• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyim Sorunu'

limmed

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2014
53
3
18
İstanbul
17yasındayım , ailem öyle baskıcı degildir ama abim su birkac yılda sinir etmeye basladı bu konuda babamıda kıskırtıyor.
Normalde acık giyinmem su ana kadar sort giymedim askılı falan dısarda birac yıl once kapri falan giyerdim dizde.
Namaza basladıktan sonra giydigimde yumusak ses tonuyla "namaz kılıyorsun onu giyme demeye calısmalar " falan.
Kıyafet olarak dar pantolon seviyorum en fazla o yani ama onlara uymıcam alınca dizde capti ya da elbise de giyicem alısmaları lazım.
Olayıma gelelim
dun babamla dısrı cıkıyoruz abim hemen dar giymis vs dedi babama kıskırtıyor resmen kotu biri degildir ama iste cok sinirleniyorum dısarda gozlerim doldu hep annem de makyajda yapmıstır falan dedi bi de aralarında bi saka vardır ben oyle dar falan acık giyincegimin lafı geciyorsa " sana hayat agır geldi galiba" diyolar sakadan ama bıktım manevi siddet resmen! sizce ne yapmam lazım ?

17yasındayım , ailem öyle baskıcı degildir ama abim su birkac yılda sinir etmeye basladı bu konuda babamıda kıskırtıyor.
Normalde acık giyinmem su ana kadar sort giymedim askılı falan dısarda birac yıl once kapri falan giyerdim dizde.
Namaza basladıktan sonra giydigimde yumusak ses tonuyla "namaz kılıyorsun onu giyme demeye calısmalar " falan.
Kıyafet olarak dar pantolon seviyorum en fazla o yani ama onlara uymıcam alınca dizde capti ya da elbise de giyicem alısmaları lazım.
Olayıma gelelim
dun babamla dısrı cıkıyoruz abim hemen dar giymis vs dedi babama kıskırtıyor resmen kotu biri degildir ama iste cok sinirleniyorum dısarda gozlerim doldu hep annem de makyajda yapmıstır falan dedi bi de aralarında bi saka vardır ben oyle dar falan acık giyincegimin lafı geciyorsa " sana hayat agır geldi galiba" diyolar sakadan ama bıktım manevi siddet resmen! sizce ne yapmam lazım ?

Canım namaza başlamama çok sevindim, daha önce ben de açıktım, 17yaşımda tek tük namaz kılıyordum.. sonra 5vakit kılmaya başladım , pantalonumun üzerine uzun modern tunikler aldım uzun kolluya geçtim, bunları ailemden hiç bir fikir almadan yaptım hatta ailem tam tersi yani, bunların hepsi bir kaç senede oldu :))) namaz kılıyorken açık olunca Allahtan çekindim sanki sevapları dışarıda dağıtıp geliyormuşum gibi düşündüm açık olunca günah olduğu için.. Bir gün evden kapandım ve çıktım 21 yaşımda :)) ailem karşı geldi, senin tam tersin bana da aç diye direttiler.. Zor yönü öğretmenim ben okulda açıyordum (şimdi kapalı giriyoruz derse çok şükür ).. Mutlu huzurluyum, kimseye bakma... Allah için yap ne yapıyorsan canım onlara da söyle sizin için değil Allah için yapıyorum diye, sıkmaları yanlış ama sen iyi yönden bak, belki de Allah senin öyle olmanı istiyor aileni konuşturuyor :)) bu çok farklı duygu adım adım ama asla zorla değil...

Son düzenleme:
merhaba :) bu sanırım biraz dindar ailelerde genel olarak görülen bir durum :) vakti zamanında benimkilerde şanslarını denemişlerdi, 31 yaşına geldim hala ara ara deniyorlar :D ama önemli olan senin ne istediğin.. benim işim moda editorlüğü ve buradan edindiğim deneyimlerimle sana şunu diyebilirim ki senin yaşlarında henüz zaten tarzın stilin oturmamış oluyor. giyim zevkin daha çook değişecek :) hiç üzülme bunlar için, dar giyiyorsan giy.. ortayı bulmak istersen arkası üzün şifon gömlekleri dene, uzun tunikler var mesela çok şık olabiliyorlar.. yok bunun arkası kesilmez sonra ailemi biliyorum diyorsan da duymazdan gel.. senin yaşlarında herkes iyi kötü yaşamıştır bunu sakın bunun için o güzel kalbini karartma :)

Back
X