Gitmesem ayıp olur mu yaa???

minish 21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
826
6
kızlar bende yeni nişanlandım sayılır...nişanlım yurt dışında.ve bayrama gelemiycek yeni gittiği için...bayramda da kayınvalidemler (şehir dışında oldukları için) bize geliceklermiş...beni aradı zaten sık sık da arıyor sağolsun söyledi gelicez diye...tamam dedim buyrun gelin bekleriz.giderken de seni alıp gideriz dedi.nişanlımın kuzeninin düğünü varmış...beraber düğüne gidicekmişiz.eğer nişanlım da olmuş olsaydı hiç problem değil giderdim...ama nişanlım düğünde de olmuycak.ben de bi gitsem en az 4 gün 5 gün orda kalmam gerekicek rahat edebiliceğimi düşünmüyorum ,zaten düğünleri falan sevmem ben...evde bide 2 tane kaynım var ...benim muhattap olabilicek kimsem yok biliyorum çok sıkıcı geçicek.gitmesem ayıp olurmu sizce? bi bahane uydursam ...yada nişanlıma mı söylemeliyim ilk önce...o da sorun ederse diye korkuyorum.bursada olsa giderdim yine akşam gelirdim evime ben şimdi orda ne diye kalıyım yaaaa...off off....napıyım sizce??fisfisfis
 
nişanlınıza sorun o da gitmelisin diyorsa gidin.. ertesi gün bir bahane bularak dönebilirsiniz. kayınvaldeniz ince düşünmüş.. kendisi gelip sizi alıcak bence güzel bir davranış kırmayın derim.
 
benim babam nişanlıyken daha evli değilsin diye hiç yollamadı, teklif dahi ettirtmedi. daha sonra laf da olabilirdi çünkü. sende eğer istemiyosan babam yollamıyor dersin. bak sana bahane buldum :1rolleyes:
 
Şimdi siz benim kızım olsanız ben böyle bir şeye müsade etmezdim. Nişanlısınız ve nişanlınızın ailesiyle 3-5 günlük bir geziye ben bir anne olarak müsade etmem. Ne gereği var ki.
Bayramda görüşürsünüz olur biter. Bana ters gelir bu tip şeyler. Bence gelemiyeceğinizi söyleyin. Ailenizin izin vermediğini de söyleyebilirsiniz.
 
arkadaslara katılıyorum alkisalkisalkis ailenin müsade etmemesi gerekir böyle bi duruma.annenleride davet etse hep beraber gitseniz o zaman hiç sorun olmazdı.ben anne olsam kızımın gitmesini istemezdim :kedi:
 
Giderken senide alır gideriz demek yerine önce bir sormaları gerekirdi size.
Nişanlımın olmadığı yerde ne ailesinin evinde kalırım ne de kuzeninin düğününe giderim.
Evlilikten önce de aileyle fazla samimi olma taraftarı değilim açıkçası.
Hele böyle emrivaki uslup hiç doğru değil.
Ayıbı mayıbı düşünmeyin,gitmek istemiyorsanız açıkça söyleyin.
 
ılerde o kadar pişman oluyor ki insan gittiğine.Zannediyor ki hep şu an bulunduğu durum gibi olacak.Sakın ama sakın gitme.Sonra ilerde üç kuruşluk biri gelir sana bunun lafını yapar (Bizzat yaşadım).
 
gitme bence de ,onlar nezaket ıcabı soylemıs olabılırler..

acık acık belırt ıstemedıgını..
 
aslında söyleyiş uslubu emrivaki falan değildi hiç.ailemde ben gitmek istesem izin vericekler gibi...çok sevdiler çünkü birbirlerini bide nişanlım da yok ya,akıllarına kötü bişi gelmiyo sanırım....ama benim içimden hiç gelmiyo...beni herkese göstermek istiyo sanırım ilk gelinleri olucam ya hevesliler...bişiy diyip kırmak da istemiyorum ...ama gitmek de gelmiyo içimden.
 
ben gitmem gerekirmi onu bilemedim.yani nişanlandık diye bunu yapmam gerekirmi,ahh benim sevgilim ahhhh... o da nolucak gidersin işte diyo...herkes beni görmek istiyomuş.
 
