• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeyince daha mı mutlu olduk!

Herkesin karakteri,evlilikte dinamiği,hayata bakışı,beklentileri,ve içinde yaşadığı durum bir mi?
Kimisi mutlu olmaya devam ettiği için sürdürür kimisi mecburiyetten..
Mutlu olmayi başaran kadınları aşağılamak kimin haddine?

Kendi çapında ironi yapmak olmuş bu sanki. O zaman şöyle deyim bekara karı boşamak kolay derler. Evlenmemiş ki boşanmayanlara ironi gönderiyor. Sevgili olsayıdm eşimle ben de çatır çatır terk ederdim. Ama evlenmeden boşanmadınız ama çok mu mutlusunuz demek ne kolay
Bazıları sevgiliykende terk edemiyor...

Neyse uzatmaya gerek yok . İroni yapmış ben anladım. Sizde kendı çapında yapmış dediniz peki .
Sakin oluunnn Ştttt.. Relaxxxx

Niye kimse anlamamıs ki?
İronili soru sormuş şimdi çok mu mutlusun diye
Ben yaptım pişman değilim, siz de noktayı koyun. Yuvam yıkılmasın,ağzımızın tadı kaçmasın diyorsunuz ama sanki ortada bir yuva bir ağız tadı var mı? Bosnainca mutsuz olacsksiniz ama şimdi Çok mu mutlusunuz? Demek istemiş
Ben de katılıyorum bu mesaja.
Öyle bok çukuru aileler var ki, devam ettirmekle tek yapılan çocuklarınin sırtına acı ve özgüvensizlik yüklemek.
Cocuklarim icin devam ediyirshnuz da ne oluyor?Erkeklere guvenmeyen,şiddetli normalleştiren, çocuk kalbiyle her kavgada yorganına içine saklanıp kulaklarını kapatan acı içinde bir çocukluk hediye ediyorsunuz.
Benim çok arkadaşım 'keske bosansalardi' cümlesini kurdu samimi anlarında.
Bir de 'yavrularim için cektim' deyip çocuğa psikolojik şiddet yapan anneler var. O çocuk ne oluyor biliyor musunuz? Babanın suçunu icsellestiriyor,alingan-kendini herşeyin sorumlusu hisseden mutsuz bir birey oluyor .
Kaldı ki ben bu 'çocuk için' lafına da inanmıyorum. Bu çocuklar büyüyüp 'anne, artık elimiz ekmek tutuyor. Bosan şu hayvandan' dediği zaman boşanan kadını da hiç görmedim. Ama 'oyle deme yavrum, babandir. Bu saatten sonra ne yaparim el ne der?' diyenini çok duydum. Hatta bu şekilde bir kız arkadaşım annesiyle yüzleşmişti; 'madem derdin mahalle baskısı neden yıllarca sizin yüzünüzden çekiyorum diye psikolojimizi bozdun' diye.

*İmla hatalarım için özür dilerim. Otobüste ayakta giderken bile vazgeçemiyorum KK'dan :)))
Aynı bu anlattığın hikayeyi yaşadım yaşıyorum. Annem gariban cesaretsiz kimsesiz bir kadın. Boşanmanın b sini düşünemez. Bizi hem hayatla hem babamla mücadele etmek zorunda bıraktı. Ona da çok suç bulamıyorum başka yol yok onun için düşünemezdi yapamazdı. Halbuki sadece hayatla mücadele etseydik babamı def edip her şey bizim için daha kolay olurdu. Aileden olunca atamıyorsun satamıyorsun. Tek yaptığım dua etmek başımızdan tez vakitte gitmesi için. Çok zor çok... En çok da çocuklar için. Çocuklar için diyen anneler duyun.

Bazıları sevgiliykende terk edemiyor...

