Git gide takıntılı olmaya başladım

Sinekte ufaktır ama yemeğe düşse mide bulandırır
Hijyeni bu yastan sonra öğretemezsin kp ne malesef ama eltinle görümcene bazen kötü görünmek pahasına işlerinden uzsk tutup misafir gibi davranmak suretiyle rahatlayabilirsin

Ben de gaddar biriyim ama eziklik var sanırım bende biraz. Son noktaya kadar kendimi gösteremiyorum. Oysa içim içimi yiyor.
Tok gönderme konusu benim de aklıma gelmişti. Aklın yolu bir :KK70:
Keşke sizin gibi yapabilsem... Ama cesaret edemiyorum. Yani bir yere kadar tepki veriyorum. Yine de pes etmek istemiyorum. Kendimi biraz daha zorlayacagım bakalım :)
Eltim de tuhaf biri zaten. Yine de severim ama dediginiz gibi bence side samimi degil. Ne kadar bozulduğumu görüyor sonuçta
Bir yerde patlarsınız ama. Şuan içe atma, şişme aşamasındasınız. Karşı tarafa patlamazsanız, başka yerden patlak verir. O yüzden patlamayı beklemek yerine, ufaktan ufaktan ayarlarını verin. Şu hayatta kimse benden önemli değil, insanları beni önemsedikleri ölçüde önemseyeceğim kalkanınızı takın, sonra saldırın gitsin. =P Değmez bacım değmez. Kimse için bu kadar düşünüp, canınızı sıkmayın, biraz can sıkmayı öğrenmeniz lazım. Bir de hamilesiniz, sağlıkla gelsin kuzucuk, laf etmeye normal bir insana göre daha çok hakkınız var.

Ben de eşimin annesi yüzünden takıntılı oldum.
Seni çok iyi anlıyorum ama maalesef yapacak birşey yok. Çünkü anlamıyorlar.
Uyardigin zama ne var ki bunda diyorlar.
Eğer esin senin tarafındaysa o söylesin, o uyarsın.
Biz artık öyle yapıyoruz. Eşim dediği zaman annesi yapamıyor veya eşim istemiyor diye onun üzerine atıyorum.
Öncelikle Allah kolaylık versin. Gerçekten zor. Hele ki mizac olarak sert degilsek. Ki ben görünürde hiç öyle olamadım. Ben de eşime söyledim. Bazı konularda o yardımcı oluyor. Cocukları uyarıyor, babasını uyarıyor. Ama bazı şeylerde insan uyarmaya da utanıyor. Oysa onlar yaparken hiç utanmıyor

Bir yerde patlarsınız ama. Şuan içe atma, şişme aşamasındasınız. Karşı tarafa patlamazsanız, başka yerden patlak verir. O yüzden patlamayı beklemek yerine, ufaktan ufaktan ayarlarını verin. Şu hayatta kimse benden önemli değil, insanları beni önemsedikleri ölçüde önemseyeceğim kalkanınızı takın, sonra saldırın gitsin. =P Değmez bacım değmez. Kimse için bu kadar düşünüp, canınızı sıkmayın, biraz can sıkmayı öğrenmeniz lazım. Bir de hamilesiniz, sağlıkla gelsin kuzucuk, laf etmeye normal bir insana göre daha çok hakkınız var.
Bazen sizin gibi kendimi motive ediyorum ama icraat kısıtlı. Gerçekten burada yazdıgınız gibi biri olmayı çok isterim. Çok istiyorum çok... İnşallah bir gün başarırım.
Gerçi benim hikayem burada da başlamıyor. Baskı ile yetiştirilmiş bir çocuktum. Yaş ilerledikçe baktım kendimi ifade etmeye çekiniyorum. Bir mağazada ürün bile soramıyorum. Sonra kendimle mucadele ede ede baya bir şeyleri aştım. Sanrım benim gibilerin süper egoları gelişmiş oluyor. Hep başkasını memnun etme üzerine yaşama...
Neyse demem o ki gerçekten kendimle çok mücadele ettim ve kayda değer ilerleme oldugunu düşünüyorum. Zaten her gün kendimle kavga ederim. Şuan bu konu ile ilgili asamadığım tek sorunum istemedigim şeyleri,, haksızlıklara tepkimi net ifade edememem... İnşallah bunu da başarırım

Halılarınıza lastikli halı örtüsü alın, koltuklarınıza koltuk örtüsü alın misafir geleceğinde örtün siz de rahat edin.
Mutfakta yağ sıçraması etrafın kirlenmesi hallolur bir şekilde.
Kayınpederiniz içinse uyarırsınız baştan itibaren, böyle yapmayın lütfen diye zamanla alışırlar. Ama dediğim gibi baştan net şekilde kurallarınızı koyun.
Bir de rahat olun aman , insan ne kadar çok dikkat ederse o kadar sorun çıkıyor :)

