Kisa kollu sorunum

seni anlayabiliyorum canım aynı şeyleri yaşamasakta senin yerine koydum kendimi istediğin gibi giyinememek seni üzüyor olabilir şimdi il dısına ünv.okumana izin veriyorlarsa orada giyersin diyeceğim ama o zamanda telefonda falan sorsalar yalan söylemek zorunda kalırsın.Bilemedim ki şimdi ama ilerde evlendiğinde özgürce giyinmek istiyorsan sana tavsiyem eş seçimini kendin yapmalısın seni kısıtlamayacak ama birazda aile yapına uyacak birisi umarım ünvde hersey istediğin gibi olur ...

canım ailen de seni düşünüyor ama tabi bu kadar bunaltmaları yanlış
kapalı bi bayan olarak ben de kızımın kapanmasını isterim
ama kapalı olmasından daha çok istediğim şey Allah'ı ,Peygamberi,dinimizi bilen ve seven bir insan olması
kapalı olup da inancı eksik olmasındansa başı açık olup inancının tam olması çok daha iyi...
zaten insanı kapanmaya ve dini yaşamaya yönlendiren de inanç değil midir....
diğer arkadaşların da dediği gibi hırka giymek zorunda değilsin
yaz ayları için çok güzel ince kumaş tunikler gömlekler var
ben kot pantolon üstüne onları giyiyorum

yorumlariniz icin tesekkurler
ama dediginiz gibi bu durumu su an duzeltemem sanirim
bazi arkadaslar demis ki aileni uzme kendi duzenini kurana kadar onlarin istedigi gibi ol
ama bu benim karakterime tamamen ters bisey ben baskasinin istegine gore yasayamam ki
soz konusu olan da mutlulugum zaten sadece giyim degil her seyime karisirlar
Telefonu iki dakika elime alsam hemen "kimle oonusuyosun ver bakayim o telefonu bana" denir. Babam telefonu elimden almak icin resmen dovdu beni bi keresinde.

kucukken bi ara hosuma gitmisti kapanmistim. Sonra vazgectim acilmak istedim ama kavga kiyamet tabi. Babam seni okuldan alirim mi demedi kolumdan tutup yere mi firlatmadi. Ben de resti cektim alirsan al aciliyorum ben dedim.
sonra dediklerini yapamadi tabi.arkadaslarina ne diyecekmis! Arkadaslari ya cok onemli tabi onlar.
boyle dindar gorunur ama resmen arkadas cevresi ne der diye yasar ama her halti da yemesini bilir. Facebook konusmalarini yakaladim annemi artik aldatmiyor saniyordum megersem bir degil bir suru kadinla aldatiyormus! Igrendim resmen ya. Hala da uste cikmaya calisir annem de biliyor ama bosanmiyor adam cunku arkadaslari ne der!
anneme siddet uyguladigini da biliyorum onceden. Garibim ne yapsin bizim egitimimiz icin katlaniyor.

babam her kapali kiz gordugunde bana laf sokar acik bi kiz gordugunde de suna bak suna suna der yine laf sokar.
namazimiz kuranimiz gereginden fazla takibi altinda gunahi ona yaziliyormus biz evlatlari oldugumuz icin zorlama hakki varmis
Evde zaten hep kavga gurultu cocuklugumdan beri bu boyle.
babamin yaptigi her sey batiyor artik sadece aldatsa diycem ki babam o benim aldatsa da babam.
ama yok tanimaniz lazim anlamaniz icin ki tavsiye etmiyorum annemin kmrunu curuttu bencil egoist hep ben biliirim havalarinda gicik bi insan.

ve benim tek istedigim kisa kollu giymek. Oro.puluk yapmiyorum sonucta dimi.
ben kendi duzenimi kurana kadar zaten her seyden hevesim gecmis olucak
daha anlatamadigim bir suru baskilar var uzerimde
sonra moralim bozuk olsa biz sana napiyoruz baski mi uyguluyoruz da mutsuzsun derler
en son sknav sonuclari aciklandi siralamam kotu seneye hazirlanicam dedim babam basladi seneye daha iyi yapicagin ne malum bu sene git iste bilmem ne. Kendi kafasina gore bir suru sey bulmus onlari yaz diyo. Dedim ki ben mimar olmak istiyorum istedigim bi ozel uni. Var ona paramiz yetmezse seneye hazirlanicam. Yok ben takintiliymisim da bu kafayla cok hata yaparmisim da.

