Kisa kollu sorunum

canım senin yaşlarda bende şort,mini falan zaten giyemezdimde askılı giymeyi çok isterdim ama kıyamet kopardı.yinede giyerdim çok severdim evden çıkarken üstüme bir hırka alır sonra o hırkayı çıkarıp çantaya atardım. doğru değil tabiki.ama yasaklar bu durumları tetikliyor.

üniversiteye gelince karışmalar azaldı ama bitmedi.ta kii kendi hayatımı kurana kadar. evlendim çalışıyorum şu anda bana kimseeee karışamaz.ne beğenirsem giyiniyorum.

yani biraz zamana ihtiyacın var.

bu arada kızıma asla yasak koymayı düşünmüyorum.abartmadığı sürece kendi giyimine kendi karar vermeli.bi tarzı olsun isterim.

Guzel arkadaşım maalesef senin şu aşamada yapabilicegin bişey yok ailen bu kulture sahip ve belli bi yaştan sonra onları degiştirmen mumkun degil varsın olsun kısa kollu giyme uzme aileni yaptıkları yanlışda olsa tek istedikleri seni namusunla buyutmek ailemizi biz seçmiyoruz ve onları eğitemiyoruz maalesef.senin yapabilecegin en guzel şey yarın kendi kızın oldugunda onu yetiştirirken bugun yaşadıklarını unutmamak kendi cocuguna imanın kapatmakla degil guzel kalple oldugunu dindarlıkla yobazlaık arasındaki ince cizgiyi insanları kız erkek olarak degil insan olarak gormeyi bizim dinimizde zorlamanın olmadıgını guzel guzel anlatmak olacaktır.

Canımcım aile bu işte, aileni değiştiremiyorsun. Her ailenin bir görüşü var. İnsan o ailede dünyaya geldi diye o görüşü de benimsiyor diye kural yok çünkü, biz her ne kadar bir ailede doğsak da ayrı bir birey olarak dünyaya geliyoruz. Bizim günahlarımız bize zarar, ailemize değil. Artık reşit de oldu mu insan günahı sevabı, seçtiği yollarıyla kendi kendine göğüslüyor herşeyi.

Ailenizi bu saatten sonra elbet değiştiremezsiniz onlar böyle gelmişler dünyaya, görüşleri bu.

Benim mesela kendi fikrim şu bu giysiler hususunda: Mesela ben Ankara'da yaşıyorum. Burası memur şehri, biraz renksiz, ciddi bir şehir, dar görüşlüler de var, hür fikirliler de var. Fakat istanbul gibi de herşeye açık değil. Burda bir mini etek giyseniz, birkaç pislik size yiyecek gibi bakar. (Ben bu kro pisliklere göz ziyafeti verdirmeye karşıyım. Nefret ediyorum erkeklerin bir çoğundan. Zihinlerini bir okusanız iğrenirsiniz midesiz pislikler ve sonra da siz açıyor gösteriyor olursunuz günah sizin olur, kendileri de madur!!!!! malesef)

Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama mesela burası bir yazlık yer gibi asla olamaz. Yazlığa gittiğimde sokakta bikineyle dolaşsanız bir kişi bile göz ucuyla dahi süzmez sizi (bunu defalarca yaşadım, tanık oldum bakmıyorlar kesinlikle çünkü herkes öyle serbest dolaşıyor)

Fakat yaşadığımız şehirler bunu kaldırmıyor. Siz dar pantolon giyersiniz, poponuza bakarlar pislikler ki, ben iddiasız sönük giyinmeme rağmen pis bakışlara ve laflara maruz kalıyorum.

Aileniz sizi bu pisliklerden korumaya çalışıyor. Çünkü göz zinasına bayılıyorlar. Pis düşüncelere bayılıayorlar, nefislerine yenik düşüyorlar. Sonuçta siz hatalı çıkıveriyorsunuz.

Aileniz bence sizi çok seviyor ve sizi düşüncelerden dahi korumaya çalışıyor.

