Gizli Evlilik Sözleşmesi

Merhabalar Arkadaslar, Degerli fikirleriniz icin simdiden tesekkur ederim. Biz esimle yurt disinda yasiyoruz, 8 senelik evliyiz. Ben 35 esim 41 yasinda. Çocuğumuz yok. Iyi geçinen bir çiftiz. Esimin maddi durumu evlilik öncesi iyiydi,evlendikten sonra daha iyi oldu; bir is yeri satin aldi , sonra bir ev satın aldi. Tesadüfen evin tapusunda mal paylasimi disinda olan evlilik ibaresini gordum. Esimin ustune yapılmış. Normalde buranin kanunlarinda mal paylasimi icinde evlilik oluyor. Esim bana sormadan bole birseyi nasil yaptırabilmis bilmiyorum. Ciftler herhangi birinin üstüne ev alsalar bile, ikisinin de imzası gerekiyor. Ev hakkinda birbirlerinden habersiz hicbir islem yapamiyorlar .Bole birsey yapması için, Turkiye'deki gibi sözleşme yapılması gerekiyordu. Biz sözleşme yapmadık. Esime sorduğumda ole birsey yapmadim, avukat halletti tapu işlemlerini , benim haberim yok deyip gecti. Hatta bole birsey düşünebildiğim icin beni ayıpladi. Bu durum beni çok kırdı. Turkiyeden de hicbirsey satin almamaya ozen gosteriyor. Bir mulk sahibi olmaya karsi cikiyor. Benim de birikimim vardi evlilik öncesinden onu da vermeyi teklif ettiğim halde ve soz verdigi halde Turkiyeden ev almayi ret etti ve sözünden çaydığıni dile getirdi. Evlilik can paylaşmak demek, o mal paylaşmayı bile kabul etmemişken ve bana güvenmezken ben ona nasil guvenebilirim. Ben Turkiye de memurdum, evlilik icin istifa ettim onun isi icin yurt dışında yasamaya basladik. Ailemden vatanımdan ayri. Arkamdan is çevirmesini icime sindiremiyorum. Ne dogru ne yalnis ,nasil hareket etmeliyim bilmiyorum. Yüklü miktarda Birikimini de yegenine borc olarak, is kursun diye verdi.
Kesin olarak eminseniz
Merhabalar Arkadaslar, Degerli fikirleriniz icin simdiden tesekkur ederim. Biz esimle yurt disinda yasiyoruz, 8 senelik evliyiz. Ben 35 esim 41 yasinda. Çocuğumuz yok. Iyi geçinen bir çiftiz. Esimin maddi durumu evlilik öncesi iyiydi,evlendikten sonra daha iyi oldu; bir is yeri satin aldi , sonra bir ev satın aldi. Tesadüfen evin tapusunda mal paylasimi disinda olan evlilik ibaresini gordum. Esimin ustune yapılmış. Normalde buranin kanunlarinda mal paylasimi icinde evlilik oluyor. Esim bana sormadan bole birseyi nasil yaptırabilmis bilmiyorum. Ciftler herhangi birinin üstüne ev alsalar bile, ikisinin de imzası gerekiyor. Ev hakkinda birbirlerinden habersiz hicbir islem yapamiyorlar .Bole birsey yapması için, Turkiye'deki gibi sözleşme yapılması gerekiyordu. Biz sözleşme yapmadık. Esime sorduğumda ole birsey yapmadim, avukat halletti tapu işlemlerini , benim haberim yok deyip gecti. Hatta bole birsey düşünebildiğim icin beni ayıpladi. Bu durum beni çok kırdı. Turkiyeden de hicbirsey satin almamaya ozen gosteriyor. Bir mulk sahibi olmaya karsi cikiyor. Benim de birikimim vardi evlilik öncesinden onu da vermeyi teklif ettiğim halde ve soz verdigi halde Turkiyeden ev almayi ret etti ve sözünden çaydığıni dile getirdi. Evlilik can paylaşmak demek, o mal paylaşmayı bile kabul etmemişken ve bana güvenmezken ben ona nasil guvenebilirim. Ben Turkiye de memurdum, evlilik icin istifa ettim onun isi icin yurt dışında yasamaya basladik. Ailemden vatanımdan ayri. Arkamdan is çevirmesini icime sindiremiyorum. Ne dogru ne yalnis ,nasil hareket etmeliyim bilmiyorum. Yüklü miktarda Birikimini de yegenine borc olarak, is kursun diye verdi.
Sizin haberiniz olmadan nasil evlilik sozlesmesi yapabilir ki esiniz? Yani bunun icin de imzaniz gerekiyor??

Canım evlilik sözleşmesi noterde yapılır gizli olamaz. Ordaki bir avukata sor

Şahsen kazanclarimi kimseye vermem çocuğumdan başka hayatın binbir türlü hali var ben kazaniyim yapıyım gelsin biri konsun evlilik paylaşmak olsun adı pışııık

Herhangi bir kağıda imza attigimi hatirlamiyorum. Benim imzami taklit etmis olabilirler mi bilmiyorum. Zira burda rüşvet cok yayginlasmis durumda.

