Gitmeli mi gitmemeli mi?

noram

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
4.756
20.520
308
35
Merhabalar,
Bugün kötü bir haber aldım ve nasıl davranmam konusunda çok kararsızım.

Babamın kolon ve karaciğer kanseri olduğu haberini aldık. Kendisiyle 2 yıldır hiçbir şekilde görüşmüyoruz. Ne o bizi ne de biz onu arıyoruz. Başkasıyla evli, şu an bakımını o üstleniyor.
Babam evlendiği ilk günden beri annemi defalarca aldatmış ve ben 10, Ablam 13 yaşındayken de annemle ayrıldılar ama evde yaşanan aldatma olayları, parasızlık, babamın bizi ortada bırakıp gitmesi gibi birçok sıkıntılar yaşadık o dönem. Çok zor bir çocukluğumuz oldu açıkçası, kendisi Zengin kadınlarla hayatını yaşarken; biz eşyasız evde Ablam, ben, annem yaşam savaşı verdik yıllarca. Defalarca şans vermemize rağmen hep yarı yolda bıraktı bizi, ne düğünlerimize geldi ne de doğumlarımıza.

Ama biz yine de bayramlarda filan gittik babamızdır diye. Lakin 2 yıl önce birtakım saçma laflarının üzerine ablamla görüşmeyi tamamen kestik kendisiyle.

Ben hamileyken oğluma ve yeğenim için “ona karşı bir yakınlık hissetmiyorum ama bu torunumla farklı olacak; hayvan mı deseler torunun mu hayvanı seçerim o kadar bir şey hissetmiyorum.” minvalinde şakayla karışık güya laflar etti. Biz de bu laflar ve zaten geçmişten dolayı zaten ipliğe bağlı olan ilişkimizi kestik.

2-3 hafta önce kalp krizi geçirmiş, haberi geldi ve ben aradım. Telefonda ağlayarak “ ne size bir şey olsa bilmek istiyorum, ölseniz bilmem istemem; siz de beni bilmeyin.” dedi, ben de “sen bilirsin baba, yine denir şeye ihtiyacın olursa ararsın.” dedim kapadım.

Bugün de Ablam aradı, ona da bana dediklerini demiş. Ablam da biz senim yanındayız, istediğinde ara yazmış.

Ablam gidelim babama diyor ama benim içimden hiç gelmiyor açıkçası. Hayatımın hiçbir döneminde iyi ya da kötü Yanımda olmayan bir insana gitmek istemiyorum. Daha torununu bir kere bile görmedi, oğlum 20 aylık.

Sizce gitmeli mi? Siz olsanız ne yaparsınız?

Daha sonra vicdan azabı çekecek kadar kalbi yumuşak biri olduğum için, kesinlikle kapıdan kovulacak olsam da giderdim.
Daha sonra “Ben gittim, o istemedi” diye kendimi teselli eder, sonra keşkelere yer bırakmazdım.
Benim babam da çok kötü biri, ben de görüşmüyorum. Allah’ın bana bir imtihanı der son görevimi yaparım ona. Fazlasını beklemesin kimse🖐🏼

Merhabalar,
Bugün kötü bir haber aldım ve nasıl davranmam konusunda çok kararsızım.

Babamın kolon ve karaciğer kanseri olduğu haberini aldık. Kendisiyle 2 yıldır hiçbir şekilde görüşmüyoruz. Ne o bizi ne de biz onu arıyoruz. Başkasıyla evli, şu an bakımını o üstleniyor.
Babam evlendiği ilk günden beri annemi defalarca aldatmış ve ben 10, Ablam 13 yaşındayken de annemle ayrıldılar ama evde yaşanan aldatma olayları, parasızlık, babamın bizi ortada bırakıp gitmesi gibi birçok sıkıntılar yaşadık o dönem. Çok zor bir çocukluğumuz oldu açıkçası, kendisi Zengin kadınlarla hayatını yaşarken; biz eşyasız evde Ablam, ben, annem yaşam savaşı verdik yıllarca. Defalarca şans vermemize rağmen hep yarı yolda bıraktı bizi, ne düğünlerimize geldi ne de doğumlarımıza.

Ama biz yine de bayramlarda filan gittik babamızdır diye. Lakin 2 yıl önce birtakım saçma laflarının üzerine ablamla görüşmeyi tamamen kestik kendisiyle.

