göğüs içinde olduğu için göremiyoruz elbett kapsül olayını.umarım geçici bir acıdır....sen nsıl bir masaj yapıyorsun göğüslere mesela?var olan kapsüle faydası mı var ki?hafta sonu doktora da soracağım ,,bakalım ne der?selam.
öncelikle herkese mutlu yıllar....
kapsülle ilgili bir sayfada aşağıdaki yazıyı buldum :
Ameliyat sonrası devrede oluşacak kapsülün ince ve yumuşak olması için masajlara başlanmalıdır. Kapsül her protez uygulamasında oluşmaktadır. İdeal kapsül ise, ince, yumuşak ve proteze göre hafif bol olandır. Kapsülün kalın ve sert olması durumunda hasta ameliyattan aylar sonra dahi ağrı sızı hissedebilir. Ayrıca diğer önemli sonucu kapsül kontraktürü denilen sert ve sıkı kapsülün protezi sıkıştırarak küresel bir şekil almasıdır. Bu durumda göğüslerin doğal görüntüsü bozulur, tabanı daha dar bir küre şeklini alır. Ayrıca göğüslerin üst sınırı göğüs ön duvarı ile açı yapar ve istenmeyen bir görüntü oluşturur.
benim de sağ göğsümde iç tarafında şişlik var. dokunca acıyordu. ve tenim iyice geriliyordu. doktora sordum bu normal dedi. ameliyat sonrası olabilirmiş şişlikler. masaja devam ettim. şimdi azaldı ama bazen çok az acıyor gibi geliyor.
sendeki acının nasıl olduğunu bilmiyorum ama doktorum kapsül oluşacaktır demişti. önemli olan masajla silikon çevresinde oluşan bağ dokusunu tam güçlenmeden bozmak.
selam kızlar. emilyano eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) marka demişsin ya. valla bendekiler ne marka bilmiyorum. doktorla zaten marka konusunda hiç konuşmadık biz.
sbilgin sütyensiz olmana şaşırdım. bana doktor balensiz sütyen kullan demişti.yarın kontrolüm var. doktora ilk iş bunu soracağım. sütyensiz dolaşmak nasıl bişeymiş bakalım :))
mia ben de masaja devam ediyorum. benimki de sert bir masaj. resmen hamur gibi yoğuruyor gibiyim. önceleri zor geliyordu. ama şimdi yumuşamaya başladı benimkiler de. En azından artık masaj yaparken acımıyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?