göbeğinizin çatlamaması için hangi ürünlerden kullandınız..

seliss

umuda yolculuk
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2007
409
5
318
43
İçel Mersin
slm arkadaşlar ben 1.5 aylık hamileyim karnımın çatlamaması için ne önerirsiniz acaba aktarlarda satılan doğal yağlardanmı yoksa eczanelerde satılan kremlermi iyi hangisini önerirsiniz.

Ben 27. haftalık hamileyim, henüz çatlağım falan yok.
Bugüne dek sabahları banyodan sonra bebe yağı sürdüm, ayrıca her akşam yatmadan öncede aktardan aldığım (içinde portakal yağı, badem yağı vs..) bir yağ karışımını kullandım.
Arada bebak acı badem sütünü de sürdüğüm oldu ama onun kokusu çok kötü, bu nedenle pek kullanamadım.
Hala da bu şekilde devam ediyorum, umarım çatlamam.

Yalnız benim doktorum bu konuda yağlara, kremlere güvenme demişti. Bunlar sadece kaşıntıyı alır, gerilmeyi azaltır ama eğer çatlayacaksan en pahalı ürünü de alsan çatlarsın, en önemlisi deriyi içeriden nemli tutmak ve çok su içmek demişti.

Bırakın çatlasın arkadaşlar bebeğiniz sağlıklı olsun da gerisi önemli değil. Ben de doğum yapmadan önce badem yağı falan sürerek aman biryerim çatlamasın diye uğraşıyordum. Bebeğim 28 haftalık doğdu. 52 gün küvezde kaldı. Bir yerimde çatlak yok ama keşke her tarafımda çatlak olsaydı da bebeğim zamanında doğsaydı diyorum şimdi.

ben de diyorum 100 kilo olayım her yerim çatlasın yeter ki bebeğim sağlıkla zamanında doğsun.ama önlem almaktan da zarar gelmez.ben doktoruma sormadım bile.boşuna pahalı kremlere gerek yok.ben 1 tane aldım çatlak kremi o bitsin bi daha almıcam.çatlayacağı varsa çatlıyo zaten.ben badem yağı aldım banyodan sonra onu sürüyorum.akşam yatarken de çatlak kremini.galenic marka çatlak kremim.şimdilik bişey yok ama daha erken 19.haftadayım.

Mehtap3 haklısın arkadaşım, elbetteki öncelikle onlar sağlıklı olsun da gerisi boş..
ınşallah bir an önce bebeğin sağlığına kavuşur ve herşey yoluna girer:Saruboceq:

geçmiş olsun canım bu hamilelik sürecinin kime ne getireceği belli olmuyor süprizlerle dolu o yüzden hazırlıklı olmak lazım.ama ben yinede eczanede satılan ürünlerin sanki daha iyi olacağını düşünüyorum geçenlerde hamile bir manken çatlak kremi kullandığıı sölemişti ama ismini vermedi bende dr.sorsammı acaba.

lierac kullanmıştın yinede çatladıı canım doktoruma sorduğumda da bana git annene sor çatlak olmuşmu diye?yüzde 90 olmuştur ki sendede olmuş dedi hakikatende annemdede olmuş bendede oldu hatta aynı yerlerde çatlaklar

benim ne annemde nede ailemde doğuran diğer kadınlarda çatlak olmuş.Benim teyzemin de ikiz doğumu olduğu halde çatlağı olmamış.Bende ikiz gebeyim.Ama karnımın çatlakları belime ulaşmış durumda.Lierac çatlak kremini ve bebe losyonu kullanıyorum ama çatır çatır çatladım işte.Doktorumda ne kullansan çatlayacaksan önleyemezsin dedi.ışte bende genetikte değilki vücüdunuzla alakalı sadece

BÜnyeye Çok baĞlı bu Çatlama olayı.ama bırÇok doktor bıtkısel olan kakao yaĞını Önerıyor.ben de kullanıyorum Çok memnunum

çatlayan arkadaşlar kaçıncı haftada belli olmaya başlıyo bu çatlaklar.ben 19. haftadayım şimdilik bi çatlama yok çok şükür.ama daha erken mi şimdiden çatlamay başlar mı merak ediyorum?

Valla canım bu da kişiden kişiye değişiyor.
Ben çatlakların doğumdan sonra ortaya çıktığını söyleyeni bile duydum...

ben fito diye bi krem kullanıyordum ve badem yağı havuç yağı ve zeytin yağı karışımı ama hiç çatlağım yok diye sevinirken 35. haftada çatladım yapacak bir şey yok artık doğum sonraı kremlere başvuracağım

ben badem yağı ve nivea nın vücut losyonunu kullanıyorum..36. haftaya giriyorum hiç çatlak oluşmadı..ben genetik olduğunu düşünüyorum birde karnım çok büyük değil...çok gerilme olmadı yani..

ne kullansam faydasız olurmuş zaten...bünye meselesi sanırım erkek bebeğe hamileyim ne bacaklarım ne kalçam sadece göbeğimde kilo ve genişleme var +22 kg aldım ve tabiki de çatladım 3. aydan itibaren 3 kutu lierac paris krem bitirdim banamısın demedi dünyanında parasını verdim... kısacası meyilli isen çatlamaya faydasız...

chicco mamma donna çatlak önleyici krem ve bebek yağı 2, ayımdan beri kullanıyorum 38 haftam bitiyo hala çatlağım olmadı annemin karnı müthiş çatlamş zamanında

doktorum bana Babe´yi önerdi. en iyi catlak önleyici dedi. kendisi de 2 hamileliginde de bu ürünü kullanmis.ben henüz almadim,bulamadim ama ariyorum. 29.haftadayim bende hic catlak belirtisi yok ama kullanmaya baslamak lazimmis.
bu arada dr um sakin badem yagi kullanma dedi,tüy köklerini güclendiriyor ve kalinlastiriyormus...
tabi catlamaya meyilliyse naparsak yapalim catlayacakmis kremler sadece derinin esnekligini arttirmak icin...
herkese iyi bayramlar!a.s.

catlakları onleyemıyorsun en pahalı urunude alsan bebek yagıda kullansan ben bebek yagı kullanıyorum sadece 1-2 kılo aldım karnım cok buyudu top gıpı son haftamdayım yenı catlamaya basladı sankı duvara bıryerını surtersınde kızarırya oyle oldu acıyorda sadece bebek yagı suruyorum ılk gebelıgımdede son hafta cok az catlamısdı hatta dogumdan sonra alıp verdıgım kılolardan daha cok catladı sımdıde catladı catır catır catladım ıkı hamılelık nede olsa manken degılım okadarıda anne olmak ıcın deger

sadece banyolardan sonra bebe yagı kullanıyorum ewde badem yagı war arada elıme o gelıyor onuda suruyorum. her gun duzenlı olarak kullandıgım bısey yok. 28.haftamın ıcındeyım henuz catlagım yok ama bu karnımın cok fazla buyumemesıylede alakalı tabı...

hiçbir krem kullanmadığım
0 çatlak...
tamamen genetik olduğunu düşünüyorum yada vücut yapısı..
annemdede yoktur..
krem kullanan arkadaşlarında çatlağı oldu...
ha belki daha aza indirgemek için kullanabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…