Benim ailem çok serbesttir, babam ben çıplak dolaşam desem "sen bilirsin kızım" der. Çünkü yetiştiği ortamda öyle pis zihniyetler yokmuş. Fakat ben herzaman dikkat ederim hatta görümcemi bile uyardım şort giyme burası Ankara, uygun olmaz hayvanlar gözleriyle yerler, şunlara ziyafet çektirmeyelim diye uyarırım. Önceleri dinlemezdi yiene de askılılar şortlar, yüksek topuklular...vs

Sonra biraz düzeldi gibi.

benim babam 13 14 yasinda oldugumda basladi bana basini kapat demeye simdi annemde basladi ama icimden gelmiyor suan yapabilirmiyim yapamazmiyim, ya yapamazsam sonra geri acilirsam diye korkuyorum cünkü kapanip acilmak daha büyük günah. bi gün kapanmayi bende isterim tabi benimde mekkeye gitmek gibi hayellerim var insallah gercek olur bir gün ama simdilik kendimi hazir hisetmiyorum. dar pantoln giysem bile popomu kapatacak uzunlukta birseyler giyerim üzerime.
benim babam birde hep der bana böyle sacin acik seni isteyende olmaz istemeye gelmezler seni fln bunu cok sacma buluyorum, 15 16 yaslarimda istemeye basladilar beni buda ayri bi sacmalik cocuk istenirmi ya. babam hep der böyle olursan kocandan dayak yersin ev islerini yemekleri iyi yapmazsan kocan seni döver kapi önüne koyar yok bilmem napar, bunu diye diye evliliktende soguttu beni zaten.
babamin korkusu birde elalem ne der, babam haca gitti geldi ve elalemin hacinin kizina bak hacinin kizi acik olurmu demelerinden korkuyor, abiminn sevgilisi var saci acik babam onu bile zor kabbuleniyor hacinin gelinine bak derler diye, ama ben elalem icin yasamak istemiyorum ki onlara ne.

yorumlariniz icin tesekkurler
ama dediginiz gibi bu durumu su an duzeltemem sanirim
bazi arkadaslar demis ki aileni uzme kendi duzenini kurana kadar onlarin istedigi gibi ol
ama bu benim karakterime tamamen ters bisey ben baskasinin istegine gore yasayamam ki
soz konusu olan da mutlulugum zaten sadece giyim degil her seyime karisirlar
Telefonu iki dakika elime alsam hemen "kimle oonusuyosun ver bakayim o telefonu bana" denir. Babam telefonu elimden almak icin resmen dovdu beni bi keresinde.

kucukken bi ara hosuma gitmisti kapanmistim. Sonra vazgectim acilmak istedim ama kavga kiyamet tabi. Babam seni okuldan alirim mi demedi kolumdan tutup yere mi firlatmadi. Ben de resti cektim alirsan al aciliyorum ben dedim.
sonra dediklerini yapamadi tabi.arkadaslarina ne diyecekmis! Arkadaslari ya cok onemli tabi onlar.
boyle dindar gorunur ama resmen arkadas cevresi ne der diye yasar ama her halti da yemesini bilir. Facebook konusmalarini yakaladim annemi artik aldatmiyor saniyordum megersem bir degil bir suru kadinla aldatiyormus! Igrendim resmen ya. Hala da uste cikmaya calisir annem de biliyor ama bosanmiyor adam cunku arkadaslari ne der!
anneme siddet uyguladigini da biliyorum onceden. Garibim ne yapsin bizim egitimimiz icin katlaniyor.

babam her kapali kiz gordugunde bana laf sokar acik bi kiz gordugunde de suna bak suna suna der yine laf sokar.
namazimiz kuranimiz gereginden fazla takibi altinda gunahi ona yaziliyormus biz evlatlari oldugumuz icin zorlama hakki varmis
Evde zaten hep kavga gurultu cocuklugumdan beri bu boyle.
babamin yaptigi her sey batiyor artik sadece aldatsa diycem ki babam o benim aldatsa da babam.
ama yok tanimaniz lazim anlamaniz icin ki tavsiye etmiyorum annemin kmrunu curuttu bencil egoist hep ben biliirim havalarinda gicik bi insan.

