• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Giyim tarzi meselesi :(

Benimki bambaska canim senelerdir insanlara farkli gorundugumden bu degisim ozellikle burda yazamadugim seyi yapabilmek zor geliyir ama mutsuzum:KK43:

Evet canim bende yavastan bunu uyguluyorum ama benim cok cok buyuk bir sorunum var onu halledeniyorum iste:KK43:

O çizmeyi giymeye suan cesaretim var ama asil sorunum.bu degil keske bukadar basit olsa:KK43:

Büyük ihtimal tesettürlüsün ve açılmak istiyorsun. Bunun başka bir karşılığı yok, eğer incir yaprağı ile dolaşmak istemiyorsan tabi :)
Başka ne olabilir ki bu kadar büyük sorun?
Alacağın karar çevrene göre radikal bir karar ve evet çok laf işiteceksin. Tuniğe bile,dar dediklerine göre.

Eşim destekçim diyorsun. O zaman işin kolay. Önümüz bayram. Git al kendine bi jean bi tişört bayramda giy. Aynı gün bütün sülale görmüş olur. O gün dedikodunun dibine vururlar ama salla :KK70:

Canim.inanki mini etek derdinde degilim zatrn bacaklarim carpik gibi eskiden beri mini etek giymek istemem...tek istedigim cok.basit pantolon ve tisort yada şık bir gomlek bide burda yazamadigim bisey..nornal yolda gordugumuz kizlar gibi giyinmek tek derdim..cunku ben bu tarzla cidden 5 yas yasli duruyorum ama olmak istedigimi evde yapiyorum mesela esimin de cok hosuna gidiyir yeni tanistigimiz gunku gibi oldun diyor ve kucuk gosteriyorum hayalimdeki tarzla:KK43: makyaji giyim kadar sorun etmiyorum aştim sayilir giyim den daha dertliyim:KK43:

Basini acmak ise yakin zamanda bir tanidigim birakti tesetturu. Cok kolay oldu, kimse de tepki vermedi, o bile sasirdi, o daha cok buyutmustu kafasinda.

Büyük ihtimal tesettürlüsün ve açılmak istiyorsun. Bunun başka bir karşılığı yok, eğer incir yaprağı ile dolaşmak istemiyorsan tabi :)
Başka ne olabilir ki bu kadar büyük sorun?
Alacağın karar çevrene göre radikal bir karar ve evet çok laf işiteceksin. Tuniğe bile,dar dediklerine göre.

Eşim destekçim diyorsun. O zaman işin kolay. Önümüz bayram. Git al kendine bi jean bi tişört bayramda giy. Aynı gün bütün sülale görmüş olur. O gün dedikodunun dibine vururlar ama salla :KK70:
Ovvv bunu yapmak icin yürek yemem lazim

Boyle demis olabilirim boyle bakimli olmayi seviyorum ama icimdeki ses de bu kuşkulardan bahsediyor bu konu korkularimla alakali

benim küçük görümcem düğününde açıldı.
üstelik kimsenin haberi yoktu, o sabaha kadar tesettürlü olan kız, nikah salonuna kolsuz gelinlikle başı açık girdi, cık cık yapanlar oldu ama geçti gitti, 4 yıl oldu nerdeyse, ben şimdi eski resimlerine bakınca garipsiyorum :)

teseuttur Allah ıcın yapılır yanı ınananlar ıcın..herkes ınancında ozgurdur...baskaları ıcın kapalı olman uzucu...ınancından yada baskıdan dolayı ortunenler arasında fark olmalı...bırak ınandıgın gibi yaşa...hiçdegil ıkılemde kalma...bır dunya tesetturu bırak dese bende bırakamam...bu boyle birşey....zamanında okul hayatımı ış hayatımı silmişim...yanı kımseyıde tınlamam.....desinler ıcın yasamıyorum.

Kapanmak Allah icin olur kullar icin degil.. simdi kapalilikta cok degisti gerci.. ben makul sekilde guzel giyinme taraftariyim kapali bile olsan.. cizmede gitersin parmak arasi terlikte.. disardan komik gozuken tipler yok mu? Var valla dogruya dogru.. alti tophane alti sishane gibi:) o tiplerin amacinin ztn tesrttur olduunuda dusunmuyorum ben.

