Git-Gel'lerdeyim..

Larosw

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
1.968
11
358
37
Eskişehir
merhabalar..
kafamın karıştığı bir konuda size danışmak istiyorum.
Eşim adanalı ankarada yaşıyor ve 2 .5 yıllık evliyiz..
iş nedeni ile Eskişehire taşınacağız eşim önden gitti yeni açılan yerde mimar ile düzenlemeler yapıyor-muş
sorun şu :
ben 19 aylık kızımla evde tek başıma kalıyorum. ne gelen var ne giden nede arayan soran..
ankarada bir annem var 15 yaşında kardeşimle kalıyor. onlara teklif ettim dolaylı yönden yanımda kalmak istemediğini söyledi. (bahaneler yok kardeşim eski mahalleleri bana yakın ordan çıkmazmış vs..)
oturduğum sitede hırsızlık söz konusu çoğunluk daireye girdi. geçenlerde de akşam kızımla sitemizin parkında oynarken hapımın saati gelince kızı komşuya emanet edip eve gittiğimde dış kapının iç üst mandalı içeriden takılıydı hemen güvenliği çağırdım yangın merdiveninden atladı daireye girdi kapıyı açtı ama evde hiçbirşey ellenmemişti.(gerçi altın para vs yok sadece digital foto mak. laptop vs.)
o olaydan sonra anneme gittim 2-3 gün kaldım yapamadım ne rahat edebildim nede kızımı götürüp zaman harcıyacağımız park bulabildim..
birde annemden biz gelemiyoruz ama en azından sen burda kal evde yalnız kalmak olmaz vs. cümlede işitmedim gidiyorum dedim tamam dedi..
malum geri döndüm şuan evimdeyim ama bir o kadarda huzursuz..
işin kalbimi kırdığı yanı : eşim aramıyor. günde 1 kere ararsa arar.. onun zamanında hiçbir yakınımdan merak edilmiyorum..
kendi ailemden bi annem var babam istanbulda. eşimin ailesi adanada onlar oldum olası hayırsız gelemiyorlar derimde en azından sen gel diyende yok :)
sabaha kadar saat başı uyanıyorum yere yatak yapıp kızımla yatıyorum ama ne yatmak huzursuz..

eşime telaşlıyım huzursuzum bi an önce ev bul diyorum iş açılmadan olmaz en az 1 ay diyor.
e sen gelmiyecekmisin diyorum kaçmaya çalışırım diyor. ama inanın çok ilgisiz o aramayıp sormazsa başka kim merak ederki bizi?
7/24 kızımla yalnızım. adanada eltim var sevdiğim onun yanına gitmek istedim aradım baya konuştuk halimdende az bahsettim çık gel demedi o demeyincede geleyimmi demedim..
ama şuan inanın çok bunalımdayım mafoldumben
bi sevdiğim komşum / ablam var o da tatile gitti.
yukarı tükürsem bıyık aşşağıya tükürsem sakal..
akıl istiyorum..

Son düzenleme:
allah kolaylık versin,gerçekten çok zor bende yaşadım 1 sene. senin korkularını,yalnızlığını...ne kadar zor olduğunu biliyorum.

bence eltinin teklif etmesini bekleme sen teklif et,çünkü bazı insanlar ince düşünmezler.belkide eltin anlamadı.

ayy üzüldümm sana valla
ya bence annene git nede olsa annenn gel demesini bekleme
enazından rahat uyursun geceleri

canım bencede eltine müsaitsen biraz sana gelmek istiyorum de,gel derse gidersin

çalışmıyorsun galiba ben olsam anneme giderdim. en rahat onun yanında olurdum galiba. benimde böyle bi durum olabilir yakın zamanda, ailem uzakta... çalıştığım için bi süre eşimin yanına gidemem gibi üstelik hamileyim. uff bakalım şimdiden stres oldum.

bence eltin anlamıştır ama anlamazlıktan gelmştir gibime geldi.
eşin ne durumda olduğunuzu bilmiyor mu? en çok onun sizi düşünmesi gerek. çağrı bırakın çalışmadığı ,telefona bakabieceği zamanlarda arasın sizi. gerekirse naz yapın. ilgilenmeli sizinle.

bu arada yanlış anlamadıysam sen ankaradasın eşinde eskişehirde. biliyosun hızlı trenle 1 buçuk saat sürüyor artık eşin hafta sonları gelse en azından belki daha iyi hissedersin?

Zor bi durum gercekten..
Allah kolaylik versin.
Aslinda annenin evi varmis,
ama annende kizim bizde kal gitme demedikten sonra
annenin evi olmus olmamis neye yarar ki...

allah kolaylık versin ama annen neden yalnız bırakıyor seni bide sitenizde hırsızlık olaylarıda oluyormus çok eşini ara söyle bence adanaya git kaynanana yada eltine ama eşin söylesin yalnız size gelsin fln diye

İnsan evlendikten sonra bir yerlere sığamıyor kendi evinden başka...

Annenizin evinde rahat edememenizin nedeni de bu olsa gerek.

Anneniz ile eskiye dayanan bir vukuat var mı bilemediğim için bu konuda fazla yorum yapamayacağım.

Geçen ayda konu açmışsınız 2. çocuk istiyorum diye.Bence biraz zamana bırakın çocuk işlerini.Herşey rayına otursun ondan sonra çocuk zaten olur.

Gene tercih sizin,yorum benim...

