Gizli nikah yapmak istiyor.. :(

Senin işten çıkmanı istemesi için en az bir 5bin lira aylık kazancının olması gerekir. Nişanlının işini ve kazancını çok merak ettim..Ayrıca bi cahillik yapıpta işinden çıkma. Millet iş iş diye kan ağlıyor.. Sen rahat işinden çıkmayı düşünüyorsun..Olacak şey değil...

--------------------------------------------------------------------------------

ben önceden toprak kokusu alıyorum erken öleceğim ben derdim.. çok bunaldığım zamanlar da ölmek istiyorum derdim.. çok kızardı bu lafıma sevdiğim.

bir gün arabadayız nişanlımla.. hava yağmurlu. toprak kokusu geliyor bak yine dedim..
ölmek mi istiyorsun dedi.. o zaman gel beraber ölelim dedi. ani frene bastı. hava yağmurlu. araba etrafında hızla dönerek karşı yola geçti. sonra bariyerlere çarpıp durduk. araba enkaza döndü.. karşıdan araba tesadüfen gelmediği için şanslıydık.. çok korkmuştum. iki gün konuşamadım.

o sırada "yaşamak istiyorum ben, gencim daha" demişim şoktan.. bir daha da demem ölmek istiyorum diye.. Dersimi aldım.

--------------------------------------------------------------------------------
bir konuya yazdığınız mesajınız bu. okuduğumda şoka girmiştim. ve sormuştum. nişan hala devam ediyor mu diye.ve cevap vermediniz.. anlaşılan ediyor ve başka şeylerde varmış.. üstteki olay nişanlınızın bana çokta normal bir ruh durumunda olmadığını gösterdi. ve bu anlattıklarınız da üstüne tuz biber ekledi.
ne diyeyim hayat sizin hayatınız ama bence bir düşünün derim...
ha bu arada dersinizi almışsınız ya..
belki ölebilirdiniz de. bu ders oldukça acımasız ve vahşi bir dersmiş. sonunda ölüm olabilen.
ne diyeyim
Allah böyle ders veren insanlardan korusun hepimizi.:delphin:..

Hmmmmm, demek psikopatlık durumu var çocuğun. CADIARZU
Ne derler bilirsin "kendi düşen, ağlamaz.":jeyyar:

Asker psikolojisi falan bahane, günde "üç posta dayağa" hazır ol derim ben...
Tabii, manav Osman'a selam verdin diye bıçak çekmezse gene iyidir..
:mymeka::mymeka::mymeka:
:mymeka::mymeka:

nısanlının kıskanclıgını evlenınce duzelır dıye umut edıyorsun canım ama ben hıc oyle olucagını sanmıyorum
tamtersı dahada artıcak gıbı gelıyor
bu kadar kıskanclık ınsanı bunaltır
ısınıde bırakmanı ıstemem sonucta dunyanın bınbır turlu halı var
ve yarın nolucagımızı bılmıyorum
ama sanırım sende bırakıcaksın ısını

benim bildiğim birşey var ki kıskançlığın önüne evenmeden geçeceksin herşeye he demeyeceksin yoksa erkekler abarttıkça abartıolar. İşten çık ne demek güzel para kazanırken rahatken. He yoruluosundur ben kaldıramıorum kendim bırakacağım dersen tamam ama nişenlın işi bırak dememeli hakı yok buna. Evlenince kmse düzelmio aksine elini kolunu güzlee bağlamış olacak işten çıkartıp resme onun istediklerini yerine getirmek mecburiyetinde olacaksın.Bu benim fikrim gördüklerimde hep bu yönde. Aklı olan nişanıyken taviz vermek yerine şartlarını ortaya koyar o şarta uyan uyar uymayan gider

canım ya uzuldum bence nıkahı yapmamak ıcın herseyı yap ama aılenın rızası olmadan yapma bence zaten nısanlısınız ne grek varkı buna zamanını bekle derım.ama ısın zor allah yardımcın olsun canım ya bızı haberdar et olurmu

ben önceden toprak kokusu alıyorum erken öleceğim ben derdim.. çok bunaldığım zamanlar da ölmek istiyorum derdim.. çok kızardı bu lafıma sevdiğim.

