• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeyen doğum kiloları

Lotuslilium

Yıldızlar da kayar…
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
236
Puanlar
303
Yer
İstanbul
Selamlar herkese. Ben ve 5000. Sorunum onlineız. :))
Konu doğum kiloları. 4.5 ay oldu doğum yapalı. Eskiden çıtı pıtı, yapısal olarak zayıf bir kadındım. Hayatımda hiç balık etli bile olmadım. Kendimi bildim bileli 50-55 kg arasıydım. Tüp bebek vs derken 58.5 kg ile hamile kaldım. Hamileliğim iştahlı geçmedi ama doğuma 82 kg ile girdim. 40 ım olmadan 72 kg düştüm ve kalış o kalış. Hala aynı kilodayım. Yok emzirmek 500 kalori vs inandım. Tabii 1 gr bile vermedim. Hiç bi zaman öyle aburcubur yemezdim ama tabii emzirme vs tatlı çekti canım enerji düşüşünden. Bu arada tatlıdan nefret eden biriydim. Neyse, tatlıyı 1-2 gün epey azalttım. (Denemek için) proteini çoğaltıp, yeşilliği arttırdım. Hiç bir işe yaramadı. Bakın bir işe yaramadı değil HİÇ BİR İŞE YARAMADI. Ben karnında 1 gr yağ olmayan bir insandım. Şu an hala doğum yaptığım karın ile aynıyım. Memesiz mestan gibiydim bakın hiç abartmıyorum, şu an 90 giyiyorum. Yani hayalinizdeki o sıska kızı canlandırın o bendim, şu an ise etine dolgun bir kadın gibi oldum. Bakın yanlış anlamayın, obezim demiyorum. Ama bu benim alışık olduğum bir kilo değil. Oturduğum yerden kalkarken bacaklarım ağrıyor. Uyandığımda kalkarken ayaklarım acıyor. Çünkü vücudum hiç alışık değil. 4. Ayda azalır dedi herkes hala 1 gr vermedim. Ne yapcam bilmiyorum. Chat gpt bile bıktı benden hahahahha bebek için kendini koruyor vücudun 4. Ay azalacak demişti. Şimdi sanki o da kıvırıyor mecburen 6. Aya çıkardı. 😂😂😂😂 kafanızı şişirdim kusura bakmayın ama artık takıntı etmeye başladım. Eşim de diyor saçmalama gayet iyisin. Garibim kıyamam yani hani o da ne kadar zayıfsam eskiden ona normal geliyo. Ama şu an ki görüntü giç normal değil bence. Bakın doğumdan sonra göbeğim inmedi bile. Var mı böyle olan sonra bi anda düzelen. Böyle mucizeleri dinlemeye ihtiyacım var. (Yürüyüş, spor vs yapamıyorum malum kış ve bebeğime işe dönene kadar tek bakıyorum.)

bence beslenme desteği almalısın inanki yemeyerek değil yiyerek kilo veriliyor güzel bir diyetle emziren annelere göre de diyetler var hem de sağlıklı beslenerek kilo verebilirsin bence havalarda artık yavastan ısınacak önümüz bahar günlük bebişini alır yürüyüş te yaparsın ara öğün vs yapacağın için tatlı krizi de vurmaz

İştahlı geçseydi ne olurdu merak ettim :) biraz fazla almışsınız ama verilir. Bence problem göbek yağları. Korse kullandınız mı? Ben eski kilomun da altındayım ama göbeğim gitmiyor sporsuz da gitmez gibi geliyor. Günde 1 çikolata/gofret yerim mesela bunlar normal. Epey kilo da gitmiş ama ihtiyaç fazlası olunca vücut belki yavaş bırakıyordur kalan kiloları... Ben 12 aldım 17 verdim. O görüntü manken sporcu falan olmadıkça eskiye dönmüyor bence ama sıkılaşabilirsiniz evde korse ve egzersizle.

