- 1 Mayıs 2017
- 1.232
- 1.284
- 133
- Konu Sahibi ---Lily---
-
- #41.341
Hanımlar selamlar herkese acaba iki çocukla ameliyat olan var mı çok zor oluyor mu acaba ya şimdi bebeğim bir aylık emiyor ama zorla emiyor zaten bir süre sonra muhtemelen bırakacak bende Kasım aralık gibi meme küçültme düşünüyorum büyük kızım 6 yaş olacak o zaman yani o zorlamaz de bebeğim 6-7 aylık olacak o ne olur bilmiyorum yani mutlaka bir hafta yanımda annem kaynanam biri gelir ama sonra ben çocuğumu kaldırıp indirebilecek miyim acaba nasıl oluyor süreç
Ya evet dediğine göre o saman 1 yal bile erken çünkü yine kaldır indir olacak altını değiştirirken bile kaldırıyorsun felan of ya bende birsn önce olmak istiyordumBen 2 çocukla oldum biri 5 diğeri 2 bucuk yaşındaydı. Eşim 3 hafta tüm ev işlerini yaptı. Bi de yaklaşık 3-4 ay küçük kızımı kaldırmadım. Yani ağrısı sızısı çok olmuyor ama yetersizliği oluyor malesef. Dikişlerin tutsun açılma olmasın diye bi süre dikkat etmekte fayda var.Bebeğin yürümeye başladığında yaptır derim bana sorarsan ki 2. Çocuğunmuş biliyorsundur ki bebekler yürüse de yaklaşık 3 yaşına gelene kadar yine de kucağa ihtiyaç duyuyorlar. Eğer ben hemen yaptırmam gerekiyor dayanamıyorum diyorsan en az 1 yaşında olmasını bekle yok ben bekleyebilirim diyorsan 2 bucuk 3 yaşından sonra yaptırman en mantıklısı.
Ben de hep onu bekledim çok iyi anlıyorum sizi artık çocuk faslı bittikten sonra yaptırdım ama yaşta 35 oldu bu süreçte. Aslında iyi bir doktor olursa süt kanalların hiç zarar görmüyor ama bilemezsin tabi. Dediğim gibi hiç ağrım sızım olmadı böyle bir ameliyata göre aşırı konforluydu yani hafif sızılar oldu sadece ama hemen kol altı olduğu için kol hareketlerinde geriliyor ister istemez. Yani 3 hafta kadar genel kısıtlılık sonra işlerini yaparsın. Ama çocuk kaldırma indirme mevzusu sorun. Benimki hala bezli bez değiştirmeyi 1. Ayda felan yaptım ama öyle hatırlıyorum sadece fiziksel kucaklama 3-4 ayı buldu.Ya evet dediğine göre o saman 1 yal bile erken çünkü yine kaldır indir olacak altını değiştirirken bile kaldırıyorsun felan of ya bende birsn önce olmak istiyordumdayanamıyorum artık sırt ve boyun ağrılarıma keşke ikinci bebekten oçönce yapsaydım ama hep işte emsiremem korkusuyls yapmadım bebeğim de doğru düzgün emmiyor boşa yani bekledim ama bilemezdim tabi emmeyeceğini valla taşım da 35 2-3 sene beklesem 40. A doğru gidiyorum daha napayım erken olsaydım keşke
Of bayağı uzun süreymiş bende hani kendimce diyordum çocuklarımalır anneme giderim 2-3 hafta kalırım toparlar dönerim ama dediğinize göre kucaklama 3-4 ayı buluyorsa çok zor bebekle olmaz ancak 2-3 yaşını beklemem lazım yine de bi kışa doğru doktora gideyim muayene olayım bakayım doktor ne önerecek belki gelişmiştir birşeyler ne bileyim bir umutBen de hep onu bekledim çok iyi anlıyorum sizi artık çocuk faslı bittikten sonra yaptırdım ama yaşta 35 oldu bu süreçte. Aslında iyi bir doktor olursa süt kanalların hiç zarar görmüyor ama bilemezsin tabi. Dediğim gibi hiç ağrım sızım olmadı böyle bir ameliyata göre aşırı konforluydu yani hafif sızılar oldu sadece ama hemen kol altı olduğu için kol hareketlerinde geriliyor ister istemez. Yani 3 hafta kadar genel kısıtlılık sonra işlerini yaparsın. Ama çocuk kaldırma indirme mevzusu sorun. Benimki hala bezli bez değiştirmeyi 1. Ayda felan yaptım ama öyle hatırlıyorum sadece fiziksel kucaklama 3-4 ayı buldu.
