Ameliyat öncesi imzalanan kağıtlar bu tür durumlar olabileceğine ilişkin mi gerçekten? Bu türden kastınız tam olarak böyle bir
estetik dikişi de kapsıyor sanırım?
Ameliyat öncesi onam formlarındaki imzalarla hastanede ve hekim; sizden o cerrahi işlemi yapmaya ve anestezi vermeye izin alır aslında. Bir gün çılgının biri çıkıp benden habersiz anestezi verip mememi büyütmüşler demesin diye.
O imzaları atmak hastaya tüm sorumluluğu yüklemediği gibi o imzaların atılmaması da cerrahı zor durumda bırakmaz.
Ameliyat ve anestezi komplikasyonlarında sorumluluk ayrımı basitçe şöyledir. "başka herhangi bir cerrah da aynı işlemi yapsa benzer bir sonucun meydana gelmesini engellleyemyecekse" hekim sonuçtan sorumlu olmaz.
Ameliyata bağlı kanamanız olur, bilmediğiniz bir kan hastalığınız vardır ve ameliyat öncesi rutin tahlillerle de anlaşılabilecek durumda değildir, hayatınızı kaybedersiniz. Hiçbir doktor bunu öngöremez, sorumlu olmaz.
Meme büyütme ameliyatlarında; kapsül oluşur. Bu bir komplikasyondur. Doktorunuz bundan sorumlu olamaz.
Yine küçültme ve büyütme ameliyatlarında; sinirlere ve dokulara müdahale sonrası bu bölgede kalıcı his kayıpları olabilir. Bu ameliyata bağlı istenmeyen bir sonuçtur. Başka sıradan bir cerrah da yapsa böyle bir durum ortaya çıkabilirdi diyebiliyorsak doktor sorumlu olmaz.
Ama kusura bakmayın da o kağıda imza attı diye bir kadının memeleri böyle çuval diker gibi dikilmesin. Bu ameliyata bağlı bir komplikasyon mu? Bir plastik cerrhatan bu kadarını da bekleyemeyecek miyiz şimdi? Başka bir plastik cerrah bunu böyle dikmezdi, meme altında büyük bir iz bırakacak şekilde doku hasarı verilmiş gibi duruyor diyorsak bence artık doktor sorumludur.
Öyle her imza ile doktor kusurdan kurtulmuyor, haberiniz olsun.
Ayrıca bu aynı zamanda taksirli yaralama suçu. "Meslek ve sanatta acemilik" denilen taksirle yaralama suçu var. Bence doktor hastasını mesleğinde acemice davranarak yaralamış. Savcılığa gitse soruşturma başlatılır doktor hakkında.