giyim tarzım ve mahalle baskısı

Şimdi o kadınları da yargılayamayız malesef, çünkü yetiştirilme sekilleri ve hep muhattap oldukları sorunlar bu "esleri heran 2.eşi alabilirler vs vs.." yani sizin iyi niyetli olmanızdan ziyade o kişiler sürekli bu tarz olaylarla karşılaştıkları için hemen rahatsız oluyorlar.

Çünkü biliyoru ki o cografyada erkekler 2. Hatta 3. eşlerini aldıklarında tuhaf karsılanmıyor. Hatta normal bisey oluyor. Ekonomik özgürlüğü olmayan ve ailesinden de böyle gören kadınlar da bunu kabullenip cok da başkaldıramadan yaşıyorlar. Yani o kadın anca eşiyle tartışır "neden ona baktn neden konustun" diye, ama o kadar. Bir yaptırım gücü de olmaz tartışmasının anca sinirini atar. Ve geriye tek bir sevenek kalır, eşinin etrafında kendince tehlikeli olabilecek dişileri uzaklaştırmak.. o yüzden de hemen yargılamalar başlar, o kızı mahallede istemiyoruza evrilir.. bunun açık ya da kapalı olmakla da ilgisi yoktur. Kocasının konustuğu, baktığı yahut bakabilecegi kisiler tehlikelidir onlar için. Biliyorlar çünkü kocalarını da yaşadıkları toplumu da başına gelebilecekleri de..

Demem o ki, hem o kadınları hem de sizi anlayabiliyorum. Malesef ki bu durumda en sucsuz iki kesim sizlersiniz. Ataerkil düzen değişmedikçe ve erkek egemenliği kırılmadıkça bu ve bunun gibi benzer konular da bitme.

Siz güneydoguya gittiginizde rahatsz olursunuz, tesettürlü bir kadın da daha rahat bir kesime gittiginde.. bu düzen böyle malesef.

Tabiki bir erkek için de çoğunlukla yaşadığı bölge bir sorun teşkil etmez..

Size tavsiye edebilecegim sadece o şehre uyum sağlamak.. belki etek yerine sıklıkla pantolon yahut daha uzun etekler elbiseler tercih edebilirsiniz.. bu da yine sizin rahatınız icin olur keza otobüste tekmelenen hemsire haberini okuduk hepimiz..

Ve tabiki eğitim seviyelerinin bir önemi yok bu baskıda. Bu tamamıyle hayat görüşü. Keza ben biliyorum ki tıp okuyup hala ayni kafada pek çok kişi var. :) sanırım siz de baska bir kesime baskı yapıyorsunuz bu konularda :)

Son düzenleme:
Kiyafetine karişma hakki eğitim seviyelerine göre değişiyor mu? 'Ilkokul mezunlari' diye bi vurgu yapmişsin da o yüzden sordum.
Eğer bariz uçuk bi giyimin yoksa özgürlüğünün bu şekilde kisitlanmasina izin verme derim. Eninde sonunda alişacaklardir.

Milletin tavırlarını kulak arkası edin. Gerçekten çok densizlik yapılmış. Hayır size ne yani?

Ancak ben mi dikkat ettim, yoksa bir yanlış anlama mı bilmiyorum.
Sizin mesaj veya konularınız hep birilerini yargılayıcı... Yani gördüğüm kadarıyla neredeyse bir çoğu böyle.
Cahillikten dem vurup aldığınız eğitimi övmeleriniz, şimdi de burada ilkokul mezunu vs lafınız...

Anlıyorum, bana da karışsalar belki daha mislini derim ama kafayı eğitimle bozduğunuzu düşünmeye başladım. Neyse... Gidip yüzlerine bir şeyler söyleyin, yoksa arkanızdan yine estirir bunlar.

neymiş bu ülkede gulyabaniler varmış sadece zaman zaman kıyafet değiştirirlermiş
Anlatmaya çalıştığınız şeyi anlamakta güçlük çekiyorum ,ben çok açık yazıyorum sizde açıkça yazın....Garipsediğiniz,hemfikir olmadığınız,ya da aynı fikirdeyim dediğiniz şeyler neler?Alıntıladığınız için soruyorum,ve anlayamadığım için?