bir gün arabadayız nişanlımla.. hava yağmurlu. toprak kokusu geliyor bak yine dedim..
ölmek mi istiyorsun dedi.. o zaman gel beraber ölelim dedi. ani frene bastı. hava yağmurlu. araba etrafında hızla dönerek karşı yola geçti. sonra bariyerlere çarpıp durduk. araba enkaza döndü.. karşıdan araba tesadüfen gelmediği için şanslıydık.. çok korkmuştum. iki gün konuşamadım.

o sırada "yaşamak istiyorum ben, gencim daha" demişim şoktan.. bir daha da demem ölmek istiyorum diye.. Dersimi aldım.

bir konuya yazdığınız mesajınız bu. okuduğumda şoka girmiştim. ve sormuştum. nişan hala devam ediyor mu diye.ve cevap vermediniz.. anlaşılan ediyor ve başka şeylerde varmış.. üstteki olay nişanlınızın bana çokta normal bir ruh durumunda olmadığını gösterdi. ve bu anlattıklarınız da üstüne tuz biber ekledi.
ne diyeyim hayat sizin hayatınız ama bence bir düşünün derim...
ha bu arada dersinizi almışsınız ya..
belki ölebilirdiniz de. bu ders oldukça acımasız ve vahşi bir dersmiş. sonunda ölüm olabilen.
ne diyeyim
Allah böyle ders veren insanlardan korusun hepimizi.:delphin:..

şok oldum bunları okuyunca.

herşeyden önce hayatın tehlikede yani bunu yapan kişiden herşey beklenir.

zaten diğer davranışları da pek normal değil tutulacak yanı yöresi yok ki.

işin kötüsü sana da normal geliyor bütün bunlar uzaklaşmalısın bu adamdan hem de hemen

şok oldum bunları okuyunca.

herşeyden önce hayatın tehlikede yani bunu yapan kişiden herşey beklenir.

zaten diğer davranışları da pek normal değil tutulacak yanı yöresi yok ki.

işin kötüsü sana da normal geliyor bütün bunlar uzaklaşmalısın bu adamdan hem de hemen

çok haklısın. benim korkum 2ci bir ders.
bu sefer ders vermek adına uçurumada sürebilir arabayı,Allah esirgesin.
bence en önemli sorun ,gizli nikah ,çalıştırmaması ,falan geçtim, bence canı daha önemli.................

benim badem gözlüm geçen yıl askere gittiğinde canavarlarmıştı
orada ne oluyorsa adamlar meczuplaşıyor
kafalarına oksijenmi gitmiyor ne:)
idare edeceksin huyuna gideceksin
bir süre sonra unutur zaten:)
ben wc ye bile tlfla giriyordum neymiş 2.kez çalmışta açmamışım
daha neler neler
idare et ve işinden ayrılma

yanlız yularıdaki mesajları yeni okudum
demekki sneinki askerden öncede normal sayılmazmış
allah yardım etsin

canım sen asker psikolojisi demişsin de zaten ne giydiğine de kilona da askere gitmeden önce karışmaya başlamamış mı ben mi yanlış anladım sen onları kabl edince sıra çalışmana gelmiş onu da kabul edince gizli nikaha bu da olsa neye gelecek sıra acaba
bence çok çok iyi düşün bu işi ne yap et evlendikten sonra da öyle ya da böyle çalışacağını idrak etsin benim bir müvekkilim geldi geçen gün kadıncağız boşanmak istiyor 26 yıllık evli ve ev hanımı cebinde büroma gelecek 5 lirası yoktu apartman yöneticisinden borç almış da gelmiş o 26 yıl çalıştı emekli oldu ben 26 yıl ona köle oldum elimde hiçbişi yok diye ağlıyordu
kötü tablo çizmek istemem ama iyi düşün derim ben

