Gitmeyen misafir

esınız sıze ıyı o zaman senın de mısafırın gelmesın demıs ya 1-3 aylıgına zaten gelmez bızımkıler adap bılır deseydınız
gorumcenızden ıs ısteyın bugun mıdem kotu kalkamıyorum kahvaltı hazırlar mısın artık yer supuremıyorum sen supursene deyın 3 gune gıder
yemek yapmayın bugun mıdenız kotu yatın mesela
yatın valla kalkmayın
aksama yemek olmasın halım yok kotuyum dersınız yapsınlar sızde oturun yıyın bulasıkları da yıkasınlar
3 gunden fazla kalana mısafır denmezmıs yapsın madem kalacak madem esınız oyle dıyor

Minik kardeşimize niye iş vermiyorsun reis ? Bırak kaldığı yeri temizlesin toplasın yemeği kötü de olsa bir gün o yapsın çamaşırları kocan gelmeden astır kardeşimize....
Biri bisey derse de ama bize var dendiğğ edası ile ama ben hamileyiğğm de geç..
Zaten bunları yaptirdigin müddetçe fazla gelmez..

Yanlış hatırlamıyorsam bu görümce sürekli size gelip kalmayı istiyordu değil mi? Evde her olup biteni eş ailesine anlatmak, karı kocanın özel işlerine şaka yoluyla karışmak nedir ya. istemediğiniz kadar varmış. Eşiniz o zaman sizden biride gelmesin dediğinde, benim ailem senin bacın gibi aylarca yanlamıyor deyin

Kızlar merhaba.
Ben cıddi darlanıyorum artık. 1 aydir 24 yaşında görümcem var o bende.4 'ayda bundan önce ablasında kaldı. Böyle geziyo boş boş.kpss çalışıyo şimdi bizde. Ben de 3 'aylık hamileyim hergün yemek yapiyorum.eşim de kardeşine git diyemiyo ama bana yardım ediyo eşim evi súpürüyo camasır asıyo. Ama ben onun çenesinden yıldım. Herseyi ablasına anlatıyo hiç özelimiz kalmadı. Benle dr kontrollerine bile geldı .eşim ben o ücümüz gttik. Esimle kac kere konustum cok bunaldım artık misafirden diye iyi o zaman senin de kimsen gelmesin diyo bana.ciddi bunaldım.arada sıkışıp kaldim. Sessizce aptal aptal bekliyorum. Dúşünün eşim çamasır asıyo ; o abi cmasır mı asıyon seni anneme söyliycem diyo bana duyurarak.abisi de gülüyo geçiyo .dedim kardesin otursun sen çalış. Ama gene kötü gelin benim.

düşman başına kazık kadar kız.gitsin evinde çalışsın.rahat ettirmeyin hatta hamileyim yapamıyorum deyip bütün evi temizlettirin.edepsiz

cheryblossommm cheryblossommm Siz çok aklı başında bir insansınız, forumda sizi görüyorum. Şimdiye kadar görünceniz konusunda yanlış bir tavır sergilememişsiniz. Evsiz gibi ortalarda dolanan, yeni evli çifte rahatsızlık veren görümceniz. Eviniz gittiği dershaneye yakın olur ya da evlerinde ders çalışmaya mani bir durum olsa anlarım. Görümcenize anne babası da bir şey demiyor, kız alışmış ablasında abisinde kalmaya. Bekar olunsa yine sıkıntı yok, kendi kardeş ilişkileri ancak evli abisine de sebebsiz gidip kurulmaz. Evde bir işe yardım etmediği gibi hamile eşine yardım eden abiyi anneye şikayet etmekle tehdit etmesi cahillik göstergesi. 24 yaşına gelmiş ama erkeklerinde ev işi yapması gerektiğinin hele ki hamile eşlerine yardım etmesi gerektiğinin idrak edememiş. Evlenmiş çocuk bekleyen insanları annesine şikayet edebileceği düşünmesi çocukluk. Bence eşinize açık açık deyin kardeşinin nasıl yanlış davrandığını ve evde istemediğinizi belirtip yollamasını isteyin. Orası abisinin evi değil, sizin ve abisinin evi.

vurdumduymaz eşine peki o zaman deyip toplanıp annene git kardeşin gidince dönerim de.ya da geç kızın karşısına aç bilet sitesini , x sana bilet alıyorum önümüzdeki haftaya hangi gün dönmeye müsaitsin de.istersen ben artık misafir ağırlayamıycam sen dön artık diye de ekle.Patavatsız mıdır nedir.