Halılarınıza lastikli halı örtüsü alın, koltuklarınıza koltuk örtüsü alın misafir geleceğinde örtün siz de rahat edin.
Mutfakta yağ sıçraması etrafın kirlenmesi hallolur bir şekilde.
Kayınpederiniz içinse uyarırsınız baştan itibaren, böyle yapmayın lütfen diye zamanla alışırlar. Ama dediğim gibi baştan net şekilde kurallarınızı koyun.
Bir de rahat olun aman , insan ne kadar çok dikkat ederse o kadar sorun çıkıyor :)
Sorun rahatsız oldugum şeylerde kendimi net ifade edemem sanırım :)

Sinekte ufaktır ama yemeğe düşse mide bulandırır
Hijyeni bu yastan sonra öğretemezsin kp ne malesef ama eltinle görümcene bazen kötü görünmek pahasına işlerinden uzsk tutup misafir gibi davranmak suretiyle rahatlayabilirsin
İstemeyince naz sanıp ısrarla yapıyorlar

Öncelikle Allah kolaylık versin. Gerçekten zor. Hele ki mizac olarak sert degilsek. Ki ben görünürde hiç öyle olamadım. Ben de eşime söyledim. Bazı konularda o yardımcı oluyor. Cocukları uyarıyor, babasını uyarıyor. Ama bazı şeylerde insan uyarmaya da utanıyor. Oysa onlar yaparken hiç utanmıyor
Eşimden tırsıyor annesi. O yüzden eşime çok bir şey diyemiyor ama eşim ise gidince benim burmundan getiriyor.
Çeyizlik teflonlarimi çizik çizik etti, kızartma yaptı içlerinde. Hepsi mahvoldu hepsini attım.
Mutfak beziyle televizyon dolabına sürüyor, tırnaklarını kesip ellerini yıkamadan kaba kasığa dokunuyor. bir kova suyu 4 gün kullanıyor yere. Ben ertesi gün dökünce yazıktır israftır diye tepki gösteriyor.
El bezleri iğrenç kokuyor.
Bu arada ondan iş falan da beklemiyorum. Keşke elini sürmese, yardım olmuyor hem beni strese sokuyor hem de iki iş çıkarıyor.

Eşimden tırsıyor annesi. O yüzden eşime çok bir şey diyemiyor ama eşim ise gidince benim burmundan getiriyor.
Çeyizlik teflonlarimi çizik çizik etti, kızartma yaptı içlerinde. Hepsi mahvoldu hepsini attım.
Mutfak beziyle televizyon dolabına sürüyor, tırnaklarını kesip ellerini yıkamadan kaba kasığa dokunuyor. bir kova suyu 4 gün kullanıyor yere. Ben ertesi gün dökünce yazıktır israftır diye tepki gösteriyor.
El bezleri iğrenç kokuyor.
Bu arada ondan iş falan da beklemiyorum. Keşke elini sürmese, yardım olmuyor hem beni strese sokuyor hem de iki iş çıkarıyor.
Off sizinki de bayağı kötüymüş. Sisin lafınızdan anlamaması çok kötü. Hele ben daha dogru düzgün kendimi ifade edemiyorum bile. Siz en azından tepki veriyorsunuz sanırım net

Kayınperede asla o soruyu soramqm :)
Zaten beni yıpratan, evin gördüğü hasardan çok kuralların çiğnenmesi, saygısızlık gibi konular. Yani buna dur diyememek beni çok yıpratıyor.
Eltim agzı ile söyler ama hiçbir icraat yok. Halıyı yıkamaya vericez dedi mesela vermedi. Yagdanlıgımı kırdı yerine aşöadı. Ama ağzında hep yapıcam edicem demeler. Mahcup olmalar...
Görümce zaten her haliyle bende travma sebebi :)
Bornozları banyodan cikarin sadece el yüz havlusu koyun.. Ben bir misafir gelince kimin napabilecegini kestiremediğimden banyomu misafire gore düznlerim.

Görümcenler gelecegi zaman da koltuklerıni güzelce ört ..Kimin poposu değerse değsin..

Evini gelecek olan misafirlere göre düzenlersen senin için daha iyi olur.

