf sokuyordu. Burda da birkac kere yasadim bunu ustu kapali imali laf sokmalar falan oldu.. kısacası bir ortama girdigim zaman itici bulundugumu dusunuyorum, surekli gülümseyerek konussam da kotu bir sey yapmasam da durum bu. Sizce neden boyle oluyor, sizin etrafinzida da benim gibi olan kisiler var mi? Ne yapmamı onerirsiniz? Bazen o kadar cok takiyorum ki butun moralim bozuluyor, dusunun bugun haftasonu ve hala bunu dusunuyorum :KK43: telefondan yazdigim icin imla hatalari olabilir kusura bakmayin, yardımlarınızı bekliyorum kizlar :KK43:
Bence direkt kendinizi yargılamayın. Belki onlar öyledir ve size denk gelmisler. Kimseye kendinizi zorla kabul ettirmeye çalışmayın. Görevinizi yapin geçin.

Benzer bir durumu ben de eski iş yerimde yaşamıştım. Dışlanmayı geçtim benden iş bile kaçırıyorlardı. Sevmediğim için hiçbiri ile muhattap olmuyordum. Onlar da bu durumun farkındaydı. Bir süre sonra proaktif olmadığım gerekçesi ile işten çıkarıldım.. Ve çıkarıldığıma hiç üzülmedim tam tersi sevinmiştim :D kendim ayrılmaya cesaret edemiyordum. Her neysee.. Sevmediğin insanlarla çalışmak çok zor. Başka bir yerde iş aramayı deneyebilirsin tavsiyem.. Başka iş bulamıyorum diyorsan da insanlarla iletişim kurmaya çalış. Yoksa sadece sosyal olarak değil, iş ile ilgili de dışarıda bırakılırsın

Merhaba kızlar..
Size biraz canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.. konuya hemen gireyim. Az kisinin calistigi kucuk bir ofiste calisiyorum, yaslar hep yakın (23, 25, 26 vb). Iki mudurumuz var bunlar buyuk sadece. Ise baslayali 3 ay oldu ve ben bazen dışlanıyor gibi hissediyorum :KK43: bir etkinlik yapilacagi zaman ben yok sayiliyorum resmen, ya da toplu konuşmada bir sey soyledigim zaman dinlenmiyorum bile, ki mudurlerimden bir tanesi aynen bunu dedi, kendisine bir sey sormuştum yuzume bakti ve seni dinlemiyordum dedi.. simdi benimle ayni zamanda baslayan baska bir kiz daha var, inanin o kadar benimsendi ki, surekli yuzu asik müdürüm bile onu gorunce kahkaha atiyor. Bu arada sakin yanlis anlamayin, bu arkadaşı cok seviyorum sadece sorunun ise baslama suresiyle ilgili olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ben epey cekingen bir insanim bunu basta da dile getirdim ilk ise girdigimde, ama bir etkinlik oldukca girmeye çalıştım, ama artik cagrilmiyorum bile :KK43: daha onceden çalıştığım bir ofiste daha boyle olmustu, kizlar resmen sevmiyordu beni tersliyordu, laf sokuyordu. Burda da birkac kere yasadim bunu ustu kapali imali laf sokmalar falan oldu.. kısacası bir ortama girdigim zaman itici bulundugumu dusunuyorum, surekli gülümseyerek konussam da kotu bir sey yapmasam da durum bu. Sizce neden boyle oluyor, sizin etrafinzida da benim gibi olan kisiler var mi? Ne yapmamı onerirsiniz? Bazen o kadar cok takiyorum ki butun moralim bozuluyor, dusunun bugun haftasonu ve hala bunu dusunuyorum :KK43: telefondan yazdigim icin imla hatalari olabilir kusura bakmayin, yardımlarınızı bekliyorum kizlar :KK43:

İnsanların çok ilgisini çekmek de çok hoş birşey değil ben girdiğim her ortamda yoğun ilgiyle karşılaşıyorum,psikologum ve mizahım çok kuvvetli,biçok insan yakın arkadaş olmak istiyor çünkü yanımda eğleniyorlar,sürekli insanları reddetmek zorunda kalıyorum çünkü çok az kendime denk insan bulabiliyorum,bana ne verebilirler ona bakıyorum gerçekten muhabbetinden keyif almadıysam telefonları açmam komşuluk etmem ,bikaç yakın arkadaşım dışında çok içimi de açmam kimseye. Velhasıl bazen bazı ortamlarda görünmez olmak özgürlüktür bence çok da takılmayın zaten bu konuda gerilmeyi bıraktığınızda emin olun sakinleşip sevimli bi insan olacaksınız kasılmaktan gergin negatif bir elektrik veriyorsunuz herhalde.

