İş kurma aşamasında fikirleriniz kadar bu işi hangi lokasyonda yapacağınız da çok önemli. Lüks bir muhit için gerekli hatta mecburi görülen bir hizmet düşük gelirli insanların ikamet ettiği yerlerde tercih edilmeyebilir. Ayrıca özgüveninizi kaybetme ihtimaliniz sizi korkutmasın, iş kurarken batmak da var çıkmak da, bunu bir kafanıza yazın yolun başındayken. Büyük beklentilerle değil, her şey olabilir diyerek girin işin içine.Lütfen lütfen konumu taşımayın banlanıyorum. Ben kendime iş yeri açmak istiyorum zaten memur bir aileden gelmiyorum etrafımda ki herkes kendi işini yapıyor ister istemez banada geçtiğini hissediyorum bunun çocukluğumdan beri. Sanki evde hiç domates ekmek çocuk dergileri yokmuş gibi 10 yaşlarındayken arkadaşlarımı ayartıp ipten kedi yapıp sitenin çocuklarına satıp gidip bir şeyler alıp yiyorduk. Ve artık büyüdüm 23 yaşındayım aklımda bir kaç iş fikri var biri annelerin çocuklarını bir anda işi çıkarsa bırakıp gidebilecekleri bir yer yani kimse komşusuna nolur biraz bak benim çocuğa demek zorunda kalmayacak ama ne kadar tutar bilmiyorum diğeride starbucks mantığı gibi bir kahve dükkanı açmak güzel kurabiyelerin ve kahvelerin olduğu bir yer. İşlek bir yerde açsam yinede batar mıyım ? Kosgebin çok fazla yardımı var bunlardanda yararlanmak istiyorum ama korkuyorum çünkü batarsam bütün özgüvenimi kaybederim
birde böyle batan veya çıkan örnekler biliyorsanız yazar mısınız
Yalan çocuk dostu cafe ne demek ki ne gibi mesela biraz daha açık yazabilir misinizKosgeb den kredi almanız için, iş fikrinizin orijinal olması gerekir.
Günümüz gençlerinin yarısından fazlasının hayali cafe açmak. Bununla kredi vermezler.
No name tutunmak zordur.
Starbucks her yerde starbucks, insanların sizi tercih etmesi için, iyi bir dekor yada başka bir yerde olmayan bir şey olmalı.
Diğer bakım/oyun evi nereye bağlı olacak, güvenlik, ruhsat vs Araştırın çıkar bir şeyler.
He bence bunun yerine çocuklar için atölyeler yalan çocuk dostu bir cafe çok daha iyi..
Kurumsalla bireyselin ne farkı var ki kurumsalın tutmadı daha mı kesinBu güzel bir fikir ama isim hakkı için yüksek meblağlar istiyorlar. Ben kurumsal değil bireysel açacağım derseniz risk var tutup tutmayacagi belirsiz
Zaten öyle çok beklentim yok ama çok zarar edersem üzülürüm çünkü babam yardım edecekİş kurma aşamasında fikirleriniz kadar bu işi hangi lokasyonda yapacağınız da çok önemli. Lüks bir muhit için gerekli hatta mecburi görülen bir hizmet düşük gelirli insanların ikamet ettiği yerlerde tercih edilmeyebilir. Ayrıca özgüveninizi kaybetme ihtimaliniz sizi korkutmasın, iş kurarken batmak da var çıkmak da, bunu bir kafanıza yazın yolun başındayken. Büyük beklentilerle değil, her şey olabilir diyerek girin işin içine.
Yalan çocuk dostu cafe ne demek ki ne gibi mesela biraz daha açık yazabilir misinizbir de annemisiniz çocuğunuzu böyle bir yere gönderir miydiniz
İşte bu sebeple gerekirse 2-3 yıl daha bekleyin, fizibilitenizi sağlam yapın. Kosgeb de size bir seçenek olabilir, süreçle ilgili size yol gösterecek bir danışman bulup ondan yardım alın. Etrafım iş kurma/başarma - iş kurma/batırma örnekleriyle dolu, hepsinin de hikayesi çok farklı.Zaten öyle çok beklentim yok ama çok zarar edersem üzülürüm çünkü babam yardım edecek
Kosgeb artık cafelere destek vermiyor. İmalatçı olmanız lazım.İşte bu sebeple gerekirse 2-3 yıl daha bekleyin, fizibilitenizi sağlam yapın. Kosgeb de size bir seçenek olabilir, süreçle ilgili size yol gösterecek bir danışman bulup ondan yardım alın. Etrafım iş kurma/başarma - iş kurma/batırma örnekleriyle dolu, hepsinin de hikayesi çok farklı.
