• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeyince daha mı mutlu olduk!

İşte tam bu noktada böyle olunca daha mı careli oluyor hergün şiddet hakaret hergün kavga ağlamak ama çareli mi oluyor! Bence kadınlar belli bir süre sonra ikiliyi takıntı haline getiriyor. Ben birçok maaşı cebinde arabası evi olan memur arkadaşlarımdan biliyorum Yinede gitmiyorlar. Daha çaresiz bir durumda debelenmekten öte ye gitmiyor.
Çocuğun olmadığı için anlayamazsın.
Çocuğum diyor kadınlar genelde.
Evladımın kötü de olsa bir babası olsun,babasız büyümesin diyor.
Mantık bu,ha doğru mu? Bana göre yanlış ama onlara göre doğru demek ki.
Türkiyede çocuklu dul bir kadın için çocuk büyütmenin zorluklarını biliyor musun?
Kuş kadar nafakayla bir yerde ya da ailenin yanında hayata tutunmaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu biliyor musun?
Bilmiyorsan o kadınları anlayamazsın,anlayamayız.
Mevzu sadece para pul değil,çocuğum babasız büyümesin,eksik hissetmesin.
Mevzu bu.

O zaman daha anlaşılır dilde yazın.
@kova hatunu’na saldırı dilin konuda da hakim. Yeriyormusun öğüt mü veriyorsun belli değil.

Ve evet zaten bunu hep anlatmaya çalışıyoruz kadınlara, ama yaşamadan bilemeyiz hiç birimiz o çaresizlik hissini. Yargılamak bize düşmez, el uzatmak yol göstermek lazım.

Kendine bunu reva gören kadınlara kendilerine sorgulamasını istedim .bir nevi kafa yorma düşünme hayatını önüne koyup bir bakmasını. Kimseyi birşeyle suçlamadığım gibi Yinede bekar olduğum için anlayamadığımı ama zor olduğunu bildiğimi dile getirdim özenle.

Merak etmeyin hepimiz kadınız erkeklerden daha fazla düşünmeye yatkınız. Yani ablanız da düşünüyordur elbette ama boşansa belki daha fazla sorunla karşı karşıya kalacağını düşünüyordur.
Son olarak da bekara boşanmak kolaydır derler ( atasözündeki karı lafını bilerek kullanmadım nefret ederim o laftan.).

Kendine bunu reva gören kadınlara kendilerine sorgulamasını istedim .bir nevi kafa yorma düşünme hayatını önüne koyup bir bakmasını. Kimseyi birşeyle suçlamadığım gibi Yinede bekar olduğum için anlayamadığımı ama zor olduğunu bildiğimi dile getirdim özenle.
emin olun oturup düşünüyorlar,kafa yoruyorlardır.ve yaptıkları şey düşünüp sonuca vardıkları şeydir.
kimisi çaresizlikten gidemez,kimisi çocuğu için,kimisi dışarıda ki itibarı için..
milyon tane hikaye okuduk burada,emin olun konunun sonucunda varılan şey 'ama kocam beni seviyor?' oluyor.
yüzde 80 i böyle sonuçlandı.
siz ne derseniz deyin herkes yaşadığını bilir.ve bunları söylemekle maalesef bir şey değiştiremiyoruz.
eğer söylemekle değişseydi kk daki bu sorunu yaşayan kadınların en az yarısı kurtulmuştu.

Aldatılan , şiddet gören veya psikolojik şiddet gören ,baskı altında stres altında olan , hakarete uğrayan ama Yinede yuvasını dağıtmayan kadınlara soruyorum. Daha mutlu oldunuzmu? Düzeldi mi sonrasında eşleriniz, kaybettiğiniz umutları yeniden yeşertip geldiğinizde bile tüm hayallerinizi ayakları altında çiğneyen kocalarınıza değiyor mu hala?
Ben bekarım zor çok zor yaşamadım anlayamam. Evlilik çok özen istediği için güvenecek bir insan evladı Yok etrafımda . Şiddeti aldatmayı gördüm ama bende .gördüğüm yerde de bıraktım. Bıraktığım adam başkasına şiddete devam etti yada aldatmaya. Bense yolum bu Yol değil diyip iyki ayrılmışım dedim hep. Ama evlenmediğim için şanslıydım tabi. Yuva bozmak zor peki bozamayınca mutlu olabildiniz mi! İyki devam ettim diyen var mı! Bi Allah'ın kulu.