Psikiyatriye başvurup sosyal fobi için ortalama bi kaygı bozukluğu ilacı kullanabilirsiniz aslında,ortalama bir yıl tedaviden sonra on numara beş yıldız bir insan olursunuz 😊

İnsanların çok ilgisini çekmek de çok hoş birşey değil ben girdiğim her ortamda yoğun ilgiyle karşılaşıyorum,psikologum ve mizahım çok kuvvetli,biçok insan yakın arkadaş olmak istiyor çünkü yanımda eğleniyorlar,sürekli insanları reddetmek zorunda kalıyorum çünkü çok az kendime denk insan bulabiliyorum,bana ne verebilirler ona bakıyorum gerçekten muhabbetinden keyif almadıysam telefonları açmam komşuluk etmem ,bikaç yakın arkadaşım dışında çok içimi de açmam kimseye. Velhasıl bazen bazı ortamlarda görünmez olmak özgürlüktür bence çok da takılmayın zaten bu konuda gerilmeyi bıraktığınızda emin olun sakinleşip sevimli bi insan olacaksınız kasılmaktan gergin negatif bir elektrik veriyorsunuz herhalde.

Psikiyatriye başvurup sosyal fobi için ortalama bi kaygı bozukluğu ilacı kullanabilirsiniz aslında,ortalama bir yıl tedaviden sonra on numara beş yıldız bir insan olursunuz 😊
Siz de nasıl psikologsunuz anlamadım doğrusu...Teşhis ettiniz, ilaca karar verdiniz...Bumu yani...Psikiyatristlik bir durumu var mı sizce?Çekingen olunca illa sosyal fobisi mi olması gerekiyor?

Hayir aslinda cok normal hatta bayaa sade giyiniyorum diyebilirim, normal ofis kiyafeti pantolon kazak. Makyaj bile yapmiyorum hatta oyle diyeyim.

Cekingenim dedim cunku tam olarak su an basima gelen seyden korktum, insanlari sanki yargiliyormusum onlarla vakit gecirmek istemiyormusum gibi algılanmaktan korktum, yeni bir ortama girince baya tutuk oluyorum cunku..

İnatla aralarįna girmeye çalış diyorum ben.isyerindeki huzur önemli gunun cogunorada gececek.patron dinlemedim mi dedi bozulma yaaa ama bastan anlatayim madem de espriye vurbi daha konus vs vs.kirilma girisken ol.
Kesinlikle oyle, inanin zaten sadece isle ilgileniyorum ama dusunsenize misal yaniniza hadi bir sey yapalim diye karar alınıyor basta, sonra aa ama 4 kisiyiz yapamayız deniyor (orada 5. Ben varim), yani direkt yokmusum gibi. Inanin bir yerden sonra insani cok düşürüyor bu durum.
Inatla girmeye calissam, yani mesrla yukaridaki ornekte, ee ben varim besinci kisi olarak desem de cok mu patavatsiz olurum diye dusunuyorum.. istenmedigim ortamda kalmaya gelemiyorum pek.. galiba gercekten topluluk onunde olma fobim var. Onceden bunlari takmıyordum kizlar, simdi evliyim aileler var arkadaşlar var cevre buyudu haliyle, e ileride cocuk olacak daha da büyüyecek.. acikcasi bu sekilde ne kadar saglikli bir anne olurum bilemiyorum bile bazen.. cok kuruyorum kafamda of off :(

Sosyal olan insanlar çabuk benimseniyor .Bu her ortam için geçerli.Yani size kasıtlı bir şey yapıldığını düşünmüyorum .
Ben de, zaten is arkadaslarimi yargılamıyorum cunku bir degil iki degil pek cok kisiyle bu sorunu yasiyorum. O halde sorun sorun herkeste olamayacagina gore kendi icime bakmaliyim diye dusundum ben de.
Off google'a bir gunde nasil sosyal olunur acil yazip aratmak istiyorum 🤦‍♀️

Kesinlikle oyle, inanin zaten sadece isle ilgileniyorum ama dusunsenize misal yaniniza hadi bir sey yapalim diye karar alınıyor basta, sonra aa ama 4 kisiyiz yapamayız deniyor (orada 5. Ben varim), yani direkt yokmusum gibi. Inanin bir yerden sonra insani cok düşürüyor bu durum.
Inatla girmeye calissam, yani mesrla yukaridaki ornekte, ee ben varim besinci kisi olarak desem de cok mu patavatsiz olurum diye dusunuyorum.. istenmedigim ortamda kalmaya gelemiyorum pek.. galiba gercekten topluluk onunde olma fobim var. Onceden bunlari takmıyordum kizlar, simdi evliyim aileler var arkadaşlar var cevre buyudu haliyle, e ileride cocuk olacak daha da büyüyecek.. acikcasi bu sekilde ne kadar saglikli bir anne olurum bilemiyorum bile bazen.. cok kuruyorum kafamda of off :KK43:

Parmakla sayip e 5 kisiyiz diyiverin bakalim ne tepki verecekler?
Belkide sizin katilmayacaginizi dusundukleri icin yok sayiyorlardir 🤷🏼‍♀️

Genç arkadaşım size öncelikle bir mizaç veya kişilik testi yapmanızı ve kendinizi çok iyi tanımanızı tavsiye ederim.
Ennegram, 9 Mizaç testi veya Disc Kişilik Envanteri'ni web'de bulup uygulayabilirsiniz.
Yaşadığınız durum mizacınız ile ilgiliyse güçlü yönlerinize odaklanmanız sizi güçlendirir.
Mizaçla değil özgüven eksikliği ile ilgiliyse bu eksikliğin dozunu tespit etmek lazım.
Yüksek dozdaysa ve sosyal fobiye yakınsa psikolojik destek iyi gelir.
Değilse kişisel çabayla ilerleme katledebilirsiniz.
Uzmanlığı PDR olan biri olarak çözümsüz bir sorun olmadığını belirtmek isterim.
Şu kitapları ve İyi Hissetmek adlı kitabı (görselini fotoğraf galerimde bulamadım) özellikle tavsiye ederim.
Bunun dışında Doğan Cüceloğlu ve Üstün Dökmen hocalarımızın kitapları da sizi geliştirecektir.
Sevgiyle kalın.

Eklentiler

• IMG_0462.webp
    IMG_0462.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_0463.webp
    IMG_0463.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_0465.webp
    IMG_0465.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0466.webp
    IMG_0466.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_1679.webp
    IMG_1679.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 22
Genç arkadaşım size öncelikle bir mizaç veya kişilik testi yapmanızı ve kendinizi çok iyi tanımanızı tavsiye ederim.
Ennegram, 9 Mizaç testi veya Disc Kişilik Envanteri'ni web'de bulup uygulayabilirsiniz.
Yaşadığınız durum mizacınız ile ilgiliyse güçlü yönlerinize odaklanmanız sizi güçlendirir.
Mizaçla değil özgüven eksikliği ile ilgiliyse bu eksikliğin dozunu tespit etmek lazım.
Yüksek dozdaysa ve sosyal fobiye yakınsa psikolojik destek iyi gelir.
Değilse kişisel çabayla ilerleme katledebilirsiniz.
Uzmanlığı PDR olan biri olarak çözümsüz bir sorun olmadığını belirtmek isterim.
Şu kitapları ve İyi Hissetmek adlı kitabı (görselini fotoğraf galerimde bulamadım) özellikle tavsiye ederim.
Bunun dışında Doğan Cüceloğlu ve Üstün Dökmen hocalarımızın kitapları da sizi geliştirecektir.
Sevgiyle kalın.
Cok cok tesekkur ederim, benim icin harika bir baslama noktasi oldu. Bazen cozumler onumuzde apacik oluyor ama nereden baslayacagimizi bilemiyoruz. Sorunlari o kadar icsellestiriyoruz ki bir seviyeye gelene kadar sorun oldugunu bile anlayamiyoruz. En azindan benim icin boyle oldu, epey sey yasadiktan sonra bu bir sorun galiba dedim. Bahsettiğiniz testlere bakacagim ve kitaplari edineceğim. Tekrar cok tesekkur ederim, hayatima dokundunuz ❤

Inatla girmeye calissam, yani mesrla yukaridaki ornekte, ee ben varim besinci kisi olarak desem de cok mu patavatsiz olurum diye dusunuyorum.. istenmedigim ortamda kalmaya gelemiyorum pek.. galiba gercekten topluluk onunde olma fobim var. Onceden bunlari takmıyordum kizlar, simdi evliyim aileler var arkadaşlar var cevre buyudu haliyle, e ileride cocuk olacak daha da büyüyecek.. acikcasi bu sekilde ne kadar saglikli bir anne olurum bilemiyorum bile bazen.. cok kuruyorum kafamda of off :KK43:
Yo oyle degil.benj de cagirin diye degil.mesela orada zekani konusturacak esprili bi laf et.gundemi degistir.onlar seni cagirmak istesin zaten.once muhabbete gir.

Merhaba kızlar..
benim öğrencilerimden var böyle olanlar kıyamıyorum ben onlarla daha çok ilgileniyorum
ama herkes benim gibi ilgilenmez
açıkçası çekingen olmak sizi dışlanmaya iten sebep
çağırmıyorlarsa aa ne zaman ben de geleyim progrmaıma uyarsa
evet direk bunu deyin
niye çağırmadılar diye üzülmektense dobra dobra sorun ne zaman
ama giderken de eliniz boş gitmeyin mesela millet bişey getirmese bile siz kibarca bir içecek bir kurabiyedir atıştırmalıktır bişey götürün ki göze daha hoş gelirsiniz bence:)

Back
X