• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Göğsümde bir kitle daha...Fibrokistik

:uhm:Kızlar daha ultrasonun cekılemdıı allah ızın ederse bu hafta çekilicek ama.Benim sormak istediğim bir soru varrr?????*DÜN ellediğim bezede ....Bugün sanki ufak bir çekilme küçülme var farkettim anlaşılıyorrrrrr .inşallahhh küçülürde kaybolurrrr tamamenn :( ama neden küçülme oldu onu anlayamadım inşallahh sıradan bir beze şişmesinden kaynaklanmıstırrrrr ?:uhm::uhm::1shok:

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim beze bugün biraz daha küçüldü :) elime gelen 1.7cm beze nerdeyse 1cm oldu çekildii iyice :)yarın bakalım ultrasdonda dr ne dicek

senağlama senağlama kızlar dr geldim USG sonucu sağ memede üst dış kadranda derinde lokalize yaklaşık14*4*8mm ebatlarında hipokoik lezyon bunun dışında her 2 memede fibroglandüler doku artışı mecvut olup görünüm fibrokistik mastopati lehinedirsenağlama senağlama dr iyi huylu dedi senağlama 1 ay sonra tekrar kontrole çapırdııı senağlama inşallahhh büyüme olmazzzz yaa biopsi demez inşallhhh

senağlama senağlama kızlar dr geldim USG sonucu sağ memede üst dış kadranda derinde lokalize yaklaşık14*4*8mm ebatlarında hipokoik lezyon bunun dışında her 2 memede fibroglandüler doku artışı mecvut olup görünüm fibrokistik mastopati lehinedirsenağlama senağlama dr iyi huylu dedi senağlama 1 ay sonra tekrar kontrole çapırdııı senağlama inşallahhh büyüme olmazzzz yaa biopsi demez inşallhhh

Canım biyopsi yaptır ne olacakki.Kan aldırmaktan daha kolay.İki sefer ameliyata oldum ben.Üstelik çok milimetrik...Hiç korkma...Geçmiş olsun.

Canım biyopsi yaptır ne olacakki.Kan aldırmaktan daha kolay.İki sefer ameliyata oldum ben.Üstelik çok milimetrik...Hiç korkma...Geçmiş olsun.

:çok üzgünüm:sağolasın canım senin neden ameliyatla aldılarr bu tür kistler yani mutlaka alınamsımı gerikiyorrr küçülme olamazmı yanii :(benımkı geçen hafta farkettıgımde ele bayagı gelıyordu 3 gündür küçüldü dr söyledım bişey demedi :a015:

balım ya fibro yazıyor korkma hiç.brokoli kürünü denesene..geçer belki..bende gidicem karar verdim..önümüzdeki aya giderim.adet olayım öyle..

ben brokoli kürünü uyguladım. gögsümdeki kitlenın fibrokıstık oldugu söylendı. brokolı kürünüzü kullanan bır arkadasım tavsıye etti. bende uygulamaya karar verdım. kitlenın çapında ılk 21 sonunda bıraz küçülme oldu. bu kürü daha devam etmelımıyım?

Cevabı » Gizle

Fibrokistlere karşı önermiş olduğum brokoli kürü 2 kez 21 gün uygulanmalıdır. Her 21 günde bir 7 gün ara vermeniz gerekir. ikinci 21 gün tamamlandıktan sonra duruma göre dönem dönem 21 günlük kür uygulanır.

Sağlığınız daim olsun. Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

ben brokoli kürünü uyguladım. gögsümdeki kitlenın fibrokıstık oldugu söylendı. brokolı kürünüzü kullanan bır arkadasım tavsıye etti. bende uygulamaya karar verdım. kitlenın çapında ılk 21 sonunda bıraz küçülme oldu. bu kürü daha devam etmelımıyım?

Cevabı » Gizle

Fibrokistlere karşı önermiş olduğum brokoli kürü 2 kez 21 gün uygulanmalıdır. Her 21 günde bir 7 gün ara vermeniz gerekir. ikinci 21 gün tamamlandıktan sonra duruma göre dönem dönem 21 günlük kür uygulanır.