ve benim tek istedigim kisa kollu giymek. Oro.puluk yapmiyorum sonucta dimi.
ben kendi duzenimi kurana kadar zaten her seyden hevesim gecmis olucak
daha anlatamadigim bir suru baskilar var uzerimde
sonra moralim bozuk olsa biz sana napiyoruz baski mi uyguluyoruz da mutsuzsun derler
en son sknav sonuclari aciklandi siralamam kotu seneye hazirlanicam dedim babam basladi seneye daha iyi yapicagin ne malum bu sene git iste bilmem ne. Kendi kafasina gore bir suru sey bulmus onlari yaz diyo. Dedim ki ben mimar olmak istiyorum istedigim bi ozel uni. Var ona paramiz yetmezse seneye hazirlanicam. Yok ben takintiliymisim da bu kafayla cok hata yaparmisim da.

hayattan sogudum bu aralar

Bir de baskasi giyiyor diye istwmiyorum bunu ben.
Benim kendime yakistirdigim tarz bu boyle mutlu oluyorum.
Ama onlarin kalibinda giyinimce alisverise cikmak bile istemiyorum inanin.
Belki kucuk bir sorun ama...

Son düzenleme:
Canim Ailenin uyguladigi yontem dogru degil... ama onlar sana bazi degerlerimizi ve dinimizin geregini ogretmeye calisiyorlar... ailen icin bu bu kadar onemliyse israr etme.. kisa kolluda giymeyi ver.. illa giycem diyorsan al evde giy.. ailenin ona bisey diyecegini sanmiyorum.. yazin disarida hirka giymek zorunda degilsin.. cok guzel ve spor uzun kollu gomlekler var, onlardan al hem ailenin gonlu olsun hem senin hosuna gitsin.. bende 14 yasimdan itibaren disarida kisa kollu giymedim.. hic bir zaman da eksikligini hissetmedim.. baskasi kisa kollu, dar kot diye özenme, sen oyle guzel ve temiz giy ki baskalari sana özensin... ;)

benim ailem bu konuda hep relax olmuştur.hatırlıyorumda çocukluktan beri 5-6 yaşlarında bikini giymeye yüzmeyi öğrenmeye başladığım günden beri hep karışılmadan yetiştirildim.düşündümde o zamandan sonra hep ailemizle denize gittik babamın yanında bikinilide dolaştım .askılı,mini etek falan hep giydim kaba saba bi adam olmasına rağmen 1 kere bile karışmamıştır.daha anne babamın iğne ucu lafını işitmemişimdir.annem kapalıdır hatta ama 1 kez bile karışmamıştır giyimimize herkezin kendi tercihi olduğunu ne zaman içinizden gelir o zaman isteyen kapanır isteyen açık gezer derdi. :34:

sonra ne mi oldu evlendim eşimde asla karışmaz giyimime... kıskanacağı yada kızacağı ölçüde çok açık giyinmem zaten. ama eşimin ailesi bu konuda çok takıntılılar..görümcemin biride aşırı derecede açıktır ama arada bi bana sarıp duruyolar :19:

eşim fırçalıcak yine 1 sene idare eder onları o fırça sonra durulunca yine başlarlar :39:

aile konusu farklı..bana baskı yapsaydılar şu an nasıl olurdum bilmiyorum ama kayınvalidemin saçmalıklarına artık kulak asmıyorum,uslübü berbatt insanı herşeyden soğutuyor maalesef :ssz:

sizinkisi de gelinim sana söylüyorum kızım sen anla olmuş :) tam tersi.

Kızına laf geçiremiyordur o yüzden size söylüyor. Kayınvalide gelinlerine bukadar karışamaz hakkı yoktur esasen. Garip bir durum ama insanlara bunu anlatamıyorsunuz çoğu ya cahil ya da çok inatçı oluyor.

Ben de sizin gibi serbest yetiştim, ailem hiçbirşey demez, eşimde zerre kıskançlık yoktur. Ama ben yine de özen gösteririm dekolte giymem.