Hamile halinizle resmen hanfendiye otel hizmeti sunuyorsunuz. Karsinizdaki de arsiz, yuzsuz bir insan anladigim kadariyla. Esiniz de kusura bakmayin ama cok dusuncesiz. Sizin tarafinizdan boyle uzun misafirlige gelen birisini bu kadar tolere eder mi bakalim. Senin de kimsen gelmesin demesi cok alakasiz, siz hic kimseyi misafir etmem demiyorsunuz, hemen kestirip atmis. 24 yasinda bir insanin da bu rahatligi ve umursamazligi kabul edilir degil. Is vermek cozum degil, evine gitsin. Bir daha da boyle kalmali misafirlik kabul etmeyeceginizi soyleyin. Kimseye katlanmak zorunda degilsiniz.

Çamaşırları sen as abin dinlensin biraz deseydiniz keşke.
İş verin çalıştırın misafirlik biyere kadar madem gitmeye niyeti yok yemek yaptırın çamaşır astırın evi süpürsün.
Bunları isteyince gider emin olun

Ve dr bana geçen kendi yormuşsun kanama alanın olmus yat dedi ben gene yatamadım
Yat ya. Belim ağrıyor de kalkamıom ssncım var az de uzan sürekli. Off mutfağada giremiyom midem kalkıor de. Naparlarsa yapsınlar yemek işşni yapıyorlar mı alıyorlar mı halletsinler. Dinlenmem gerekiyor de. Kimseyi takma. Hizmet görmedi tüyer görümcen zaten hemen.

Ve dr bana geçen kendi yormuşsun kanama alanın olmus yat dedi ben gene yatamadım
Allah korusun bebege bir zarar gelirse cok vicdan azabi cekersiniz. Kimse de benim yuzumden oldu demez, yatsaydi biz mi engel olduk derler cekilirler kenara. Doktor su cumleyi bana kuracak Allahtan baska hicbir kuvvet kaldiramaz beni yataktan. Yatamadim ne demek, karninizdaki masum kendini koruyamaz. Annesi olarak bu sizin goreviniz.

Gerçekten 1 ay boyunca evinizde kalıp hiçbir işe elini sürmemesi büyük kabalık. Benim de 2 ay kaynım yanımda kaldı ama 2 günde bir ben işteyken evi süpürüyor, yemek yapıyor, bulaşık yıkıyordu. Ki buna rağmen ben çok rahatsız oldum artık. Evimde kıçımı yayıp uzanmak istiyorum, evde erkek var, olmuyor. Hiç özelimiz falan kalmadı. En sonunda ufak bir cinnet her şeyi çözdü. Ben rest çektim vallahi. Çünkü belirsizdi ne kadar süre daha bizimle kalacağı. Bana öyle geliyordu ki bize yerleşmeye gelmişti. Şimdi konuşmuyor benimle. Ben kötü oldum. O kendi anlayışsızlığını kabullenmedi.

Bence sizde hata var. Doktor yat kanaman var dediyse bu düşük riski yani ölüm demek. Akşama kadar yatın, kanamam var bir şey yapamam deyin. 1 ay misafirlik olmaz ayrıca o eve çökreklenmek oluyor.

Görümce abi seni şikayet edeceğim dediğinde neden cevap vermediniz? Hamileyim, evde 3 kişi yaşıyoruz abinin yapmasını istemiyorsan kalk sen yap deseydiniz. Hoş o yapsa bile abin evli, çocuk değil elbette yardım edecek eşine deyin. 24 yaşına gelmiş kendini çocuk sanıyor hala demek ki. Ben de seni şikayet edeceğim annene diye küçük düşürün madem öyle.

İnsanlara sessiz kalmak yaramıyor bence. Böyle şeyleri en iyisi baştan kabul etmemek. Benim de eşimin kuzeni buraya gelecekti. İş bulmuş sanırım. Kvdemin evde kızları var yetişkin istemiyor kendi yeğenini. Benim başıma atmaya çalışıyordu istemiyorum dedim. Ben evde bornozla gezerim, iç çamaşırıyla otururum salonda. Neden huzurumu bozayım ki. Kendi ailemden birini bile istemem öyle aylarca. Misafirlik 1 hafta 10 gün olur.

Back
X