Girişken ve atak olamıyorum :(

orada bi kızın beni beğenmesi gerekliymiş bu yüzdende atak olmam gerekliymiş bu yüzden benim tüm stresim çok teşekkür ederim yorumların için gerçekten iyi geliyo yorumlarınız :)

birde konusmak istesen kendini zorlasan bile konu bulamiyorsun ki dimi

o çok komik bi durum oluyo gerçekten çok doğru, içimden düşünüorum düşünüorum ama konu bulamıyorum, şunumu knşsam acaba diorum bukezde vazgeçiorum çok aptal.a olur die, en olmadık konu açıp rezil olmakda olabiliyor bazen

canım seni tanıyan insanların yanın sessiz kız imajını zor yıkarsın.

ama şimdi yeni bi ortama giriyosun ve hiç olmadığın kadar girişken olma imkanın var.

sessiz kalma biraz çaba sarf et ve kendini göster.
ben böyleyim diye şartlanırsan konuşmazsan hep öyle kalırsın benden söylemesi

şimdi girişken kız imajı çizersen kendine güvenin gelir ve o yönde ilerlersin emin ol.

ben herşeyi başarırım diyeceksin.
çok korkuyorum yapamicam değil.

yapman gereken tek şey sattığın ürünün özelliklerini iyi bilmek satış yaparken satıcının etkisi yüzede 30 dur karşıdaki adam almak isterse alır girişkenlik falan laf tek yapman gereken orda müşterini diğerlerine kaptırmamak o çok olur sonra suçu sana bulurlar sessiz falan diye tavrını koy müşteriyi kaptırma girişkenlikle alakası yok

bu sorun bende de var ne yazık ki kesinlikle güven eksikliğinden eleştirilirim korkusundan. aileden geldiği %100 . bu sorun annemde de var. genelde ailesiyle çok vakit geçirmiş çok çevre görmemiş çocuklar rol olarak en yakınını aldığı için onun karakteri seninki oluyor. biraz kendimize güvenebilsek sorun kalmayacak biliyorum da... konuyu okuyanlar bana da cevap verebilir mi böyleydim de tamamen aştım rahatım utanmıyorum çekinmiyorum diyenler. tedavisi olduğunu, geçebileceğini bilirsem kendimizi çok daha iyi hissederiz bence :2:

Umarım görüşmeniz iyi geçer. Benim tavsiyem, konuşurken karşınızdaki insanı kendinizden üstün görmeyin, emin olun o kişinin de korkuları, kaygıları, utançları, yanlışları, takıntıları vardır, sizden hiç bir üstünlüğü, hiç bir farkı yok bunu unutmayın o da sizin gibi bir insan. Kendinizi sevin, kendinize sürekli ne kadar değerli olduğunuzu hatırlatın. Siz bu dünya için olmazsa olmaz ve çok özel bir insansınız bunu asla unutmayın.

sana "yapabilirsin di mi" diyenleri koy işin başına, emin ol senin başardığının onda birini yapamazlar...işi fazla önemseme..gözünde ne kadar büyütürsen, o kadar çekinirsin..sallla gitsin..gelişine vur yani tanıtım yapacağın insanlar , senden benden üstün insanlar değil..ayrıca tanıtım yaparken, o ürün hakkında en geniş bilgiye sen sahipsin..bir nevi patron sensin... başla, devamı gelir zaten...

Bu sorun çaba göstermeden aşılmaz öncelikle emin ol. Telkinler , planlar biryere kadar asıl uygulamaya koyduktan sonra nasıl pişip güven kazanacağını göreceksin. Biraz yaşlada alakalı ilerleyen yaşlarda daha da artacak güvenin şimdi sen bu özelliğine değil yapacağın işe odaklan. Ve tatbik ederkende, kendini nasıl konuştuğunu ve göründüğünü düşünme, anlattığının konunun içeriğine ver kendini. Zaten zamanla yaptığını gördükçe gelecek o güven. Sana kolay gelsin canım...

