gögüs pompasi alacakmisiniz?

verimli süt icin stressiz rahat sakin insan olacaksniz , bol bol sivi icip guzel beslenceksiniz..yengem bu konuda bana örnek..iki aylik oldu oglu..annem bile diyor..öyle süt veren baska kadin görmedim diyor..fabrika gibi, ve inailmaz kilo verdi..hamilelik boyunca 10 kilo aldi zaten bu 2 ayda hepsi gittigi gibi normal kilonun altina düstü halada düsüor..emzirmek gercekten kilo verdiriyor,. bunu zamaninda ebru salli da söyledi..

Umarım benim bebeğim de emer hem sağlıklı olur bebişim hem de ben kilo veririm yoksa bu 15 kilo 1 sene uğraşsam zor gider :) emzirmek rahmin çabucak toparlanıp doğumdan önceki haline gelmesini de sağlıyormuş ama çevremde o kadar çok duyuyorum ki 2-3 ayık sütüm yetmedi mama verdim diyenleri şimdiden korkmaya başladım ya benim de yetmezse bebeğim emmezse diye.

20 haftalık ilk bebeğime hamileyim ama gerek işim gerekse çevrem dolayısıyla bu işe çok aşinayım. Bir kere pompa, göğüs kremi, süt çayları ve göğüs pedi kesinlikle doğumdan önce bulundurulması gereken şeyler. yoksa hastanedeki eşinizin eline veriyorlar listeyi o garibanlarda şaşkın şaşkın eczane medikal dolanıp duruyorlar.

Bir kere pompa anne çalışmasa da çocuk emse de gerek oluyor. Süt zaman zaman azalabiliyor. Ya da Allah korusun çocuk hastalanıp hastaneye yatınca sütü kesilen çok anne oluyor. Çocuğu olanlar bilir yeni doğanların sarılık ya da idrar yolu enfeksiyonundan yatması işten bile değil. O arada sağıp hemşireye süt bırakabiliyorsunuz.
Çevrede aman bu çocuk doymuyor martavalı atanlar türediğinde buzluktan çıkarır verirsiniz bebişinize. İnanın mama çocuklarda gaz sorununu o kadar arttırıyor ki Allah bebişlerimize bol süt nasip etsin.

El pompalarının çoğunun kullanımı sinir edici. Elektrikli pompalar daha verimli. Lansinohun elektrikli çiftli firmasını kullanmıştı görümcem. Çocuk doktoru kendisi, her gelene de öneriyor. Öyle avent , chicco gibi uçuk fiyata değil. Zaten internete girerseniz fiyat aralığının çok uçuk olduğunu görürsünüz.
Saklama süresinede gelince buzdolabında 1 hafta, buzlukta 3 ay, derin donduruda 6 aya kadar saklanabiliyor. Poşetlerin üzerine tarih yazabileceğiniz kısımlar var. Isıtırken benmari usulü suyun içinde çözdürüyoruz. Hoş piyasada ısıtma ekipmanları ile ısıtılıyor mu bilgim yok.
Bu rada çocukla ilgili olsun olmasın memede süt kalması tehlikeli bir durummuş meme sağlığı açısından. Bir de sütün sağdıkça geldiği hesap edilirse pompa kesinlikle gerekli. Umarım bebişim doğunca bunları uygulayabilirim.

Son düzenleme:
canim elektirikli alacagim manuel cok yorucu diyorlar..su an yengem kullaniyor zaten medela ninkini ..cok memnun ..onlar ayni zamanda manuelde aldilar yapamadilar...cok arastirdim herkes elektiriklisini öneriyor..ve evet cok pahalim..burdada oyle..ama ne yapalim sütler bosa gitmesin..yengemin sütü cok..simdi emzirmeyi birak 3 ay yetecek sütüm var diyor buzlukta..-20 derece sanirim baya uzun saklanabiliyormus..ben sütüme göre bakacagim ve doktorlarimind edigine göre...ya sütüm gelmezse Allah korusun..bosuna almayalim tabi. oyuzden dogumu bekliyorum..