hayattan sogudum bu aralar

Bir de baskasi giyiyor diye istwmiyorum bunu ben.
Benim kendime yakistirdigim tarz bu boyle mutlu oluyorum.
Ama onlarin kalibinda giyinimce alisverise cikmak bile istemiyorum inanin.
Belki kucuk bir sorun ama...
Babaniz nasil iki yuzlu bir insanmis.
Kizi yarim kollu giyince namussuz oluyor.ama kendisi karisini facelerde aldatiyir.yani namussuzlugun en buyugunu yapiyor ve namustan bahsediyor.
Nefret edilesi bir kisilik.
dinden bahseder.kapanmaktan bahseder.
acik kizlara hakaret eder.ama kendisi igrenclik ve namussuzlukta tavan yapar.
Allah yardimciniz olsun ve tez zamanda bir universite kazanin ve kurtulun bu insanlardan...

valla ben anlattıgın gibi bir babanın degil dedigini giymek ona saygı bile duymazdım ( çokmu kindarım ne )

yanı o önce yanlışlarını düzeltsin sana sonra karışsın zaten ....malesef ailelerimizi seçme şansımız olmuyor

sonra ne oluyor genç kızlarımız evden kaçıyorlar, baskılardan dolayı,evlılıgı bir kurtuluş olarak görüyorlar ,erkeklerden soguyorlar v.s v.s

yada babasının yaptıgı yanlışlardan dolayı erkeklerden intikam alarak yaşıyorlar

herşey yaşında güzeldir ..bu yaşlarda giymiycekte insan ne zaman giyicek bikini .mini etek 70.80 yaşındamı ?

Çok üzülüyorum böyle konular okuyunca duyunca ..Ben de küçükken istediğimi giyemezdim işe giderken dallı güllü eteklerle işe gittim sırf annemler laf etmicek diye :( Pantolona bile izin yoktu taaki bir gün takmayıp da 2 tane pantolon alana kadar. Göre göre alıştılar ama neyseki benim sadece annem katıydı babam, abim öyle değildi.
Neden anne, babalar birazcık anlamaya çalışmazlarki sanki kısa kollu giysen ne olacak, sen kendini sergilemedikten sonra dikkat bile çekmez. Çok kapalı var nice açıklardan daha çok dikkat çekiyor öyle olmak dahamı iyi sanki?
Sen de madem 1 kaç kez giy alışmalarını bekle birşey derlerse de bunda ne varki dersin. Alışacaklardır emin ol. Tşörtün üstüne hırka giyiyosan dışarda çıkar senimi takip edecekler. Kısa kolludan birşey olmaz suçlu hissetme kendini.
BU yaz uzun etek elbiseler çok moda istersen o tarz birşeyler al hem yaza uygun hem ailene.
Ben de hamileyim bilmiyorum neyim olacak ama kızım olursa asla böyle yapmayacağım ve onu da anlamaya çalışcağım sınırını bilmek kaydıyla giyimine karışmayacağım. İnşallah o da beni anlarda suistimal etmez..

derdine çözüm bulamayacağım ve lütfen üstüne alınma ama tutucu ailelerin çocuklarının gözü daha çok dışarıda oluyor bence. halbuki seçme hakkı tanısalar ve çocuk kendi seçse eminimki en doğrusuna karar verecektir. baskılayıcı olmamak lazım. mesela senin yaptığını kötü gibi göstermemek lazım. benim bir arkadaşalım var öğretmen hemde bu kişi. 10 lara kadar okuldayım der halbuki dışarılarda gezer. şimdi bu kıza baskı kurmanın ne anlamı varki gelmiş 27 yaşına bilmem kaç yıllık öğretmen. yapılmasa keşke böyle..

canım benim bende oyle bir ailede buyudum her şey icimde kalır istedigim gibi giyinemezdm sabret ileride inşaallah meslek sAHİBİ OLDUGUNDA YADA EVLENDİGİNDE soz hakları kalmaz bende evlendikten sonra karışamadılar şu anda gittigimde bişe soylemiyolar hatta sac rengime kadar karışırlardı hatta bazen şakayla karışık ille rahat bırakmanız icin evlenmem mi lazımdı diyorummmmmm..