Kızgınlığım üzüntüden .öfkeden değil. Genç yaşlı , yaşıtım, büyüğüm olan aldatılıp yoluna devam eden şiddet görüp hakarete ,saygısızlığa , nankörlüğe , sevgisizliğe , ilgisizliğe rağmen yuvasını devam ettiren hanımlar daha mutlu olabildinizmi? Gerçekten cidden merak ediyorum.
Hayir canim mutlu olamadik olamiyoruz da . Boyle adamlarla evlenip bir hata yapıyoruz uzerine bunlari evlat sahibi ederek ikinci bir hata yapiyoruz sonra isimizi bırakıp kendimizi evimize adayıp korelerek üçüncü bir hata yapıyoruz bu boyle zincirleme trafik kazasi gibi devam edip gidiyor. Biz mutlu olamiyoruz ama cocuklarimiz en azindan aile ortaminda buyuyor ihtiyaclari karşılanıyor anne baba sevgisinden mahrum kalmiyorlar diye kendimizi avutuyoruz. Bu hatalarin hepsini yapmis biri olarak sanirim ben başı cekiyorum. Sadece kendimizi mahvediyoruz o kadar.

Hayir canim mutlu olamadik olamiyoruz da . Boyle adamlarla evlenip bir hata yapıyoruz uzerine bunlari evlat sahibi ederek ikinci bir hata yapiyoruz sonra isimizi bırakıp kendimizi evimize adayıp korelerek üçüncü bir hata yapıyoruz bu boyle zincirleme trafik kazasi gibi devam edip gidiyor. Biz mutlu olamiyoruz ama cocuklarimiz en azindan aile ortaminda buyuyor ihtiyaclari karşılanıyor anne baba sevgisinden mahrum kalmiyorlar diye kendimizi avutuyoruz. Bu hatalarin hepsini yapmis biri olarak sanirim ben başı cekiyorum. Sadece kendimizi mahvediyoruz o kadar.

Bi zaman sonra da dert dinleyen bile kalmıyor etraflarında ..boşan diyoruz boşanmıyorsun e ne yapalım diyor insanlar. Artık ailede arkadaş da dert dinlemiyor ciddiye almıyor . İçine atarak evliliğe devam ediyorlar bu yüzden . Psikolojik sıkıntılar başlıyor , cocuk kavgalı ortamda büyüyor psikolojisi bozuluyor. Özgüvenini kaybediyor kadın ve bu aşamadan sonra yalnızlık takıntısı kaybetme korkusu derken geçmiş olsun . O kadın ne aileye ne eşe ne çocuğa yetebiliyor.

Melisa seni severim ama bu konuya hic anlam veremedim.. Neyi dert ettin, neyi soruyorsun? Ana tema nedir?
Sen siddeti, ihaneti kabul etmemis ve bitirmissin, bunlarla yasamaya devam eden kadinlarin yorumunu ne yapacaksın? Yoksa icinde "acaba" mi var, bitirmesem mutlu olur muydum mu diyorsun?

