Ultrason raporunda ne yazıyor tam olarak ? Yazar mısınız?
Bu mesajda raporun ve ultrasonun fotoğrafı varRaporla ultrasondan verilen fotoğrafı ekledim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ultrason raporunda ne yazıyor tam olarak ? Yazar mısınız?
Bu mesajda raporun ve ultrasonun fotoğrafı varRaporla ultrasondan verilen fotoğrafı ekledim
Evet ama istediğiniz için cevap verdim.Ben zaten raporunu yorumlamışım. Benim de sağ göğsümde 3 kist birbiri ile birleşmiş, Anekoik kist olmuş. Sizin de ciddi bişey değil ama kontrol önemli. Ben 6 ayda 1 gidiyorum kontrole
Teşekkür ederimÖnemli olan sürekli kontrolde olmak, boşvermemek. Siz de bunu yaparsanız Allah ın izni ile bişey olmaz
Çok teşekkür ederim
Daha 25 yaşındayım bu kadar erken böyle şeylerle karşılaşacağımı beklemiyordum hemde küçük bi bebeğim varken. İnşallah sizinki gibi bi durumdur
MErhabalar mune hanım. Şuam durumunuz nedir. Ben çok korkuyorum. Zaten stresliyim iyice stresleniyorum.Tekrar çok geçmiş olsun, Allah sizi bebeğinize bağışlasınkorktuğunuz gibi çıkmasın inşallah lakin ben öyle hissediyorum ki sizinki de fibrokist gibi basit bir kist
![]()
Merhaba aysunay06,MErhabalar mune hanım. Şuam durumunuz nedir. Ben çok korkuyorum. Zaten stresliyim iyice stresleniyorum.
Çok Çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. Doktora gidicem bende yazarım tekrardan. Hepimiz iyi olalım Allah'ın izniyle.Merhaba aysunay06,
çok şükür iyiyim, hiçbir sıkıntım yokEğer sizin de teşhisiniz fibrokistse lütfen stres yapmayın, doktorunuzun belirleyeceği aralıklarla kontrollerinizi yaptırın korkmayın
![]()
Rica ederim, amin inşallahÇok Çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. Doktora gidicem bende yazarım tekrardan. Hepimiz iyi olalım Allah'ın izniyle.
Çok çok teşekkür ederim. Çok tatlısınız. varolun sağolun. :)Rica ederim, amin inşallahbaşka bir sorun yoksa teşhis sadece fibrokistse korkacak bir şey yok, bana 18 yıl önce teşhis koyuldu, 2 profesörle görüştüm ikisi de bir sıkıntı olmadığını ama kontrollerimi aksatmamamı söylediler, fibrokistlerim özellikle regl dönemi büyüme yaptığından arada koluma ağrı yapıyordu, bunların hepsinin menopozla beraber biteceği söylenmişti öyle de oldu, ki birden fazla irili ufaklı kistler mevcuttu, kadınların büyük kısmının fibrokistik meme yapısına sahip olduğunu söylemişti doktorlarım, cerrahi hiçbir işleme gerek duymadılar, ilk dönemler 6 ayda bir usg ve mamografi taraması yapıldı, sonraki yıllar yılda 1.
Endişe etmeyin, içiniz rahat edecekse birkaç uzmanın fikrini alın![]()
Çok Çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. Doktora gidicem bende yazarım tekrardan. Hepimiz iyi olalım Allah'ın izniyl
Merhabalar bende doktora gittim elimde bir usg sonucu vardı ona göre yorumladı. bir prof. dr gittim Ankara'da. Doktor bunun bayanların çoğunda olduğunu dile getirdi gayet olumlu konuşuyorlar. 6 ay sınra gideceğim. Gittiğimde tetkik istemedi 6 ay sonra isterim dedi.Çok Çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. Doktora gidicem bende yazarım tekrardan. Hepimiz iyi olalım Allah'ın izniyle.
