giyim tarzım ve mahalle baskısı

Hanimefendi bana cevap vermek zprunda hissettmeyin kendinie ben ortaya yorumumu yaptim
Sizde ole yapin
Kisisel diyaloglardan hoslanmiyorum

Kişisel diyaloglardan hoşlanmıyorsanız üyeliğinizi iptal ettirebilirsiniz. Burası forum çünkü farkındasınız değil mi?

Yanlış bir ifade kullandın .Türkiye müslüman değil laiktir ama insanların çoğu müslümandır .ülkenin devletin dini yoktur..Ulu önderimiz sağolsun Nur içinde yatsın..

Evet insanlarin cogu muslumandir.
Soylemistim
Kimse ama hic kimse birbirine saygi duymadigi icin bugun bu haldeyiz
Sana gore yanlistir ben sana saygi duyarim
Biseyde bana gore yanlistir bende sana saygi duyarim
Kimsenin kimseyi asmaya kesmeye hakki yoktur

O mini etek giyiyo die kimse onu yargilamasa
Ama oburude kapali diye onu yargilamasa hayat ne guzel olurdu

Ha o abazalara zaten diyecek laf yok
Onlar her halikurlarda sapiklar

Pakistanlılar var orda ..yinede nüfusa göre azınlık .Fransada daha fazla .terör eylemleri çok olunca yasakladılar ..
Azınlık olmaları ıngilterenin yasal haklarından faydalanmayacaklari anlamına gelmiyor işte..demek istediğim terör yada herhangi başka bir durum yoksa(siyasi)kıyafet konusu tartışılamaz bile.

Ben meslek lisesinde çalışıyorum. Anadolu Liselerinde giyindigim gibi giyinirsem bilirim ki canım sıkılır. O yüzden canımı sıkacak şekilde davranmam.
Siz kendinizce elbette haklısınız ama bu toplumda herkesin herkese saygı duymasını beklemek ütopik olur. O yüzden iki yoldan birini sececeksiniz: ya canınızı sikmamayi öğreneceksiniz ya da ona göre giyineceksiniz. 3. Seçenek yok maalesef.

Kadına bakış açısı nasıl peki?
Siyasi kültüre bakış açısı nasıl?
Yurt dışında yaşıyor, ama biz Türküz kılıfının altında başka ülkelerin yemeklerini yemiyor, kızlarını yabancılarla evlendirmiyor, erkeklerle görüşmesine karşı mı?

Kuşaksız evlendirmem, kız alıyorsa 5 altın takacak diyor mu mesela?
5 dil biliyor ama anasının sözünden çıkmayan ama karısını döven biri mi?

Yoksa 3 dili bu sitede neredeyse herkes biliyor felixim.

Yok yok türkiyede yaşıyor :)
Kadına bakış açısı da gayet normal yani hatta pozitif ayrımcılık yapar çoğu zaman. :) ve yani hiç öyle önünde el pençe durmayız. Gayet rahat oturur sakalasırız. Yani normal insaniz iste o dedeyle hepimiz :KK70:

Kızlarını kiz torunlarini evlendirirken de hic karıştıgını görmedim. Nasıl isterlerse oyle yapsınlar koca insanlar biz mi yonlendirecek neyi heves ettilerse onlar olsun bidaha mi bu yaşa gelecekler der. Takı konusunu konuşmaktan nefret eder, konusturmaz hatta kimin neye gücü yetiyorsa onu yapar der konuyu kapatır. Kuşak olayına dikkat etmemişim hic ama düğünlerinde ya da konuşmalarında hiç duymadım aklıma da gelmiyor.. yoktu herhalde.

Eşiyle de arası iyidir önceden de iyiymiş gencken, hatta yenge dövmüş bile olabilir o kadar :KK70:

Yani ben ilkokulu dahi bitirmedigi için söyledim o yabancı dil konusunu. Nasıl yanii ilkokul mezunu adam nasıl yabancı dil bilebilir kii diyenler icin :)

Siyasi kültürde de bütün kesimlerin iyi fikirlerini benimser ama kötü fikirlerini eleştirir. Parti sempatizanı degildir. Hatta bir gun gidersiniz a partiye kızar bir gün giderziniz b partiye :D ben siyasi görüşünü hala cözemedim mesela

Gerçek anlamda tanımadığım birisi var aslında. Kim Milyoner Olmak İster'de bir keresinde yaşlı bir pazarcı teyze vardı. O kadar çok kitap okumuş ve kültürlüydü ki. O kadının üniversite bitirmediğini biliyorum. Fakat kadın bir çok günümüz üniversite mezunundan kültürlüydü.
Anladım, demek istediğim bu değildi aslında.
Kültür sadece Aaa Mont Blanc ne demek bilmek değildir.
Üniversite eğitimi aslında eğitim almak için değil, sosyal olmak ve farklı düşünceleri tanımak için gereklidir.
Ben Lou' yu bu yüzden anlıyorum.
Korkuyorum, eğitimsiz insandan korkuyorum.
Lisanslı cahillerden daha çok korkuyorum.

Dediğim gibi, sen mesela atıyorum kimya mezunusundur, ya da değilsindir. Bu önemli değil.
Kadına karşı, insanlığa karşı bazı şeylerimiz eksik. Mutlaka eksik. Aşamadık.
Bu yüzden diyorum, üniversite mezunu olmayan ancak bu kadar açık görüşlü, birini inan hiç tanımadım.

Ha üniversite mezunu olup inatla cahil kalan kişiler de tanıdım. Orası ayrı.

Azınlık olmaları ıngilterenin yasal haklarından faydalanmayacaklari anlamına gelmiyor işte..demek istediğim terör yada herhangi başka bir durum yoksa(siyasi)kıyafet konusu tartışılamaz bile.

Ne ballisin, Avrupada yasanacak en manyak yerde yasiyorsun, git topragi falan op :27:

Hayır orda tehlike teşkil etmiyor çünkü terör yok onu demek istedim .diğer kadunları baskı altına almıyor o azınlık grup .bu yüzdende özgürler.açıklara mahalle baskısı yapsalardı gör bak bakalım özgürlük neymiş ??

Back
X