Canım ailelerinizde bilsin nikahı kıyın tazminatını al ve işten çık.Neden aileleriniz huzurunuzun bozulmasını istesin ki?

aman ya bu erkek milletide askerde diye her istediğini yaptırabileceğini sanıyor..askerde ya beyfendi seninde ona iyi davranman lazım..
aman kızım işini bırakma..hatta evlilik tazminatı için bile..bu zamanda o saatlerde kim çalışıyor hatta hastasınu da tatil olarak...ayrıca sırf tazminat almak için de gel gizli nikah yapalım da ne demek..çok büyük terbiyesizlik..hem sana,hem ailene hemde kendi ailesine..bir iş yapacaksanız adam gibi olsun..sonra ailene ne diyeceksinsen..hiç mi üzülmeyecekler

canım bak bu senin nişanlınınki asker psikolojisi falan değil. bu tamamen kendi kişiliğinden kaynaklanıyor.
sana bir örnek vereyim çok yakın bir arkadaşımın nişanlısı da askerdeyken benzer durumlar yaşatmıştı arkadaşıma. kıza resmen kan kusturuyordu. yaptıkları beni bile sinir ediyordu ve çok kızıyordum. bütün akrabaları bak sen bunla yapamazsın yol yakınken dön dediler. kız kimseyi takmadı. o beni seviyor, sevdiği için kıskanıyor, asker psikolojisi falan dedi, o ne derse yaptı. sonra bunlar evlendiler, hatta 1 çocukları bile oldu ama huylu huyundan asla vazgeçmez hesabı adamın davranışları evlenince de değişmedi, yine aynı baskılar, huzursuzluklar, kavgalar falan ve çocukları küçük olmasına rağmen kız dayanamayacağım artık dedi ve boşandılar. yani umarım sizin sonunuz onlara benzemez ama nişanlının bu huylarının askerlikle falan alakası yok. hatta ve hatta evlenince daha da artacak gibi geliyor. daha şimdiden seni işten çıkarmaya çalışması da bunun göstergesi. benden sana tavsiye sakın ama sakın işini bırakma. bu devirde iş bulmak gerçekten çok zor ve sen işinden ne kadar memnun olduğundan bahsetmişsin. o iş bir nevi senin güvencen. evlenince nişanlın bu tutumlarında devam eder ve hatta arttırırsa en azından elinde bir güvencen olur. yoksa ipler tamamen onun elinde olur. sen sen ol sakın taviz verme. çalışmak istiyorsan çalışacağım, işimi bırakamam de. senin kararlı olduğunu anlayınca bu tutumlarını değiştirir. değiştirmezse de kendi bilir. yolu açık olsun dersin. şimdi o üzülmesin diye her dediğine boyun eğersen ilerde de sen çok üzülürsün canım. ayrıca gizli nikah da ne oluyormuş. ailen sizin evliliğinizi onaylıyor, şimdi böyle gizli kapaklı nikah falan yaparsanız öğrendiklerinde ne kadar üzülürler kimbilir. sonuçta böyle önemli bir günde onlar da senin yanında olmak istemezlermi. bence çok iyi düşün öyle karar ver.

ya ne saçmalıyor seninki delimine o önce komutanından pskolojik destek alsın seni seven sana gizli nikah istemez onu istemesindeki gaye ne uçmuş bacım seninki bida ne iş nede nikah konusunu konuşmak ve tartışmak istemiyorum senin bana olan güvenin kalmamışki benden bunları istiyorsun de kapa konuyu bence sende bu durumdan hoşlanıyorsunki oda sırara devam ediyor senin bir ailen var nasıl gizli nikah ister anlamadım senden sorumlu ailen var ona ne şimdiden sabırdan önce mantıgını çalıştır bence sana kolay gelsin bacım.