Sağlığınız daim olsun. Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

benimde arkadaşımın göğsünde kitle vardı.Brokoli kürünü uzun zaman uyguladı küçülme oldu.Gittiği doktor su kitlesi demişti.malesef iki hafta önce göğsünü aldırdı şu an durumu iyi.Çok iyi bir cerraha göstermek en iyisi.Bu işlerden anlamayan doktorların su kitlesi dediği gibi oyalayabilir.O yüzden hiçbirşey olmasa dahi işin uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.

merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun bu dert bendede var ilk önce bi kitle elime geldi korktum kimseye söleyemedim sonra zorladım anneme söledim oda beni hemen doktora götürdü doktor kötü bişey yok ama 6 ayda bi kont.gel ult.bakalım kont edelim dedi 2 senede sayıları 3 çıktı hani çoğalmadan aldıralım dedik dk.yok dedi evlenmeden alamayız dedi süt kanallarını etkiler bebiş oluca emziremezsin dedi bana bende korktum ve aldıramadım ama allahıma şükür ağrı olmuyo biraz adet döneminde oluyo başka yok sizleri okuyunca bekar ark.aldırdını okuyunca şaşırdım acama bana dk.neden öle dediiiii

Bende dün geçen hafta göğüsümde ele gelen bir beze farkettim.Ama emınımkı 1 hafta içerisinde oluşmuştu bu fibrokist.Çünkü ben her ay düzenli göğüslerimi kontrol ederdim birşey varmı diye.Elime gelen top gibi bezeyi farkedince çok korktum 17mm falandı hissediyordum.Sonra usg kadar 3 günde baya bir küçülme farkettim hemen dr gittim elle muayne etti :( bu yaşlarda görülebiliyor iyi huyluu dedii meme Usg istedi .Dün usg göstermeye dr gittim (Genel Cerraha)14mm fibrokist dedi: (dünden beri morelim çok bozuk netten araştırıyorum bilgi toplamak için inşallah büyüme falan yapmaz.Dr birşey demedi 1 ay sonra tekrar muayeneye bekliyorum yenı usg sonucunla dedi.Allahım ınsallah 1 ay a kadar buyumezzz.Yarın brokoli kürüne başlıycma 21 gün devam edicem inşallah faydasını görürüm.Allahıma şükürler olsun ağrı falan hiç yok bende
1.Acaba bu kistin ilerde yok olma olasılıgı varmıdırr??
Emzirme döneminde geçebilir diye duymustum acaba doğrumu??
Bu kistler ağrı yapmıyorsa alınmasımı gerekirr?

Bende dün geçen hafta göğüsümde ele gelen bir beze farkettim.Ama emınımkı 1 hafta içerisinde oluşmuştu bu fibrokist.Çünkü ben her ay düzenli göğüslerimi kontrol ederdim birşey varmı diye.Elime gelen top gibi bezeyi farkedince çok korktum 17mm falandı hissediyordum.Sonra usg kadar 3 günde baya bir küçülme farkettim hemen dr gittim elle muayne etti :( bu yaşlarda görülebiliyor iyi huyluu dedii meme Usg istedi .Dün usg göstermeye dr gittim (Genel Cerraha)14mm fibrokist dedi: (dünden beri morelim çok bozuk netten araştırıyorum bilgi toplamak için inşallah büyüme falan yapmaz.Dr birşey demedi 1 ay sonra tekrar muayeneye bekliyorum yenı usg sonucunla dedi.Allahım ınsallah 1 ay a kadar buyumezzz.Yarın brokoli kürüne başlıycma 21 gün devam edicem inşallah faydasını görürüm.Allahıma şükürler olsun ağrı falan hiç yok bende
1.Acaba bu kistin ilerde yok olma olasılıgı varmıdırr??
Emzirme döneminde geçebilir diye duymustum acaba doğrumu??
Bu kistler ağrı yapmıyorsa eğer alınmasımı gerekirr?

arkadaşlar merhaba,
ablamın uzun zamandır göğüslerini arasında, sağ göğse daha yakın ama meme dokusu içinde olmayan bir şişlik vardı. biz yağ bezesi olduğunu düşünüyorduk, son haftalarda iyice büyüdü ve acı vermeye de başlamış, aldırmayı düşünüyor. doktor (estetik cerrah) meme dokusuna yakın olduğu için ultrason ve mamografi istemiş...sizce kötü bir şey olabilir mi ? ya da böyle bir şey yaşayan var mı ? şimdiden teşkürler!

