gitmek istemiyorum

ya burası avrupamı amerikamı türkiye..
insanlar evlatlarını maddi koşullarını zorlayaraktan evlendirir..mutlu olsun diye...evladım ama bir yere kadar diye bir şey sözkonusu olabilirmi...benimde bir oğlum var böyle bir şey deme şansımız varmı..
bende eşimin ailesi ile akraba olmak istemezdim...ama akrabayız..yani bu bizim elimizde olan bir şey değil...
bu herkez için geçerli...
valla toplum öyle uygun görüyor diye kimse maddi gücünü zorlayıp o saçma düğün muhabbetine bayılmak zorunda değil canım gelenek görenek diye diye bu millet iki adım ileri gidemiyor işte .Evet evlatsa da şansını çok zorlamamalı bence kredi çekip düğün masrafına girip borç batağından kurtulamamak mı iyi anne babalık acabaa

Kardesin ve müstakbel gelinin meslekleri var ise, kendi paralarini kazaniyorlarsa, gelecekte size yük olmayacaklarsa evlensinler.
Ama bence ikisi icinde cok erken gibi.

Sanırım anlatamıyorum bu kız kardeşimin durumunu bile bile evlenelim diye tutturdu hiçbişey istemiyordu
sonra birden istekler artmaya başladı

Sanırım anlatamıyorum bu kız kardeşimin durumunu bile bile evlenelim diye tutturdu hiçbişey istemiyordu
sonra birden istekler artmaya başladı

Kardesin ve müstakbel gelinin meslekleri var ise, kendi paralarini kazaniyorlarsa, gelecekte size yük olmayacaklarsa evlensinler.
Ama bence ikisi icinde cok erken gibi.

gelinin şu an işi yok canım kardeşimin var ama maaşı çok yüksek olan bi iş değil

Bence çok müdahaleci olmanız doğru değil kızı seviyor veya sevdiğini zannediyor,anlaşamaz ise boşar siz bu konuya dahil olmayın,herkesin kaderi farklı ona cephe almanız yalnış

Bence çok müdahaleci olmanız doğru değil kızı seviyor veya sevdiğini zannediyor,anlaşamaz ise boşar siz bu konuya dahil olmayın,herkesin kaderi farklı ona cephe almanız yalnış

tamam işte en güzel sen açıkladın aslında :) bu konuya hiçbir şekilde dahil olmak istemiyorum süper bi özet oldu
işte bu :81:

siz kararınızı vermişsiniz bize niye soruyorsunuzki...

kardeşinizin nişanlısının maddi istekleri kardeşinizi sadece maddi açıdan yıpratır ; ki bu sıkıntıyı yaşayacak olan da kendileri sanırım. ancak sizin düğüne gitmemenizin , kardeşinizi maddi sıkıntılardan çok daha fazla etkileyeceğine eminim. böyle büyük tepkiler gösterecek bir durumda göremedim ben pek.

Benim tepkim onların maddi işleri için değil.Kız ve ailesinin baştan beri sürdürdüğü tutum yüzünden tepkiliyim-z
Ayrıca hiçbir eksiği olmayan eşyalı ev verildi o beğenmeyip yeniden zevkine göre döşetti.En başından hiçbişey istememdediği halde.Bu ufak bir örnek sadece.Evleneceği insanın ailesini hiçbir işine karıştırmayıp sadece isteklerini bildirmek...
Bunlar çok mu normal?

Benim tepkim onların maddi işleri için değil.Kız ve ailesinin baştan beri sürdürdüğü tutum yüzünden tepkiliyim-z
Ayrıca hiçbir eksiği olmayan eşyalı ev verildi o beğenmeyip yeniden zevkine göre döşetti.En başından hiçbişey istememdediği halde.Bu ufak bir örnek sadece.Evleneceği insanın ailesini hiçbir işine karıştırmayıp sadece isteklerini bildirmek...
Bunlar çok mu normal?

her hareketin bir bedeli var gelin o sizin ona kapris yapma lüksünüz yok! Zor günündede siz geline yardımcı olmazsınız ,rolleri karıştırmayınız, aileler mutlu olsun diye evlenecekleri mutsuz edemezsiniz

her hareketin bir bedeli var gelin o sizin ona kapris yapma lüksünüz yok! Zor günündede siz geline yardımcı olmazsınız ,rolleri karıştırmayınız, aileler mutlu olsun diye evlenecekleri mutsuz edemezsiniz

ha anlaşıldı klasik türk kızı tavrı demek bu oluyor komik yorumlarınızı da alıp sağdan devam edin!!!