ben baska arkadaslar gibi dusunmuyorum, gitmen senin icin cok faydali olur! neden dersen onlari aile ortaminda gormus olursun ve evlendiginizde onlar seninde ailen olacaklar bir nevi onlari tanimis olacaksin! bu 3/5 gunde cok sey anlasilir !! bu nisanlilik sureside birbirinizi tanima suresidir, + bence cok nazik davranmislar ve seni benimsediklerini iclerine akdiklarini gosterir bu tutumlari , bu bir dugun orda senin sikilmaman icin elerinden geleni yapacaklarini dusunuyorum neden cunku ince davranip senide dugunlerinde kizlari gibi goturmek istemelerinden!!, ben olsam sorun degil mulu olurdum...
 
aslında söyleyiş uslubu emrivaki falan değildi hiç.ailemde ben gitmek istesem izin vericekler gibi...çok sevdiler çünkü birbirlerini bide nişanlım da yok ya,akıllarına kötü bişi gelmiyo sanırım....ama benim içimden hiç gelmiyo...beni herkese göstermek istiyo sanırım ilk gelinleri olucam ya hevesliler...bişiy diyip kırmak da istemiyorum ...ama gitmek de gelmiyo içimden.

senin yerinde kac kiz olmak isterdi kim bilirzemuszemus bu guzel gunleriyin kiymetini bil ve mumkun oldugunca erke onlari tani!!,, bak gormuyormusun onca konu aciliyor bu basliklar altinda hasta oluyor ameliyat oluyor gelin kizlari kadin( kaynana) telefon bile acma lutfunda bulunmuyor:sinifsinif: buyuk suzu dinle git gor nasil insanlar 3/5 gunde hic kimse olmaz tatliskom opuyorumnanaktan
 
Canım ben de eşimin ailesiyle sık sık görüşürdüm ve herkez beni görmek isterdi.Bende saf gibi giderdim sonra eltim ne dedi biliyor musun ''sen kendini basit gösterdin.''ıstedikleri kadar merak etsinler gitme.
Pişman olucaksın ilerde demedi deme...
 
canım iki tarafı da kırmamak için, iki tarafın da rencide olmaması için annen de seninle gelebilir. baban açıklayabilir durumu. henüz evli olmadıkları için annesinin de size refakat etmesi uygun olur gibilerinden bir konuşma yapabilir kayınvalidenlerle. hem kayınvalideni kırmamış olursun, hem de tek başına kalmaz, sıkılmazsın. hem de annen de yanında diye 3-4 gün kalmaktan kurtulur, ertesi güne dönersin.

eğer annen gelebilecek durumda değilse, ya da gelmek istemezse yine baban uygun bir dille konuşur, seni yollamaz. ama sen muhatap olma, işi babana bırak.

şimdiden mutluluklar... kaydirigubbakcemile3
 
gitmezsen olur bence...
bir bahane uydurablilirsin...ya da annen söylesin, kusura bakmayın diye...
aynı durumda ben olsaydım, zaten istesem de gidemezdim...çünkü annem böyle bişeye müsade etmez...kayınvalidem bu teklifi yapsa bile annem nazikçe reddederdi...
bence de doğru değil...ne gerek var nişanlı kızın kayınvalidenin evinde filan...
 
gitmek zorunda değilsin.
gitmezsende kimsenin kırılmaya gücenmeye hakkı yok.
her aile göndermez zaten, sende ailem müsaade etmiyor dersin.
 
Ya bence de gitme şimdilik mesafeyi korusan iyi olur. İyi niyetli bir aile sanırım ama yine de arada biraz mesafe olmak zorunda. Hele de yeni tanıştıysan hele üstünden biraz zaman geçsin de aileler de kaynaşınca o zaman daha uygun olur.
 
bence asla yalnız gitme ne olacağı belli olmaz. gitmeye karar verirsen bile muhakka yanında annenide götür. herkese neymiş seni görünce mal mı bağışlayacaklarmış size alla alla.
 
X