Gitmeli miyim ?

SalakSacma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
1.490
723
123
27
Ben hemşireyim üni sınavına girdim dün açıklandı yönetim bilişim sistemleri kazanmışım başka bi şehirde . Suan işsizim ailem kararı bana bıraktı bölüm çok iyi değil kendimi çok çalışıp geliştirmem lazım . 4 yıllık . 1 ay sonra kpss var ona gircem . Sizce üniversiteye mi gitmeliyim mesleğimemi devam etmeliyim özelde hemşirelik zor ve iş bulacakmıyım bilemiyorum ailemin maddi durumuda iyi değil acaba bu sene bi işe girip çalışsamda seneye kendi şehrimde hosteslik mi yazsam. Siz olsanıydınız ne yapardınız ? Lütfen dua edin benim için hayırlı bi karar vereyim ?

Mesleğim varken kendimi geleceği belli olmayan bi bölüme bağlamak istemezdim canım karar senin ama kpss ve gelecek yıl daha mantıklı geldi bana

ybs yeni bölüm ama atamasi zor bildiğim.bide üstüne yuksek lisans yapmak gerek.mesleginize devam edin.yada okuyacaginiz şehir de hemen is bakın hem çalışın hem okuyun.aileyede para yollarsiniz

Neden gidip gitmeyeceginize bile emin olamadiginiz bir bolumu yazdiniz ki? Su da surda dursun Kazansam da gitmem mantigi bana cok garip geliyor.
Velhasil kpss calisip bir an once atanmayi tercih ederdim ben olsam. Zaten cok yuksek kpss puani da istemiyorlar hemsirelikte.

ben bilişimciyim...yanılıyorsun o bölüm iyi bir bölüm...bilişim sektöründe her zaman iş imkanı bulursun eğer yazılım öğrenirsen...bilgisayar mühendisleri ile aynı ortamlarda çalışırsın...devlette çalışman şart değil, özel sektorde iş bulabilirsin...kesinlikle gitmeni tavsiye ederim eğer hemşireliği sevmiyorsan...ayrıca hem bolume baslayıp hem de kpss ye de girebilirsin. kpss olmazsa bolumu bitirirsin

Abim bilgisayar mühendisi oda öyle söyledi kendini geliştirirsen iş imkanın olur dedi ama alanı bilmediğim için çok kendime güvenemiyorum
ben bilişimciyim...yanılıyorsun o bölüm iyi bir bölüm...bilişim sektöründe her zaman iş imkanı bulursun eğer yazılım öğrenirsen...bilgisayar mühendisleri ile aynı ortamlarda çalışırsın...devlette çalışman şart değil, özel sektorde iş bulabilirsin...kesinlikle gitmeni tavsiye ederim eğer hemşireliği sevmiyorsan...ayrıca hem bolume baslayıp hem de kpss ye de girebilirsin. kpss olmazsa bolumu bitirirsin

Abim bilgisayar mühendisi oda öyle söyledi kendini geliştirirsen iş imkanın olur dedi ama alanı bilmediğim için çok kendime güvenemiyorum

bilmene gerek yok baslayan kimse bilmiyor zaten...konstrasyonunu bu bolume verirsen ogrenirsin...abin bilg mühendisiymiş daha ne istiyorsun en buyuk yardımı o yapar takıldıgın yerde...Kesinlikle git derim. Hemşirelikten cok daha iyi maaşlar var özelde

Bölüne başlayın

KPSS ye girin

Bölümün ders saatlerine göte part time iş bulun

Okul hangi şehirde bilmiyorum Azam'a araştırın iş olanaklarını

Lise mezunu ataması az zaten

Ben hemşireyim üni sınavına girdim dün açıklandı yönetim bilişim sistemleri kazanmışım başka bi şehirde . Suan işsizim ailem kararı bana bıraktı bölüm çok iyi değil kendimi çok çalışıp geliştirmem lazım . 4 yıllık . 1 ay sonra kpss var ona gircem . Sizce üniversiteye mi gitmeliyim mesleğimemi devam etmeliyim özelde hemşirelik zor ve iş bulacakmıyım bilemiyorum ailemin maddi durumuda iyi değil acaba bu sene bi işe girip çalışsamda seneye kendi şehrimde hosteslik mi yazsam. Siz olsanıydınız ne yapardınız ? Lütfen dua edin benim için hayırlı bi karar vereyim ?
Arkadaşım mis gibi mesleğin varken neden lisans okumuyorsun? Peynir ekmek gibi lisans hemşire alıyor devlet. Şahsen ban bile dgs ile hemşireliğe geçeceğim önümüzde ki sene.