Emin ol benim ailem seninkilerden daha kötüydü,istemediğim halde zorla başımı kapatmalar, ayak bileklerime kadar etek giydirmeler eteğide öyle boş değil haa altından mutlaka tayt giydirmeler,üstüme giydiğim bluz bileklerime kadar,asla yukarıya çemrenmeyecek.. Sevmezdim ama zorla giydirirlerdi,annemle babam evde olmadıkları zaman kısa kol giyerdim pat diye eve biranda gelipde görünce kıyameti kopartırlardı,düşün evin içinde bile o yazma kafandan çıkmayacak ve evin içinde de olsa eşortman altı giydirmezlerdi, gene seninkiler pantolana falan izin veriyorlarmış benimkiler pantolon eteğe bile izin vermezlerdi sen düşün artık işte.....Neyse evlendim çok şükür eşim hiç karışmadı sen bilirsin dedi ve kısa kolumuda giydim,pantolonumu da,eşortman altımıda ama şimdi bile yılda iki kere izne gideriz düşün yılda yani 12 ayda sadece 30 günlük izne gideriz ama burnumdan gelir,babamlara gideriz şimdi tamam mı ne giysem de laf etmeseler diye düşünmekten kafayı yerim, hatta sana hiç unutamadığım anlarımdan bir kaç örnek vereyim; evliyim ne zaman geleceksin diye sorup sorup duruyorlar ben izne gelemiyorum diye bunları kandırıp sabahın köründe güm diye çıktım karşılarına anne napıyosun ver elini öpeyim dedim hoşgeldin bile demeden ne bu kıyafet dedi, üstelik bol pantolon ve uzun kollu bluz saçımıda sımsıkı arkadan bağladım topuz gibi,beni hiç özlememiş:25:Bir gün yine izne gittim üzerimde aynen yine bol pantolon ve bu sefer kısa kolum var babam bidaha bu eve gelmesin dedi eşimin yanında...Kocama rezil oldum.......... Yalan değil ailem yüzünden dinden soğudum belki kendi isteğimle kapanacaktım belki bu kadar sıkmasalar sorun olmayacaktı.:5::5::5:

off off bukadarı da fazla yahu. Tamam ailelerin görevi dini, gelenekleri anlatmak. Ama ben söyleyeyim de, sen uyglar uygulamazsın orası senin bileceğin iş der benim kayınvalidem görümceme falan. Bir insanı dinden soğutması kolaydır çünkü insan nefsiyle zaten mücadele halinde yaşar. Şimdi bu da tuz biber olur herşeye...

Dinimiz zorlama gerektiren bizi perişan edecek bir din değildir. Rahattır. İçinden geliyorsa yaparsın, yapamıyorsan Allah'a dua edersin beni affet Allah'ım yapamıyorum ama sen bilirsin hakkımda ne hayırlıdır onu bana nasip et dersin. Kapanmamız gerektiğini biliyoruz fakat elimizde değil yapamıyoruz yani Allah bizi affetsin. Fakat bu zorlamaya gidiyorsa ailleler tarafından çocuklar daha kötü yollara bile gidiyor Allah korusun.

bir anne babanın evladının kötülüğünü isteyeceğini sanmıyorum.onlar kapalı mahafazakar evlatlarınında öyle olması öyle yetişmesini istiyorlar haliyle.benimde şuan bir kızım var ve bende kızımın hayatına yol çizmek için uğraşıcağım.onun için ne iyi ise o yolda yetiştirecem diyorum.sen abartmıyorum zaten kendi çizgimi biliyorum diyorsun ama onlara göre kısa kol giymen bile yanlış.ama annenin ve babanın tavrını anlattığına göre yanlış buldum.sen bu gidişle sıfır kolda giyersin.yok bacak şovmu yapacaksın.bu hiç hoş olmamış.sana doğruyu ve yanlışı anlatarak seçimi sana bırakmaları gerek.bu konu yüzünden anne ve babanı kırma.idare etmeye çalış.

