• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeyince daha mı mutlu olduk!

Melisagun08

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
2.014
3.012
133
38
Aldatılan , şiddet gören veya psikolojik şiddet gören ,baskı altında stres altında olan , hakarete uğrayan ama Yinede yuvasını dağıtmayan kadınlara soruyorum. Daha mutlu oldunuzmu? Düzeldi mi sonrasında eşleriniz, kaybettiğiniz umutları yeniden yeşertip geldiğinizde bile tüm hayallerinizi ayakları altında çiğneyen kocalarınıza değiyor mu hala?
Ben bekarım zor çok zor yaşamadım anlayamam. Evlilik çok özen istediği için güvenecek bir insan evladı Yok etrafımda . Şiddeti aldatmayı gördüm ama bende .gördüğüm yerde de bıraktım. Bıraktığım adam başkasına şiddete devam etti yada aldatmaya. Bense yolum bu Yol değil diyip iyki ayrılmışım dedim hep. Ama evlenmediğim için şanslıydım tabi. Yuva bozmak zor peki bozamayınca mutlu olabildiniz mi! İyki devam ettim diyen var mı! Bi Allah'ın kulu.

Kızgınlığım üzüntüden .öfkeden değil. Genç yaşlı , yaşıtım, büyüğüm olan aldatılıp yoluna devam eden şiddet görüp hakarete ,saygısızlığa , nankörlüğe , sevgisizliğe , ilgisizliğe rağmen yuvasını devam ettiren hanımlar daha mutlu olabildinizmi? Gerçekten cidden merak ediyorum.

Konunun anlatmak istediğini anlayamadım.
Burada yada çevremde mutsuz olup aldatılıp halada yuvam yıkılmasın mantığıyla kendi hayatını zindan edenlere soruyorum mantığı bu . Ne oluyor daha mutsuz daha girdap bir hayata düşüyorlar biri de ablam . Yuvam dediği kavram da her gün ağladığı dört duvar bu insanların. Kendilerine sormalarını istiyorum bu soruyu sadece

Melisa seni severim ama bu konuya hic anlam veremedim.. Neyi dert ettin, neyi soruyorsun? Ana tema nedir?
Sen siddeti, ihaneti kabul etmemis ve bitirmissin, bunlarla yasamaya devam eden kadinlarin yorumunu ne yapacaksın? Yoksa icinde "acaba" mi var, bitirmesem mutlu olur muydum mu diyorsun?

Burada yada çevremde mutsuz olup aldatılıp halada yuvam yıkılmasın mantığıyla kendi hayatını zindan edenlere soruyorum mantığı bu . Ne oluyor daha mutsuz daha girdap bir hayata düşüyorlar biri de ablam . Yuvam dediği kavram da her gün ağladığı dört duvar bu insanların. Kendilerine sormalarını istiyorum bu soruyu sadece
Çocuk vardır?
Çaresizdir?
Ailesinden çekiniyordur?
Kocasının onu öldürmesinden falan (!) korkuyordur?
Herkes güçlü kadın olamaz hanımefendi herkes her zorluğa göğüs geremez.

Sadece merak etmiş işte.. Bazı kadınlar için evlenememiş olmak o kadar kabus ki.. Senin saydigin durumlara o yüzden katlaniyorlar bence. Herkes aynı çevrede aynı kafa yapısında yetişmiyor. Evlenemedigi için intihar etmeye kalkanı biliyorum.

Anlayamamak neden “yuh”lanıyor?

Bende anlayamadım, aldatıldığın ilişkine devam etseydim ne olurdu diye mi düşünüyorsun?
Onu demek istemiş gayet bende öyle anladım kısmen..
Bence iyi okumamışsınız .Bende aldatıldım ama bıraktım diyorum iyki de evlenmedim tabi bu şansım oldu diyorum kendimle ilgili nereye bağladınız yahu! Ona yuh tu.
Böyle insanların kendini sorgulaması lazım. Diyorum

Mutlu olabilmek değil mesele , ergenliğimde bolca dinlediğim bir müzik grubunun şarkısı ile cevap verebilirim bu sorularına. son 2cümlesi benim cevabım, bense annemden biliyorum...

Birden duracaksin, soracaksin kendine
Neden bu düzen böyle, neden herkes sahte..
Sonra bakacaksin, göreceksin çaren yok
Devam edeceksin yalandan yasamaya mutlu olmak değil ki mesele..

Iyi de herkesin hayati, cevresi, maddi manevi durumu cok farklidir.. Kimisi benim gibi ailesinin desteğini alır ve arkasina bakmaz, kimisine ailesi sırt döner kadin ortada kalakalir..
Kimsenin yarasina parmak basmaya veya gurursuzluk/akilsizlik/acizlik ile suclamaya (konu oraya variyor) hakkimiz yok..

Bence iyi okumamışsınız .Bende aldatıldım ama bıraktım diyorum iyki de evlenmedim tabi bu şansım oldu diyorum kendimle ilgili nereye bağladınız yahu! Ona yuh tu.
Böyle insanların kendini sorgulaması lazım. Diyorum
O zaman daha anlaşılır dilde yazın.
K kova hatunu’na saldırı dilin konuda da hakim. Yeriyormusun öğüt mü veriyorsun belli değil.

Ve evet zaten bunu hep anlatmaya çalışıyoruz kadınlara, ama yaşamadan bilemeyiz hiç birimiz o çaresizlik hissini. Yargılamak bize düşmez, el uzatmak yol göstermek lazım.

Çocuk vardır?
Çaresizdir?
Ailesinden çekiniyordur?
Kocasının onu öldürmesinden falan (!) korkuyordur?
Herkes güçlü kadın olamaz hanımefendi herkes her zorluğa göğüs geremez.
İşte tam bu noktada böyle olunca daha mı careli oluyor hergün şiddet hakaret hergün kavga ağlamak ama çareli mi oluyor! Bence kadınlar belli bir süre sonra ikiliyi takıntı haline getiriyor. Ben birçok maaşı cebinde arabası evi olan memur arkadaşlarımdan biliyorum Yinede gitmiyorlar. Daha çaresiz bir durumda debelenmekten öte ye gitmiyor.

Siddet, aldatma, hakaret kelimeleriyle "yuva" kelimesini ayni cumle icinde okumak bile rahatsiz edici. Yuva dagitmak??? Yuva mi var ortada? Boyle dayak yiyip, aldatilanlarin hep agzindadir bir yuva dagitma...

Ben cok mutlu olduklarini dusunmuyorum. Cevremde de ornekleri var. Kimisi 50 yasindan sonra duzeliyor tabi ömrün bitmis oluyor tukenmis oluyorsun o saatten sonra, kimisi de 50 yasinda cinsel guc arttirici hap alip hala kadin pesinde kosmaya devam ediyor.

Şiddet gecimsizlik sadece evli insanlarda olmaz.
Zaten bunu yaşamışsin anlattığın kadariyla.
Duzelmede olmamış devam etmişler sonrasında..
Ee cozmussun olayı zaten neyi dert ediyorsun..
Evlenmekten korkuyorsun doğru insanı bulduğun vakit korku kalmaz, adımını atarsın artık evlendikten sonra hödüklugünü gösterirse de şansına kalmış.

Back
X