Neyse uzatmaya gerek yok . İroni yapmış ben anladım. Sizde kendı çapında yapmış dediniz peki .
Sakin oluunnn Ştttt.. Relaxxxx
Amaaaan valla artık anlamayana cevap vermiyorum. Yukarıdaki hatun da aşağıladığımı anlamış neyse ne anladıysanız ..anlayan doğruyu anlamış sizin gibi .nihayetinde

Amaaaan valla artık anlamayana cevap vermiyorum. Yukarıdaki hatun da aşağıladığımı anlamış neyse ne anladıysanız ..anlayan doğruyu anlamış sizin gibi .nihayetinde
Siz ne yazdıysanız biz onu anladık sevgili konu sahibi..
Herşeye rağmen evliliğini devam ettirip mutlu olabilen kadınlar var evet te bunu nasıl yapabildiklerine sizin şaşırıp kalmanız ve ben yapmadım yapamazdim diyerek ünlemli cümleler kurmanizin nedeni inaninki aşağılamak oluyor..buna basit bir merak denemez.!

Konu sahibi hadi kızlar girlpower gazı beklemiş galiba ama öyle olmuyor :ıslık: Hak veriyorum keşke hepimiz güçlü olsak ama herkesin şartları bir değil.Herkes aynı fikirde de değil bazı kadınlar işi gücü olduğu halde çocuğu bahane eder bazılarının gidecek yeri yoktur kabullenir.

Siz sevgilinizden ayrılmışsınız iyi yapmışsınız ama evlilik öyle kolay bitmiyor.Yaşamadan eleştirmek bize düşmez diye düşünüyorum.

Herşeye rağmen evliliğini devam ettirip mutlu olabilen kadınlar var evet te bunu nasıl yapabildiklerine sizin şaşırıp kalmanız ve ben yapmadım yapamazdim diyerek ünlemli cümleler kurmanizin nedeni inaninki aşağılamak oluyor..buna basit bir merak denemez.!
Varsa o kadınlar nerde işte soruyorum mutlu olabilen Yok ki! Var diyorsunuz. Ne yazık ki Yok. Ben aşağılamam bir kadın zaten aldatan esine sevgilisine geri dönüyorsa o kendine yeterince yapacağını yapmıştır ben daha ne yapabilirim . Aynı hatayı bende yaptım bıraktım . Devam edemezdim ki mutlu olup olamayacağımı göreyim. O noktadan sonra bitiyor zaten herşey .büyüdükce büyüyor o günahlar kadının gözünde. Sinsi bir karanlık gibi kaplıyor içini , yuvasını. Mutlu olan var mı ! Ah keşke olsa keşke bidaha olmayacaklar söz olsa keşke ama olmuyor.
Biz değersizleştirdikce kendimizi daha da zor duruma düşüyoruz kadınlar aldatılınca aynı ilgiyi aynı sevgiyi görmek istiyor anlamak istiyor .geri kalan hayatı bunu özlemek ve beklemekle inanmaya çalışmakla güvenmeyi beklemekle geçiyor. Yazık zamana yazık..

Aynı Şeyleri anlamışız konudan.

Aldatılıp geri dönen ve sonra daha mutlu olduk diyen var mı ! Dövülüp evliliğine devam eden ama Yinede olsun mutluyum diyen var mu! Tekrar soruyorum.vallahi ne dersen de ne anlıyorsan anla senin vesilenle tekrar soruyorum . Bunda anlamayacak yada normalleştirecek birşey Yok.
Günümüzde kadının en büyük derdi bu. Mutsuz yuvada mutsuzluk yetişiyor çocukta eşte ailede arkadaşta bu mutsuzluktan nasibini alıyor.

