• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmeyince daha mı mutlu olduk!

ben seni cok iyi anladim canim.. iyi ki birseyleri basinda farkedip birakmisin rabbim iyi insanlarla karsilastirsin hepimizi..

soruna gelecek olursak yeni aldatildigimdan midir nedir konular ilgimi ceker oldu hep.. 1 ay once aldatilgimi ogrendim 3 senelik evliyim ve hala ayni evin icindeyim maddiyattan oturu..
evlendik her yeni yil +1 olarak artar ya artik benim icin oyle degil evlilik kagit ta degil yurekte baslar ve biter beni aldattigi gun beni sevmedigini anlafim ve diyelimki ben senelerce onunla evli kaldim sorsalar kac yillik evlisin diye 3 yillik derim gerisi yok artik.. esim pisman sozde bidahasi yok diyor ama neye yarar yine yapacak bir kere yapan yine yapmaz mi adam beni gozden cikarmis bir kere.. DUZELMIYOR hic birsey eskisi gibi degil esim eski esim degil eskisi gibi sahiplenemiyorum o benim diyemiyorum kocam omrumun sonuna kadar yanindayim yanimda ol diyemiyorum..

neden yanindasin hala derseniz calismiyorum bir sure de calisamiycam bi is bulup onu terkedicem oda bunu cok iyi biliyor zatenn
 
Düşündüklerinizle ya da katlanamadıklarınızla devam edenler sizi anlayamaz. Siz de derdinizi onlara anlatamazsınız. Bence boşuna takıyorsunuz.
 
Aldatılan , şiddet gören veya psikolojik şiddet gören ,baskı altında stres altında olan , hakarete uğrayan ama Yinede yuvasını dağıtmayan kadınlara soruyorum. Daha mutlu oldunuzmu? Düzeldi mi sonrasında eşleriniz, kaybettiğiniz umutları yeniden yeşertip geldiğinizde bile tüm hayallerinizi ayakları altında çiğneyen kocalarınıza değiyor mu hala?
Ben bekarım zor çok zor yaşamadım anlayamam. Evlilik çok özen istediği için güvenecek bir insan evladı Yok etrafımda . Şiddeti aldatmayı gördüm ama bende .gördüğüm yerde de bıraktım. Bıraktığım adam başkasına şiddete devam etti yada aldatmaya. Bense yolum bu Yol değil diyip iyki ayrılmışım dedim hep. Ama evlenmediğim için şanslıydım tabi. Yuva bozmak zor peki bozamayınca mutlu olabildiniz mi! İyki devam ettim diyen var mı! Bi Allah'ın kulu.

Kızgınlığım üzüntüden .öfkeden değil. Genç yaşlı , yaşıtım, büyüğüm olan aldatılıp yoluna devam eden şiddet görüp hakarete ,saygısızlığa , nankörlüğe , sevgisizliğe , ilgisizliğe rağmen yuvasını devam ettiren hanımlar daha mutlu olabildinizmi? Gerçekten cidden merak ediyorum.

Ablan için soruyorsun galiba.
 
herkes aynı şartlarda dünyaya gelmiyor aynı şartlarda yaşamıyor.

birinci sebep çocuklar. onları babasız büyütme düşüncesi ve maddi imkanların kısıtlanması .

ikinci sebep mesleğin olmaması , maddi desteğin olmaması , gelirin olmaması .

ailenin arkanda durmaması..

Etiketlenme dışlanma kaygısı ..

yarar zarar analizi .. boşanınca daha mi iyi hayatım olacak..

özetle en çok karşılaştığım sebepler bunlar. hepsinden önemlisi ve en büyük faktör çocuklar ve maddiyat.

kendi hayatının kahramani olmussun tebrikler. ama evliyken öyle körlemesine kararlar alınamıyor.
başkasının hayatı da başkasına...
 
Kendine bunu reva gören kadınlara kendilerine sorgulamasını istedim .bir nevi kafa yorma düşünme hayatını önüne koyup bir bakmasını. Kimseyi birşeyle suçlamadığım gibi Yinede bekar olduğum için anlayamadığımı ama zor olduğunu bildiğimi dile getirdim özenle.

Yaşınız 19-20 sandım.
31 yazıyor, doğruysa aynı yaşlardayız.
Şu yukarıdaki mesajı okuyunca hadsiz biri gibi geliyorsunuz.

Gerçekten mutsuz olan bir kadın, hayatından bihaber ve mutsuz olduğunun farkında falan değil, öylece yasıyor mu sanıyorsunuz?
Hiç kendilerini sorgulamıyor, ne hale geldiklerini sormuyor, her gün hesaplaşma içinde de değiller...