Eşinizin aramamasına gelince de...Eşiniz sanırım biraz rahat bir adam.Merak etmediğinden yada sevmediğinden değildir belki ama aramaması aklıma neden getiremedi şimdilik.

Kötü mü ayrılmıştınız peki giderken ?

canımm yaa üzüldümm çok zor bir durum annenizin tavrı biraz tuhaf benim annem hayatta yanlız bırakmaz beni neden böyle davranmış anlamadım eşinizde aynı şekilde bir arkadaş ankara eskişehir hızlı trenle 1.5 saat yazmış neden eşiniz hafta sonları dahi gelmiyor o da ilginç bende beni davet etmyen yere gitmeye çekinirim zor allah yardımcınız olsuneyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

Annenizin size veya eşinize karşı bir kırgınlığı var gibi geldi bana . Yoksa hiçbir anne çocuğunu
yalnız başına bırakmaz . Hele ki torunu da varsa :1no2:

Eşinizin anne ve babasını arayabilirsiniz . Biz de yalnızız , gelin ramazanı birlikte geçirelim derseniz
sizi kıracaklarını sanmam .

Tabi siz daha iyi bilirsiniz . Öneri benden uygulama sizden yerimseniben

Eğer konu sahibinin annesiyle alakalı bir problemi olmadıysa,annesi durduk yere böyle davranıyorsa bu annesinin sorumsuzluğundandır.

Burda çok okudum çok şahit oldum annelerin vurdumduymazlıklarına,sorumsuzluklarına,doğurduktan sonra sahip çıkmamalarına...

Eğer konu sahibinin annesi de bu anne (!) lerden ise Allah'a havale etmekten başka bir çare yok.

Buara eltinizle aranız iyi madem,o teklif etmemiş olabilir belki o an dalgındır yada başka bir sorunu vardır da unutmuştur ,aklına gelmemiştir.

Siz diyin uygunsan sana geleceğim birkaç günlüğüne diye.

annemle aramda sorun yok çok şükür.
hergün arar ordan burdan konuşur.
ama ne gelme nede gitme konusu aynı şehirde de olsak 3-4 ayda 1 olur.
nedenini bende bilmiyorum ağrıma gittiği gerçek ama bekarlığımda da böyle ayaklarımın üzerine bırakıldığımdan çok yadırgamıyorum.
normalde gel derim gelmem derse tekrar etmezdim ama en son gittiğimde bana geçelim işte hem mahallenden memnun değilsin hemde ben yalnız kalmam dedim kardeşin eski arkadaşlarına gider eve hiç girmez birde onu düşünemem işe sokcam burda fln dedi e ne diyebilirimki?
dediğim üzere alıştım. 12 yaşından itibaren gerek okudum gerek çalıştım maddi yüküm olmadı.
ama şuan ihtiyacım var herşeyden önce kızım adına korkuyorum...
eşimi az önce aradım sabah 7 de kalkıyor akşam 9 a kadar inşaatta duruyoruz arayamıyorum diyor.
o da haklı tamam ama ben ne yapacağım? bugün kuaföre gittim çalışan bayan kaşların çok fena dökülüyor dedi. araştırdım strestenmiş..
benim ağrıma giden konu : ne eşimin ailesinden ne de kendi ailemden neden aranıpta ne yiyor ne içiyorsunuz geçen evime biri girdi o olaydan sonra neden endişe duyulmuyor.
ben geçtim bebeğimi düşünen neden yok?....
eşime söyledim eltimi ara ona gideyim diye o da söylemiş abi başımın üzerinde yeri var ama wc yi yıktırıyorum heryer,heryerde demiş o da meşgul
tamamen terk edilmiş vaziyetteyim ağlıyorum kırgınım..
kaynanamda kayınpederim de vs. keşke en azından kızım diyip arasalar merak etseler....
yapmıyorlar ama hala neden beklenti içerisinde kendimi üzüyorum araştırılır..

Eşinizin haberi var mı eve hırsız girdiğinden ?

Haberi varsa ailesine söylemeliydi sizi yalnız bırakmamalılardı.

Evde olduğunuz vakit kapıyı sıkı sıkı kitleyin.Balkonları felan uyumadan önce kontrol edin.

Yattığınız odanın kapısını da kilitleyin.

Rabbim korusun o minik yavruyu ve sizi .

Ben okurken ürperdim ,siz yaşamışsın bizzat.

Elleri kırılasıca..Nefret ediyorum bu hırsızlardan işte...O eve girerken eli kolu tutuyor da ,iş bulup çalışmasına gelince mi tutmuyor .

Allahım sen bu lanetlerden evimizi direğimi koru şu mübarek günlerde.

Konu sahibi arkadaşım,eşiniz 1 aya sizi aldıracakmış madem.Sabredin o zamana kadar.

evet çocuk işi yaş iş.
ama onuda kızım yalnız olduğundan istemiştim. kardeş / arkadaş olsunlar oyalansınlar anlamında da cesaret istiyor.. ama böyle de kızım çok yalnız en başta babasız..

kendimi dul bayanlar gibi hissediyorum kızımın her anını sadece ben biliyorum alışverişe fatura yatırmalar vs. herşey sırtımda..
eşimle aramız iyi öyle herşeye tartışn çift değilizdir.her zaman beni idare eden o dur o da bir gerçek..
sadece zaman bulamıyormuş çünki 10 günde açılması gereken bir cafenin başında (Leman kültür cafe eskişehir şubesi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…