2000 euro karşılığı tl.Ne kadar ücret odededin
Merhaba, tam 10 yıl önce ameliyat oldum, izlerim artık belirsiz. Bir haftalık destek yeterli sonrasında kucağınıza alabilirsiniz. 3.gün duşunuzu alır sonrasında yemeğinizi yapacak kadar gücünüz olur kolaylıklar diliyorum şimdiden sadece ilk gece ağrınız oluyor sonraz hızlıca azalıyorHanımlar selamlar herkese acaba iki çocukla ameliyat olan var mı çok zor oluyor mu acaba ya şimdi bebeğim bir aylık emiyor ama zorla emiyor zaten bir süre sonra muhtemelen bırakacak bende Kasım aralık gibi meme küçültme düşünüyorum büyük kızım 6 yaş olacak o zaman yani o zorlamaz de bebeğim 6-7 aylık olacak o ne olur bilmiyorum yani mutlaka bir hafta yanımda annem kaynanam biri gelir ama sonra ben çocuğumu kaldırıp indirebilecek miyim acaba nasıl oluyor süreç
Ya çok teşekkür ederim mesajınız için burada birisi uzun süre kaldıramazsınız bebeğinizi demişti de zaten yine de kışa doğru doktorla görüşcem bebeğim sorun olmazsa bir kaç hafta zaten birileri yanıma yardıma gelir sonrasını desteksiz yapabiliyorsam çok iyiMerhaba, tam 10 yıl önce ameliyat oldum, izlerim artık belirsiz. Bir haftalık destek yeterli sonrasında kucağınıza alabilirsiniz. 3.gün duşunuzu alır sonrasında yemeğinizi yapacak kadar gücünüz olur kolaylıklar diliyorum şimdiden sadece ilk gece ağrınız oluyor sonraz hızlıca azalıyor
Merhaba ameliyatınızın üzerinden 1 yıl geçmiş ne durumdasınız? Zaman zaman ağrı oluyor mu halâ ,şişlikler inince istediğiniz boyuta geldi mi ?Arkadaşlar meme küçültme ameliyatı olmuş üzerinden 6 ay ya da 1 sene geçmiş arkadaşlar bakabilir mi ? Danışmak istediğim şey ameliyat olalı 20 gün oldu hiç küçülmemiş geliyor gözüme ödemler şişliklerin inmesi 6 ayı bulur mu yoksa böyle mi kalır bilgi rica edeceğim
Merhaba şişlik kalmadı hiç, ağrı da 2-3 hafta sonra bitmişti, sonrasındaki 2 ayda ağırlık vs kaldırırken bazen ağrı hissettiğim oldu, şişlikler inince meme küçüldü bayağı ama ameliyattan 5 ay sonrasında 10 kg yakın aldığım için b-c cup arası olan memem c cup oldu. İzleri hafifledi neredeyse belli belirsiz artık, küçük bir noktada 1 cm bir yerde belirgin bir iz kaldı sadece o rahatsız ediyor ama ben ameliyat sonrası kremleri pek kullanmadım belki kullansam orada da olmazdı emin değilim. Yine de fırsat bulunca gidip çözüm önerisi olur mu diye soracağım hekimeMerhaba ameliyatınızın üzerinden 1 yıl geçmiş ne durumdasınız? Zaman zaman ağrı oluyor mu halâ ,şişlikler inince istediğiniz boyuta geldi mi ?
