Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Neşecim aynı şey bende de oldu açık gibi yarım milimetre eninde göğüs yuvarlağının tam altında ama sonra tamamen iyileşti hiç sorun olmadı kafana takma...bol bol fitokrem sürdüm enfekte olmasın diye
Ay öyle mi canım sağolasın içim rahatladı ufak ama insan pimpirikleniyor işte yine de bi doktoruma göstereceğim krem gerekli derse kullanırım ben de kantoron yağı sürüyorum yaralara iyi geliyormuş diye

Ay öyle mi canım sağolasın içim rahatladı ufak ama insan pimpirikleniyor işte yine de bi doktoruma göstereceğim krem gerekli derse kullanırım ben de kantoron yağı sürüyorum yaralara iyi geliyormuş diye
Fotondan da baktım hiç kafana takma o açıklığı ...bu arada harika olmuşlar güle güle kullanın Hatice ve ortanca... Bende öncesi sonrası yapıcam ama benim öncem sizden çokkk büyük...

Fotondan da baktım hiç kafana takma o açıklığı ...bu arada harika olmuşlar güle güle kullanın Hatice ve ortanca... Bende öncesi sonrası yapıcam ama benim öncem sizden çokkk büyük...
Öncemizin önemi yok artık canım yeni memişlerimiz hepimizinki güzel ve sağlıklı olsun yeter :)

Merhabalar herkese
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki,bu başlık altında yazılan tüm deneyimler ameliyat olmayı düşünen kadınlar için büyük bir şans.beni cesaretlendiren burada yazılanlar oldu.
Uzun bir süre ameliyat için hazırlık araştırma vs yaptım.meme ucu ile boyun çukur kemiği arasındaki mesafenin 32cm Den fazla olması,boyunda kamburluk ve omuzda çukurluk raporda istenilen 3kriter arasındaki değerlerdi. Bu teşhisleri sağladıktan sonra devlet sizi hasta kabul edip ameliyatınızı gerçekleştiriyor.rapor süreci bu şekilde ilerliyor. Araştırma ve uygulama ,eğitim araştırma hastaneleri...yani 3.basamak sağlık tesislerinden alınan rapor....
Ameliyat için gün aldım,9mayısta oldum. Saat 14.30da girdim 18.30da çıktım.çok heyecan ve korku vardı. Bir tanecik oğlum var ve ameliyat öncesi kaygılarım çoktu ve ağlayarak gittim ameliyathaneye.ancak doktorum son derece deneyimli pozitif ve bu konuda hedefleri olan birisi olduğu için tüm kaygılar korku heyecan hepsi yok oldu ve çizimlere başladı ameliyat öncesi.hastayı masaya alabiliriz dedi ve sonrası yok...
Sonra odadaydım.sonda takılmadı.ameliyat sonrası bir serum ,antibiyotik ve ağrı kesici verildi.12 saat boyunca belli aralıklarla...
10 mayıs salı sabah 10.da evimdeydim. İlk 2 gün yatıp kalkmak yürümek elbetteki zorlayıcı oldu ama en ilginç şey ameliyat yerlerinde herhangi bir ağrı sızı yoktu.bu çok motive bir durum.
Ameliyattan sonra yani cuma günü okula işe gittim,öğrencilerimi sınav yaptım, araba kullandım,akşamda Veli toplantısına katıldım....
Bu kadar kısa bir sürede normal hayatıma döndüm..
Şimdi 15.gün oldu.ve herşey yolunda.
32yaşındayım,sigara alkol vs..kullanmıyorum ve iyileşme sürecinde 10 adım önde olduğumu belirtmişti doktorum. Geçen hafta muayene için gittim herşey süper dedi.iki hafta sonra gel bantları alıcağını söyledi.mevcut ince beyaz bantlar iyileşme sürecinde çok önemli olduğunu ifade etti doktorum.herhangi bir ağrı kesici antibiyotik krem vs kullanmadım taburcu olduktan sonra.
Şimdi nasılmıyım, çook mutluyum ....
Düşünen kişiler için korkmayın,insanlar kaç saat boyunca çok zor ameliyatlar geçiriyor....
Biraz cesaret...
Zaten bu ameliyatı düşünen kişi motive giriyor ve daha motive bir şekilde taburcu oluyor,dolayısıyla iyileşme sürecinde hızla ilerliyor.
Mutlulukla tavsiye ediyorum....