Canım benım aılemde de var...Ben pek gıymezdım kısa kollu falan ,cok gıymemısımdır .Ailem banada pek karışmıyordu..Sonra kapanmıştım zaten..
Ama annemler kız kardesıme cok karışıyorlar.Çunku çok dar gıyınıyor ve acık gıyınmek ıstıyor .Hatlarını bellı etsın ıstemıyor annem.Bu yüzden kavga edıyorlar arada..
Ama senın aılen cok karışıyormuş hanı dar pantolon gıyersın uzerıne güzel bı gömlek ..
Ben ılerde çocuğum olursa bu konularda pek karısmıcam hanı cok acık gıyınmesını ıstemem ama zorlamam bu kadar.

Baban kendi pisliğini örtmek için seni kullanıyor gibi geldi
genel olarak bakınca da her ikisi de hatalı yanlış ebeveyn tutumları
Allah yardımcın olsun
Ya sabır canım ya sabır

off böyle yaptıklarında ailelerden nefret ediyorum.
O çocuk, senin çocuğun ama senin tekelinde değil işte.
o da bir birey.
ve sen ona belli bir yaşa kadar akıl verebilirsin,
küçükken bazı inançlara göre yetiştirmeye çalışırsın, ama o büyüdüğünde ister uygular ister uygulamaz.

17-18 yaşındasın büyük ihtimalle.
Ailen çevreye de önem veriyorsa "Aaaa elalem X'in kızı kısa kollu giymiş der" diye düşünüyorlardır.
Zaten dinen de, hukuken de reşit olan, akli melekeleri yerinde olan biri yaptıklarının sorumluluğunu alıyordur değil mi?
Her yasak, daha büyük bir hataya neden olur.
Şimdi böyle yasaklardan bunalır üniversiteye gittiğinde yapmaman gereken yanlışları yapabilirsin.

yazdiklarim yanlis anlasilmasin diye soyluyorum 12-13 yasinda sort giymek icin aglayan cocuklardan degilim:9:
ama kucuk de olsa bir derdim var
insallah bir dahaki sene universitede okuyor olucam
ailem biraz (hatta birazdan cok) dindardir
ben bu zamana kadar ailemin fikirlerini de goz onunde bulundurarak ancak aileme bagimli degil de kendime ozgu fikirlerimi uretmeye calistim
yani su an boyle bi ailede dogudugum icin boyle bi insan degilim
kendim dusunup bazi seylere karar verebildigim icin su an oldugum insanim

bu zamana kadar sort da giymek istedim mini etek de agladim zirladim izin vermediler
sonra kendi fikirlerim olusunca zaten kendim de giymek istemedigime karar verdim
buraya kadar her sey tamam
fakat dar kesim pantolon kisa kollu her zaman sorun oluyor alip giydigimde evde hep bir kavga hep bir gurultu
yani ailemin gorusu belli zaten ben gidip de mini etek sort giymek istemiyorum ki
(yanlis anlasilmasin sort kotudur demiyorum)
en fazla giyicegim sey dar kesim kot ve kisa kolludur bakin askili bile degil
hadi kotu yine giyebiliyorum
ama en son kisa kollu giydigimde annemin dedikleri "biz seni bunun icin mi yetistirdik yazik gercekten sicaksa biz niye giymiyoruz yakinda askili da giyersin"
:19:
zaten gidip hirka giydim sonra
ki su zamana kadar kisa kollu giydigimi hatirlamiyorum bile belki cocukken giymisimdir

Kapidan her cikisimda uzun uzun incelenirim yakam acik mi herhangi bir sorun var mi
ben zaten cok ters giyinmiyorum ki
hadi annem neyse de babam kiyameti koparir boyle seylerde
mezuniyet elbisem azicik kisa diye (dizimdeydi) o gun beni aglatti bacak sov mu yapicaksin dedi
:53:

tamam onlar annem babam saygi duyuyorum ama giyicegim en fazla sey kisa kollu yani
artik universiteye gectim sayilir kendi tarzimda bile giyinemiyorum daha
Hatta oturdugumuz semt disina cikmama bile izin vermiyolar
Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama rahatsizim bu durumdan:43:
konussam da ise yaramiyor ki:43:

Yani artik kendi tarzimda yasamak istiyorum onlardan cok da farkli degil zaten
sadece biraz daha serbest biraksinlar istiyorum beni
abartiyor muyum?