Sevindim ciddi bişey olmamasına. Kontrolleri aksatmayın. 2. Kontrolde büyüme görünce biraz endişelenmişlerdi benim için ama sonra 3. Kontrolde her şey aynı olunca rahatladık ben o ara bi düşükle sonuçlanan gebelik geçirdim nerdeyse 1 yıl sonra kontrole gittim bu süreçte hiç bişey olmadığını görünce kontrol aralığını bile azalttılar. Geçmiş olsunMerhabalar bende doktora gittim elimde bir usg sonucu vardı ona göre yorumladı. bir prof. dr gittim Ankara'da. Doktor bunun bayanların çoğunda olduğunu dile getirdi gayet olumlu konuşuyorlar. 6 ay sınra gideceğim. Gittiğimde tetkik istemedi 6 ay sonra isterim dedi.
Çok teşekkür ederim. İnşallah büyüme olmaz. Hepimiz sağlıklı olalım.Sevindim ciddi bişey olmamasına. Kontrolleri aksatmayın. 2. Kontrolde büyüme görünce biraz endişelenmişlerdi benim için ama sonra 3. Kontrolde her şey aynı olunca rahatladık ben o ara bi düşükle sonuçlanan gebelik geçirdim nerdeyse 1 yıl sonra kontrole gittim bu süreçte hiç bişey olmadığını görünce kontrol aralığını bile azalttılar. Geçmiş olsun
Birde şuan kullandığınız bir ilaç ya da vs.. varmıydı durumunuza sevindim:)Sevindim ciddi bişey olmamasına. Kontrolleri aksatmayın. 2. Kontrolde büyüme görünce biraz endişelenmişlerdi benim için ama sonra 3. Kontrolde her şey aynı olunca rahatladık ben o ara bi düşükle sonuçlanan gebelik geçirdim nerdeyse 1 yıl sonra kontrole gittim bu süreçte hiç bişey olmadığını görünce kontrol aralığını bile azalttılar. Geçmiş olsun
Hayır hiç bişey kullanmıyorum. Sadece arada bi elle muayene yapıyorum o kadarBirde şuan kullandığınız bir ilaç ya da vs.. varmıydı durumunuza sevindim:)
Benimkilerin hemen hemen hepsi 6 aylık kontrollerde büyümüş oluyor fakat doktorlar görüntüsünden, duruşundan, renginden bile olumsuz olup olmadığını anlıyorlar. Kistler büyüyebilir çok nadiren kötü bir şeydir. Mesela bende büyüyenlerden bir tanesinde kanlanma gördü risk olabilir dedi ve biyopsi yaptı. Yani risk unsurunu hemed fark etti o da temiz çıktı çok şükür. O yüzden korkutmayın kendinizi. Sizinkilerden bende abartısız 20-30dan fazla var.Kızlar sol göğsümde bi kist gibi bişey vardı 6 ay önce 10 mmdi dün kontrole gittim 14 mm olmuş 3 ay sonra genel cerrahiye git dendi. Büyümesini kötü karşıladılar ama durum kötü demediler hiç bişey anlamadım o ayrı ama duygusal olarak biraz yıprandım daha şimdiden küçük bebeğim var. Tedavi süreci olsa ne olacak bilmiyorum nasıl adım atmam gerek bilmiyorum. Küçücük bebekle bırakıcak kimse yokken hastanelerde kontrollerde nasıl gezicem bilmiyorum. Eşimin kendi işi yanında eleman yok nasıl sürekli benimle dolaşıcak bilmiyorum. Yani duygusal yükümü atmaya ihtiyacım var o yüzden yazıyorum. Bebeğim gözümün içine bakıp gülünce ağlayasım geliyo belki kötü bişey değildir ama öyle bi halim oldu ki böyle hissetmek çok yorucu. Başına gelmiş birileri varsa eğer nasıl geçti bu süreç bişey yapıldı mı anlatır mısınız