Merhabalar herkese
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki,bu başlık altında yazılan tüm deneyimler ameliyat olmayı düşünen kadınlar için büyük bir şans.beni cesaretlendiren burada yazılanlar oldu.
Uzun bir süre ameliyat için hazırlık araştırma vs yaptım.meme ucu ile boyun çukur kemiği arasındaki mesafenin 32cm Den fazla olması,boyunda kamburluk ve omuzda çukurluk raporda istenilen 3kriter arasındaki değerlerdi. Bu teşhisleri sağladıktan sonra devlet sizi hasta kabul edip ameliyatınızı gerçekleştiriyor.rapor süreci bu şekilde ilerliyor. Araştırma ve uygulama ,eğitim araştırma hastaneleri...yani 3.basamak sağlık tesislerinden alınan rapor....
Ameliyat için gün aldım,9mayısta oldum. Saat 14.30da girdim 18.30da çıktım.çok heyecan ve korku vardı. Bir tanecik oğlum var ve ameliyat öncesi kaygılarım çoktu ve ağlayarak gittim ameliyathaneye.ancak doktorum son derece deneyimli pozitif ve bu konuda hedefleri olan birisi olduğu için tüm kaygılar korku heyecan hepsi yok oldu ve çizimlere başladı ameliyat öncesi.hastayı masaya alabiliriz dedi ve sonrası yok...
Sonra odadaydım.sonda takılmadı.ameliyat sonrası bir serum ,antibiyotik ve ağrı kesici verildi.12 saat boyunca belli aralıklarla...
10 mayıs salı sabah 10.da evimdeydim. İlk 2 gün yatıp kalkmak yürümek elbetteki zorlayıcı oldu ama en ilginç şey ameliyat yerlerinde herhangi bir ağrı sızı yoktu.bu çok motive bir durum.
Ameliyattan sonra yani cuma günü okula işe gittim,öğrencilerimi sınav yaptım, araba kullandım,akşamda Veli toplantısına katıldım....
32yaşındayım,sigara alkol vs..kullanmıyorum ve iyileşme sürecinde 10 adım önde olduğumu belirtmişti doktorum. Geçen hafta muayene için gittim herşey süper dedi.iki hafta sonra gel bantları alıcağını söyledi.mevcut ince beyaz bantlar iyileşme sürecinde çok önemli olduğunu ifade etti doktorum.herhangi bir ağrı kesici antibiyotik krem vs kullanmadım taburcu olduktan sonra.
Düşünen kişiler için korkmayın,insanlar kaç saat boyunca çok zor ameliyatlar geçiriyor....
Biraz cesaret...
Zaten bu ameliyatı düşünen kişi motive giriyor ve daha motive bir şekilde taburcu oluyor,dolayısıyla iyileşme sürecinde hızla ilerliyor.
Merhabalar herkese
Biraz cesaret...

Ameliyat öncesi imzalanan kağıtlar bu tür durumlar olabileceğine ilişkin mi gerçekten? Bu türden kastınız tam olarak böyle bir estetik dikişi de kapsıyor sanırım?

Ameliyat öncesi onam formlarındaki imzalarla hastanede ve hekim; sizden o cerrahi işlemi yapmaya ve anestezi vermeye izin alır aslında. Bir gün çılgının biri çıkıp benden habersiz anestezi verip mememi büyütmüşler demesin diye.

O imzaları atmak hastaya tüm sorumluluğu yüklemediği gibi o imzaların atılmaması da cerrahı zor durumda bırakmaz.

Ameliyat ve anestezi komplikasyonlarında sorumluluk ayrımı basitçe şöyledir. "başka herhangi bir cerrah da aynı işlemi yapsa benzer bir sonucun meydana gelmesini engellleyemyecekse" hekim sonuçtan sorumlu olmaz.

Ameliyata bağlı kanamanız olur, bilmediğiniz bir kan hastalığınız vardır ve ameliyat öncesi rutin tahlillerle de anlaşılabilecek durumda değildir, hayatınızı kaybedersiniz. Hiçbir doktor bunu öngöremez, sorumlu olmaz.

Meme büyütme ameliyatlarında; kapsül oluşur. Bu bir komplikasyondur. Doktorunuz bundan sorumlu olamaz.

Yine küçültme ve büyütme ameliyatlarında; sinirlere ve dokulara müdahale sonrası bu bölgede kalıcı his kayıpları olabilir. Bu ameliyata bağlı istenmeyen bir sonuçtur. Başka sıradan bir cerrah da yapsa böyle bir durum ortaya çıkabilirdi diyebiliyorsak doktor sorumlu olmaz.

Ama kusura bakmayın da o kağıda imza attı diye bir kadının memeleri böyle çuval diker gibi dikilmesin. Bu ameliyata bağlı bir komplikasyon mu? Bir plastik cerrhatan bu kadarını da bekleyemeyecek miyiz şimdi? Başka bir plastik cerrah bunu böyle dikmezdi, meme altında büyük bir iz bırakacak şekilde doku hasarı verilmiş gibi duruyor diyorsak bence artık doktor sorumludur.

Öyle her imza ile doktor kusurdan kurtulmuyor, haberiniz olsun.

Ayrıca bu aynı zamanda taksirli yaralama suçu. "Meslek ve sanatta acemilik" denilen taksirle yaralama suçu var. Bence doktor hastasını mesleğinde acemice davranarak yaralamış. Savcılığa gitse soruşturma başlatılır doktor hakkında.
Ben zaten onaylamiyorum böyle bir durumu ama kolayca bu işten sıyrılır manasında dedim.biz burada daha kötülerin gordum.t tabiki hakkını arasın .bir yanlış anlaşılma oldu sanırım.

