• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Göğsümde bir kitle daha...Fibrokistik

Arkadaşımda da çıktı kitle zarasızmış zaman zaman kaybolup ürerlermiş bunlar
ama dr.6 ayda bir kontrole gelmesini tembihledi.
geçmiş olsun erteleme kontrollerini ihmal etme bence.

Elbette gitmelisin
Hafife alınacak bişii değilki bu
Bak önceki kitleyi önemsememişsin
2. çıkmış
Git ve tedavini ol lütfen
İhmal etmeyin bu tip şeylerii
Geçmiş olsun..

Bir kere kitle oynuyorsa ve yer değiştiriyorsa muhtemelen bu iyi huyludur, bence panik yapmayın kadınların %50 sinden fazla bu tür kistler oluyor.Bir dahaki regl döneminde geçebilir, sıkmayın kendinizi hepimizde oluyor bu. Ama yinede her sene ultason takibi yaptırın.Büyürse genel cerrahiye gösterin.Yaşınız kaç bilmiyorum ama 45 ve yukarı iseniz, ailenizde meme kanseri öyküsü varsa dikkate almanız gerekir.

Ya :çok üzgünüm: Bende bazen kitleler hissediyorum fisfisfis
Normal mi herkesde olur mu bu kitleler? Yoksa hissedince hemen doktora mı gitmeli?

Bu arada sizin sorunuza gelirsek galiba bende sizin endişelerinizi taşıyarak kitlenin alınmasını istemezdim amelyat fln...
Ama ilerisini düşünüp rahat etmek açısından olmak lazım...

bazı kistler zararsız oluyor,ameliyata gerek görülmüyor.ama doktora görünmeden bunu nasıl bilebilirsiniz.ufak dediğiniz kist büyüyecek eninde sonunda aldırmak zorunda kalacaksınız.en iyisi doktorunuz alınması gerekiyor dediyse aldırın.kist ne kadar büyük olursa izi de daha büyük olur,meme dokusunun da kendini yenilemesi uzun sürer.eğer doktorun açıklamaları sizi tatmin etmediyse,başka doktorlara da danışın.bu tür ameliyatlar genellikle lokal anesteziyle yapılıyor.lütfen ihmal etmeyin
geçmiş olsun.

Ben 1999 yılında ve 2000 yılında göğsümdeki fibroadenomlardan ameliyat oldum ve hâlâ üremeye devam ediyorlar.O zaman sigortam olmadığı için hemen almamız lazım dediler ve alınmaması gereken milimetrik fibroadenomlarımı aldılar.Hemde ilk ameliyatımdan önce başka bir yerde varmı diye ultrasona bile sokmadılar.Ameliyattan 1 hafta sonra öbür göğsümdede farkettim.İnsan bi ultrasona sokup bakmazmı başka bir yerdede varmı diye.Apar topar ameliyata yatırdılar para için.Biri lokal biri genel anestejıyle oldu.İkisindede hiç acı hissetmedim sonrasındada ağrım yoktu.Şimdi en az 30 tane fibroadenomum var 2 tanesi çok büyük,İğneli biyopsi yaptırdım temiz çıktı.Tabi buda hiç acımıyor kan aldırmaktan daha kolay iğnenin değdiğini hissetmiyorsun bile.Şu an hamile olduğum için doğumdan sonra tekrar gidicem kontrole.Bazı doktorlar alalım büyüdükçe alınması lazım sınır 4 cmdir riske girmeye gerek yok büyüdükçe büyüyenleri alıcaz diyor.Ama son alınan karar doğumdan ve çocuğu emzirdikten sonra fibroadenomlarımın durumuna bakıp verilecek.Sakın ihmal etmeyin sonra pişman olursunuz.En azından doktora gidin ve rahatlayın.Küçük operasyonlar bunlar canınızı sıkmayın.Neyse bakıcaz bakalım doğumdan sonra.

