Gobekteki bu leke neden olur kii?

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
skin_linea.jpg

Benim bildigim gebelikte olusan bu lekeden suan bende var ve bikini bolgeme kadar iniyo bunun aynisi. Lazer yaptiriyorum onun bi etksi mi acaba dedim ama sacma geldi. Genc kizlarda niye boyle bi leke olusur yasayan var mi

Alla alla çok ilginç geldi :KK64:
Burda bekleyeyim gelen yorumları ben de merak ettim.

bazı ilacların yan etkisi sebebiyle nadir de olsa hamile olmayan kadınlarda bulunurmus bence lazerin etkisidir

Cok garip ya..
Gecmesi icin ne yapabilirim

bu cizginin sebebi melanin denen pigmentler..
lazer islemi tuy koklerindeki melamin pigmentini ısıtarak oldurmesiymis ama melamin birikimi yasanırsa tuylere degil cilde de etkisi oluyormus..
yanlıs bir uygulamada olabilir ama en iyisi cilt doktoruna gorunun farklı bir rahatsızlıkmı yoksa lazermi daha iyi anlarlar baska rahatsızlıklarda sebebiyet verebilirmis cunku

Bende hamilelik yüzünden olmuştu. Doğumdan sonra kuru bir hal aldı ve pul pul dökülerek rengi açıldı. Lifle ovmak iyi geliyordu. Sizdeki, sebebi farklı olsa da, aynı yapıda mı bilmiyorum ama herhalde geçicidir diye tahmin ediyorum. Bir dermatoloğa görünmeniz şart.

bu cizginin sebebi melanin denen pigmentler..
lazer islemi tuy koklerindeki melamin pigmentini ısıtarak oldurmesiymis ama melamin birikimi yasanırsa tuylere degil cilde de etkisi oluyormus..
yanlıs bir uygulamada olabilir ama en iyisi cilt doktoruna gorunun farklı bir rahatsızlıkmı yoksa lazermi daha iyi anlarlar baska rahatsızlıklarda sebebiyet verebilirmis cunku

Peki tesekkur ederim doktora gorunucem

Google bilgisi:

Adı : Linea Nigra

Genellikle gebelikte görülüyor, ancak gebelik dışında da hormonal değişikliklere (PCOS, doğum kontrol hapı kullanımı, addison hastalığı vs gibi ) bağlı gelişebiliyor, bazı etnik gruplarda da sık (Afrikalı, Hint, Latin gb), o bölgenin aşırı güneş almasında da ouşabiliyormuş. Yani bir çok sebebi var, hormonal bir sorun da olabilir tamamen normal de olabilir, şüpheniz varsa bir doktora görünün.

Benim çocuğum yok ama bende belli belirsiz böyle bir şey var ya da bana öyle geliyor.
ama neden bilmiyorum

Back
X