Sonra alisverise cikmayi neden sevmiyorsun diyorlar
e her gidisimde "kizim su pantolon guzelmis ustune uzun bisey aliriz tisortun yakasini da kapatirsipn ne guzel"
tamam onlar benim iyiligimi istiyor cok abartilcak bir durum degil ama yani ben 30 yasima da gelsem onlar boyle davranacak
:43::43:

canım ya işin gerçekten zormuş anladığım kadarıyşla anlayışsız bir ailen var kendi fikirlerini sana empoze etmeye çalışıyorlart ama biryerden sonra patlıyor ne yazıkkı mesela üni hayatında aşırı uç oluyorlar ayrıca sen istediğin kadar kapan karşındaki kötü niyetliyse senin yapacağın birşey yok aurıca belirli yaşa gelmişsin giysislerine karar verebilirsin yanlış yapmazsın zaten ne biliyim mesela üstüne hırka giy uzun dışarda çıkartırsın çünkü ailen iletişim kurulacak kişiler değil...:45:

Bu yazdıklarınızı okuyunca ne kadar şanslı olduğumu anladım. Babam da böyle biridir ama annem tam tersidir. Asla hiçbir şeyime karışmaz. Kendim için doğru olanı benim bileceğimi düşünür sağolsun. Annemle babam ayrı olduğu için de -ne mutlu ki- şanslıyım.

Üniversite 2. sınıftayım ve ne istersem giyerim mini etek, şort, tayt, kolsuz vs.

Sen de çareyi belki farklı bir şehirde üniversite okumakta bulursun, buna izin vereceklerini zannetmem ama sadece buralara tutuyor vs. diyerek halledersin belki...

Canım ya okuyunca aklıma benim küçüklüğüm geldi gerçi 22 yasındayım ama bende senin kadar olmasada cok sıkılırdım..Özellikle dayımlar teyzemler cok baskı yaparlardı kapan gıyme etme vs.sora ben buyudukce dınlemedıkce alıstılar etraftakı ınsanları gördüler hele çalışamaya basladıktan sonra daha az karısır oldular biraz sabır göstermen gerekiyor onlarda alışıcaklar ama seninde istikrarlı olman gerekiyor yerine göre giyinirsin dikkat edersin,umarım istediğin gibi olur canım

Bunları okuyunca babamın annemin değerini çok iyi anladım.Bana hiç bir zaman hiç bir konuda karışmadılar.Eteğimide giydim şortumuda ama şimdi kendi isteğimle çok kısa giyinmiyorum mesela ama tamamen kendi kararım kimsenin dayatması değil zaman geçtikçe insanın tarzı oturuyo zaten.Ama düşünüyorum da biri bana giyme deseydi heralde iyice inat yapardım.En tahammül edemiyceğim baba tipini anlatmışsın.Allah kolaylık versin canım...

Şekerim üzme kendini ben de böyleydim ve hep derim kızıma bu konuda baskı yapmayacağım diye..İnşallah kızım olacak ve ben çok karışmayı düşünmüyorum. Arkadaşların da dediği gibi sende büyüdükçe, üni.ye başlayınca tarzın oturcak ve ailende karışmayacak. Biraz sabret ailenin dediklerini de çok takma..(takma derken dinleme onları demek istemiyorum kafana takıp ta üzme)

neden sürekli birbirinize "canım" falan diyosunuz? bu ne samimiyet??? ekşi sözlüğü bi okuyun bakim sizin bu değişik samimiyetinizle nasıl da dalga geçmişler hahahahahhaah