Varsa o kadınlar nerde işte soruyorum mutlu olabilen Yok ki! Var diyorsunuz. Ne yazık ki Yok. Ben aşağılamam bir kadın zaten aldatan esine sevgilisine geri dönüyorsa o kendine yeterince yapacağını yapmıştır ben daha ne yapabilirim . Aynı hatayı bende yaptım bıraktım . Devam edemezdim ki mutlu olup olamayacağımı göreyim. O noktadan sonra bitiyor zaten herşey .büyüdükce büyüyor o günahlar kadının gözünde. Sinsi bir karanlık gibi kaplıyor içini , yuvasını. Mutlu olan var mı ! Ah keşke olsa keşke bidaha olmayacaklar söz olsa keşke ama olmuyor.
Biz değersizleştirdikce kendimizi daha da zor duruma düşüyoruz kadınlar aldatılınca aynı ilgiyi aynı sevgiyi görmek istiyor anlamak istiyor .geri kalan hayatı bunu özlemek ve beklemekle inanmaya çalışmakla güvenmeyi beklemekle geçiyor. Yazık zamana yazık..
Cevabını biliyorsanız konu açmanıza ne gerek vardı onu anlamak baya zor..
Ben size olabileceğini söylüyorum siz hala inatla kendi fikrinizi savunuyorsunuz..
Aldatılmış,siddet görmüş kadın mutlu deolamaz,bence boşansın deseydiniz daha kısa yoldan anlatmış olurdunuz derdinizi..

Cevabını biliyorsanız konu açmanıza ne gerek vardı onu anlamak baya zor..
Ben size olabileceğini söylüyorum siz hala inatla kendi fikrinizi savunuyorsunuz..
Aldatılmış,siddet görmüş kadın mutlu deolamaz,bence boşansın deseydiniz daha kısa yoldan anlatmış olurdunuz derdinizi..
E senin de yazma zorunluluğun yok bacım sinir de yapma boşuna

Aldatılan , şiddet gören veya psikolojik şiddet gören ,baskı altında stres altında olan , hakarete uğrayan ama Yinede yuvasını dağıtmayan kadınlara soruyorum. Daha mutlu oldunuzmu? Düzeldi mi sonrasında eşleriniz, kaybettiğiniz umutları yeniden yeşertip geldiğinizde bile tüm hayallerinizi ayakları altında çiğneyen kocalarınıza değiyor mu hala?
Ben bekarım zor çok zor yaşamadım anlayamam. Evlilik çok özen istediği için güvenecek bir insan evladı Yok etrafımda . Şiddeti aldatmayı gördüm ama bende .gördüğüm yerde de bıraktım. Bıraktığım adam başkasına şiddete devam etti yada aldatmaya. Bense yolum bu Yol değil diyip iyki ayrılmışım dedim hep. Ama evlenmediğim için şanslıydım tabi. Yuva bozmak zor peki bozamayınca mutlu olabildiniz mi! İyki devam ettim diyen var mı! Bi Allah'ın kulu.

Kızgınlığım üzüntüden .öfkeden değil. Genç yaşlı , yaşıtım, büyüğüm olan aldatılıp yoluna devam eden şiddet görüp hakarete ,saygısızlığa , nankörlüğe , sevgisizliğe , ilgisizliğe rağmen yuvasını devam ettiren hanımlar daha mutlu olabildinizmi? Gerçekten cidden merak ediyorum.
Inanin en az %99'u bekarken sizin gibi dusunuyor, sizin gibi ses cikariyor. Evleniyor, siddet goruyor ama devam ediyor; telafi etmek icin ugrasiyor. Ne icin? Yeri geliyor rahati icin, yeri geliyor endiseleri icin, yeri geliyor cocugu icin, yeri geliyor kendi icin... liste uzayip gider.

Ben henuz bir kisi bile daha tanimadim ki 'dayak yemek benim hayalimdi, kocam beni dovsun isterim' diyen. Kimse yoktur ki 'aldatilirsam tekrar tekrar koynuna girerim, cok hosuma gider' diyen.

Devam ediliyorsa kendilerinin uzerinde bir sebep, bir amac vardir diyorum; kimsenin icini o acmadan bilemem. Ve kimsenin gectigi yoldan gecmeden onu ayiplayamam, yargilayamam. Haddim olarak gormuyorum.

Inanin en az %99'u bekarken sizin gibi dusunuyor, sizin gibi ses cikariyor. Evleniyor, siddet goruyor ama devam ediyor; telafi etmek icin ugrasiyor. Ne icin? Yeri geliyor rahati icin, yeri geliyor endiseleri icin, yeri geliyor cocugu icin, yeri geliyor kendi icin... liste uzayip gider.