yorumlariniz icin tesekkurler
ama dediginiz gibi bu durumu su an duzeltemem sanirim
bazi arkadaslar demis ki aileni uzme kendi duzenini kurana kadar onlarin istedigi gibi ol
ama bu benim karakterime tamamen ters bisey ben baskasinin istegine gore yasayamam ki
soz konusu olan da mutlulugum zaten sadece giyim degil her seyime karisirlar
Telefonu iki dakika elime alsam hemen "kimle oonusuyosun ver bakayim o telefonu bana" denir. Babam telefonu elimden almak icin resmen dovdu beni bi keresinde.

kucukken bi ara hosuma gitmisti kapanmistim. Sonra vazgectim acilmak istedim ama kavga kiyamet tabi. Babam seni okuldan alirim mi demedi kolumdan tutup yere mi firlatmadi. Ben de resti cektim alirsan al aciliyorum ben dedim.
sonra dediklerini yapamadi tabi.arkadaslarina ne diyecekmis! Arkadaslari ya cok onemli tabi onlar.
boyle dindar gorunur ama resmen arkadas cevresi ne der diye yasar ama her halti da yemesini bilir. Facebook konusmalarini yakaladim annemi artik aldatmiyor saniyordum megersem bir degil bir suru kadinla aldatiyormus! Igrendim resmen ya. Hala da uste cikmaya calisir annem de biliyor ama bosanmiyor adam cunku arkadaslari ne der!
anneme siddet uyguladigini da biliyorum onceden. Garibim ne yapsin bizim egitimimiz icin katlaniyor.

babam her kapali kiz gordugunde bana laf sokar acik bi kiz gordugunde de suna bak suna suna der yine laf sokar.
namazimiz kuranimiz gereginden fazla takibi altinda gunahi ona yaziliyormus biz evlatlari oldugumuz icin zorlama hakki varmis
Evde zaten hep kavga gurultu cocuklugumdan beri bu boyle.
babamin yaptigi her sey batiyor artik sadece aldatsa diycem ki babam o benim aldatsa da babam.
ama yok tanimaniz lazim anlamaniz icin ki tavsiye etmiyorum annemin kmrunu curuttu bencil egoist hep ben biliirim havalarinda gicik bi insan.

ve benim tek istedigim kisa kollu giymek. Oro.puluk yapmiyorum sonucta dimi.
ben kendi duzenimi kurana kadar zaten her seyden hevesim gecmis olucak
daha anlatamadigim bir suru baskilar var uzerimde
sonra moralim bozuk olsa biz sana napiyoruz baski mi uyguluyoruz da mutsuzsun derler
en son sknav sonuclari aciklandi siralamam kotu seneye hazirlanicam dedim babam basladi seneye daha iyi yapicagin ne malum bu sene git iste bilmem ne. Kendi kafasina gore bir suru sey bulmus onlari yaz diyo. Dedim ki ben mimar olmak istiyorum istedigim bi ozel uni. Var ona paramiz yetmezse seneye hazirlanicam. Yok ben takintiliymisim da bu kafayla cok hata yaparmisim da.

hayattan sogudum bu aralar

Bir de baskasi giyiyor diye istwmiyorum bunu ben.
Benim kendime yakistirdigim tarz bu boyle mutlu oluyorum.
Ama onlarin kalibinda giyinimce alisverise cikmak bile istemiyorum inanin.
Belki kucuk bir sorun ama...

Kücük bir sorun degil anladigim kadariyla cünkü seni psikolojik olarak bayagi etkiliyor.
Babam bir keresinde cep telefonu yüzünden dövdü beni demissin..
Benim babam 15 yasima kadar dövdü beni (ablamlari ve annemi daha uzun süre).
Sebeb? Sebebi yoktu sinirli ve agresif bir insandi.
hik dedin mi temke tokat girisebilen bir insandi.

Ben kisa kollu giyemiyorum diye degil belki ama babamdan gördügüm siddet yüzünden psikolojik olarak sorunlar yasadim.
Demek istedigim beterin beteri var canim.
Benden beter olanlarda vardi.
Babasi icki icer annesini aldadir gece herkesi sira dayagina ceken babalar vardi.
Halen var ve her zaman beterin beter olacak ki bizler kendimizce ibret alalim.

