Doğuma Hazırlık göğüs ucu çatlakları

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

shushum

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2007
131
96
298
Kızlar selam,

Şu an ikinci bebeğimi bekliyorum. İlk bebeğimi emzirirken göğüs uçlarım 2 ay boyunca ağlaya ağlaya emzirecek seviyede çatlamıştı. Su topladıklarını biliyorum. evicap kapsül, lansinoh, garmastan, soğan, ayva aklınıza ne geliyosa denemiştim ama buna rağmen tam 2 ay çektim. Şimdi ise hamileyken ne kadar erken önlem alırsam o kadar iyi olacağını düşünerek doğumdan önce göğüs çatlayağını önleyecek bir yöntem, krem, yağ vs bileniniz var mı? Varsa öyle sevineceğim ki. Allah inşallah bir daha o acıyı yaşatmaz

Lansinohu zaten gebeliğin son ayında başlanması öneriliyor. Sen de başla. Bir de ilk bebekte göğüs uçları daha yeni çıkıyor olduğu için de daha çabuk yara oluyor.

En etkilisi zeytin yagiymis bnde basladim surmeye.bnde ilk bebegimde cok cektim en buyuk korkum.insallh zeytinyaginin faydasini gorururuzz

En etkilisi zeytin yagiymis bnde basladim surmeye.bnde ilk bebegimde cok cektim en buyuk korkum.insallh zeytinyaginin faydasini gorururuzz

saol canım. zeytinyağını deneyeceğim ben de. yani yapacak birşey yok her yolu deneyeceğiz artık.

Bende zeytinyağı iyi diye duydum kızlar bir an önce baslicam bende

Öyle mi onu bilmiyordum canım teşekkür ederim bir kaç hafta daha beklim ben

Evet, araştırırsanız rastlarsınız bu bilgiye. Doğumu başlatmak için öneriliyor zaten göğüs uçlarına masaj yapılması, uyarılması vs.

Öyle mi onu bilmiyordum canım teşekkür ederim bir kaç hafta daha beklim ben

Evet, araştırırsanız rastlarsınız bu bilgiye. Doğumu başlatmak için öneriliyor zaten göğüs uçlarına masaj yapılması, uyarılması vs.

Benim ilk hamileliğimde 8. ayda kullanmaya başlamamı önermişti doktorum lansinoh kremi. Gerçi işe yaramadı. 8. aydan itibaren başlamak sıkıntı yaratmaz sanırım.

Merhaba,
Benim de hassas bir cildim oldugu icin ve de ilk bebekte tecrubesizligin de etkisiyle 2 ay kadar cok zorlu bir surec gecirdim emzirme konusunda. Ama hepsi gecmeyecek gibi gelse de gecip gidiyor, bir gulumseme ile kaliyor sadece :)
Hamileligin son bir ayi lanolin iceren kremler kullanmak meme uclarini guclendirir.
Catlak ve yaralarin cogu bebegin emmeyi bilmemesi annenin de emzirme konusunda tecrubeli olmamasi nedeniyle en cok olusuyor.
Eger yara ve catlaklar olusur ise, havalandirmak cok onemli. Eger gogus padi kullaniliyorsa cok sık degistirmek gerekiyor.
Dogal, yumusak bir zeytinyagi surulebilir.
Ama cok ileri derecede seyrediyor ise doktorunuz ile goruserek tavsiye ettigi kremlerden kullanabilirsiniz.
Mutluluklar bebeginizle :)

Teşekkür ederim :) aynen katılıyorum, unutulmasaydı eğer 2. bebeği yapmak hayal olurdu :)
Öyle veya böyle ten hassas olduğu sürece risk büyük. Bunların çoğu denendi ancak gelin görün ki ağrımı dindirmedi. Bir tek zeytinyağını denememiştim onu bu sefer deneyeceğim.
Belki farklı bir deneyimi olan arkadaşım vardır diye umut ediyorum. Umarım bu sefer daha hafif alatırım

hamileliğinizin son ayında bebe yağı sürmeye başlayabilirsiniz.ilk bir hafta boyunca lansınoh kremi her emzirmeden sonra kullanırsanız acıma ve hafif kızarıklıktan başka birşey olmaz. emzirmeyi ilk üç gün den sonra tek meme boşalana kadar 3 ya da 2,5 saatte bir yinelerseniz göğüs yaralarını engellemiş olursunuz.sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)

cnm onemlı olan bebegın memeye yerlesmesı ve senın doğru tutman.yara olunca zamandan başka caresı yok.ben neler cektıgımı anlatsam roman olur.en son amelıyat dahı oldum oyle soyleyım bende 3 aylık hamıleyım ve tek dılegım o kotu gunlerı bır daha yasamamak ıcın ılkının acemılıgını tekrar yasamamak

Teşekkkürler bilgi için. Bebeyağını da ilk kez duydum deneyecğim :)

Ben de çoğu şeyi denedim kremler vs ama sanırım dediğiniz gibi yara olunca zaman gerekiyor maalesef Umarım siz de bu sefer daha hafif atlatırsınız.

Benimde su an yara oldu 6 gun once dgm yptim emzirmekk işkence geliyor kac gunde iyileşir bu göğüs uclari

2.bebegimden sonra bende lohusaligim bitene kadar cekmistim.Ama 3.de olacak diye onlemleri almaya karar verdim.Doguma 1 ay kala basladim kremlere ama fayda etmedi.Su an 10 gun oldu dogum yapali iyilesmeye basladi.Gunde 2 gogsumde dahil olmak uzere 4_5 sefer emzirebiliyorum.Geri kalan kismi pompayla sagip biberonla veriyorum.Specta mam phyto kremini kullaniyorum.Gogsunu silmeden bebegini emzirebiliyorsun.Kanamaya baslayinca doktordan antibiyotikli krem istedim.Yazmadi.Bende thiocilline diye deri pomadi krem aldim.Sabah aksam surdum valla 3.gunde etki etmisti.Tabi bebegi emzirmiyordum.Sutumu sagiyordum,suruyordum ve en onemlisi surmeden ilik su ve pamukla temizliyordum.Tabi gogus pedini de unutmamak lazim.2 saat sonra silip memeyi veriyordum.2.lohusaligimda gunde sadece 1 sefer emzirebiliyordum taki lohusaligim bitene kadar.Ona ragmen 2.bebegim unutmadi memeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…