Demek kadına şu öğretiliyor bizim memlekette bak kızım bu oğlan bu da onun yolunacak kaz ailesi
şimdi elinden geldiği kadar soy soğana çevir! Evliliği bu kadar basite indirgeyen bu kadar cahil br toplum daha olamaz
ben bunu anladım .5 fakülte de bitirse ben düğün yapçam banne yaa diyecek hala

Daha 23 yasinda isi gücü yok, meslegide yok, sizin dayayip dösediginiz evimi begnmiyor? Vallahi bravo.
Bana o gelinin tel numarasini verinde bu hayatta böyle acik göz nasil olunurmus, bu yastan sonra bile olsa ögrenmeye raziyim.

Icinden gelmiyorsa gitmeyin, demekki etkiye tepki olusuyor.

Konuştuk ama dediğin gibi sanırım fazla bağlanmış..
Tartıştığımız da oldu hatta sevmek zorunda değilsiniz de dedi
Ama kıza karşı olumlu davranmamızı bekliyor hala.Ya valla klasik görümce tavrı demeyin sakın da
nişanlısı öyle böyle değil yani tarzı zaten uçmuş gitmiş pek marjinal :82: öte yandan yapmacık bi hanımefendi gelin
edaları yapsa da şirretlik akıyor her halinden benim annem de sessiz yumuşak biridir babamda öyle ..onlar için üzülüyorum en çok
doğru demiş?sevmek zorunda değilsin? ama onlar birbirini fazla sevip dediğin gibi fazla bağlanmışlar.
tarzını beyenen kardeşin gelini beyenen kardeşin kimseyi ilgilendirmez bence onun tarzıyla dalga geçmek değil mi?
nerden biliyorsun hem belkide tüm iyi niyetiyle gelinlik yapmaya çalışıyodur senin şirretlik(!) diye bahsettiğin şey değildir belkide..

Ben ona beğendi diye birşey diyemem zaten ama sevmediğim kişiyle akraba olmaya tepkim budur o yüzden gitmek istemiyorum
Sen işi fazla abartmışsın ve bu seni daha da üzer..
kardeşin o kızı sevmiş beyenmiş ve evleniceği kız olarak seçmiş..
Sen akraba olmak istemiyosun diye sevgisinden mi vazgeçsin?

Demek kadına şu öğretiliyor bizim memlekette bak kızım bu oğlan bu da onun yolunacak kaz ailesi
şimdi elinden geldiği kadar soy soğana çevir! Evliliği bu kadar basite indirgeyen bu kadar cahil br toplum daha olamaz
ben bunu anladım .5 fakülte de bitirse ben düğün yapçam banne yaa diyecek hala

bence gelin herhangi bir istekte bulundu diye o yolunacak kazla alakası yok..
evin eşyalarını aldınız diye soyulup soğana mı çeviriceksiniz allah aşkına yapmayın yahu..
Düğün yapmak gelinlik giymek eşya yapmak sadece üniversite bitirenlerin sadece türkiyede yaşayanların yapabildiği yada yapmadığı bir şey değil..Bu her yerde belli..
Ama merak ediyorum sen düğün istemiyceksin heralde? bu kadar karşı olduğuna göre?
Sakınn bu kadar büyük konuşma ve o kızada ters davranma..
Ah almak çok kötüdür..
şimdi sen onların ayrılmasını istiyorsun ayrılmazlar ama..Günün birinde birini seversin bi tane "kıskanç "görümce çıkar ayırır sizi Allah korusun..

Hade Allah yardımcınız olsun..

Ne Olursa Olsun, Ne Doğrultuda Karar Verirse Versin..
Sonuç İtibariyle Hayat Onun Hayatı..:31:
Mutlaka Fikirlerinizi Ona Sunacaksınız Ama Her Dediğinizi Yapacak Diye Bir Kaide Yok..:31:
Nihayetinde 27 Yaşında Cahil de Değil..:31:
Siz Ailesi Olarak, Düğününe Katılması Gereken Kişilersiniz..:31:
Düğün Sahibisiniz..:40:
Siz Düğününe Gitmezseniz, Konuklar Demez mi Damadın Kimsesi Yok mu Diye..
Evlendikten Sonra Çok Mutlu Bir Yuvaları Olursa, Bu Yaptığınızdan Vicdan Azabı Çekersiniz..:31:
Herşeyi İyi Düşünün ve Tartın..:34:

ha anlaşıldı klasik türk kızı tavrı demek bu oluyor komik yorumlarınızı da alıp sağdan devam edin!!!

Beğenmediğiniz yorumlar olabilir. Ama konu açtıysanız hakaret, saygısızlık vs olmadığı sürece bunları da okumak zorundasınız. Sadece size uymayan yorum yaptı diye kimseye konunuzdan yol veremezsiniz. Hatırlatmak istedim.

Güzel paylaşımlar dilerim.

Back
X