Doktor söyledi bana ağrı yapıyorsa kötü huylu olmuyormuş tabi ne kadar doğru bilmiyorum.
Bende fibroadenom vardı. Geçtiğimiz cuma günü ameliyat oldum. Ne kadar sürdü bilmiyorum ama 8,30 ameliyata girdim saat 11 gibi uyandım. Korkuyordum ama korktuğum gibi kötü olmadı. Şuan sızlama şeklinde arasıra ağrım oluyor ama ilaçlarımı içtiğimde birşeyim kalmıyor. Şimdi beni tek merak ettiren göğsümde ne gibi bir hasar meydana getirdi. :) Yarın doktora kontrole gidicem. Bakalım ne diyecek.
Herkese çok çok geçmiş olsun.

merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun bu dert bendede var ilk önce bi kitle elime geldi korktum kimseye söleyemedim sonra zorladım anneme söledim oda beni hemen doktora götürdü doktor kötü bişey yok ama 6 ayda bi kont.gel ult.bakalım kont edelim dedi 2 senede sayıları 3 çıktı hani çoğalmadan aldıralım dedik dk.yok dedi evlenmeden alamayız dedi süt kanallarını etkiler bebiş oluca emziremezsin dedi bana bende korktum ve aldıramadım ama allahıma şükür ağrı olmuyo biraz adet döneminde oluyo başka yok sizleri okuyunca bekar ark.aldırdını okuyunca şaşırdım acama bana dk.neden öle dediiiii

Ben iki kez ameliyat oldum,şu an emziriyorum.

:çok üzgünüm:sağolasın canım senin neden ameliyatla aldılarr bu tür kistler yani mutlaka alınamsımı gerikiyorrr küçülme olamazmı yanii :(benımkı geçen hafta farkettıgımde ele bayagı gelıyordu 3 gündür küçüldü dr söyledım bişey demedi :a015:

Üstelik çok milimetrik yazmışım ne demekse:roflol: 5cm olduğunda alınması gerekiyor dedi doktorum,zaman zaman küçülüp büyüyebiliyorlar.5cm olduğunda eğer kötü huylu bir fibroadenoma dönüşürse,memeyi kurtarma şansı azalıyor,bu yüzden fazla büyümeden alıyorlar canım.

bendede 3 senedir varr..doktor değişme olmuyo sabitlenmiş artık alalım dedi ama igneden bile korkuyorum utanmasam aglarım o sıra..3 ay sonra gel alalım dedii..başka doktora gidecem bakalım o nediycekk..genelde herkeste olurmuşş komşu aldırtmıştı yine çıkmış..bana olmasanda bşy olmas diyor ama vesvese yapıyom..kadın olmak zor:(

arkadaşlar lütfen bu illet hastalık hakkında birşeyler bilen yazın.momografi ve ultrasyonda temiz çıktı ama mr de malign kitle çıktı istanbulda ama izmirde iyi bir genel cerraha gittim muyene etti ultrasyonla baktı yok dedi
ama korkuyorum kitle 1 cm bile değil dendi bu dr lenf bezidedi yalnış yorumlanmış dedi kafam karıştı 1 aydan fazla oldu izmirdeki dr istrdiğimi söyledi sevindim sonra kendi kendime düşününce bana bu hastalığı istanbuldaki radyolojidr u nasıl söyleyebilir diyorum bu kadar kolaymı ya grip gibi basit hastalıkmı bu mahvoldum günlerdir salı günü izmirde bir radyoloji prof.una gideceğim allahım ne olur iyi ha berler alayım gerçekten iyi olduğuma ikna olayım.sizlerden ne istiyorum bilmiyorum ama bana yazın belki aynı şeyleri yaşamış olduğum arkadaşlar vardır acele edin bekliyorum

Back
X