Kafam cok karisik buaralar ...simdiye kadar hatta 7 senelik giyim tarzimi artik istemiyorum sanirim..giyim tarzimdan ornek vereyim uzun etek uzun kollu kiyafeyler makyajsiz ben ..oyle bir tarzdi...cevre es dost ve es akrabalaruna gore giyiniyorum neredeyse..mesela bisey giysem dar ji oldu ki deyip ben cok begensemde hemen vazgecip istemedigim birseyi giyiyorum haliyle mutlu degilim...makyaj cok severim abartmam tabiki ama bazi kisilerle eşli ortanlarda ozellikle guzep bakimli olucama ben makyaj yapmaya korkuyorum giyim.desem saatlerdir dusunuyorum sunu giysem su ne der bunu giysem bu ne dusunur falan...hep icimde boyle sıkıntilar var...neden bukadar kasildimin cok.buyuk.sebebbi de var aslinda ama buraya yazamicam.kurallar geregi yasak.saniriim sormak isteyen arkadaslarla ozelden konusabiliriz...esimin ailesinden akrabalarindan da cok cekiniyorum.bu konuda..süslenince bana bi acaip bakiyolar gibime geliyorr..bu zamana kadar beni hep.o gordukleri halde tanidilar ben bu halimden sıkıldim.degismek istiyorum.onlar bunu vok yadirgar diye de korkuyorum güçlu biri degilim.zaten kaldiramiyorum.laflari kolay kolay ..gunlece kafa yoruyorum kendime eziyet ediyorum..küpe bile takmazdim onceden ama simdi suan moda olan koca püskülli küpeler var ya asigim.resmen renk renk alip takasim.var ama cogu ortamda onu bile takmaua cekiniyorum hemen birinin dikkatini cekiyor..gecen sene esimin teyzesinin kizi herkesin icinde giyim.konusunda beni elestirdi ve kavga yaptik..üzerimde de tunik ve pantolon vardi ..neymis darmiş tunik heryerim.belliymiş halbuki siyah ve gauyet normaldi..esimde bana hic sahip.cikmaz bu konuda ben boyle bakimli şusli puslu seviyorum.diyemez bana evde takma ya giy ne var onda der ama.milletin yaninda agzini acip da beni savunmaz...bana biraz cesaret verseniz:KK43:(
İlla birinin seni savunması mı gerekiyor istediğin hayatı yaşaman, istediklerini yapman için. Sen giyim tarzından önce şu ezik, mağdur tarzını değiştirmelisin bence. Psikolojik destek al. Mutlaka altında bir şeyler vardır senin bu durumunun.
Hayat, başkalarının düşüncelerini takıp ona göre yaşayamayacak kadar kısa!

yavaş yavaş yaparsan seninde kendinde gözün alışacak çevrenin sana alıştığı gibi. istediğini giy istediğini tak... bende evliliğim başlarında inanılmaz zorlanmıştım. çünkü sürekli yanımda burası tatil yeri değil giyimine dikkat et... evli barklı kadınsın artık biraz özenli ol... blablabla... sonra baktım kendime dedim ki daha kaç yaşındayım bu yaşta giymezsem ne zaman giyeceğim 60 yaşında her yerim pörsüyüp kimse nasıl olsa yüzüne bakmaz dedikleri zaman mı? bence herşey yaşında güzel.. sen bir kadınsın kendinde neyi beğeniyorsan onu yapmalısın ki özgüvenini yitirmemelisin. kimseyi takma ben artık böyleyiim de geç.

Kapanmak Allah icin olur kullar icin degil.. simdi kapalilikta cok degisti gerci.. ben makul sekilde guzel giyinme taraftariyim kapali bile olsan.. cizmede gitersin parmak arasi terlikte.. disardan komik gozuken tipler yok mu? Var valla dogruya dogru.. alti tophane alti sishane gibi:) o tiplerin amacinin ztn tesrttur olduunuda dusunmuyorum ben.
okadar haklısınızkı....yanı kapalı yada acıgı yok bu ısın...bırazda kapalıysan ona gore acıksan ona gore....her durumda sık olunabilir...yeterkı huzurun ıcınden gelsin o kıyafetınede yansır....