Burasi musluman ülke

Gonul isterki herkes gerektigi gibi giyip gerektigi gibi yasasin,ama malesef oyle olmuyor iste

Bize dusen herkes birbirine saygi duysun

Kimse kimseyi kucumsemesin
Tahsiliyle kimse kimseden ustun veya alçak olmuyor

Ustunluk takvadadir

Herkes bi havalarda ne o üni bitirmiş !
Uni bitirmekle insan olunmuyor iste

İnsan olsun herkes insan gibi yasasin
Ülkelerin dini olmaz.din kisiseldir. Bu yüzden burası müslüman ülke demeniz yanlış olmuş. Bu ülke demokratik bir cumhuriyet ulkesi.halkın çoğunluğu müslüman demeniz daha uygun olurdu..

Ben benzerini İstanbul'da hem de Kadıköy'ün göbeğinde yaşıyorum, sokakta kimse giyimimi tuhaf bulmuyor ki kimse bakma gereği duymuyor, ama sitenin girişindeki berber eşime "hadi normalde neyse de hamileyken bari böyle iddialı olmasa" demiş, zaten demir eksikliğim var yaz günü üşüyen insanım, açık giyinmem mümkün değil, ama şık, zarif ve özel şeyler seçmeye dikkat ederim. Eşim de bir güzel haddini bildirmiş. Ben girip çıkarken adam dükkanın önünden içine kaçıyor.
Canı sıkılan konuşuyor, önünüze bakın, kimseyi takmayın, ülkemizde her yerde bu var. Eğitim, kültür, görgü seviyesini geçtim, bu insanların boş boş yaşamasına bir çözüm bulunmalı, yoksa bu böyle devam eder. Ne yapıyor o kadınlar? Kek börek dantel cam silme... Sıkılınca da Lou'nun kıyafetleri. Kapasite meselesi... Keşke oyalanacak güzel şeyler bulsalar.

Denilmiyor işte
Herkesin hayat görüşü başka, okulunu bitirmiş, ekmeğinin peşinde koşan birinin arkasından çevrilen ayak oyunlarına bak, şimdi bu konuyu bana sorsalar ; o adamın yerinde olsam o kadınla evli kalmam, insanlık yoksunu çünkü, kadının kadına ettiğini kimse kimseye etmiyor maalesef. Erkek egemen diye kendimizi kandırıyoruz ama maalesef bu işlerin çoğu kadınların başının altından çıkıyor.
O erkeği de yetiştiren bir kadın

Ülkelerin dini olmaz.din kisiseldir. Bu yüzden burası müslüman ülke demeniz yanlış olmuş. Bu ülke demokratik bir cumhuriyet ulkesi.halkın çoğunluğu müslüman demeniz daha uygun olurdu..
Bu benim dusuncem

Burasi musluman bi ulke
O da dogru halkin cogunlugu musluman

Güneydoğuda buyuk bir şehirde iş için bulunuyorum. Buraya antalyadan geldim. Antalyada 5 yıl yalnız yaşamıştım. Buraya gelince bir arkadaşım bana iki tane kadın arkadaşının koca bir evde yaşadığını, istersem onlarda kalabilecegimi söyledi. Ben yalnız yaşamaya alışkın biri olarak, kendime ev bulana kadar kalırım, eger müsade ederlerse dedim. Gel zaman git zaman kızlarla çok iyi anlaştık. Evler zaten burda kocaman. 3 banyolu 5 odali falan. Gitme dediler. Ben de yalnız kalmak istemiyordum pek. Kizlarla kalıyorum şu an. Ev hep temiz. Ocakta hep yemek var. Evde kahkaha eksik olmaz. Sorunumuz yok. Zaten iş faslı bitince başka şehire gececegim

Kızlarin çok misafiri gelir. Benden önce de oyleymis. Eve kadın erkek bir sürü gelen giden olur. Çok sosyaller. Ama gürültü yapmamaya maksimum gayret sarfedilir evde. Komşular rahatsiz olmasin diye.

Site Yönetimindeki iki amca kızlara uyuz olmus bu yüzden..ben tasinmadan once. Hatta bekar insanlarin evine kadınli erkekli misafir gelemez demisler. Kavga çıkmış.