benim sevgilimde askerdeydi 1 ay oldu geleli.
benimkide askerde iyice zıvanadan çıkmıştı
acayip kıskançtı
arkadaşlarımla görüşmemi istemiyordu bile
ama çokta güvenme derim erkek milletine
sakın işini bırakma
gerekirse ailene aç konuyu onlar halletsinler:S

dün pek iyi değildim. o an düşünemediğimden yanlış bir karar alma meyilim vardı malesef.. kimseye açamayacağım bir sıkıntı dolmuştu içime.. şimdi bu sıkıntıyı paylaşmanın ve destek almanın huzurunu yaşatıığnız için öncelikle hepinize yorumlarınız ve üzüntüme ortak olduğunuz çok teşekkür ederim.
yorumlarınız hepsini tek tek bir kaç kez okudum.. gönlüm istiyor ki herkese burada tek tek ayrı ayrı cevap verebileyim yalnız çok fazla da meşgul etmek istemiyorum forumu.. o yüzden sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum tekrar..

dün yaşadığım yalnızca o anlık yaşanılan sıkıntılarımızdan biriydi... başka sıkıntılarımız olmadı değil ilişkimiz boyunca.. bir çoğu kıskançlıktan veya sizlerin yorumladığı üzere belki de kendine güvensizlikten kaynaklanıyordu.. ama ben bu durumun hep evlendikten sonra geçeceği düşünüyordum. çevremde hep böyle örnekler görmüştüm.
forumun "ölümden daha önce döndünüzmü" gibi bir sayfasında o araba kazası olayını paylaşmıştım.. benim sürekli ölmek istiyrum sözümden rahatsız oluyordu ve bunu dile getiriyordu. ben kızdığımda bazen kendime söylenirim. ona bile söylenirdi.. sen kendine bunu diyemezsin, böyle değilsin derdi.. halende der :)
yine toprak kokusu aldığım günlerin birinde:1rolleyes: bahsettiğim kaza olayı gerçekleşti . şoktaydım. arabadan çıkabildiğimde ona yumruk atmışım sürekli bizi öldürecektin diye.. kendime geldiğim de olayı ciddi olarak ele aldım ve kendisinden korktuğumu söyledim.. görüşmek istemiyordum artık. çok nişanlım da sadece seni korkutmak için frene bastım yağmuru yada arabanın kayacağını tahmin etmemiştim dedi.. o da çok korkmuş ama belli etmemiş bana.. sana bişey olmadığı için şükrettim hep dedi. araba çok hasar görmüştü ama bize birşey olmamıştı, bilerek bizi ölüme sürükleyeceğine inanamıyorum... ama biz öyle yada böyle ölümden dönmüştük.. o günü hiç unutmam..

kendisi çok hassas askerlik döneminde biraz daha baskıcı olmaya başladı. çevresine pamuk gibidir aslında. ama bana karşı hep içinde nedensiz depremler yaşayabiliyor. bunu sevgisi bağlıyor ve anlayış bekliyor.. çok pişman oluyor beni kırdığında..
ben de ilk tanıştığımız zamanlarda çok kopmak istemiştim kendisinden. bunu denedim de çoğu kez..ama hep kurtardı ilişkiyi. içimizde büyük bir güç ve bağ vardı.. ençok ta ondan.. gurur yapmaz.. bırakıp gitmek yok onun için.. inandım ve alıştım ona çok.. hayatımda ki kocaan bir boşluğa oturmuştu sanki.. hayat bizi bağlıyordu birbirimize.. bu anlatılamaz bir duygu.. aşk bu mu bilmiyorum ki..
hani bırak git diyorsunuz ama o öyle kolay olmuyor gönülden bağlı olunca.. benim ailem de isteyerek onay vermedi.. sadece bizim gücümüzü gördüler ve buna engel olmak istemediler..
zor bir yol, zor bir ilişki seçtim.. çok daha fazla fedakarlık isteyen biriyle beraberim. içimde ki güç tükenmedikçe ömrümün sonuna kadar yanında huzur ile yaşamak istiyorum.. tencere kapak değiliz belki ama birbirimizi tamamlayacağımıza inanıyorum..
bu arada işini sormuş bazı arkadaşlarım. ailesiyle ortak iş yapıyor. ben sana bakarım geleceğimiz güvence altında diyor.. ssk mıda ödeyip, emekli olacağıma da söz verdi..
bugün itibariyle evlendikten sonra çocuk yuvası açabilmek için girişimlerimi de sürdürmeyi düşünüyorum.. ücretsiz veya çok düşük ücretlerle çocuk yuvaları açıyoruz.. belediye desteği, vakıf kanalı ile. bende böyle bir proje düşünüyorum.. çocukları çok seviyorum..