yazdiklarim yanlis anlasilmasin diye soyluyorum 12-13 yasinda sort giymek icin aglayan cocuklardan degilim:9:
ama kucuk de olsa bir derdim var
insallah bir dahaki sene universitede okuyor olucam
ailem biraz (hatta birazdan cok) dindardir
ben bu zamana kadar ailemin fikirlerini de goz onunde bulundurarak ancak aileme bagimli degil de kendime ozgu fikirlerimi uretmeye calistim
yani su an boyle bi ailede dogudugum icin boyle bi insan degilim
kendim dusunup bazi seylere karar verebildigim icin su an oldugum insanim

bu zamana kadar sort da giymek istedim mini etek de agladim zirladim izin vermediler
sonra kendi fikirlerim olusunca zaten kendim de giymek istemedigime karar verdim
buraya kadar her sey tamam
fakat dar kesim pantolon kisa kollu her zaman sorun oluyor alip giydigimde evde hep bir kavga hep bir gurultu
yani ailemin gorusu belli zaten ben gidip de mini etek sort giymek istemiyorum ki
(yanlis anlasilmasin sort kotudur demiyorum)
en fazla giyicegim sey dar kesim kot ve kisa kolludur bakin askili bile degil
hadi kotu yine giyebiliyorum
ama en son kisa kollu giydigimde annemin dedikleri "biz seni bunun icin mi yetistirdik yazik gercekten sicaksa biz niye giymiyoruz yakinda askili da giyersin"
:19:
zaten gidip hirka giydim sonra
ki su zamana kadar kisa kollu giydigimi hatirlamiyorum bile belki cocukken giymisimdir

Kapidan her cikisimda uzun uzun incelenirim yakam acik mi herhangi bir sorun var mi
ben zaten cok ters giyinmiyorum ki
hadi annem neyse de babam kiyameti koparir boyle seylerde
mezuniyet elbisem azicik kisa diye (dizimdeydi) o gun beni aglatti bacak sov mu yapicaksin dedi
:53:

tamam onlar annem babam saygi duyuyorum ama giyicegim en fazla sey kisa kollu yani
artik universiteye gectim sayilir kendi tarzimda bile giyinemiyorum daha
Hatta oturdugumuz semt disina cikmama bile izin vermiyolar
Ben mi abartiyorum bilmiyorum ama rahatsizim bu durumdan:43:
konussam da ise yaramiyor ki:43:

Yani artik kendi tarzimda yasamak istiyorum onlardan cok da farkli degil zaten
sadece biraz daha serbest biraksinlar istiyorum beni
abartiyor muyum?

Sonra alisverise cikmayi neden sevmiyorsun diyorlar
e her gidisimde "kizim su pantolon guzelmis ustune uzun bisey aliriz tisortun yakasini da kapatirsipn ne guzel"
tamam onlar benim iyiligimi istiyor cok abartilcak bir durum degil ama yani ben 30 yasima da gelsem onlar boyle davranacak
:43::43:

Anladığım kadarıyla 20 li yaşlardasın, insanın güzel heveslerinin olduğu zamanlar bunlar, çok haklısın. Başka bir açıdan düşünmen için yardımcı olmak isterim sana; 36 yaşındayım, hayatımın hiç bir döneminde giyimim ya da ibadetlerim konusunda görüş belirten olmadı. İstediğimi giydim, istediğim şekilde yaşadım. Tüm ailelerde olduğu gibi bir dini temel vardı ancak uygulamada yaşanmadı hiç. İnkar etmek büyük günahtır ama nefsime ağır geliyor Rabbim affeder inşallah diyerek büyüdük hepimiz.

Şu anda ablam 42, ben 36, bir küçüğüm 33, en küçük kız kardeşim 28 yaşında. Hiç birimiz, hiç bir ibadeti ve tesettürü yerine getiremiyoruz. Namaza başlıyoruz en fazla bir ay sürüyor, oruca başlıyoruz ramazanın ilk haftasını ancak çıkarıyoruz, kuran-ı kerimi okumayı sadece ablam biliyor onu da ancak annemize okunacağı zaman eline alıyor. Yani uzak büyüdük şimdi nefsimizi terbiye edemiyoruz. Bizim ailede sadaka, zekat ve durumu olmayanlara himaye çok dikkatle yaşanmıştır ve hepimiz hala böyleyiz ancak bu yeterli mi ? Değil, müslümanız diyoruz ancak hiç bir gereğini yerine getiremiyoruz. Tesettürlü değiliz ama hiç birimiz frapan derecede açık da değiliz aslında ama tamamlamak zor geliyor neden çünkü öyle yaşamadık.