Yaşınız kaç bilmiyorum ama evli barkli birisisiniz. Eşiniz istediğini giy demis daha hala beni savunmuyor diyorsunuz. Sizi niye savunsun? Sizin diliniz yok mu ben kafama göre giyinirim diyemiyormusunuz. Ben konunun özü kiyafet değil. Siz biraz kendinize güveninin. O karsinizdaki kişiler sizden üstün değil. Sizin anneniniz babaniz eşiniz karışmıyor onlar kim oluyor. Suç sizin insanlari fazla düşünmeniz. Ve fazla gözünüzde buyutmeniz. Ilımlı tavrınızı bir kenara birakin bu insanlara karşı

Kimse için kendinizi kısıtlamayın, nasıl mutlu olacaksanız öyle giyinin. Giyim kişinin yansımasıdır, olmadığınız bir kişi gibi giyinmek sizi mutsuz eder. Hayat kısa, o ne der bu ne düşünür diye harcamaya değmez.
Benim böyle bir durumu eleştirmem için o kişinin büyük konuşmuş olması veya gerçekten komik duruma düşmüş olması gerekir. Mesela ıyyk leopar çok banal basit duruyor deyip sonra kendisi giyerse bunu hatırlatırım veya takıyı makyajı abartmışsa uygun şekilde uyarırım, bu yetermiş şu fazla olmuş derim, diğer türlü beni ilgilendirmez.

İnsanların tercihleri, fikirleri değişebilir.Belki giyim tarzınızla beraber çevrenizi de değiştirme zamanınız gelmiştir. Korkmayın, zamanla yeni insanlar tanıyıp onlarla yakınlık kurarsınız.
Ben böyle büyük bir değişim yaşamadım, dönüm noktası sayılacak kararlar da almadım ama şimdi bakınca önceki çevremden farklı bir çevrem var. Eski dostları silmedim ama bir şekilde farklı yerlere savrulduk. Arada telefonlaşır, uzun aralıklarla görüşürüz. Yaşamın bir döngüsü var ve çevreniz sandığınız gibi kalıcı değil, fazla önemsemeyin.

bır kere kıayefet bır baskası bana baksın daha ılgı cekıcı olayım diye gıyılmez...zira hıc kımsenın gıyımınıde dıkkat cekıcı dıye bakmıyorum....yaslanınca nasılsa kımse bakmaz anlayısı nedir bilemedim...mıllet bıze baksın diyemı giyinıyoruz...ben kendimi iyi hıssetmek karsı tarafa saygımı belırtmek ıcın sade ama temız ozenlı giiynmeye gayret ediyorum...bakılmak dikkat cekmek...aaaa enguzel giyinmiş denılmesı ıcın degil...kıayefet yarısı esya yarısı....bunlar nedir boyle...bunun adı riyadır...yanı gosterış ..oda hiç hoş karsılasılan birşey degildir.....ayrıca su goruste yanlıs ama cok bakımlı suslu olmalıyımkı aman eşimin gozu dısarı kaymasın...valla gozu dısarda olana dunya guzelı olsan fayda etmez....etmedıgıde acıkca hergun yasınılan olaylarla meydanda....paspallıkta asla dogru degil..bakımdan anladıgım kendini temız tutmak ...pıs kokmamam...kırlı lekelı terkokan seyler giymemek....ruhunu olabildigince guzelleştirmek....

Benimki bambaska canim senelerdir insanlara farkli gorundugumden bu degisim ozellikle burda yazamadugim seyi yapabilmek zor geliyir ama mutsuzum:KK43:
Konunda kesinlikle haklisin ama cok daha radikal degisimler yasayan insanlar var . Yillardir tanıdığım tesettürlü arkadasimin açıldığını ve çok degisik bir giyim tarziyla karsima çıktığını gördüm ben . O yuzden bana her sey normal geliyor.

Back
X