Ben de ayni durumdayim hatta bunun icin post actim 2 aydir emzikli anne diyeti uyguluyorum giden 1,5 kg , ben cok zayif degildim ama gayet normaldi kilom. chat gbt de bana ayni seyleri söylüyor. Diyetisyenim de vücut kendini koruyor istikrarla devam et diyor. Bu emzirerek verenlere cok saskinim. Gebelikte 10 kg aldim. Su an 15 kilo fazlam var. Dogumdan sonra rahat verebilecegimi düsünmüstum ama Lohusalikta hersey durdu

Valla iştahımın öyle maşallahı yok ama son 10 gündür aşırı dikkat etmeme rağmen 1 gr yine gitmedi. Sorunun artık gerçekten yeme içmeyle olmadığını anladım. Yürüyüşlere de çıkmaya başladım karnım ufalıyor gibi görünse de asla 1 gr vermiyorum. Aktif emziriyorum, diyet yapamam tabii ki. Ama sabah; yeşillik, ceviz, beyaz peynir, avakado ve yanına anne çayı eşliğinde tam tahıllı ekmek yiyorum. Aburcubur zaten azdı, şimdi ise sağlıklı atıştırmalar yiyorum, çok tatlı çekerse canım hurma yiyorum 1-2 tane. Ama yok. Ben aşırı zayıf bir insandım bu yüzden hala herkes yok ya o kadar göstermiyorsun diyor ama bence bu 1 gr kilo verememek benim psikolojimi bozdu. 😂 bu arada çok kısa biri değilim 170 boyum var. 🥲

Konu doğum kiloları. 4.5 ay oldu doğum yapalı. Eskiden çıtı pıtı, yapısal olarak zayıf bir kadındım. Hayatımda hiç balık etli bile olmadım. Kendimi bildim bileli 50-55 kg arasıydım. Tüp bebek vs derken 58.5 kg ile hamile kaldım. Hamileliğim iştahlı geçmedi ama doğuma 82 kg ile girdim. 40 ım olmadan 72 kg düştüm ve kalış o kalış. Hala aynı kilodayım. Yok emzirmek 500 kalori vs inandım. Tabii 1 gr bile vermedim. Hiç bi zaman öyle aburcubur yemezdim ama tabii emzirme vs tatlı çekti canım enerji düşüşünden. Bu arada tatlıdan nefret eden biriydim. Neyse, tatlıyı 1-2 gün epey azalttım. (Denemek için) proteini çoğaltıp, yeşilliği arttırdım. Hiç bir işe yaramadı. Bakın bir işe yaramadı değil HİÇ BİR İŞE YARAMADI. Ben karnında 1 gr yağ olmayan bir insandım. Şu an hala doğum yaptığım karın ile aynıyım. Memesiz mestan gibiydim bakın hiç abartmıyorum, şu an 90 giyiyorum. Yani hayalinizdeki o sıska kızı canlandırın o bendim, şu an ise etine dolgun bir kadın gibi oldum. Bakın yanlış anlamayın, obezim demiyorum. Ama bu benim alışık olduğum bir kilo değil. Oturduğum yerden kalkarken bacaklarım ağrıyor. Uyandığımda kalkarken ayaklarım acıyor. Çünkü vücudum hiç alışık değil. 4. Ayda azalır dedi herkes hala 1 gr vermedim. Ne yapcam bilmiyorum. Chat gpt bile bıktı benden hahahahha bebek için kendini koruyor vücudun 4. Ay azalacak demişti. Şimdi sanki o da kıvırıyor mecburen 6. Aya çıkardı. 😂😂😂😂 kafanızı şişirdim kusura bakmayın ama artık takıntı etmeye başladım. Eşim de diyor saçmalama gayet iyisin. Garibim kıyamam yani hani o da ne kadar zayıfsam eskiden ona normal geliyo. Ama şu an ki görüntü giç normal değil bence. Bakın doğumdan sonra göbeğim inmedi bile. Var mı böyle olan sonra bi anda düzelen. Böyle mucizeleri dinlemeye ihtiyacım var. (Yürüyüş, spor vs yapamıyorum malum kış ve bebeğime işe dönene kadar tek bakıyorum.)
İnsan emzirirken alıyomuş..
64 hamile kaldım 67 doğuma girdim. 40ım çıktığında 57 kiloydum şuan yine 68 olmuşum şoklar içinde ilerliyorum

