Gitmek bilmeyen misafirim

Valla yarın sabahtan söylerim. Gece falancayla konuştum, o gelecek kusura bakma falan dicem. En mantıklısı gibi.
O gelince ben kanepede yatarım, sorun olmaz diyebilir. Başka misafirim gelecek bahanesi patlayabilir. Kusura bakmasın, ailesinin maddi durumu malı mülkü iyi olan biri gidip başkasının evine yıkılmasın. Bu kızın durumu var mı bana bakıyor, belki sevgilisi var benim yüzümden görüşemiyor vs hiç düşünmüyor.

Siz kendinize kötülük yapıyorsunuz, arayın halanızı söyleyin. Ben git diyip kötü olmak istemiyorum gelin konuşun. Ev mi tutarsınız barışır mısınız bilmem ama benim kafam kaldırmıyor, maddi manevi yetişemiyorum diyin. Telefonlarımızı açmıyor diyip yıllarca oturup bekleyecekler mi? Herkes kendi rahatının peşinde sizi umursayan yok. Böyle biriyle iyi kalamazsınız mutlaka kötü olmanız gerek. Sakın bahane uydurmayın, açık açık gitmen gerek diyin çünkü her bahaneyi geçiştirecektir.

Canım sizde açıkça iş bulsan bile haa diyince ev tutmak, eşya almak kolay mı, birikmiş paran yok, orada burada kaç gün kalacaksın, en iyisi dön evine, birikim yap sonra ayrı eve çıkmayı düşün deyiverin. Ayranı yok içmeye..... Ailesine rest çekip kapıyı vururken size mi güvenmiş?

Sizde boşanmışsınız. Ben kendi ayaklarımın üzerinde kıt kanaat durmaya, kimseye muhtaç olmamaya çalışıyorum. Eşimden ayrıldım, kimse bana bir ihtiyacın, bir eksiğin var mı demedi, kimseden bir destek görmedim diye biraz homurdanın. Ailesine de arayıp söylenin. Ben yalnız bir kadınım. Neden ne yapıyor, nasıl çekip çeviriyor diye düşünmüyorsunuz falan diyerek siz biraz mağdur edebiyatı yapın ki mağdursunuz.

Misafir gelecek demeniz geçici bir çözüm. Açık açık söylemek zorundasınız.
Aileniz bizi kötü yapma diyor, onun ailesi umrunda değil, onun iş bulmaya gönlü yok, bugün iş bulsa ev açması en az 2 ay. Misafir diye gelip sizin eve yerleşmiş.

Bu misafirlik fazla uzadı. Bir çözüm yolu bulalım. Annenlerle konuşmalısın demeniz lazım. Sizin şehrinizde iş bulsa bile eve çıkana kadar size yazık.

Misafir olmadigini hissettirin bence. Ee hadi sen artik misafir sayilmazsin kac gun oldu eve bi supurge tutar misin ? Hafif esprili ve gulerek soyleyin eger daha rahat hissedecekseniz. Siz evde yokken aksam icin yemek yapmasini talep edin, utu vs de yapmasini isteyebilirsiniz. Markete ciksin mesela eger param yok vs derse benim de 2 kisi gecindirecek durumum yok canim dersiniz, kendi duzeninizde devam edin kahve ile gecistiriyorsaniz yine kahvenizi icin yani gibi gibi..

Geçen gün çok benzer konuda arkadaşım yakındı, aynı şeyleri söyledim.

Misafir gitmek bilmedi dedi ki yatılı bile değil günlük misafirdi. Dedim sen sürekli ikrama güler yüze devam edersen tabi gitmez. İkramı keseceksin, muhabbet açmayacaksın, gibi gibi. Bekar evim herkese zamanında çok çekici geldiğinden yüzsüz misafir gönderme uzmanı oldum zamanla.