Merhaba çok uzun zaman olmuş ama görüştüğüm doktor hamile kalirsan eski haline döner dedi sizde böyle bi durum oldumuEvet arkadaslar üç günlük taze ameliyatlı olarak su ana kadarki sürecimi anlatıyorum :))
Ameliyat olmaya karar vermeden,verdikten,arastırma yaparken okumadığım izlemediğim forum video deneyim kalmamıstı bişey öğrenebilirmiyim dihe bu baslık altında 2000 mesajı kimbilir kaç kere okudum :)
23 yasındayım iki bucuk yasında oğlum var emzirdim kilom 70 boyum 158
Üniversiteden randevu almıstım sgk ameliyatımı onaylamıştı 90 dd cup sütyen kullanıyordum emzirme bitince iyice sarktı bedeni 85d ye düştü fakat foş bi meme deri fazlalığı köprücükten ölçünce meme bası 30 cm di ameliyatıma üç gün kala deprem faciası yasandı ve ameliyat iptal oldu tekrar ararlar diye bekledim ama geri dönen olmadı psikolojim iyice bozulmuştu ve ne olursa olsun bu yazı o memelerle geçirmek istemedim doktor arayısına girdim bursada yaşıyorum referansına güvendiğim hürrem Şebnem gürler hanımla görüşmeye karar verdim kendinden emindim ilk görüşmede ameliyata karar verdim gün aldım salı günü tetkikler yapıldı kan usg vs anestezi ile görüştüm gece hiçbişey yemedim içmedim çarşamba 11 de hastaneye yatışım yapıldı damar yolum açıldı üstüme önlük giydim çizimlerim yapıldı 80 b istiordum ameliyathanaye gidiyorum içime bi korku kaplandı ameliyathane okadar soğuk biyerki kendimi çok kötü hisettim asla kesici delici aletleri vs yoktu herkes çok güleryüzlüydü herkesle şakalaşıp gülüyordum ama içimden birden (acaba bu memelerle yaşayabilirmiydim burda ne işim var ne gerek vardı) diye zırvalamaya basladım hissedicekmiyim uyuyacakmıyım korkuları kapladı ilk defa ameşiyat olacağım için sonra doktor falan geldi yatırdılar kollarımı bağladılar iyi uykular diyip gülüştük sonra uyandım odaya girmiştim inanılmaz bi sızı hisettim bacaklarımda sonda takılmısım ameliyatım biraz uzun biraz değil baya uzun sürmüş 12 de girmiştim ayılma bayılma 5 de çıkmıştım sonda yerim yanıyodu hiçbi ağrım vs olmadı çok güzel yattım üç saat sonra çorba su yürüyüş herşey çok iyi asla korkulacak bişe yok sondayı çıkarmalarını istedim beni rahatsız eden tek şey oydu çıkarkende hiç acımadı bu arada bosuna stres yapmayın takılsanızda bi gece kaldım perşembe evime döndüm bugün üçüncü gün drenlerim hala takılı yarın kontrolüm var çıkıcak sol mememde ağrım var ama o benim yüzümden hastanede okadar antibiyotik ağrı kesici serum yapıyolarki ameliyat olduğumuzu unutuyyosunuz ben yataktan falan hep kendim kaltığım için dikişlerimi çok zorlamışım ağrılarım biraz çok hastane konforundan çıkıp eve gelince daha iyi anldım kendinizi yormayın nasılsa iyiyim diyip bişe yapmayın yatı. Dinlenin su anlık ağrılarım dikiş yerlernde zorlamadan kaynaklı birde sırt üstü çok yattığım için kalçam ve sırtım ağrıyor benim önceden kuyrul sokumu sıkıntım olduğu için daha fazla ağrı hissediyorum ödemler ve tamponlardan dolayı korse çok sıkıyor ama bunlarda bu güzelliğin tuzu biberi asla dayanılmayacak bişey yok korkmayın ameliyatımla ilgili dren acısı bedenim çıkan doku süt bezleri vs bunları yarın ki kontrolde öğrenixem benim sürecim simdilik bukadar güncellerim mutlaka
