• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmek mi Kalmak mı Ankara

Insane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
1.740
2.468
133
Merhaba herkese, benim derdim yeni bir hayat kurmakla ilgili. Ankara'ya taşınmak istiyoruz. Az çok Türkiye'yi gezdim gördüm. Ama orda büyümedim, tatilden başka yaşamım olmadı. Ankara'da yaşanır mı , kiralar nasıl, geçinmek için ne kadar maaşımızın olması gerekir, nerede yaşamalıyız vs fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Edit: Sıfırdan başlayacağımız için en alt seviyeden ama güzel bir düzen kurmamız gerekiyor.

Canımmm sakın gitme bence çok sıkıcı bir sehir :KK43: cünkü
Olduğum yerden kaçmak şuan yaşadıklarımdan ötürü en mantıklısı gibi geliyor. Ankara'ya 4-5 kez gidip max 3hafta kaldım. Sıkılmadım ama siz böyle diyince korktum açıkçası

Olduğum yerden kaçmak şuan yaşadıklarımdan ötürü en mantıklısı gibi geliyor. Ankara'ya 4-5 kez gidip max 3hafta kaldım. Sıkılmadım ama siz böyle diyince korktum açıkçası
Yoo neden sikilasiniz.. Bir sahil kentinde yasamiyorsaniz su an, Burasi da normal bir sehir olarak gelir. Hatta cogu sehire gore daha aktif daha eglenceli

Yoo neden sikilasiniz.. Bir sahil kentinde yasamiyorsaniz su an, Burasi da normal bir sehir olarak gelir. Hatta cogu sehire gore daha aktif daha eglenceli
Peki bütçe ne olmalı? Aylık tüm giderler ne kadar tutar 2 kişi için ? Doğal gaz elektrik su,kira ...

Peki bütçe ne olmalı? Aylık tüm giderler ne kadar tutar 2 kişi için ? Doğal gaz elektrik su,kira ...
Ben yeni evliyim su an calismiyorum. 2,5-3 binle iki kisi geciniyoruz. Nerde oturacaginiza bagli bizim kiramiz 600tl.. Normal bir hayat standardimiz var, luks degil tabi ama surunmuyoruz da cok şükür

Ankara’da sosyal hayat o kadar da kötü değil. Deniz kenarı aktiviteleri beklemiyorsanız bir çok yerden daha eğlenceli ve hareketli. Ben de iş için taşınmıştım, evlenip kaldım Ankara’da. 13 yıl oldu.
Her bütçede yaşayabileceğiniz yerler var. Mesleğiniz nedir? Ya da aylık tahmini gelir?

Ben çok fazla yorum yapmiyim ama
Ben ankarayı hiç sevmem
Oraya gidip 1 gun icersinde
anitkabiri
Ataturk orman ciftligini
Kizilayi
Kocatepe camiisini gezip
Geri dönceksin

Belki sen seversin ama ben alışamadım oraya

Memleketim Ankara değil , ama kendimi bildim bileli Ankara’da yaşıyorum ve kendimi Ankaralı hissediyorum .. bana da ankaradan dışarı adım atmak ürkütücü geliyor .. her türlü bütçeye göre yaşarsın burda ..
Tek maaşla çocuk okutup ev geçindirenlerde var , lüks hayat yaşayanlarda .. bir de ne beklediğine de bağlı .. burda da sosyal yaşam çok iyi , tamam bir deniz kenarı Yok ama huzur , mutluluk arayışına bağlı .. hsonları kaçıp gidebileceğin yakın şehirlerde var ..

Anlatsam çok anlatırım da ben çok seviyorum kısacası Ankara’yı ve tavsiye de ederim :)

1 yıldır Ankaradayım. Denizi olan bir şehirden geldim başta tuhaf sıkıcı boğuk zor geldi. Ama şimdi alıştım nemsiz havası hoşuma gidiyor. Bir de ekmeğimizi burada kazanıyoruz eşimle. Yavaş yavaş nefretim sevgiye dönüşüyor diyebilirim.
Kiralar şöyle söylim, ev kiralamıyorsunuz semt kiralıyorsunuz :) Sevmediğim bir mahallede otururken 950 ödüyordum. Sevdiğim bir mahalleye taşındım kiram 1400.
Tek maaşla geçinen evli arkadaşlarım var Keçiörenin üst taraflarında, Mamak’ta filan kalıyorlar. Oralarda 800’e bile sıfır evler bulunabiliyor.