Simdi ne mi oldu?
Ben büyüdüm yaralarim acimiyor ama unutulmuyorda.
Babam ise bin pisman simdi torunlarina bir kez sesini yükseltmemistir.

Neden bunlari anlatiyorsun diyeceksin benim kisa kollu giyinmek istememle ne ilgisi var diyeceksin..
Hayatina engel koyuldugu icin suan öfkelisin ve dört duvar arasina sIkIsmis gibi hiss ediyorsun..

Ama yarin bir gün gelecek "geldi gecti" diyeceksin :34:

Simdilik bir cözüm yolu aklina gelmiyorsa o zaman sabretmeyi dene.
Yada tam tersi is gercekten ciddiye gidiyorsa baska büyüklerine danis...

Kücük bir sorun degil anladigim kadariyla cünkü seni psikolojik olarak bayagi etkiliyor.
Babam bir keresinde cep telefonu yüzünden dövdü beni demissin..
Benim babam 15 yasima kadar dövdü beni (ablamlari ve annemi daha uzun süre).
Sebeb? Sebebi yoktu sinirli ve agresif bir insandi.
hik dedin mi temke tokat girisebilen bir insandi.

Ben kisa kollu giyemiyorum diye degil belki ama babamdan gördügüm siddet yüzünden psikolojik olarak sorunlar yasadim.
Demek istedigim beterin beteri var canim.
Benden beter olanlarda vardi.
Babasi icki icer annesini aldadir gece herkesi sira dayagina ceken babalar vardi.
Halen var ve her zaman beterin beter olacak ki bizler kendimizce ibret alalim.

Simdi ne mi oldu?
Ben büyüdüm yaralarim acimiyor ama unutulmuyorda.
Babam ise bin pisman simdi torunlarina bir kez sesini yükseltmemistir.

Neden bunlari anlatiyorsun diyeceksin benim kisa kollu giyinmek istememle ne ilgisi var diyeceksin..
Hayatina engel koyuldugu icin suan öfkelisin ve dört duvar arasina sIkIsmis gibi hiss ediyorsun..

Ama yarin bir gün gelecek "geldi gecti" diyeceksin :34:

Simdilik bir cözüm yolu aklina gelmiyorsa o zaman sabretmeyi dene.
Yada tam tersi is gercekten ciddiye gidiyorsa baska büyüklerine danis...
yanlis anlattim sanirim :)
kisa kollu giyemiyorum diye hayattan sogumadim
babamin annemi yillardir aldatmasi benim bunu cok kucuk bir yasta ogrenmem beni psikolojik olarak cok etkiledi
annemi dovdugunu ogrendim vs. babam hala aldatiyor annemi ve bosanmiyor da mesajlarini yakladim bir suru igrenc sey konusmus birden fazla kadinla hem de.
bunlarin ustune bir de psikoljik baskilari etkilenince boyle oldu iste :(
su an istedigim tek sey universiteye girip kendimi psikolojik olarak rahat ettirmek cunku daha ozgur olucam (umarim)
belki yurtta falan kalirim
onun disinda hayati kendi istedigim gibi yasamak istiyorum babamin arkadaslarina gore degil ya da babamin kaliplarina gore degil

Ama haklisin daha kotu durumda olanlar var allah onlara yardim etsin
bir gun gelip gecti diycez insallah:)

sanirim herkes evlenince kurtulmus bu durumlardan :)

babamin annemi yillardir aldatmasi benim bunu cok kucuk bir yasta ogrenmem beni psikolojik olarak cok etkiledi
annemi dovdugunu ogrendim vs. babam hala aldatiyor annemi ve bosanmiyor da mesajlarini yakladim bir suru igrenc sey konusmus birden fazla kadinla hem de.
su an istedigim tek sey universiteye girip kendimi psikolojik olarak rahat ettirmek cunku daha ozgur olucam (umarim)
onun disinda hayati kendi istedigim gibi yasamak istiyorum babamin arkadaslarina gore degil ya da babamin kaliplarina gore degil

Yani genelleme yapamiycam cünkü yagmurdan kacayim derken doluya tutunanlar var : )
Ama Rabbim herkesin hakkinda hayirlisini nasip etsin..