Off sizinki de bayağı kötüymüş. Sisin lafınızdan anlamaması çok kötü. Hele ben daha dogru düzgün kendimi ifade edemiyorum bile. Siz en azından tepki veriyorsunuz sanırım net
Yaaa veriyorum da kadın anlamıyor ki.
Ne varki bunda deyip beni takıntılı biri olarak göstermeye çalışıyor. :olamaz:
Çok yüzsüz yaaa.
Kendince beni sinir etmenin yolunu bulmuş cidden de sinir ediyor. :(

Bornozları banyodan cikarin sadece el yüz havlusu koyun.. Ben bir misafir gelince kimin napabilecegini kestiremediğimden banyomu misafire gore düznlerim.

Görümcenler gelecegi zaman da koltuklerıni güzelce ört ..Kimin poposu değerse değsin..

Evini gelecek olan misafirlere göre düzenlersen senin için daha iyi olur.
Tamam bazı önlemler alınabilir. Ama önüne geçilmesi imkansız şeyler de var. Uyarmadıgım sürece, hatta uyarsam bile

ben kendi cocuklarima kendi evimde bir cok seye izin veririm,
bu saydiklarinizin belki cok fazlasini evde yapabilirler.

Ama bir misafirlige gittigimde izin vermem,

ama atiyorum ki gelen misafir cocuklarina bir sey demiyor,
o evin sahibi sizsiniz ve kurallari soylemesi gereken de sizsiniz.
Direk bu evde firinla oynanmiyor, bardaklarla oynanmiyor deyin cocuklara.

Bu saatten sonra nasil olur bilemiyorum ama gorumce ile eltiye de ben mutfagima karisilmasini sevmiyorum, siz oturun ben yapayim isleri deyin bence.

Eltinin sakarliklari cok komikmis, belki sik gorustugunuz icin bu kadar fazla olmustur. Yine de bilincli yapilmadi ise hos gorulebilir. Bunu da bahane olarka kullanabilirsin, sen cok sakarsin, bak otur ben yapayim her seyi gibisinden. Bilemedim bu da dert olur mu sonradan.

Kayinpeder konusunda da yine cocugunuza davranisina ozellikle bebeklik yaslarinda karisabilirsiniz bence. Ilerleyen yaslarda da cocugunuzu uyarirsiniz, kimsenin bardagindan bir sey icme, baskasinin catali bicagi ile yemek yeme gibisinden.

Eltiniz ve görümceniz, marifet çocuk doğurmak değil onu yetiştirmekte sözünü kanıtlar nitelikte davranışlar gösteriyorlar galiba. Ben olsam ben de takardım. Allah yardımcınız olsun. Bebiş sağlıkla gelsin inşallah.

ben kendi cocuklarima kendi evimde bir cok seye izin veririm,
bu saydiklarinizin belki cok fazlasini evde yapabilirler.

Ama bir misafirlige gittigimde izin vermem,

ama atiyorum ki gelen misafir cocuklarina bir sey demiyor,
o evin sahibi sizsiniz ve kurallari soylemesi gereken de sizsiniz.
Direk bu evde firinla oynanmiyor, bardaklarla oynanmiyor deyin cocuklara.

Bu saatten sonra nasil olur bilemiyorum ama gorumce ile eltiye de ben mutfagima karisilmasini sevmiyorum, siz oturun ben yapayim isleri deyin bence.

Eltinin sakarliklari cok komikmis, belki sik gorustugunuz icin bu kadar fazla olmustur. Yine de bilincli yapilmadi ise hos gorulebilir. Bunu da bahane olarka kullanabilirsin, sen cok sakarsin, bak otur ben yapayim her seyi gibisinden. Bilemedim bu da dert olur mu sonradan.

Kayinpeder konusunda da yine cocugunuza davranisina ozellikle bebeklik yaslarinda karisabilirsiniz bence. Ilerleyen yaslarda da cocugunuzu uyarirsiniz, kimsenin bardagindan bir sey icme, baskasinin catali bicagi ile yemek yeme gibisinden.
Bazen uyarıyorum görümce direk surat asar. Eltim bi şey demez ama cocuga mudahale de etmez. Gecen uyardım mesela cocuk agladıı. Eltim surat asmadı ama mudahale de etmedi.
Sakarlığı dillere destan, kendi de biliyor ama kendini geri çekmez :)
Kayın pederle de sanırım cocuk gelince zorlu bir süre başlayacak :)

kp elti görümce değil öz annem yapsa sinirleneceğim olaylar. Ayrıca maalesef ki pis insan çok ya tuvaletten çıkıp elini yıkamıyor bide benimle tokalaşıyor. kp değişmez bu yaştan sonra ama görümce eltiye sıkı bir ayar çek olmazsa yeniden yeniden yeniden....

Back
X