Ben de ayni durumdayim hatta bunun icin post actim 2 aydir emzikli anne diyeti uyguluyorum giden 1,5 kg , ben cok zayif degildim ama gayet normaldi kilom. chat gbt de bana ayni seyleri söylüyor. Diyetisyenim de vücut kendini koruyor istikrarla devam et diyor. Bu emzirerek verenlere cok saskinim. Gebelikte 10 kg aldim. Su an 15 kilo fazlam var. Dogumdan sonra rahat verebilecegimi düsünmüstum ama Lohusalikta hersey durdu
Evet ben de rahat verebileceğimi düşünmüştüm çünkü çok kolay kilo alabilen bir tip değildim. Çok tuhaf.🥲

İştahonız mı açıldı peki, yoksa siz de yemeden kilo mu aldınız🥲
İlk 3 ay o kadar açıldı ki kendime şaşırdım. Ama ilk 3 ay almadım kiloyu sonradan almaya başladım. Bi ara 64te sabitlenmiştim tekrar alıyorum. Su içmeyi azalttım sanırım bilmiyorum

Bu arada yapı olarak anneme benzerim. Annem de 55 kg ile hamile kalıp abimlerde 80-85 arası doğuma girmiş. 2 ay sonra 55 e inmiş. Yani benim de oğlum oldu, aynı olur diye düşündüm. Tabii uyumuyorum. Kortizol seviyesi de taban. Ben lohusalıkta bile pek dinlenemedim. Uyumadım yani. Hoş ilgisi var mı bilmiyorum ama annem de uyumamış. Ay bilemedim. 🥲

İlk 3 ay o kadar açıldı ki kendime şaşırdım. Ama ilk 3 ay almadım kiloyu sonradan almaya başladım. Bi ara 64te sabitlenmiştim tekrar alıyorum. Su içmeyi azalttım sanırım bilmiyorum
Su içmeyi ben de azalttm. Önceden meme verirken akan nehirleri içmek isterdim. Su suuu diye evde bağırınıyordum. Susuz memeye oturmuyordum bile. Ama şimdi. Ay ne bileyim.🥲

Su içmeyi ben de azalttm. Önceden meme verirken akan nehirleri içmek isterdim. Su suuu diye evde bağırınıyordum. Susuz memeye oturmuyordum bile. Ama şimdi. Ay ne bileyim.🥲
Ben normalde de çok su tüketiyorum ancak bakalım. Birazda evde hareketsiz kalmaktan diyorum. Yaz gelsin benim kız yürümeye başlayınca gidecek diye umut ediyorum

Bende 50 gün önce doğum yaptım. 68le doğuma girdim şuan 65im.
Karnımdan sadece bebeği çıkarmışlar galiba geri kalan herşey hala içerde gibi.
Ve dediğin gibi aktif emziriyorum dikkatte ediyorum ama asla kilo veremiyorum.

Ben normalde de çok su tüketiyorum ancak bakalım. Birazda evde hareketsiz kalmaktan diyorum. Yaz gelsin benim kız yürümeye başlayınca gidecek diye umut ediyorum
Ben de hiç yürüyemedim, hareket edemedim bu kısım tamamen ortak. Ama mesela evde de çok hareketliyim. Tekim bebekle. Kaldır, indir, orayı burayı çekip çevir. Eşim işteyken bebekle baş başa bacaklarım neredeyse sıkılaşıyor ama tabii kilo aynı.

Bende 50 gün önce doğum yaptım. 68le doğuma girdim şuan 65im.
Karnımdan sadece bebeği çıkarmışlar galiba geri kalan herşey hala içerde gibi.
Ve dediğin gibi aktif emziriyorum dikkatte ediyorum ama asla kilo veremiyorum.
50 gün henüz çok yeni, siz şimdiden umudunuzu kaybetmeyin. Belki 4. Ayda siz hızlı verirsiniz. :)

Ben de hiç yürüyemedim, hareket edemedim bu kısım tamamen ortak. Ama mesela evde de çok hareketliyim. Tekim bebekle. Kaldır, indir, orayı burayı çekip çevir. Eşim işteyken bebekle baş başa bacaklarım neredeyse sıkılaşıyor ama tabii kilo aynı.
Beni eeen çok zorlayan eve kapanmak oldu. Hatta bir dönem hareketsizlikten bacaklarım o kadar ağrıyordu ağlıyordum artık. Bebeğim kucak bağımlısıydı inmiyordu bebekle iş yapılmıyordu çünkü küçük/ kış ayındaydık her gün saatlerce yürüyemiyordum ki emmesi bilmem ne çıkmak bile zor. Yeri geliyordu tuvalete bile kalkmadan yemek yemeden sabah oturduğum koltuktan akiam eşim gelince kalktığım günler oluyordu. Ben o süreçte aldığıma inanıyorum