Kızlar kabuklar soyulurken göğüs ucumun alt kısmında hafif acıklık olustu minicik ama kafama taktım orası nası kapanıcak ya kapanmazsa dikiş falan gerekirse diye korkuyorum sizde var mı böyle bişey hiç?
Korkacak birşey yok benimde açılmıştı ama küçük değildi .doktor 4 yada 5 dikiş attı o inanın iğneyi bile hissetmedim.ama size gerek kalmaz dikiş e diye düşünüyorum

benim 28. günüm ve göğüs uçlarım çok hassas,( göğüs uçlarım bayağı iri) sizinde öylemi? tabi hafif kaşıntılı gibi galiba....

MERHABALAR,

BUYUK BUYUK YAZIYORUM KI BLKI HEMEN DIKKAT CEKER CEVAP ALIRIM DIYE :)

BEN BIR KAC YILDIR DUSUNUYORUM, BIR DOKTORU COK BEGENMISTIM FAKAT VEFAT ETMİŞ :( COK COK UZULDUM. SIMDI DOKTOR OLARAK SIZLERDEN TAVSIYE BEKLEMEDEYIM NOLUR YARDIMCI OLUN, DOKTOR VE DENEYIMLERINIZE IHTIYACIM VAR.
YASIM 26, BEKARIM BOYUM 1.55 C VE D ARASI KARISIK BIR GOGUS OLCUM VE SOL GOGSUM GOZLE GORUNUR BIR SEKILDE DAHA BUYUK ASIMETRI SORUNUMDA VAR ANLAYACAGINIZ.

ALLAH BETERINDEN SAKLASIN AMA ELIMIZDE IMKAN VAR YAPTIRMAK ISTIYORUM NOLUR YARDIMCI OLUN...

MERHABALAR,

BEN BIR KAC YILDIR DUSUNUYORUM, BIR DOKTORU COK BEGENMISTIM FAKAT VEFAT ETMİŞ :KK43: COK COK UZULDUM. SIMDI DOKTOR OLARAK SIZLERDEN TAVSIYE BEKLEMEDEYIM NOLUR YARDIMCI OLUN, DOKTOR VE DENEYIMLERINIZE IHTIYACIM VAR.
YASIM 26, BEKARIM BOYUM 1.55 C VE D ARASI KARISIK BIR GOGUS OLCUM VE SOL GOGSUM GOZLE GORUNUR BIR SEKILDE DAHA BUYUK ASIMETRI SORUNUMDA VAR ANLAYACAGINIZ.

ALLAH BETERINDEN SAKLASIN AMA ELIMIZDE IMKAN VAR YAPTIRMAK ISTIYORUM NOLUR YARDIMCI OLUN...
cnm bence sen gezmelisin ve görüş almalısın bir çok doktordan (Kızılderililer gibi yazdım :)))
senin içine sinen dr olmalı, yıldızınız barışmalı bence,

MERHABALAR,

BEN BIR KAC YILDIR DUSUNUYORUM, BIR DOKTORU COK BEGENMISTIM FAKAT VEFAT ETMİŞ :KK43: COK COK UZULDUM. SIMDI DOKTOR OLARAK SIZLERDEN TAVSIYE BEKLEMEDEYIM NOLUR YARDIMCI OLUN, DOKTOR VE DENEYIMLERINIZE IHTIYACIM VAR.

Canim ben yarin Dr.Kubilay Özdile ameliyat oluyorum. Heycanliyim ama gercekten ilgili bir doktor sonrasinda agrilarimi ve fotografimi paylasirim

Yanlış foruma geldiniz sanırım burası küçültme olanlar ilave yok bizden çıkartıyorlar:) benden 630 gr çıktı
O Ortancaa3 merhaba bende uzun araştırmalar sonucu nihayet 18 mayısta dr Ergin Er'e ( Tuğrul Bey ile görüşüyorduk ancak maalesef kendisini kaybettik -üstelik kaza haberini sanırım ilk alan kişiyim ve asistanıda benden öğrendi :( )ameliyat oldum. sizlerin yorumlarınızı okudum ve gerçekten bu ameliyata karar vermemde büyük etkileriniz oldu öncelikle herkese teşekkür ederim:) rica etsem benide izlemeye alır mısınız.

Kızlar kabuklar soyulurken göğüs ucumun alt kısmında hafif acıklık olustu minicik ama kafama taktım orası nası kapanıcak ya kapanmazsa dikiş falan gerekirse diye korkuyorum sizde var mı böyle bişey hiç?
Ya benim sağ göğüs altımda da bi beyazlık farkettim dün, kontrole gittim bugün doktorum açılma değil o düzelecek hepsi dedi. Sol göğüs şiş, morluklar yeşererek dağılıyor ve kanama oluyor az az, dr bugün yine sıktı göğsümü kanasın diye, aktif bi kanama yok kalan kan sızıyor dedi. Bantlar değişirken kalın bi kabuk varmış onuda aldı. Şimdi irili ufaklı beyazlıklar görüyorum sanki dikiş boyunca. Bantlarda var anlaşılmıyor. Böyle olup düzelen varmı? Ve bu şişlik ne zaman geçecek yaa :KK43:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 155
Back
X