merhaba
sutum olmazsa diye dusunmeyin
bebegini emziren bir annenin sutu mutlaka gelir diyor bizim doktorumuz

ama sutum gelmiyor diye bırakırsanız o zaman gelmez
sezeryanle dogum yapanlara bu durum oluyor maalesef
sut hemen gelmiyor, anne bebegim doysun diye cevrenin de baskısı ile biberon ve mama veriyor
eger biberon da dogru secilmediyse bebek memeden soguyor
iste o zaman sut gercekten gelmez

emzirmeyi cok isteyen bir kadının sutu olur, unutmayın nolur

pompaya ihtiyacım olmaz diye de dusunmeyin
surekli emzirseniz bile pompaya mutttlaka ihtiyacınız oluyor
diyelim sutunuz geldi ve bebeginiz hepsini ememedi
siz pompayla sagip gogsunuzu bosaltamazsanız allah korusun kanallar tıkanıp mastit bile yapabilir

bence pompa dogumdan once alınmalı, ilk hafta cok ise yarıyor. lohusa yataginizdan cikip arastirmak cok mantıklı degil.
kendi arastirmalarım sonunda ben en iyisinin avent olduguna karar vermistim
butce mutlaka onemli ama alırken benim parasına bakmadıgım tek sey pompaydı
diger tum ihtiyaclarımda fiyata da baktim

bi de maneul gercekten cok yorucu

sevgiler

merhaba
sutum olmazsa diye dusunmeyin
bebegini emziren bir annenin sutu mutlaka gelir diyor bizim doktorumuz

ama sutum gelmiyor diye bırakırsanız o zaman gelmez
sezeryanle dogum yapanlara bu durum oluyor maalesef
sut hemen gelmiyor, anne bebegim doysun diye cevrenin de baskısı ile biberon ve mama veriyor
eger biberon da dogru secilmediyse bebek memeden soguyor
iste o zaman sut gercekten gelmez

emzirmeyi cok isteyen bir kadının sutu olur, unutmayın nolur

pompaya ihtiyacım olmaz diye de dusunmeyin
surekli emzirseniz bile pompaya mutttlaka ihtiyacınız oluyor
diyelim sutunuz geldi ve bebeginiz hepsini ememedi
siz pompayla sagip gogsunuzu bosaltamazsanız allah korusun kanallar tıkanıp mastit bile yapabilir

bence pompa dogumdan once alınmalı, ilk hafta cok ise yarıyor. lohusa yataginizdan cikip arastirmak cok mantıklı degil.
kendi arastirmalarım sonunda ben en iyisinin avent olduguna karar vermistim
butce mutlaka onemli ama alırken benim parasına bakmadıgım tek sey pompaydı
diger tum ihtiyaclarımda fiyata da baktim

bi de maneul gercekten cok yorucu

sevgiler

Merhaba yorumunuz icin cok tesekkürler,,

zaten süt olayina anlamis degilim bazi kadinlar sütüm gelmedi derler yaa, demekki diyorum duruma veya kadina göre degisiyor..ben emzirmeyi deli gibi istiyorum o zamand dediginize göre süt gelecek :) inslalahh.pompaya bakiyoruz su an Avent bizde uygun bulduk aslinda , bebegim icin biberonlarinida aventten coktan siparis ettik..pompayida avent ten alacagiz yüksek ihtimalle..manuelin yorucunu oldugunu artik cok kisiden duyduk ona bakmiyoruz bile..
tekrar tesekkür ederim yorumunuz icin :)
sevgiler

Merhaba, ben lansinoh'un manuel olanını kullandım. Sağarken çok yorulduğum için philips'in elektrikli pompasınıda aldım. Şimdi düşünüyorum almasam olurmuş. İlk aylar pompa gerekli ama 6 aydan sonra çocuk daha fazla süt içme ihtiyacı duyuyor ve ilk zamanlardaki kadar çok pompa gerekmiyor. Bence dişinizi sıkıp manuel yani elle sağılanla idare edin. (tabi zamanınız varsa)

Merhaba yorumunuz icin cok tesekkürler,,

zaten süt olayina anlamis degilim bazi kadinlar sütüm gelmedi derler yaa, demekki diyorum duruma veya kadina göre degisiyor..ben emzirmeyi deli gibi istiyorum o zamand dediginize göre süt gelecek :) inslalahh.pompaya bakiyoruz su an Avent bizde uygun bulduk aslinda , bebegim icin biberonlarinida aventten coktan siparis ettik..pompayida avent ten alacagiz yüksek ihtimalle..manuelin yorucunu oldugunu artik cok kisiden duyduk ona bakmiyoruz bile..
tekrar tesekkür ederim yorumunuz icin :)
sevgiler