Ve siz omları uyandırdınız bu gaflet uykusundan :)
Siz istediniz diye şimdi hayatlarını gözden geçirecekler... aydınlanma yaşayacaklar ve birden bire şartları iyileşecek :))
Hadi inşallah diyeyim o vakit...
 
Şiddetli geçimsizlikle evlilik devam ettirenlerdenim, birçok kadın gibi.
Benim farkım geçimsizlikte yarı yarıya payımın olmasıdır.
1 hakaret görüyorsam 10 ederim, nankörlük görüyorsam insan yerine koymam.
Maddi manevi bir sorun yok, sorsanız eşim bana çok aşık, çok ilgili bir baba.
Bir elim yağda bir elim bağda bir hayat.
Gerçekler öyle değil benim için, hissettiklerim de.
Haftanın 4 günü eski ünili aşıklarız, 3 günü azılı düşman.
Ha niye devam ediyor, bebeklerim hatrına falan değil.
Şuan boşansam iki bebeğime manevi anlamda tek başıma yetemem.
Benim kendime gelmem, onların en azından konuşabilecek ve kreş seviyesine gelmesi ve üzerimdeki yükün hafiflemesi lazım.
Bu süreci tek başıma atlatamam en azından, evde bir baba var iş bölümünde.
Duşa bile girebilmem, onun çocuklarımıza bakmasına bağlı iken, haydi açtım davayı gözğ karanlığı pek olmuyor insanda.
 
Aliskanliklardan vazgecmek zordur. Bayilana kadar dayak yedigim bi evliligim vardi ona ragmen bosanirken evimi, esyalarimi, onun ailesinden sevdigim insanlari goremicem diye uzulmustum. Ki ben 20lerin basindaydim.
Sonra bizim ulkemizde isterse cevren cok kulturlu cok aydin insanlarla dolu olsun. O insanlarda her sohbetde evlilik yurumuyorsa ayrilmak en dogrusu yok siddete hayir vs desinler. Sen bosanirken olur oyle itisme kakisma derler. Ya da bosanirsin ve senin canini en yakinindakiler yakar.
Eger ailesi sahiplenen ya da maddi olanaklari yetersiz biriysen isler daha da zorlasir.
Ben bosadim aradan 13 yil gecti ama bosanmanin laneti gecmedi. Ya sosyal hayatimda bi sekilde bosanma mevzusu cikiyor. Ya da medeni durumum soruldugunda yasadigim ulkede kanunlar yuzunden hep bosanmis oldugumu soylemek zorundayim.

Kolay degil bu isler ;)
 
Aliskanliklardan vazgecmek zordur. Bayilana kadar dayak yedigim bi evliligim vardi ona ragmen bosanirken evimi, esyalarimi, onun ailesinden sevdigim insanlari goremicem diye uzulmustum. Ki ben 20lerin basindaydim.
Sonra bizim ulkemizde isterse cevren cok kulturlu cok aydin insanlarla dolu olsun. O insanlarda her sohbetde evlilik yurumuyorsa ayrilmak en dogrusu yok siddete hayir vs desinler. Sen bosanirken olur oyle itisme kakisma derler. Ya da bosanirsin ve senin canini en yakinindakiler yakar.
Eger ailesi sahiplenen ya da maddi olanaklari yetersiz biriysen isler daha da zorlasir.
Ben bosadim aradan 13 yil gecti ama bosanmanin laneti gecmedi. Ya sosyal hayatimda bi sekilde bosanma mevzusu cikiyor. Ya da medeni durumum soruldugunda yasadigim ulkede kanunlar yuzunden hep bosanmis oldugumu soylemek zorundayim.

Kolay degil bu isler :KK66:

Sana katılıyorum...
Kadın aldatıldımı içinde birşeyler ölüyor bunu bile bile mecburen kalıyor .
Kadın kadının kurdu derler.
Bir de böyleyken o kadını bizim aşağılamamız bizim incitmemiz hiç doğru değil .
Herkesin kendi seçimi ayrıldıktan sonra işini ekmeğini aşını vermiyorsak başka hayatları sorgulamayacağız.
Herkes gurursuz yaşama ayrıl boşan vs der.
Kapı komşusu boşanmış olmasını tehdit olarak görür vb.
İş yerinde boşanmış bir kadın var der vs vs.
Bu kadınlar için bir el de sen at bağış yağ desen ya benim durumum yok der.
Hani dıyarlıydın noldu?
İşte konuşarak başka hayatlara müdahale etmeyelim yardım öyle akıl vererek olmuyor.
 
Back
X