Ben hamileyken oğluma ve yeğenim için “ona karşı bir yakınlık hissetmiyorum ama bu torunumla farklı olacak; hayvan mı deseler torunun mu hayvanı seçerim o kadar bir şey hissetmiyorum.” minvalinde şakayla karışık güya laflar etti. Biz de bu laflar ve zaten geçmişten dolayı zaten ipliğe bağlı olan ilişkimizi kestik.

2-3 hafta önce kalp krizi geçirmiş, haberi geldi ve ben aradım. Telefonda ağlayarak “ ne size bir şey olsa bilmek istiyorum, ölseniz bilmem istemem; siz de beni bilmeyin.” dedi, ben de “sen bilirsin baba, yine denir şeye ihtiyacın olursa ararsın.” dedim kapadım.

Bugün de Ablam aradı, ona da bana dediklerini demiş. Ablam da biz senim yanındayız, istediğinde ara yazmış.

Ablam gidelim babama diyor ama benim içimden hiç gelmiyor açıkçası. Hayatımın hiçbir döneminde iyi ya da kötü Yanımda olmayan bir insana gitmek istemiyorum. Daha torununu bir kere bile görmedi, oğlum 20 aylık.

Sizce gitmeli mi? Siz olsanız ne yaparsınız?
Ben annen babandır hakları ödenmez kısmına katılmıyorum. Anne babanın çocukta hakkı olduğu kadar çocuğun da anne babada hakkı var. Sırf sağlıklı bir spermi ve yumurtası var diye hayvanlar kadar bile yavru bakımı yapamayan insana ahde vefaYa karşıyım açıkçası. Yine de sen bilirsin. İyi hissedeceksen git

Son düzenleme:
Babamla bende benzer nedenlerden görüşmüyorum. Gitsemde istemeyecgini bildiğim icin gitmezdim. Ama pişman olacaksan git. Bir kere üzülürsün

Ben olsam gitmem. Turlu zorluk cekmissiniz, adam bir kez aramamis kari kizla sefa surerken siz zorluk cekmissiniz. Ben olsam hic vicdan yapmazdim zaten vicdanlik bir durum yok yaninda buldugu karilardan biri varmis iste, kime para yediriyorsa o baksin.

Ben pişman olacağımı düşünmüyorum açıkçası. Vicdanen hiçbir sorumluluk hissetmiyorum artık kendisine. Hele ölünüzü bile bilmek istemiyorum dedikten sonra buz kestim.
benzer bir hikayem var ben de görüşmüyorum aynı durumda olsaydı asla gitmezdimm .ölüm de ağır hastalık ta kötülükleri temizlemez der ve susarım

Ben olsam giderdim.

Çünkü kendimi bu konuda iyi tanıyorum gitmezsem ve vefat durumunda keşke gitseydim neden gitmedim deyip dururum.

Eger gitmezseniz ve sonradan pişman olacaksınız 1 kereye mahsus gidin derim.

benzer bir hikayem var ben de görüşmüyorum aynı durumda olsaydı asla gitmezdimm .ölüm de ağır hastalık ta kötülükleri temizlemez der ve susarım
Aslında buraya yazmadığım kendiyle ilgili o kadar çirkinlikler var ki. Ama işte ben iç sesimi dinleyip gitmek istemiyorum. Pişman olmayacağımdan da çok Eminim. Çünkü biz ona çok şans verdik, evlatlık yaptık ama haketmedi işte. Arasa gel dese yardım ederim ama suçluymuş gibi böyle kapısına dayanmak istemiyorum. Sanki o haklı biz haksızmışız gibi davranıyor.

evlenince çok şükür soyadından kurtuldum diye sevindim.içkisi sigarası dayağı küfürü yok ama insanlığı da sıfır olan evladına maddi manevi yardımı da sıfırrrr olan adı baba olan herif ölse vallahi de billahi de sevinçten fakir fukara sevindiririm o derece ben de yaniiii

Baba konusunda aşırı hassas olmama rağmen yerinizde olsam gitmezdim gidemezdim😕 Söylediği sözler çok ağır.

ben gıtmezdım
bunca sey yapmasına ragmen sızın ıcınıze sınmemıs kac kere aramıssınız ısrarla sızı red etmıs ne ben bıleyım ne sız benı bılın demıs hatta hayvanı secermıs falan ...
o sozlerı eden bırını aramak ancak onu rahatsız eder bellıkı rahatsız oluyor aramayın dıye cok agır konusuyor
o yuzden ben aramazdım da gıtmezdım de zorla degıl ya sen bılırsın der cekılırdım

Back
X