Puanım yetmedi ve ben sağlık lisesi mezunuyum bizim için sınavsız geçişleride kaldırdılar
Arkadaşım mis gibi mesleğin varken neden lisans okumuyorsun? Peynir ekmek gibi lisans hemşire alıyor devlet. Şahsen ban bile dgs ile hemşireliğe geçeceğim önümüzde ki sene.

Hemşireliği seviyor musunuz ? Eğer seviyorsanız 4 yıla yazık bence. O çabayı KPSS için hazırlasanız zaten atanırsınız. Yok 4 yıl oku, lisans yap, kendini geliştir, tecrübesizsin iş için tecrübe edin 1 - 2 yıl. Ondan sonra rahatça iş bul. Bana pek mantıklı gelmedi. Ne bileyim hevesim var deseniz anlayacağım ve gidin diyeceğim.

Bir de bulunduğunuz yer mi küçük? 1 - 2 yıl tecrübeniz var mı meslekte?

Aslında büyük şehirdeyim ama küçük ve merkeze 1 buçuk saatlik bi ilçedeyim . Oyuzden işveren tercih etmiyo 1 yıla yakın tecrübem var. Hemşireliği aslımmda seviyorum ama özelde değil kpss çalıştım 1 sene boyunca evde kendi çabamla 87 90 arası bi puan gerekiyo olurmu bilmiyorum . Üniverste hayatıni da merak ediyorum açıkcası
Hemşireliği seviyor musunuz ? Eğer seviyorsanız 4 yıla yazık bence. O çabayı KPSS için hazırlasanız zaten atanırsınız. Yok 4 yıl oku, lisans yap, kendini geliştir, tecrübesizsin iş için tecrübe edin 1 - 2 yıl. Ondan sonra rahatça iş bul. Bana pek mantıklı gelmedi. Ne bileyim hevesim var deseniz anlayacağım ve gidin diyeceğim.

Bir de bulunduğunuz yer mi küçük? 1 - 2 yıl tecrübeniz var mı meslekte?

Aslında büyük şehirdeyim ama küçük ve merkeze 1 buçuk saatlik bi ilçedeyim . Oyuzden işveren tercih etmiyo 1 yıla yakın tecrübem var. Hemşireliği aslımmda seviyorum ama özelde değil kpss çalıştım 1 sene boyunca evde kendi çabamla 87 90 arası bi puan gerekiyo olurmu bilmiyorum . Üniverste hayatıni da merak ediyorum açıkcası

Şimdi bunu dediniz durum değişti. Ben sizi üniversite mezunu sandım. Madem merak ediyorsunuz o halde isteğinizi gerçekleştirin. Üniversite kültürdür bana göre her şeyden önce. Eminim size her anlamda katkısı olur.

Hosteslik ne alaka ? Pek emin değilsiniz gibi ne okumak istediğinizden.Aslında mesleğiniz var zaten,keyfine de okuyabilirsiniz,üniversite ortamını merak ediyorum demişsiniz,kendinizi geliştirirsiniz.

Senin sıkıntın ne istediğini bilmemen. Önce ona karar ver, hemşirelik bambaşka bir alan, bilişim sistemleri bambaşka, hosteslik bambaşka yani. Bir düşün hangi mesleği yaparsan daha mutlu olursun, daha hevesle çalışırsın. Parası uğruna işlere girmeye kalkarsan sen hiçbir işte başarılı olamaz, para kazanamazsın. Bir işi seveceksin ki o işte iyi olacaksın ve para kazanacaksın; bu işler böyledir.

Back
X