hepinizi selamlıyorum saygı ve sevgi ile..
desteğiniz için tekrar teşekkür ediyor, gönlünüzce nice nice güzellikler diliyorum..

Son düzenleme:
Aşiret par apul bunlar boş şeyler arkadasım ilerde bir gün umarım işsiz güçsüz ve mutsuz bir basına kalmazsın..
param pulum çok bile olsa calışırım ben çalışan kadının güveni oluyor kendine bu bir gercek sosyal oluyor evde eş bekleyip canı sıkılmıyor..daha bakımlı oluyor...bunlar gerçekler..
neyse hayat senin tabi inş.mutlu olursun ..

ya kesinlikle kabul etme. ne saçma şey öyle gizli nikahmış. nikahın anlmaış zaten birlikteliği (evliliği) duyurmak. gizli yapılan nikah hiç duymadım.öğrenciyken yapanlar oluyordu ama onlarında amaçları farklıydı. bence kabul etme derim

Asker psikolojisi canim, sen kafani takma.
Gözünden uzak oldugun icin seni merak ediyor sürekli, bu yüzdende evde güvende olacagini düsünerek calismani istemiyor.
Idare etmeye calis.
Hatta aileni ortaya koy.
Ailemden izinsiz nikah kiyamam dersen, oda sInIrInI anlar.
Herzaman tatli dilden yanayim ama bazende sert ve keskin dil ise yariyor.
Hepsi gececek sen hic üzme kendini.
Seviyor belliki, ve seni korumak istiyor.
Ha mantikli mi? Degil tabiki.
Bunu zamanla anlayacaktir, sen bu konuda taviz verme yeter.

Allah biran önce kavustursun canim, huzurlu ve mutlu nice yillara insallah.

bence nişanlın askerlik psikolojisinden ziyade şımarıklık yapıyor. Aman elindeki oyuncağı kimse almasın durumu..
ne demek gizli nikah.. sağlıklı bir aklın ürünü mü bu fikir.

yazılarında anladığım kadarıyla gayet mantıklı aklı başında bir insansın.. sanıyor musun ki evlenince herşey aynı şekilde devam ediyor. sevdiğiniz bir işiniz var evlilikten sonra ne kadar evde oturabileceksiniz ki.. hadi yoğun sıkıntı veren bir iş hayatınız olsa kurtuldum diyeceksiniz.

yani özür dilerim ama ben nişanlınızda biraz hastalıklı bir hal hissettim..
korkarım öyle insanlardan..

Son düzenleme:
Ne gizli nikahınız nede nişanlınızın gizli nikahı hakkında konuşmayacağım, çünkü yazınızı okurken bir iki cümlenizde takıldım, bu konu beni zaten rahatsız ediyordu dile getirmeden edemeyeceğim.
Evlendikten sonra ayrılıp ssk dan tazminat alma olayı. Kusura bakmayında burada art niyet var, sırf tazminat alacağım diye işten çıkacaksanız ve bunun için gizli nikah yapacaksanız, gizli nikah yapmasanız bile evlendikten sonra sırf tazminat almak için çıkacaksanız kusura bakmayın ama işte ben buna yetim hakkı yemek derim.
Çünkü bu yasal hak kadınları korumak amacıyla konulmuştur. Kadınlar evlendikten sonra eşleri çalışmalarını istemezse kadının bir güvencesi olsun diye verilen bir hakkın malesef günümüzde bir gelir kaynağı olarak görülmesi ve bayanların evlendikten ayrılıp tazminat almaları iyi niyetli değil art niyetli bir olaydır.

Back
X