Gitmeli miyim?

Kırk yıl düşünsem ailem diğer şehire taşınsın iki yıl diyemezdim

O kadar yol da çekilmez her gün

Tek çözüm o şehirde yasamak

Ev olmuyorsa önce misafirhane ile başlayın alışsınlar

Yani pazartesi sabah gidin cuma akşamı gelin

Dört gece çalıştığınız şehirde kalın alışır aileniz de

Silerlerse de silsinler

Yıllar önce bavulumu toplayıp 8 saat uzaktaki bir şehre taşındım

İşim vs de yoktu kimseye de sormadım

Sizin konumunuzda tek dakika düşünmem

Okumuş atanmış mesleği olan koca insansınız.Ailenizin hayatınızda bu kadar baskı kurmaması sizin elinizde.Ayrı ev tut istiyorsan , kararlı dur.Kendi kararlarını uygulamayı öğren.

Yavas yavas bu düşünceye alıştırın.
Haftada bir arkadaşınız varsa onda kalın. Sonra haftada 2 gün diye diye arttırın. En sonunda bu fikre alışacaklardır.

Kırk yıl düşünsem ailem diğer şehire taşınsın iki yıl diyemezdim

O kadar yol da çekilmez her gün

Tek çözüm o şehirde yasamak

Ev olmuyorsa önce misafirhane ile başlayın alışsınlar

Yani pazartesi sabah gidin cuma akşamı gelin

Dört gece çalıştığınız şehirde kalın alışır aileniz de

Silerlerse de silsinler

Yıllar önce bavulumu toplayıp 8 saat uzaktaki bir şehre taşındım

İşim vs de yoktu kimseye de sormadım

Sizin konumunuzda tek dakika düşünmem
Ayrı şehir değil İstanbul'da iş de ev de. Ama Beylikdüzü ile Esenler arası gibi uzak mesafe. Evim de isim de merkezi konumda değil tek araç gitmiyor parça parça gidiyorum

Her kes ayri ev cik demis ama ben 2 saatlik yol icin ailemi karsima almazdim. Gidip gelirdim (((

Ayrı ev tabi ki. Ayrı ev ile mi kopulyo aileden o zaman kopmamak için evlenince de mi onlarla yaşayacaksınız

Ayrı eve çıkın ,2 saat uzun bir süre ve şimdi yaz kışın nolucak
İstifayı düşünmeyin ,hem huzur bozma diyip hem tavır yapmak acaipmiş
Siz biraz uzaklaşın ailenizden

Kendi aracınız ile gittiğinizde kaç dk sürüyor? Bende İstanbuldayım işe toplu taşıma ile 1,5 saatte, özel araç ile 15 dakikada gidiyorum. Eğer yolda geçirdiğin zamanı kayda değer biçimde kısaltıyorsa araç almayı düşünebilirsiniz..

İşinize yakın kız öğrenci pansiyonu, polis evi, öğretmenevi vb kurumlar varsa haftada 2 gün bu kurumlarda kalmaya çalışarak orta yolu bulabilirsiniz.
Hem aracınız olursa hemde iki gün polisevi vb kurumlarda konaklarsanız sizin için ayrı evden daha az maliyetli, daha çok güvenli olacaktır. Aileniz bu durumu daha kolay kabullenir. Sizin için daha güvenli olur.

İstanbulda en ucuz kira 800 1000 TL, bunun üzerine faturalar ve mutfak masrafınızda 700 750 TL olsa zaten maaşınızın yarısı gidecek. Kendi ev eşyanız içinse en az 6000 7000 TL bütçe ayırmalısın, emlakçı ve bir kira depozito 2000 3000 TL civarı tutar.

Back
X