Göğüs sertleşmesi

Kurabiyelim

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
54
3
18
35
Elazığ
Merhaba arkadaşlar... 5 günlük bi bebeğim var.Sağğ göğsüm taş gibi olduğu için bebek tutamıyor ve ememiyor.Pompayla sağdığımda sadece 10 ml süt çıkıyor.Ne yaptıysam göğsümü yumuşatamadım ve sanırım çıkan süt bebeğe yetmiyor.Günde 1-2 bardak milupa'nın süt artırıcı bitki çayını falan içiyorum.Göğüs sertleşmesi aşırı sütten oluyor sağın geçer diyolar ama bir saat uğraşıyorum sadece 10 ml süt geliyor.Diğer göğsümde yumuşak ama ilk günlere göre daha az süt geliyor.
Benzer durumları yaşayanların önerileri varmı acaba, lütfen yardım edebilir misiniz?

geçmiş olsun ılık bir banyo yapıp masaj yapsan sonra sağsan belki geçer ama sakın ihmal etme geçmezse ateş ve ağrı yaparsa mutlaka bir doktora görün benim ablamın süt birikmesinden sonra iltihap olmuştu göğsünde günlerce şırınga ile çektiler biraz daha gitmeseymiş kana karışacak mış tabi bu dediğim bu sorun olduktan 2 ay sonra oldu hemen olmaz tabide masaj işe yarar umarım biraz acır ama mutlaka dene

birde zaten sütün zamanla artar şimdiden kafana takma senin sağmanla çocuğun aldığı süt farklıdır sağmayı kendine ölçü alma sağdığından daha çoktur.

canım öncelikle sağlıkla büyüt yavrunu
senin hemen banyoya girip elinle göğüslerine masaj yapman gerek
süt gelene kadar devam et buna çıkıncada sağ göğsünü arkadaşım

sütünü arttırman için öncelikle bol bol su iç arkadaşım birde uykunu almaya dikkat et bebeğin uyurken sende uyumaya çalış
bebeğin seni emdikçe sütün artar sık sık emzir az geliyor diye düşünme bebeğinin miğdesi zaten küçücük şimdi onu doyuruyordur
kilo alımına bakar ilk ay ondan sonra dr sana gerekli açıklamayı yapar

Canim bebegini güle güle büyüt insallah...

Kakao yagi ile gögsüne masaj yap ve sonra pompayla sag sütü...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Geçmiş olsun bende aynı sorunu yaşadım bebeklerim küvez dey di yalnız benim.ve tek ilacı kaynar suda küçük mutfak havlusunu ıslattgm sıktım. Sıcak havluyu göğsüme koydum üstüne de normal kuru havlu koydum ve Sağdım.. Sertlik tamamen geçti çok şükür. Ama bunu hep sağmam da yaptım.. Ve her sabah ılık banyo yaptım. Banyo Dayken de sert olan yere masaj yaptım. Kesinlikle bastırma göğsüne Allah korusun süt damarlarına zarar verirsin. Sıcak havlu yu ve ılık düşü ihmal etme.. İnşallah şifa bulursun. Geçmiş olsun tekrar..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…