Gitmek bilmeyen misafirim

Ben de yalnız yaşıyorum ve insan yalnızlığa alışınca evde birinin uzun süreli varlığı katlanılmaz oluyor, biliyorum. Ben olsam açık açık alır karşıma konuşurum. Yalnızlığıma, kendi düzenime çok alıştığımı, evi biriyle paylaşmakta zorlandığımı söylerim. Zaten öyle olmasa ev arkadaşı edinir giderleri paylaşır ekonomik olarak rahatlardım ama evde uzun süreli kimseye tahammülüm yok derim. Ki bu konuşmayı öz anneme yaptım ben. Canım, kanım, hayatta ennn sevdiğim insan ama 2 haftadan fazla bende kalınca ruhum daralıyor artık. Sizi gerçekten seviyorsa ve aranızda gerçek bir bağ varsa alınmaz gücenmez. Eğer alınır tavır alırsa bu sevgi değil insan kullanmaktır.

Dobra bir arkadasin varsa gelsin sende kalsin birkac gun
O ayar versin kuzene
Hatta baskilasin
Sende arada kalmis gibi yapip aglarsin yalandan
Sen soylesen kotu olacaksin baska birinin uyarmasi lazim bu kuzeni

Sulari kes dış vanadan
Faturayi geciktirdim hemen kesmisler yaa de moralin bozuk davran neyse ben annemlere geciyorum dus falan orda halledicem suyu odeyince de hemen gelip acmiyorlar ee sen ne yapicaksin falan desen

Taktiğe hiç gerek yok açıkça söylemesi lazım ama kırmaktan çekiniyoruz sanırım. Ama kırınca ne olacak yani, o seni bu kadar uzun süre evinde misafir eder miydi. Bu zamana kadar misafir ettiğine saysın. Açık açık söyle bence, ben kısa süre durursun diye düşünmüştüm öyle misafir etmiştim artık aile evine dönsen iyi olacak biletini alayım mı diye.
"Herkesin bir ev düzeni var, ben kısa süre kalırsın diye düşünmüştüm o yüzden seni misafir olarak kabul etmiştim. Ama artık gitsen iyi olacak." budur bence.

Bütün yorumları okudum ne yaptınız çok merak ettim
İnşallah konuşabilmissinzdir bütün yollar, bahaneler sunulmuş size ama en iyisi ona da sorumluluk vermek olacak veya gitme imkanınız varsa ben ailemi özledim oraya yada bi arkadaşla tatile gideceğim diyin ona da sende ailene gidersin yada nereye gitmek istersen dersiniz. Kapıyı kilitleyip gideceğim evde kalamazsn diyin.

Cebinde hiç para yok, söylesem iyice yüz göz olucaz diye sustum hep.

Mesleği var ama hep aile işinde çalışmış o yüzden tek bir yerde çalışmış olarak gözüküyor senelerce.

Kabul eder miydi inan emin değilim. Aile evine ölsem dönmem diyor ki dönmez bence de. İlla başka seçenekler vardır ama ben kötü olucam işte bunu istemiyordum..

Kuzeninizle yaşadığınız size bir hayat dersi bir tecrübe olmuştur, o yüzden benzer kuzene sahip kişilere tavsiye olsun diye yazıyorum.

Hayatı boyunca aile işinde çalışmış, iş aramak nedir, para kazanmanın zorluğu nedir bilmeden yaşamış, aile evinde yaşamasına ve çalışmasına rağmen 1 lira bile birikimi olmayan, sigarası çayı çorbası bile ailesi veya sevgilisi veya çevresindekiler tarafından karşılanan, aile evinde huzuru olmamasına rağmen buna dair en ufak bir adım atmayan insanlar bir dalı bırakırken diğer dalı garantiler, buradaki diğer dal siz olursunuz çünkü yüzünüz yumuşaktır hayır diyemezsiniz gel dersiniz git demeye çekinirsiniz, maddi manevi hep sizden gider, evinizi açarsınız ekmeğinizi bölüşürsünüz bir kere yüzünüz düşer kötü olursunuz.

O yüzden birilerine evet derken 100 kere düşünüp 1 kere konuşun, hayır demeyi öğrenin, böylelerinin ayağına hizmet etmeyin.

Selam arkadaşlar. Dün de dediğim gibi ‘başka misafirim gelecek 2 gün içinde lütfen kendini toparla, seni zor durumda bırakmak istemem ama ben zor durumda kalıyorum; anlayışın için teşekkür ederim. En doğrusu ailenin yanına dönmek bu süreçte ama kararını verecek olan sensin tabi. En mantıklısı; ailenin yanında bir süre para biriktirip ayrı eve çıkman olur’ dedim. Bilmiyorum ne yapacağını ama gidecek yani yarın. Herkese verdikleri tavsiyeler için teşekkür ederim

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz

Aaa yarın kesin gidecek mi

İyi bari, gözünüz aydın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…