aynen bende böyle anladım

Niye kimse anlamamıs ki?
İronili soru sormuş şimdi çok mu mutlusun diye
Ben yaptım pişman değilim, siz de noktayı koyun. Yuvam yıkılmasın,ağzımızın tadı kaçmasın diyorsunuz ama sanki ortada bir yuva bir ağız tadı var mı? Bosnainca mutsuz olacsksiniz ama şimdi Çok mu mutlusunuz? Demek istemiş
Ben de katılıyorum bu mesaja.
Öyle bok çukuru aileler var ki, devam ettirmekle tek yapılan çocuklarınin sırtına acı ve özgüvensizlik yüklemek.
Cocuklarim icin devam ediyirshnuz da ne oluyor?Erkeklere guvenmeyen,şiddetli normalleştiren, çocuk kalbiyle her kavgada yorganına içine saklanıp kulaklarını kapatan acı içinde bir çocukluk hediye ediyorsunuz.
Benim çok arkadaşım 'keske bosansalardi' cümlesini kurdu samimi anlarında.
Bir de 'yavrularim için cektim' deyip çocuğa psikolojik şiddet yapan anneler var. O çocuk ne oluyor biliyor musunuz? Babanın suçunu icsellestiriyor,alingan-kendini herşeyin sorumlusu hisseden mutsuz bir birey oluyor .
Kaldı ki ben bu 'çocuk için' lafına da inanmıyorum. Bu çocuklar büyüyüp 'anne, artık elimiz ekmek tutuyor. Bosan şu hayvandan' dediği zaman boşanan kadını da hiç görmedim. Ama 'oyle deme yavrum, babandir. Bu saatten sonra ne yaparim el ne der?' diyenini çok duydum. Hatta bu şekilde bir kız arkadaşım annesiyle yüzleşmişti; 'madem derdin mahalle baskısı neden yıllarca sizin yüzünüzden çekiyorum diye psikolojimizi bozdun' diye.

*İmla hatalarım için özür dilerim. Otobüste ayakta giderken bile vazgeçemiyorum KK'dan :)))

Burada yada çevremde mutsuz olup aldatılıp halada yuvam yıkılmasın mantığıyla kendi hayatını zindan edenlere soruyorum mantığı bu . Ne oluyor daha mutsuz daha girdap bir hayata düşüyorlar biri de ablam . Yuvam dediği kavram da her gün ağladığı dört duvar bu insanların. Kendilerine sormalarını istiyorum bu soruyu sadece
Aldatılıp hayatını ZİNDAN EDEN diye yazıp bide MUTLU OLDUNUZ MU demek beyin yakan bir soru olmuyor mu? İkisi yan yana. Şey diyelim o zaman. Çok mutlu olduk

Çok güzel yapmışsın.
Evlenseydın birde Allah koruusn o adamı düzeltmek için çocuk yapsaydın .
Çocuğun için susacaktın ..

Şiddeti gören kadınlar susmayın ..

Aldatılıp hayatını ZİNDAN EDEN diye yazıp bide MUTLU OLDUNUZ MU demek beyin yakan bir soru olmuyor mu? İkisi yan yana. Şey diyelim o zaman. Çok mutlu olduk
İroni içermiş bence konu ..
Ben vazgeçtim ve mutluyum sizde vazgeçin , daha mutlu olucaksınız demek istiyor .. (( BENCE))

siddet goren kadinlar kocalari olunce,

aldatilanlar da kus olunce mutlu oluyorlar sanirim.

cevremdeki kadinlar boyle gorunuyor en azindan.

Aldatılan , şiddet gören veya psikolojik şiddet gören ,baskı altında stres altında olan , hakarete uğrayan ama Yinede yuvasını dağıtmayan kadınlara soruyorum. Daha mutlu oldunuzmu? Düzeldi mi sonrasında eşleriniz, kaybettiğiniz umutları yeniden yeşertip geldiğinizde bile tüm hayallerinizi ayakları altında çiğneyen kocalarınıza değiyor mu hala?
Ben bekarım zor çok zor yaşamadım anlayamam. Evlilik çok özen istediği için güvenecek bir insan evladı Yok etrafımda . Şiddeti aldatmayı gördüm ama bende .gördüğüm yerde de bıraktım. Bıraktığım adam başkasına şiddete devam etti yada aldatmaya. Bense yolum bu Yol değil diyip iyki ayrılmışım dedim hep. Ama evlenmediğim için şanslıydım tabi. Yuva bozmak zor peki bozamayınca mutlu olabildiniz mi! İyki devam ettim diyen var mı! Bi Allah'ın kulu.