Baban... :26::20: ne diyim bilemedim.

Öncelikle merhaba.Ben de üniversiteye gidiyorum kısmetse 2.sınıfım artık.Yazını ve yorumları okudum.Ailenin görüşü saygı duyarım ama bir genç kız için bu baskı çok fazla gibi geldi.En nihayetinde bu senin hayatın.İstedigini giymek isteyeceksin elbet.Bu yaşlar bir daha geri gelmeyecek.Dedigin gibi ilerisi için belki geç olacak içinde kalacak.
Ne desem bilemedim gerçekten onu yap bunu yap desek bile o ailede yaşayan sensin ortamını bilen sensin.Senin için daha büyük zorluklar da yaşatmak istemez kimse.Zor bir durum ama allah yardımcın olsun.Sorgucu arkadaşlar her safhada var maalesef kısa kollu giysen bişey sorarlar giymesen bişey derler.Derler de derler yani.Çok takılma.

yazık işte, sonra neden kızlar erken yaşta evlilik yapıyor?

canım bilemedim şimdi ne diyeceğimi allah sabır versin böyle zihniyetle zor, mecbur uyum göstereceksin..

ne var yani azıcık kısa giyse? kızcağız onu bile istemiyor kısa kollu giyeyim diyor.

tabi ki zamanı gelince evlenirsin ama sevdiğin için evlen baba baskısından kurtulmak için değil lütfen.. bana aklı gayet başında bir genç kız gibi geldin bence başka bir şehiri kazanıp üniversiteye gidebilirsin (tabi izin koparabilirsen) bu hem ailenin sana güvenlerini bir nebze de olsa artırır hem de sen birz daha kendin gibi olabilirsin

Sizlere bir örnek vermek istiyorum; ama sadece örnek bu yazdıklarımı kimse -özellikle konu sahibi- üzerine alınmasın lütfen.
Benim geçmiş yıllarda bir arkadaşım vardı.
Babası dini bütün bir adamdı.
Karısını evlenince kapatmış, kızını da o yolda kapatmak isteyen bir adam.
Ama kızı (arkadaşım) bu durumdan çok rahatsızdı.
Çünkü kız; gayet rahat davranışlar sergileyen, belki de baskıdan dolayı dışa dönük biriydi.
Babasının zoru ile kapatılmış, ama içinde zerre kapanma isteği olmayan bir arkadaştı.
Her konuşmamızda; bir gün açılacağım derdi...
Dışardan bakınca evet; saçı kapalı, eteği uzun, gömlekleri uzun ....
Ama iç dünyası ....

Kız; ailesi her şehir dışına çıktığında eve erkek alan bir kızdı.
Bir çok kez onlarla ilişki yaşamış ve günlerce aynı evde kalmıştı...
Ailesine yalan söyleyip, şehir dışına habersiz gidip erkek arkadaşlarında günlerce kalmıştı...
Hepsini anlatıyordu bana.

Şimdi bu arkadaşın neresi kapalı diye sorarsanız; bence sadece dış görünümü...
Yanlış anlamayın konu sahibi böyle olacak ya da her kapalı olan böyle olacak diye bir düşüncem yok.
Kimseyi yargılayamayız.
Ama demem o ki; baskı insanı tahrik eden bir unsurdur ...
Aileler umarım geç olmadan bunu idrak eder...

ama ne kadar çok sıkarlarsa canın o kadar çok ister çık karşılarına ben sizin evladınızım dinde dayatma olmaz kolum göründü düye dinsizmi olacağım bende genç kızım de çıkış biraz Allahtan bizde kılık kıyafet zorunluluğu yoktur mesela annem tüm ibadetlerini yapar ama açık bir bayandır babamda kıyafet konusunda zorlamaz rahmetlik dedem de bi huy vardı ayyy duygulandım göğsunle belin görünmesin derdi herkeste bacak ve kol var derdi :1:

Sizlere bir örnek vermek istiyorum; ama sadece örnek bu yazdıklarımı kimse -özellikle konu sahibi- üzerine alınmasın lütfen.
Benim geçmiş yıllarda bir arkadaşım vardı.
Babası dini bütün bir adamdı.
Karısını evlenince kapatmış, kızını da o yolda kapatmak isteyen bir adam.
Ama kızı (arkadaşım) bu durumdan çok rahatsızdı.
Çünkü kız; gayet rahat davranışlar sergileyen, belki de baskıdan dolayı dışa dönük biriydi.
Babasının zoru ile kapatılmış, ama içinde zerre kapanma isteği olmayan bir arkadaştı.
Her konuşmamızda; bir gün açılacağım derdi...
Dışardan bakınca evet; saçı kapalı, eteği uzun, gömlekleri uzun ....
Ama iç dünyası ....

Kız; ailesi her şehir dışına çıktığında eve erkek alan bir kızdı.
Bir çok kez onlarla ilişki yaşamış ve günlerce aynı evde kalmıştı...
Ailesine yalan söyleyip, şehir dışına habersiz gidip erkek arkadaşlarında günlerce kalmıştı...
Hepsini anlatıyordu bana.

Şimdi bu arkadaşın neresi kapalı diye sorarsanız; bence sadece dış görünümü...
Yanlış anlamayın konu sahibi böyle olacak ya da her kapalı olan böyle olacak diye bir düşüncem yok.
Kimseyi yargılayamayız.
Ama demem o ki; baskı insanı tahrik eden bir unsurdur ...
Aileler umarım geç olmadan bunu idrak eder...

Bu tarz örnekler okadar çok var ki :( Aileler kızının kapanmasını isterken, kapanmanın amacını, imanı anlatmıyorlar. Tek yaptıkları zorlama. Daha niye kapanmak gerektiğini bilmeyen kızlar bu zorlama ile sadece ailenin gönlü olsun diye kapanıyorlar. Dışarda da yapmadıkları rezillik yok. Ben onları kınayamıyorum çünkü psikolojileri bozulmuş. Sanki aileden öyle intikam alıyorlar. Bazıları dan sanki dinden intikam alıyor....
Sonuç ne oluyor? aslında intikam aldıkları kimselere birşey olmuyor, kendilerine yapıyorlar hep. Günah üstüne günah, hayatları batıyor, çoğu eşlerini aldatıyor.. öylece ölüp gidiyorlar. Ölümü bir son zannediyorlar. O yüzden de ölünceye kadar herşeyi yapıyorlar. Uzun yaşayacağız zannediyorlar ama yarının garantisi bile yok. :(((

Bu çocuklara baskı yapılmasa, kapan diye zorlanmasa belki dinimizin asıl amacını bilseler kendileri dikkat edecek giyinmelere/davranışlara.

Benim kastım başı örtmek değil tabi. Kendini çok göz önünde göstermemek, sade olmakla ilgili. Yoksa Başını kırmızı parlak bir örtü ile örtüp, ortada renkli renkli dolaşmak (örneğin) bu da aslında dinimizin amacına ters. Çoğu bilmez bunu. En pahalı elbiselerle dolaşırlar. Nerede kaldı mütevazilik, nerede kaldı dikkat çekmemek. Sadece bacak, baş örtmek değildir kapanmak!!! insan mütevazi ve sade yaşamalı herdaim. Erkek veya kadın farketmez.

benimde tam aksine annem kapalı giymeme kızıyor...sen gençsin kızım neden yaşıtların gibi giyinmiyosun diyor..aslında çok güzel giyinirim ama öyle askılı bluz mini etek şort vs giymem...annem giy arada diyor ne olcak :D makyaj yapmadığım zamanlarda kızıyor çok soluk duruyor yüzün diye en azından bir kalem çekseydin gözlerine diyor ...
valla bu ailelerde çok değişik oluyor canım :D

bence arkadaşların dediği gibi üniversiteden sonra kendi ayaklarının üstünde durduğunda baskılarıda azalır sen merak etme sadece yapman gereken okulunu biran önce bitirip hayata atılman canım :)

Son düzenleme:
Anne baba açısından değilde.inanıyorsanız dini açıdan bu durumu araştırın.

Back
X