Gizli evlilik!!!

bende bunu anlamıyorum tamam aile tabiki çocuğuna müdahale edecekte çocuğun seçeceği bölüm,evleneceği kişi gibi şeyler sonuçta çocuğa özeldir evlenecek olan o ailesi değilki.. ailesi esip kükrese bile sanki bi müddet sonra barışmayacaklarmı? bence çocukta iyi biriyse arkadaşın ona göre davransın derim

Ogrenseler ne olur ki
Zaten evli olduğu için bir şey yapamazlar
Ben olsam bekar devam ederdim hem söyle arkadaşına evlilik aşkı öldürüyor
Tüm heyecanda bitecek adam ona cazip gelmemeye başlayacak. Aileye de donemez iyice sıkıntıya girecek. .

Kimse kimsenin öyle kafasına göre nüfus örneğini alamaz birinci derece kan hısmı olsa bile.!
Örnek alabilir mi bilmem ama tüm bilgileri alabiliyorlar hatta istemeseniz bile bir şekilde söylüyorlar bir sürü bilgi gidince, nedense.
benim bir arkadaşım boşanma sürecindeyken kardeşinin boşanma davası açtığını böyle bir memurdan öğrenmişti.. memur tüm aile boşanıyorsunuz herhalde demiş, haberi bile yokken kızın. Bu boşoğazlıktandı tabi muhtemelen.
Konuda da yazdım başka bir tanıdık aynen böyle gizli bir evlilik yaptı yurt dışında yabancı biriyle. gidip geliyordu sürekli. Kızın annesi kansere yakalanınca döndü tabi, ama kadın ölüm döşeğinde öğrenmiş hem de kızın teyzesi nüfusa gitmişken, birinci derece akraba da değil. Kim nasıl söylemiş onu bilmiyorum ama bir şekilde öğrenmiş vekaletle belge almaya gittiğinde.
Ben de kimlik kaybedince yenilemeye gittiğimde kimliğin ıspatı için soru sorarken seceremizi dökmüşlerdi kaç kardeşsiniz evliler mi boşanmışlar mı evli kardeşin soyadı vs gibi. oradan bile çıkabilir.. Nedense tüm aile dosyasını döküyorlar hep ne zaman gidilse zaten.. Yani o gizleme işi şansa kalıyor biraz..

Biraz benzettim durumu o yüzden yazıyorum; mezhep farkından ,gayette modern bir aile aynısını ,(komşum olur kendisi), yaşattılar kızlarına;kız evlendi! Almanya da ;gel zaman, git zaman aileden; anne (komşum),kızıyla görüşmeye başladı,başta tepkiliydi ama kızı sonuçta evlat işte diye ,görüştüğünü eşi öğrendi ve 35 yıllık karısını sen arkamda durmadın diye boşadı!Kadın şimdi tek yaşıyor!Olan anne babanın yuvasına oldu!Ne hayatlar var!ailelerin onayı olsa keşke,hiç çıkar yol yokmu yani!böyle bir durumda ne yapacak!yani ilerki zamanda çocuk vs istediklerinde!Yaş iş!

Biraz benzettim durumu o yüzden yazıyorum; mezhep farkından ,gayette modern bir aile aynısını ,(komşum olur kendisi), yaşattılar kızlarına;kız evlendi! Almanya da ;gel zaman, git zaman aileden; anne (komşum),kızıyla görüşmeye başladı,başta tepkiliydi ama kızı sonuçta evlat işte diye ,görüştüğünü eşi öğrendi ve 35 yıllık karısını sen arkamda durmadın diye boşadı!Kadın şimdi tek yaşıyor!Olan anne babanın yuvasına oldu!Ne hayatlar var!ailelerin onayı olsa keşke,hiç çıkar yol yokmu yani!böyle bir durumda ne yapacak!yani ilerki zamanda çocuk vs istediklerinde!Yaş iş!
Adama da fırsat olmuş bence o bahane gibi biraz da
İnsan karısını boşar mı kızıyla görüştü diye ne kadar karşı olsa da ne bileyim

Kimse kimsenin öyle kafasına göre nüfus örneğini alamaz birinci derece kan hısmı olsa bile.!
Bir kuruma vermek gerektiginde kimsenin izni olmadan aliniyor, benim almisligim var. 6 kardesiz anne baba herkesin durumu olu mu sag mi hepsi de yaziyor.

Ben nüfus memuruyum anlatıyım. Normalde adres vs bilgiler gizlidir. Tek istisna evliliktir. Annesi ya da her hangi birisi bile gidip kızın adı şu bakar mısınız evli mi diye memur cevap verir. Kimle evli olduğunu falan söylemez ama o yasaktır.