Ankara alışılır bir sehir. Deniz kıyısında yaşamıyorsan alışırsın. Ankarada doğdum büyüdüm bir suredir baska sehirdeyim ama dönmeyi cok isterdim... istediğin bütçeye göre ev bulabilirsin. Muhit olarak secici olmanda fayda var.

Peki ne is yapacaksınız? Nasıl başlayacaksınız? Ve hangi şehirdesiniz şuan.

2 kişiyiz. Çocuğumuz yok, olmaz da uzun süre. İkimiz de iş için taşınmak istiyoruz. Mesleklerimiz iyi ama en başta asgari maaş alacağız ikimiz de . Buna istinaden semt önerilerinizi bekliyorum. Yorum yapan herkese de ayrıca teşekkür ederim

Tüm Türkiye'ye gezdin de neden Ankara? Bir aşağısı Eskişehir hem çok daha ucuz hem çok daha güzel hem de etkinlik bakımından neredeyse Ankara'ya yetişecek bir yer.
Ankara'da trafikte helak olacağına Eskişehir'de bisikletle işe gidip gelebilirsiniz.

2007 den beri ankarada yasiyorum bir cok konudan gayet sansli bir sehir. Bir kere iyi yasamak icin cok cok paraniz olmasi gerekmiyor 400 e de ev bulursunuz 2400 e de 400 buldugunuz evde gece kondu olmaz mesela ben cok hos bir evde 650 lira kira vererek oturdum ev yeniydi mutfagi banyosu gicir gicir 3. Kat. Ankara soguk olur ama cogu evde yalitim vardir biz bebekli evde gecen yil maksimum 450 500 dogalgaz verdik. 40 su 80 elektrik geliyor. Sabah yarim saatte isimdeyim. Aksam 45 bazen 1 saat surer. Eglence mekanlarina gelecek olursak bir cok yer var kizilay bahceli park caddesi vs vs. Hic bir mekana girerken acaba bir biraya 300 lira isterlermi korkusu olmuyor az cok benzer fiyatlar var. Kisaca ben severim ankarayi toplu tasima metro ego dolmus halk oto var. Artik 24 saat arac bulunuyor trafigi cok degildir

Kimilerine soguk itici gelir Ankara.....Neden bilmem, sanırım denizi olan illerde yaşayan sevmez denizi yok diye... Güzeldir be Ankara canim memleketim özledim.

Ne iş yapacaksınız?

Mesela Gölbaşı yasanabilir bir yer geliyor bana mogan ve eymir golleri var ...baya gelisti yani (Ahmet Necdet Sezer orada yaşıyor mesela) birazcik uzak sayılabilir merkezi yerlere göre taş catlasa 40 dk isinize ulasabilirsiniz ...ortalama değişebilir eğer Etimesgut vs de değilse işiniz.

Merhaba herkese, benim derdim yeni bir hayat kurmakla ilgili. Ankara'ya taşınmak istiyoruz. Az çok Türkiye'yi gezdim gördüm. Ama orda büyümedim, tatilden başka yaşamım olmadı. Ankara'da yaşanır mı , kiralar nasıl, geçinmek için ne kadar maaşımızın olması gerekir, nerede yaşamalıyız vs fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Edit: Sıfırdan başlayacağımız için en alt seviyeden ama güzel bir düzen kurmamız gerekiyor.
Bende Ankara'ya geldim hiç alışamadım. Gezilecek görülecek hiç bir yeri yok. Muğla Fethiye ye taşının hayatınızı yasayin

2 kişiyiz. Çocuğumuz yok, olmaz da uzun süre. İkimiz de iş için taşınmak istiyoruz. Mesleklerimiz iyi ama en başta asgari maaş alacağız ikimiz de . Buna istinaden semt önerilerinizi bekliyorum. Yorum yapan herkese de ayrıca teşekkür ederim

Keçiören ve Mamak’ta yaşayabilirsiniz o bütçeyle, tek tek mahalle adı veremeyeceğim çok iyi bilmiyorum o bölgeleri ama ucuz olduklarını biliyorum, yada eryamanda 1+1 sıfır evler bulabilirsiniz. Eryaman ankaranın yeni gelişen oturum bölgesidir ama merkeze uzaktır. Ama düzlük sakin güzel bi semttir.

Back
X