Kızgınlığım üzüntüden .öfkeden değil. Genç yaşlı , yaşıtım, büyüğüm olan aldatılıp yoluna devam eden şiddet görüp hakarete ,saygısızlığa , nankörlüğe , sevgisizliğe , ilgisizliğe rağmen yuvasını devam ettiren hanımlar daha mutlu olabildinizmi? Gerçekten cidden merak ediyorum.
Sen en doğru olanı yapmışsın Tebrik ederim devam edince X kişi seninde yazdığın gibi saygısızlığın şiddettin dozu artıyor sabrettikçe herşey kötüye gidiyor arsızlaşıyor hadsizleşıyor artık her halti yapmakda geri durmuyor olan ise hep vefakar eşe oluyor kurtulmanın çaresi ise hiç katlanmadan yolu ilk aldatmasında göstermek gerekiyor benim kişisel fikrim bu çünkü seven sevdiğini aldatmaz

Melisa seni severim ama bu konuya hic anlam veremedim.. Neyi dert ettin, neyi soruyorsun? Ana tema nedir?
Sen siddeti, ihaneti kabul etmemis ve bitirmissin, bunlarla yasamaya devam eden kadinlarin yorumunu ne yapacaksın? Yoksa icinde "acaba" mi var, bitirmesem mutlu olur muydum mu diyorsun?

Hergün burada aldatılan şiddet gören kadınları okuyoruz Ya etrafımda böyle olup mutsuz olan birçok evli arkadaşım var enerji emiyorlar hergün, çok mutsuz çok dertliler herşeyden ama tek yaptıkları şikayet etmek böyle yıllarını geçiren var. Yani konu bdv de olunca dert mi edindin e geliyor . E dert de diyebiliriz merak da..
Beni aldatana ben niye döneyim yahu. Zaten böyle insanlara kızıyorum. Kimi de öyle yazmış. Ben evlenemezdim evlensem de boşanırdım. Bekarım çünkü koca boşamak bana kolay. E inkar etmiyorum. Hiçbir bekar da gelip aaaa ben boşamazdım demez diyemez tabi. Zaten ben hep karışık yazıyorum yıldız tilbe bile daha anlaşılır yanımda.
Ama işte bu kadar .

bosanmayi her kadin yapamiyor.
nedenini bilmiyorum.
özgüven mi?
ego mu?
güc mü?
cesaret mi?
kendine olan saygi mi?
bir seyler eksik ama ne?

kendi adima söyleyebilirim ki, ben bosandiktan sonra herkes "ne kadar güclüsün, bosandin" dediler, oysa ki biz kadinlar istedikten sonra bir anlik cesarete bakiyor.

• Beğen
Reactions: H E
İroni içermiş bence konu ..
Ben vazgeçtim ve mutluyum sizde vazgeçin , daha mutlu olucaksınız demek istiyor .. (( BENCE))
Kendi çapında ironi yapmak olmuş bu sanki. O zaman şöyle deyim bekara karı boşamak kolay derler. Evlenmemiş ki boşanmayanlara ironi gönderiyor. Sevgili olsayıdm eşimle ben de çatır çatır terk ederdim. Ama evlenmeden boşanmadınız ama çok mu mutlusunuz demek ne kolay

Kendi çapında ironi yapmak olmuş bu sanki. O zaman şöyle deyim bekara karı boşamak kolay derler. Evlenmemiş ki boşanmayanlara ironi gönderiyor. Sevgili olsayıdm eşimle ben de çatır çatır terk ederdim. Ama evlenmeden boşanmadınız ama çok mu mutlusunuz demek ne kolay
Offff aman tanrım zorladıkça zorladınız yani :)

İşte ona da aynısını diyorum fazlasını diyorum hatta.
İşte herkesin kendi aklı var. Herkes kendi hayatını kendi yaşıyor, biz sadece gözlem yapıp fikir yürütebiliyoruz. Kimsenin ne yaşadığını tam olarak bilemeyiz. Sosyolojik bir araştırma yapacaksan amenna ama boşanmayan/boşanamayan kadınları hedef göstermenin hiçbir yararı olduğunu zannetmiyorum.

Back
X