Yurt disinda nikah yaptim ama turk nikahi degildi...nufus kayit ornegin de hicbir sekilde gorulmedi...oglum dogunca turk kimligi cikarmak icin mecburen konsolosluga bildirdik turk evlilik cuzdani aldik simdi 2 tane evlilik cuzdanim var turkiye kayitlarina gecti

alıyolar ya ben ne var ne yok tum evraklarımı babama aldırıyorum işim olunca alabılıyo gayette sabıka kaydından nufus örnegıne kadar yani yasım da 18 falan degıl 28

Çok sevdiğim bir arkadaşım var 29 yaşında biriyle görüşüyor 5 yıldır ama ailesi istemiyor kesinlikle karşı.İstememe sebepleri cok komik seyler daha çocuğu görmeden aileyi yaşadıkları yeri köy olduğu için mezhep farklılığı için istemiyorlar.Kültür farkı zarar zırt..çocuk iş sahibi iyi birde maaşı var.istanbulda yaşıyor.Kültürlü hoş biri.
Kız da şehirdışında iş sahibi ailesiyle senede 3-4 kez görüşür anca.aile cok katı oluğu için görüşmüyor.çocukla beraber istanbuldalar
Çok çektirdiler kızın ailesi Nuh diyor Peygamber demiyor..cok katı ve muhafazakar bir aile.ölürsün bu eve giremezsinler,ikinizi gebertirimler havada uçuşuyor.kızın ailesi sürekli tehdit.bir yol bulunur falan demeyin olaylar cok uzadı kesinlikle 5yıldır istemiyorlar.ölüm tehditleriyle korkutuyorlar.anne de babada bu konuda vicdansız maalesef.araya aile büyükleri herkes girdi olmuyor olaylar daha büyüyor kıza kin kusuyorlar.
Özetle kız bu ay nikah yapmak istiyor yanlız aile sürekli tehdit ettiği için nikahı gizli tutacak bi süre.Nikahı basma ihtimalı falan olabilir diye.ve olay çıkmadan evlenmek istiyor.
Soru geliyor:
Türkiye'de evliliği gizleme şansı varmı?aileden biri nüfus sureti örneği istese evli diye çıkacak kızın durumu!
Yurtdışında belediye nikahı yapılsa Türkiye'de gözükmüyormuş sanırım.
Yurtdışında nerde yapılabilir?
Bilgilendirilseniz sevinirim.
Kızın ailesi yanında olmadığı için hüzünlü bir düğün olucak bu yüzden yurtdışında bi yerde yapılsa değişiklik olur iyi olur diye düşündük.
Umarım can arkadaşım adına herşey iyi olur benzer bi durumu bende yaşamış ama vazgeçmiştim.dua edin kızlar

yurt disinda yapmanin mantigi nedir ki ? hem nikah olsun ama hem duyulmasin istiyorlar sonsuza kadar saklayamazlar ki.
e devletten konsolosluk islemlerinden bakin ne gerekiyor diye artik hangi ulkeye gidecekseniz. Ben pek mantigini anlamadim ama illaki ortaya cikar yani yada illaki onalrin evlilik durumlarini bildirmelerini gerektirecek bir durum olur.
Bana kalirsa sacma bir cozum evlenlmeyi kafaya koydularsa gidip evlensinler yurt disina gerek yok. Bildigim kadariylada online sistemde turk kayitlarinada geciyor yani hic mantigi yok

yurt disinda yapmanin mantigi nedir ki ? hem nikah olsun ama hem duyulmasin istiyorlar sonsuza kadar saklayamazlar ki.
e devletten konsolosluk islemlerinden bakin ne gerekiyor diye artik hangi ulkeye gidecekseniz. Ben pek mantigini anlamadim ama illaki ortaya cikar yani yada illaki onalrin evlilik durumlarini bildirmelerini gerektirecek bir durum olur.
Bana kalirsa sacma bir cozum evlenlmeyi kafaya koydularsa gidip evlensinler yurt disina gerek yok. Bildigim kadariylada online sistemde turk kayitlarinada geciyor yani hic mantigi yok

+1

Sakım diyim yapmasın ben yaptım yurtdışı falan değil normal türkiyede evlendim ailem aynı sebepten istemedi şalvar diyiyo annesi evleri kötü gibi şeyler nilah yaptık eşimi seviyorum pişman değilim ama aileler biraraya gelmedi hiç olmuyor ben tek başıma aileme gidiyorum bi dönem küs kaldık bi dönem beraber gittik eşimle ama ortayı bulmak çok zor olan arada hep bana oldu heeep

Evleneceği kişi herşeyi göze alıyorsa, sorun olmaz.Diyorsunuzya ailesi òlümle tehdit ediyor, adama birşey yaparlarsa birde vicdan azabı var bu işin.

Ceker vururum ları çok duydum. Kızın yapacagı ailesine açık açık 'biz birimizi seviyoruz. İsterseniz telli duvaklı siz yolcu edin, isterseniz biz nikahı kıyar elinizi öpmeye geliriz. Siz 1 ay düşünün' demek.

Gizli nikahı göze alan bu dediklerimi de göze alır

Back
X