Merhaba,

Sutunuz gelecek insallah :)

biberonlarınız aventse zaten pompanızı da avent alın.
her ikisi de aentse pompadan direkt biberona sagip bebeginize verebiliyorsunuz cunku.
degerli anne sutunu o kaptan bu kaba aktarırken kaybetmemis olursunuz.
biberonlara disk takarsanız saklama kabı olarak kullanabiliyorsunuz. buzluga dolaba giriyor.

sevgiler.

hanimlarrr yorumlariniz icin cok tesekkür ederim..ben tam alacaktim elektrklisini ama yeni ögrendik dogumdan sonra hastane zaten ücretsiz veriyormus..hemde öyle basit falan degil en iyisinden.walla iyikide almamisiz..gercei kullanip hastaneye geri verecegiz ama olsun isimizi görecek :)))

Doğumdan alınan kiloların bir kısmı düzenli emzirmekle atılıyor ama malesef ben 3 ay bilemedin 4 aydan sonra işe döneceğim için mecbur alıcam. Sağıp sağıp bakıcıya bırakıcam içirsin die :((( Çok sinir birşey oda yaa,neyse artık hayırlısı :)

Doğumdan alınan kiloların bir kısmı düzenli emzirmekle atılıyor ama malesef ben 3 ay bilemedin 4 aydan sonra işe döneceğim için mecbur alıcam. Sağıp sağıp bakıcıya bırakıcam içirsin die :((( Çok sinir birşey oda yaa,neyse artık hayırlısı :)

kesinlikle ...emzirmekle benim yengem eski kilosunun bile altina düstü..gittikcede zayifliyor..masallah sütüde cok geliyor.bi yandan emziriyor bi yandan sagip buzluga atiyor..onun izni fazla nerdeyse bir sene izinli..
siz ve sizin gibile icin cok zor gercekten..3-4 aydan sonra bakiciya birakacaksiniz..aklinizda kalir..ablam cok zorlanmisti..Allah yardimciniz olsun walla..inslalah sütünüz cok olur..

kesinlikle ...emzirmekle benim yengem eski kilosunun bile altina düstü..gittikcede zayifliyor..masallah sütüde cok geliyor.bi yandan emziriyor bi yandan sagip buzluga atiyor..onun izni fazla nerdeyse bir sene izinli..
siz ve sizin gibile icin cok zor gercekten..3-4 aydan sonra bakiciya birakacaksiniz..aklinizda kalir..ablam cok zorlanmisti..Allah yardimciniz olsun walla..inslalah sütünüz cok olur..

Malesef :((( El kadar şeyi bırak git elin adamına, iş mi? Ama işte hayat şartları. Herşey yine onun için...Allahtan az maz ama şu süt izni varya, en azından ben haftasonuda çalışmıyorum birleştirip Cuma-Ctesi-Pazar bebişimle olurum diye planlıyorum. Hayırlısı bakalım.

ben almayı düşünmüyorum zaten çalışmicamda..inş ihtiyacımda olmaz...:55:

ben almadim..burda doktor yaziyormus eczaneden veriyorlar sonra geri veriyorsun o sekilde aldim iki hafta kullandim geri verdim..cunku sütüm cok azdi sagacak kadar yok..hala az ..mama evriyorum bu yuzden kendi sütüm yetmiyor tabiki..

Meraba kizlar2,5 aylikvkizim war dogumdan itibaren mama ve sut veriyorum sutum hic bir zaman yetmedi beisimde emmeye cok hevesli heme memeyi hem biberonu hemde emzigi cok sewio 2 hafta once bi aksam disari ciktim goguslerim doluluktan tas gibi oldu ve eve gec gittim bebisim uyuodu ememedi o gunden beri sutum pompaya gelmiyor, sut var ama sabah aksam 70-80 cc cikarken simdi gunde 20 cc zor cikio elimde de sagmak cok yorucu acaba ne yapmaliyim?

Back
X