Ben kantaron dışında hiçbirseh kullanmadım ikinci ayım bitti on günden fazladır onuda sürmüyorum bende beyaz tenliyim meme cevresi ve aşağı inen çizgi kayboldu alt dikişler belli sadece onlarda rahatsız etmiyor beni zamanla oda geçer cilde bağlı bence bu bi arkadasım daha baska bi ameliyat oldu neler kullandı ama hala çizgiler kırmızı tabiki alternatiflerden yararlanmak iyidir ama aşırı pahalı ürünlere gerek yok bence hakiki kantoron iyi iş görüyor
Birde yani çocuk yapıp emzirmeyi düşünen arkadaşlar varsa yapmayın etmeyin hormonlar değişiyo kilo alımı oluyor emzirme oluyor ve formunun bozulmaması imkansız doğal olarak bu işler bittiği zaman yapılmalı benceArkadaşlar herkese merhaba bende meme küçültme ameliyatı oldum 6.günümdeyim iki çocuklu olmak isteyen arkadaşımız için söylüyorum birçok kişide ağrı olmuyo yani ben bi gece hastane kaldım eve dönünde temizlikte yaptım yemekte yaptım ama 2buçuk yaşındaki kızımı kucağıma almaya korkuyorum ağır bişey kaldırmıyorum 1ayıda geçer diye düşünüyorum açıkcası bence biraz daha sabredebilirsin benim ilk çocukta büyüdü memelerim o zamandan beri ağrılarım var ama ikinciyide yapıp emzirmeyi bekledim hep yanlız değilsin zaman geçiyo
Ben bıcak kullanırken sifon çekerken ya da sıvı sabuna bastırırken zorlanıyordum bası uygulanan işler direk göğüs kasını etkiliyor ve acıtıyordu. Siz yemek yaparken acımadı mı? Çocuğu ben de 3 ay kadar kaldıramadım.Arkadaşlar herkese merhaba bende meme küçültme ameliyatı oldum 6.günümdeyim iki çocuklu olmak isteyen arkadaşımız için söylüyorum birçok kişide ağrı olmuyo yani ben bi gece hastane kaldım eve dönünde temizlikte yaptım yemekte yaptım ama 2buçuk yaşındaki kızımı kucağıma almaya korkuyorum ağır bişey kaldırmıyorum 1ayıda geçer diye düşünüyorum açıkcası bence biraz daha sabredebilirsin benim ilk çocukta büyüdü memelerim o zamandan beri ağrılarım var ama ikinciyide yapıp emzirmeyi bekledim hep yanlız değilsin zaman geçiyo
Ben bıcak kullanırken sifon çekerken ya da sıvı sabuna bastırırken zorlanıyordum bası uygulanan işler direk göğüs kasını etkiliyor ve acıtıyordu. Siz yemek yaparken acımadı mı? Çocuğu ben de 3 ay kadar kaldıramadım.
Merhaba,Kizlar ben dun ameliyat oldum bugün evdeyim. Atasehirde Prof dr cihan sahin yapti. Tahminimden kisa sürdü. Ameliyattan ilk çıktığımda aci falan yoktu, ama odemle birlikte lipo yapilan yerler acidi. Oda agri kesiciyi muhtemelen gec verdikleri icin. Size tavsiyem agri vs baslamadan agri kesiciyi istemeniz. Suan cok guzel duruyor, ben baya kucuk olsun istedim. 520gr ve 590gr gitmis. eriyen dikisler kullanmis. Hastane baya iyi ve ilgiliydi. Daha ikinci günüm tabi. Baska ne yazayim bilmiyorum, merak ettiginiz bir sey var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?