İmalatçı olmak ne demek ne gibiKosgeb artık cafelere destek vermiyor. İmalatçı olmanız lazım.
Evet denemek lazım 30 bin 50 bin gibi bir şey çıkardım ama devlet hem genç hemfe kadın olduğumdan neredeyse masrafların yarısından fazlasını karşılıyor buda çok önemli benim içinBence girişimciliğe heveslenmek çok güzel ve denemek lazım. Ama gözden çıkardığınız küçük bir parayla.
Adı üstünde üretim yapacaksınız. Hizmet sektörü değil yani. Kosgeb yapılacak işin orijinal olup olmadığına fazla bakmaz, işe ne kadar hakimsiniz ne kadar ciddisiniz ve ne kadar paranız var buna bakar. Sadece kosgeb desteğine bel bağlamak gözlerinde negatif bir etki bırakır mesela.İmalatçı olmak ne demek ne gibi
Yarınını düşünen kahraman olamaz !!!Lütfen lütfen konumu taşımayın banlanıyorum. Ben kendime iş yeri açmak istiyorum zaten memur bir aileden gelmiyorum etrafımda ki herkes kendi işini yapıyor ister istemez banada geçtiğini hissediyorum bunun çocukluğumdan beri. Sanki evde hiç domates ekmek çocuk dergileri yokmuş gibi 10 yaşlarındayken arkadaşlarımı ayartıp ipten kedi yapıp sitenin çocuklarına satıp gidip bir şeyler alıp yiyorduk. Ve artık büyüdüm 23 yaşındayım aklımda bir kaç iş fikri var biri annelerin çocuklarını bir anda işi çıkarsa bırakıp gidebilecekleri bir yer yani kimse komşusuna nolur biraz bak benim çocuğa demek zorunda kalmayacak ama ne kadar tutar bilmiyorum diğeride starbucks mantığı gibi bir kahve dükkanı açmak güzel kurabiyelerin ve kahvelerin olduğu bir yer. İşlek bir yerde açsam yinede batar mıyım ? Kosgebin çok fazla yardımı var bunlardanda yararlanmak istiyorum ama korkuyorum çünkü batarsam bütün özgüvenimi kaybederim
Gidecek para kendi paransa korkma deneyim her seydir. Çok takdir ediyorum girisimci insanları. Öncesinde güzel bi fizibilite calismasi yap, nedir kaca patlar senin farkin ne olacak vs.. planla arastir deneyim sahibi kisilerle görüş vs.. hayallerinden vazgeçme. Yolun acik olsun.Lütfen lütfen konumu taşımayın banlanıyorum. Ben kendime iş yeri açmak istiyorum zaten memur bir aileden gelmiyorum etrafımda ki herkes kendi işini yapıyor ister istemez banada geçtiğini hissediyorum bunun çocukluğumdan beri. Sanki evde hiç domates ekmek çocuk dergileri yokmuş gibi 10 yaşlarındayken arkadaşlarımı ayartıp ipten kedi yapıp sitenin çocuklarına satıp gidip bir şeyler alıp yiyorduk. Ve artık büyüdüm 23 yaşındayım aklımda bir kaç iş fikri var biri annelerin çocuklarını bir anda işi çıkarsa bırakıp gidebilecekleri bir yer yani kimse komşusuna nolur biraz bak benim çocuğa demek zorunda kalmayacak ama ne kadar tutar bilmiyorum diğeride starbucks mantığı gibi bir kahve dükkanı açmak güzel kurabiyelerin ve kahvelerin olduğu bir yer. İşlek bir yerde açsam yinede batar mıyım ? Kosgebin çok fazla yardımı var bunlardanda yararlanmak istiyorum ama korkuyorum çünkü batarsam bütün özgüvenimi kaybederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?