Şimdi bu evden tasiniyoruz. Ev sahibi evi satti ve bu siteden bize başka bir daire vermek istemiyorlar.

site yönetimi demis ki "misafir meselesi hadi neyse. Ama lou salome hanimin kıyafetleri çok iddiali ve açık saçık. Kendisi çok güleryüzlü. Hanimefendi bir insan.kendisiyle hiç sorun yaşamadık. Ama sitedeki kadınlar onun yüzünden kocalariyla kavga ediyor. Sen o kiza bakiyorsun girip çıkarken diye. Lou hanim da maşallah gunde 2 3 kere kıyafet degistiriyor. Bir Öyle etek giyiyor bir böyle etek giyiyor" Demisler.

Kizlar şunu söyliyim. Antalyada giyindigim gibi giyinmiyorum burda asla. Etek ve elbise giyiyorum. Ama dizin azicik üstünde. Mini değil. Boyum uzun. Topuklu giyiyorum bazen. Hava zaten 50 derece. Kaldirimlar berbat..çivi topuk giyilmiyor bile.

Tavrim da hanım hanimcik. Bu insanlar benden ne istiyor...

Köşedeki pastanenin sahibi adam geçen demis ki "lou hanim iyidir. Hostur. Zariftir. Ama toplumun değer yargilarina göre giyinmek lazim".

Yahu ben çıplak ya da erotik gezmiyorum. Bana babam karismamis bu yaşa kadar. Elin ilkokul mezunu adamlari kendinde Karışma hakki görüyor.

Sinir oldum. Kadinlar da ayrı sorunlu. Kocalarinin gözü disarda biliyorlar. Biliyorlar da ben onlarin daha dün magaradan kaçmış gibi duran kocalarina mi bakicam.

Ne biçim bir mahalle baskisi yaa sinir oldum.

Konunun tamamını okuyamadım. İlk sayfadaki yazdıklarınıza istinaden, bu sadece Güneydoğu'ya has değil. Her kültürde insanlar kültüre uymayan dışlarlar. Kültürlerini bu şekilde muhafaza ederler. Bu Ağrı'daki bir köy için de Buckingham Sarayı için de aynıdır. Onlar da sizi dışlamışlar. Kanunlara aykırı bir iş yapmamışlar, sizi değişmeniz için zorlamamışlar, sadece kanunlara uygun bir biçimde sizi içlerine kabul etmeme haklarını kullanmışlar. Size ev kiralamak zorunda değiller ki.

Daha kibar biçimde yapabilirlerdi, diplomatik davranıp bu konulara hiç değinmeyebilirlerdi tabii. Ama bakış açılarını ve kültürlerini değiştiremezsiniz ki. Çok zor.

Dediğim gibi, ilk sayfa dışındaki sayfaları okumadım. Size karşı kanunlara aykırı en ufak bir şey yapmadıklarını varsayarsak yazıyorum. Birisi gelip size kibarca "böyle giyinmeyin" dediyse bile bu kabul edilemez. Ama evlerini istediği insana kiralama hakları var. Bu yüzden kendinizi de üzmeyin bence.

Son düzenleme:
Ilginc dogu ve g.dogunun tamamini gezdim gayette rahat kiyafetlerle.dogunun bir ucunda 2 yil yasadim ordada gayet rahat giyiniyordum hic tedirgin edici bir olay yasamadim.
Suan bati dayim burada daha cok rahtsiz edici bakislar.bunun dogu-bati ile ilkokul-unv.mezunlugu ile alakasi yok.

Kimse kimseye karışamaz.. Bu hakkı kimse kendinde görmemeli de zaten. Sen kendini biliyorsan milletin ne dediğini tınlama bile.

Fakat ilkokul mezunu olan birini aşağılaman da hiç doğru değil. Yani okumuş olsa sana karışabilir mi ? Mantıken cümlenden öyle bir anlam da çıkıyor. Birçok okuyup da bu tarz düşünen insanlarda var dünyada.. Konu okuyup okumaması değil hoşgörülü olup olmadığı bu tarz insanların..

Back
X