Eskiden böyle ailelere çok kızardım, dinde baskı olmaz ne yapmaya çalışıyorlar diye ama şimdi usule uygun yaşamanın hayatın başından itibaren alınan bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Ve bu ailenin görevi. Tabi ki bağnaz derece de baskıdan söz etmiyorum ama her ailenin bir yapısı var. Sen şimdi kısa kollu ile yaptığın mücadelede aileni ezmeyerek öyle büyük bir sevaptasın ki. Anne ve baba yeryüzünün en kıymetli hazinelerinden kardeşim, boş ver kısa kollu da olmayıversin, sen evladına daha anlayışla ve iletişimle davranarak daha büyük, daha güzel adımlar atarsın. Ama yine de kırma gönüllerini, bir gün gelecek onlara Allah razı olsun diyeceksin inan bana, çok uzattım, kal sağlıcakla =))

bak bu üstte yorum yapan ablan varya (ben onu yerim buarada çok tatlıdır)
çok güzel yerden vurmus seni bencede konunun en güzel yorumu olmus
ben tesettürlüyüm 5vakit namazı kılıp orucumu tutuyorum
ama neden ???
zamanında annem beni hep iste söyle giy böyle giyin dediği dönemler oldu daima açık sekilde yönlendirdi
babamda uyardı sadece ve ben doğru yolu kendim buldum
babamı küçükken namaz kılarken izlerdim
özenirdim
simdi içimde o heves hep var
cünkü efendimizin en son sözleri namazı terketmeyin ve hanımlarınıza iyi davranınıdı
namaz dinin dirğe
bu bir misal sadece açık kapalı konusunda annen babana gün gelip dualar ediceksin bu çizgide ilerle okuldada çok ağır ve hanım biri olarak adın yazılıcaktır
sen salkım saçak giyinme saçlarınıda güzelce topla bu is hayatına bile yansır
mesela
ispanyol paça pantolon istüne dirsek boyunda bir gömlek gömleğine aynı reng küpe yada babetler
alsana çok sıksın
biraz annen gibi oldum ama neyse =)
sıkma canını sen bence kendi kararlarını alıyorsan bence bunları birde sen düsün

bak bu üstte yorum yapan ablan varya (ben onu yerim buarada çok tatlıdır)
çok güzel yerden vurmus seni bencede konunun en güzel yorumu olmus
ben tesettürlüyüm 5vakit namazı kılıp orucumu tutuyorum
ama neden ???
zamanında annem beni hep iste söyle giy böyle giyin dediği dönemler oldu daima açık sekilde yönlendirdi
babamda uyardı sadece ve ben doğru yolu kendim buldum
babamı küçükken namaz kılarken izlerdim
özenirdim
simdi içimde o heves hep var
cünkü efendimizin en son sözleri namazı terketmeyin ve hanımlarınıza iyi davranınıdı
namaz dinin dirğe
bu bir misal sadece açık kapalı konusunda annen babana gün gelip dualar ediceksin bu çizgide ilerle okuldada çok ağır ve hanım biri olarak adın yazılıcaktır
sen salkım saçak giyinme saçlarınıda güzelce topla bu is hayatına bile yansır
mesela
ispanyol paça pantolon istüne dirsek boyunda bir gömlek gömleğine aynı reng küpe yada babetler
alsana çok sıksın
biraz annen gibi oldum ama neyse =)
sıkma canını sen bence kendi kararlarını alıyorsan bence bunları birde sen düsün

Güzel kardeşim o senin tatlılığın =))
Allah hepimize güzel ibadetler nasip etsin, günahlarımızı affetsin
Sizler çok gençsiniz, hayatın başında işi sıkı tutunca sonrası geliyor, hepimize huzur nasip etsin Rabbim

sen de evden çıkarken üzerine uzun kollu giy, çıkınca çıkarırsın :) onlarda görmemiş olurlar,

Back
X