Benimde her iki göğsümde değişik milimlerde birkaç tane kist var.Dört sene kadar önce onkoloji hastanesinde ultrason ve momografi çekildi. sonra iğne ile kistlerin içi boşealtılarak biopsiye gönderildi .çok şükir kötü birşey çıkmadı.şimdi yine kistlerde büyüme oldu .özellikle iki ay önce rahim miyomu için kullandığım doktorumun vermiş olduğuorgametril ilacından sonra birden bire biraz daha büyüdüler. momografi çekildi korkulacak birşey yok denildi.cerrah doktor orgametrili kesmemizi söyledi .şimdide miyomun etkisiyle kanamalarım hiç kesilmiyor.kist ve miyomlarla barışık yaşamaya çalışıyorum.göğüs kistleriniz eğer çok ağrı yapıyorsa iğne ile boşalttırıp birkaç sene rahat edebilirsiniz verebileceğim bilgiler bu kadar.eğer rahim miyomunun sebep olduğu devamlı kanama için tedavi yöntemi biliyorsanız bilgilerinizi bekliyorum .TÜM MİYOM VE KİSTİ OLAN ARKADAŞLARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM.

Göğüsteki kist kansere neden olur diye bir genelleme yapma, ayrıca hepsi alınmak zorunda diye birşey de yok. niteliği ve büyüklüğüne bağlı bu. Detaylı tetkikler yaptırmadan ve doktorunla konuşup öğrenmeden böyle genellemeler yaparak canını sıkma canım. Acil şifalar dilerim...

Benim solunda var bazen .çok ağriyor ve kaşiniyor drlar hiç ilaç vermiyor nasil geçer bunlar sikildim 3 yildir

geçmiş olsun...
bende de var ama aşırı kaşıntı yapmıyor...bazen,arada sırada yapıyor ve geçiyor...
doğum kontrol ilacı kistleri küçültüyor,bazılarını tamamen eritiyor...
ama doktora danışmadan sakın kafanıza göre kullanmayın...
acil şifalar diliyorum...

arkadaslar bi şey sorcam benim kardesimdede olabilirmiş dr igne ile su alcaz dedi sizindemi böle oldu ne olur cvp yazın ultrasonlada baktılar şimdi biyopsi istiyo yası küçük die 18 yasında

bendede var bun rahatsızlıktan ilk gittiğim dr ilaç vermşişti ilaçla eridi gitti ama birkaç yıl sonra tekrar çıktı başka dr a gittim korkulacak bişey yok yılda 1 muayene ettir dedi öyle mutlu mesut yaşıyoruz kistimlelaelaelaelaelae-tatlicadiarzu-

Hangi doktora gittiniz ilacin adi varmi sorupta almak isterim bana ilaç yok dendi aslinda varmiş ben hep ağri yanma çekememki

Su iyi huylumu anlamak için bir doktor için rahat etsin istersen aliyim dedi ultrason temizdi korktum bişey değil aldir 5 saniyelik iş içi rahatlar canim

bende de var canım pkolarda olur genelde.bana dr.diane35 vermişti.ama zaman zaman yenisi çıkabilir.bu durum daha çok aşırı sitresli kişilerde olurmuş drum dedi.adet dönemi biraz gerilip ağrı yapabilir ama tehlikeli değildir.fazla büyüyünce şiringayla çekerler genelde ama bu ilaç zaten geçirir.dr.a sormadan kullanmayın.ben 8 yıldır pko ve bu kistlerle haşır neşirim

Canim pko ne demek açiklarsan sevinicem bende çok takiyorum herseyi ama artik takmicam rahatken daha iyiyim

slm arkadaşlar.annemin memesinde sürekli kistler çıkıyo.1 yılda 3 kere çıktı.hepsinde doktora gittik ve kistleri enjökterle aldılar.bu konuda bilgisi olan lütfen yazsın buraya.

Canım ben 22 yaşındayım. 2 sene önce bir gece göğsümde bir kilte hissettim. Ertesi gün doktora gittim. Doktor bunu yeni hissetmiş olamazsın. Bu en az 1-2 yıldır var sende 5 cme yakın bir fibrodenom dedi ve hemen ameliyatla aldı.
Fibrodenom ilerde kanser riski taşıyan bir kistmiş.
Birde fibrokist var, bun benim annemde de var. Genelde kadınlarda olan bir durummuş ve o tehlikeli dğeilmiş. Zaten enjektörle alındığına göre anneninki de fibrokisttir benim bildiklerim bu kadar. Umarım en kısa sürede iyleşir annen, çok geçmiş olsun.

Back
X