Benim arkamdan is cevirmesi,kandirmasi hic hos bir durum değil. Acik birsekilde konuşabilirdi. Bole birsey varsa evliligimi devam ettirebilecegimden emin değilim. Sevgisi bile yalan geliyor.

Sadece onun kazancı degil cunku islerinde ben de yardımcı oluyorum. Ayrica evlendikten sonra biriktirdi ev ve is yeri parasini.

Haklısınız bir avukat bulup emin olduktan sonra bu durumu kendi düzeltmeye rizasi olmazsa, gidip sikayet edecegim .

orada mı evlendiniz burada mı

yani evliliğiniz oranın iç kanunlarının uygulanmasını sağlar mı

her yerin uygulaması farklıdır basit bilgiler ile işlemlerin arkasından dolanılabilir

orada bir avukat ile görüşün ya da düm düz tapuya gidin sorun bu ne demek diye muhtemelen o işlemin dayanağını açıklamazlar ama belki de eş olduğunuz için bilgi verebilirler oranın yasalarına göre

Hakkını, emeğini yedirme..
Acıma acınacak hale düşersin.
Oranin yasalarını bilmiyorum ancak anlattıklarından çıkan sonuca göre avukat işi kılıfına uydurmuş.
Başka bir avukata danış, emin oiunca hem eşine hem de avukata dava aç. Tum haklarını geri al.
Gerekirse boşan zira böyle iş çevirip hakkini gasp eden kocaya güvenilmez ve gün gelir o seni şak diye bosayabilir.
Ona güvenerek garanti işini bırakmışsın. Edinilen mulklerde de emegin varmış madem bu işin peşini bırakma.
Cokta geç kalma bence çünkü bir itiraz süresi olabilir onu kaçırma.

Kanunlar bole ,eger ki çiftlerden birinin üstüne ev alınırsa digeri de gider tapu dairesine onun da onayı gerekir. Evlilik devam ediyorken bile mallar hakkinda ortak hareket edilir. Satma, kiralama gibi işlemlerde her iki tarafında imzası gerekir. Mal paylasimi disinda evlilik yapılması noter de degil ,bu konu hakkında devlet tarafindan yetki verilmiş avukatlar yapar. Kesinlikle benim bole bir durumdan haberim yoktu . Avukat ve esim bana sormadan bole birsey nasil yaptirabilmisler anlamiyorum.

siz yaşadığınız yerde bir avukata danışsanız daha iyi olmaz mı. Bence konunun ayrıntılarından emin olun. Nasıl yaptığını öğrenin. Eğer konu dediğiniz gibiyse siz eşinizin avukatına vekalet vermeden eşiniz de mal alamaz.
çünkü bahsettiğiniz mesele bize çok yabancı. Konuyu bilmeden de sizi dolduruşa getirmeyelim.

Burda cok az Turk yasiyor. Turk ailesinden cocugu olmayan biziz. Yazsam hangi ulke ,kimligim ortaya cikma ihtimali var. Esimin haberi olmadan bu isi ilk araştırmak istiyorum.

Bulunduğunuz ülkenin kanunlarını buradan birinin bilme ihtimali yok, o yüzden oradan bir avukattan yardım alın. Ama ben zannetmiyorum eşinizin imzanızı taklit ettiğiniz zira artık bu gekişen teknolojide ufak bir inceleme ile hemen buluyorlar imza senin mi değil mi diye. Büyük ihtimalle daha evliliğünizin başında eşiniz evlilik işlemlerinizi o ülkede geçerli olsun diye yaptırırken bie şekilde sizin imzanızı almıştır. İmza sizin olduktan sora ancak avukat devreye girer. Zira hiçbir avukat kendi sorumluluğunda olan işi sahte imza ile yapmaz , ortaya çıkarsa mesleğinden olur çünkü, büyğk ihtimalle sizin ıslak imzanız bir şekilde sizden alınmış. Bundan sonra nasıl hareket edeceğiniz ise sizin kararınız. Sizin yerinizde olsam evliliğimi devam ettirsem bile çalışırım ama kesinlikle evin giderlerine katılmam Türkiye içinde mal ayrılığı sözleşmesi imzalar kendi birikimimi oluşturmaya bakarım. Zira imza size aitse , eşinizden hakınızı almanız çok zor.

Eger icine sinmeyen biseyler varsa daha yasin genc cik ulkene don yada orda kal sen bu saatten sonra evlensen cocugun bile olurda o sinsi herif ne yapa hayati nasil devam ettirir bilmem. O kadar mal aliyo coculta yok kime birakacak

Onun saglik problemleri nedeniyle cocugumuz olmuyor. Benim kontrollerimde hersey normal cikti. Kendi akrabalarına gonderiyor parasini.

Ordaki evlilik işlemlerinde avukat imza attirmisti,bir iki yere o zaman dil bilmiyordum. Sordugumda ole birsey avukat teklif ettiğini ama onun kabul etmediğini söyledi yenilerde.

Back
X