bana da sessizsin diyen çok oldu ama farkettim ki ben konuşamadığımdan değil konuşulan konulara çok ilgisiz olduğum için konuşmuyormuşum.. konuşkan insanları incele gerçekten o kadar boş konuşuyorlar ki bugün şunu yaptım bu şunu dedi falan..lisedeyken çok içine kapanıktım bu insanlar ne konuşuyor diye birilerini dinlerdim nasıl bu kadar boş konuları buluyorlar diye hayret ederdim ben aştım şimdi bunları.. sen de o ortamda bildikleri söyle, onayla, çekinme, tekrarları söyleyeceğini düşünme(ben böyle düşünürdüm ne gerek var diye ama hataymış) önemli olan sohbet, yararlılık değil..bunu yaptıktan sonra insanlara rahatça açabiliyorum kendimi..kesinlikle aileden kaynaklanıyor ama aynı ülkedeyiz herkesin bir çok sorunu var kimse mükemmel değil, karşındakilerin senden bi farkı olmadığını düşün..diksiyon kursuna gidebilirsin, bu konuda kişisel gelişim kitaplarını okuyabilirsin

Son düzenleme:

canım, yaşın daha küçükmüş bence bunu aşabilirsin. ben de eskiden çooook eskiden böyleydima ama o kadar çok ortama girdim çıktım, o kadar kalabalık gruplarda bulundum, topluluk halinde yaşanılan yere girdim ki artık kendime inanamıyorum.

Bende arkadaşlarımın yanında çok konuşmam. Ama iş başka arkadaşlık başkadır bence.

Kendine güvenin yok gibime geldi canım. Eğer öyle olsaydı kendi kendini motive edip "başarabilirim" diyebilirdin.

Sana tavsiyem başarıyla ve kişilikle ilgili kitaplar okuman. Gerçekten faydalı olucaktır.

İşin de hayırlı olsun, başarılar diliyorum.

ben beceremiorum sanki herkes bana bakıyo gbi gelio insanların ilgisini çekmem gerek elimdeki eşya ile bunu rahatca yapabiliyorum ürünün özelliklerinide biliorum ama insanlardan korkuyorum kampanya var diye bağırmam gerek beceremiorum bunu bile nie insanların arasında böyleyim bilmiorum arkadaş çevreme karşı böyle değilim

Diğer insanların seni tanımaması korkutuyor sanırım sosyal fobi, kaygı anksiyete olabilir canım psikiyatriste gitmelisin :26:

Korkunun üzerine gidersen aşabilirsin ve yapabildiğini görünce daha rahat olursun başarırsın...

Ben eskiden aynen senin gibiydim çekingen değilde çok konuşmayı sevmeyen biriydim atak olmak kendini farklı göstermek gibi geliyordu
Şu an bi cadıyım....
Eski halimle yaptığım işin uzaktan yakından alakası yok..

Bence gitmelisin hem açılmış olursun,

dört beş yıl öncesine kadar ben de pek girişken değildim, ama üniversite dönemimde çok fazla etkinliğe katıldım, ayrıca sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük yaptım falan, bunlar insanın sosyal yönlerini geliştiriyor. bence sen de böyle topluluk aktivitelerine yönelebilirsin. gönüllülükle işleyen kuruluşlara katılarak ya da hobi kurslarına bir iki saatini ayırarak. ki belki bir süre sonra gerek bile kalmayacak,çalıştıkça açılacaksın diye düşünüyorum. eğer hala değişen bir şey olmazsa dediğim gibi toplu aktivitelere katılmanı tavsiye ederim.

hayırlı olsun yeni işin

ürün satamadım ve çıkardılar beni işten babama söyleyemedim bittim ben okul harcımı yatırmam gerekliydi:18:

İş hayatı sosyal yaşamla aynı şey değil ki, sosyal çevrende daha sessiz olabilirsin, ya da paylaşacak çok fazla şey bulamayabilirsin çevrendekilerle ama burada elindeki metin belli, satacağın şey belli, onun üzerinden ilerleyeceksin. Yapılamayacak bir iş değil. Eminim yapabilirsin. Yapabildiğini farkettikçe özgüvenin de artar. Zaten fiks her işte sorarlar atak ve girişimci misin, prezantabıl mısın vs. diye, kim hayır benim karakterim buna uygun değil ben yeterince bakımlı değilim diye iş teklifini geri çevirir ki.

EDİT:Çıkmışsın işten yeni gördüm. Belki geçiçi bir süre için çalışacaksan primle çalışmadığın bir yer deneyebilirsin. Ders ablalığı olabilir ama az kazandırır, yabancı dilin varsa sultanahmet civarındaki restorantlara bir bakabilirsin, hemen hemen hepsi kasada duracak yabancı dil bilen bayan eleman arıyor. Daha yeni bir arkadaşım çıktı işinden haftada 450 kazanıyordu. Temposu yoğundur ama kısa zamanda gereken parayı toplayıp işten çıkarsın. Ya da part-time büyük zincir mağazalarda çalışırsın Burgerking gibi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…