Çok kötü. Benzer durumda asla git diyemeyecek bir insanım ben de, düşününce ruhum daraldı. 20’li yaşlar olsa cahil, bilmiyor diyeceğim ama 30’unu aşmış bir kadının bunu yapmaması lazım, gerçekten ultra yüzsüz biriymiş. O yüzden cidden zor gider bu, yıkılmış size.
Masraflara ortak olayım birlikte yaşayalım teklifi bile gelebilir hazırlıklı olun.

mutfak masrafına katkıda bulunması gerektiğini söyleyin. hatta bunun için net ve astronomik bir rakam da söyleyin. kendisinin şu anda parası olmadığını söyleyecektir. sizin de maddi olarak zorlandığınızı ve bu şartlar altında onu daha fazla misafir edemeyeceğinizi söylersiniz.

Hem aileye artistlik yapıyor hem cebinde parası yok
Özgüvene gel

Maddi durumları da iyiymiş, zengin çocuğu şımarıklığı bu, nerde görsem tanırım
Biz olsak kendimizi paralarız, iş bulur ayrı eve çıkarız

Yurtdışındaki sevgilisi de sigara parası yollayacağına ev tutacak eşya alacak para yollasın da görelim

Direk söyle, kanka bir geçerken ugramıştın taaamm 18 gün oldu barış manco nun şarkısında ki gibi
Umarım bir B planın vardır de,
kötü olmadan
Ben tek yaşamaya alışkınım geriliyorum
NE zaman istersen kapım açık ama çok uzun süre kimseyle evimi paylaşamam de gitsin ..

Size güvenip mi ailesini terketti. Gidecek yeri yoktuysa terketmeyecekti. Sokağa atın demiyorum elbette ama size acımıyor, utanmıyor. İş bulacak da para biriktirecek de ev tutacak para olacak da çıkıp gidecek. Siz rahatsızlığınızı belli etmezseniz bu tipler alan memnun veren memnun modunda bir ömür yaşar gider

Eve gram katkısı yok bir, beni şu kadar daha idare et sanada yük oldum şu zaman gidicem vs diye utanma arlanma yok sen daha aman kötü olmayım diyorsun bunun kötü olmamasi mi kalmış hayatına gelmiş çökmüş resmen ne zaman gidecek nolacak meçhul.
Bu kadar misafirlik yeter diycen yok misafir gelecek bilmem ne onlar bu tip bir insanı etkilemez. Gelsin misafir sıkıldık evde muhabbet olur bile der

Kadinin bavulunu kapinin onune koy pasif agresiflikten baska çare yok gibi sana. Bu ne derse bak bavulun sana mesaj veriyor eve gidecekmis yeter bu kadar diyor dersin
Kafam durdu valla başka cozum kalmadi bende

Kadinin bavulunu kapinin onune koy pasif agresiflikten baska çare yok gibi sana. Bu ne derse bak bavulun sana mesaj veriyor eve gidecekmis yeter bu kadar diyor dersin
Kafam durdu valla başka cozum kalmadi bende
Bavulu toplayıp kadinin ailesine gondersin ahshd eşyalarımı nerde derse de annenlere gonderdim desin direkt

Hayatindan ciksa bu kisi senin hayatin nolur? Mahvolurum falan diyorsan kalicak sende mecbur. Ama ne olacak canim, bir daha gerekirse yuzunu gormem diyorsan acikca ben tek yasamaya alistim, sikiliyorum boyle evde biriyle, isten geliyorum yalniz dinlenmek istiyorum, kafami dinleyemiyorum, ev de hemen tutulacak bir sey degil bu issizlikte, bu hafta icinde bi yer ayarla kendine veya evine don. Bitti. O bi hafta soguk gececek tabii ama gidecek sonunda. Bu tur insanlara cok direkt olman lazim, hafif ima falan asla anlamazlar.

Bilet alsin ailesi, ciktisini alip yastigina koy? Yuz goz olmak istemiyorsun diye diyorum. Gitmiyorum derse artik seni evde tutamam kusura bakma biletini kesmisler de ver eline bavulu (evet bavul onemli)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…