Ben henuz bir kisi bile daha tanimadim ki 'dayak yemek benim hayalimdi, kocam beni dovsun isterim' diyen. Kimse yoktur ki 'aldatilirsam tekrar tekrar koynuna girerim, cok hosuma gider' diyen.

Devam ediliyorsa kendilerinin uzerinde bir sebep, bir amac vardir diyorum; kimsenin icini o acmadan bilemem. Ve kimsenin gectigi yoldan gecmeden onu ayiplayamam, yargilayamam. Haddim olarak gormuyorum.
Kimi ayıplamak diyor kimi aşağıladın diyor kimi gurursuz akılsız demeye getirdin diyor.lakin hiçbir cümlemde geçmedi bunlar . Geçmiyor geçmeyecek de ..
Mutsuzluğunuz katlanıyor bunun farkında değilsiniz dedim kaç yerde ve zor boşanmak biliyorum ama düşünün kendi iç dünyanızda ne kadar mutlu olabildiniz istediğinizi alabildiniz mi " ye getirdim. Yalnız ısrarla aynı seyleri yazıyorsunuz ısrarla kendiniz öyle algılıyorsunuz işte.
Sana şurda katılıyorum bana belki kolay gelebilir. Onu da dedim zaten . Gittiğiniz psikolog bile bu soruyu sordurtup düşünmeye sevk ettirir sizi. Bu kadar abartılacak bir mevzu yok . Ama ben sorunu anladım diğer konularında baktım en ufak seyde aynı tip insanlar hep tartışma çıkarmış konudan uzaklaşmış başka insanlarla tartışmaya geçmiş.

Herkesin katlanma seviyesi,olayları hazmedişi,olayları kabullenişi,olaylare tepkileri,düşünceleri, bu hayattan ve evlilikten beklentileri,yapmak istedikleri,devam ettirmedeki sebepleri,fedakarlık anlayışları vs vs bu liste uzar da gider hepsi farklı olabilir.
Ve herkesin hayatına kimse karışamaz klişesi tam olarak bu noktada da yine haklıdır.
Bilmediğiniz yaşamlar hakkında ahkam kesmemenizi öneririm.
Herkesi her şeyi kendinize bu kadar yersizce dert edinmeyin.

mükemmel bir hayat yok çoğu insan için malesef. sen evlenmemeyi seçersin, diğeri evliliğine katlanmayı, öbürü de boşanmayı.ya da seçim demeyelim de kader diyelim. hangisi iyi? bence hiçbiri. kötünün iyisi de kişiden kişiye değişir. insanların içinde olduğu durumu bilemeyiz. herkesin kendince bir açıklaması vardır elbet.

Ne guzel yazmissiniiz oyle ya. Her cumlesine katiliyorum.

Konu sahibi bu cevap size yeter de artar bile...

Bu şekilde evliliğine devam edenlerin hayat gayelerinin ya da beklentilerinin "mutlu olmak" olduğunu mu zannediyorsun. Bir mecburiyet vardır, gidecekleri bir yer yoktur, aileleri arkalarında değildir, ekonomik güçleri yoktur. Bazıları inadından gitmez, bazıları meydanı başka kadınlara mı bırakacağım der, gitmez. Ama hepsi de bilir mutlu olmayacağını.

Bizim aile dostumuz vardı kendi işi iyiydi eşininde bu kadını kaç kez aldattı girmesi için iftira attı kadın gitmedi gitse sıfırlanacaktı çok malları vardı.
Bir kadın gelip oturacak
En sonunda adam kötü hastalığa yakalandı vefat etti
Herşey kadına kaldı

Melisa08 tabiki doğru olanı yapmissiniz doğru olan bu...otekilere gelince cocuklari için yada caresix olduklari için devam kararı aldılar..İnsallah mutlu olabilirler:KK200:

Back
X