50 gün henüz çok yeni, siz şimdiden umudunuzu kaybetmeyin. Belki 4. Ayda siz hızlı verirsiniz. :)
Ya evet ama doğumdan sonra hiç yoktan 60 olurum diyordum.
Sonuçta içimde tek bebek yoktu bebeğin eşi,suyu,ödem vs.

Beni eeen çok zorlayan eve kapanmak oldu. Hatta bir dönem hareketsizlikten bacaklarım o kadar ağrıyordu ağlıyordum artık. Bebeğim kucak bağımlısıydı inmiyordu bebekle iş yapılmıyordu çünkü küçük/ kış ayındaydık her gün saatlerce yürüyemiyordum ki emmesi bilmem ne çıkmak bile zor. Yeri geliyordu tuvalete bile kalkmadan yemek yemeden sabah oturduğum koltuktan akiam eşim gelince kalktığım günler oluyordu. Ben o süreçte aldığıma inanıyorum
Bacak ağrıları bende hala var, uzun süre oturunca kalktığımda ağrılar. Çömel kalk yapınca ağrılar. Ay ondan mı.🥲

Ben 62 63 hamile kaldım 67 doğurdum gebelik şekerim vardı çok kısıtladım haliyle emzirmede delirdim ve doğumda 600 700 gram oynadı 3.5tan fazlq doğdu ama ödem tuttum davul gibiydim yedikçe yedim 72ye falan çıktım ocaktan beri dikkat ediyorum verdim kilolarımı hatta her yere atıyotum buraya da atayım bu hale gelebildim ben normal doğurdum doğumdan sonra göbeğim uzun süre gitmedi 40 günden sonra korseye başladım 2 aydan sonra da yogaya lenf drenaj masaja gidiyorum göbek için pelvik taban güçlendirme egzersizleri ve diastasis recti hareketlerine baktım ben doktor fizyoterapiat vs değilim bana bunlar önerildi ocaktan beri 72den 62ye indim. Yaptıklarımı söyleyeyim abur cubur yok sadece gerçek yemek kalori de kısmadım. Mesela sabahları tost yiyorum peynirini vs saymıyorum yanında 2 yumurta zeytin öğlen sulu yemek akşam da köfte tavuk vs haftada 1 gün ne istersem yedim mesela karabuğday ya da siyezli kuskus bunu haşladım yoğurt gaenitür mısır turşu yeşil mercimek bu dolapta durdu ben bunu yedim 2 3 gün yemekte kavrulmuş kıyma et iki dk yumırta kırdım yedim ekşili köfte mercimek çorbasu(unsuz) donuk ıspanak bunlara iki dk yumurta kır ye bu aralar kemikli ete taktım dana pöç yiyorum hep brokoli salatası hep dolapta var. Kabaktan peynirli mücver yapıyorum karabuğday fıstık ezmesi muz bitter çikolata. Kurumeyvelerden oturtma yapıyorum incir kayısı tatlı. Bunun dışında bol bol su stanley termosu 3 4 kere dolduruyorum. Kullandığım takviyeler var probiyotik omega 3 d vitamini demir magnezyum b kompleks iyot choline ve çinko demir ve çinkoyu gün aşırı alıyorum. Lif takviyesi alıyorum ama sürekli değil. Şuan bebeğim 6 buçuk aylık her gün yoga yapıyorum 2 gün de power pilates.

Eklentiler

• 1000001068.webp
    1000001068.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 45
  • 1000001069.webp
    1000001069.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 51
  • 1000001070.webp
    1000001070.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 45
Evet ben de rahat verebileceğimi düşünmüştüm çünkü çok kolay kilo alabilen bir tip değildim. Çok tuhaf.🥲
Sanirim biraz kardiyo agirlikli spor şart bize ama ona da mecalimiz yok yorgunluktan yattigim yeri bilmiyorum. Emzirdigimiz icin prolaktin aktif ve vucut yag tutmak istiyor

Back
X