En etkilisi zeytin yagiymis bnde basladim surmeye.bnde ilk bebegimde cok cektim en buyuk korkum.insallh zeytinyaginin faydasini gorururuzz
Bende zeytinyağı iyi diye duydum kızlar bir an önce baslicam bende
Öyle mi onu bilmiyordum canım teşekkür ederim bir kaç hafta daha beklim benHenüz erken olabilir sizin için. Göğüs uçlarının uyarılması, doğumu başlatabilir.
Öyle mi onu bilmiyordum canım teşekkür ederim bir kaç hafta daha beklim ben
Öyle mi onu bilmiyordum canım teşekkür ederim bir kaç hafta daha beklim ben
Merhaba,Kızlar selam,
Şu an ikinci bebeğimi bekliyorum. İlk bebeğimi emzirirken göğüs uçlarım 2 ay boyunca ağlaya ağlaya emzirecek seviyede çatlamıştı. Su topladıklarını biliyorum. evicap kapsül, lansinoh, garmastan, soğan, ayva aklınıza ne geliyosa denemiştim ama buna rağmen tam 2 ay çektim. Şimdi ise hamileyken ne kadar erken önlem alırsam o kadar iyi olacağını düşünerek doğumdan önce göğüs çatlayağını önleyecek bir yöntem, krem, yağ vs bileniniz var mı? Varsa öyle sevineceğim ki. Allah inşallah bir daha o acıyı yaşatmaz
Merhaba,
Benim de hassas bir cildim oldugu icin ve de ilk bebekte tecrubesizligin de etkisiyle 2 ay kadar cok zorlu bir surec gecirdim emzirme konusunda. Ama hepsi gecmeyecek gibi gelse de gecip gidiyor, bir gulumseme ile kaliyor sadece :)
Hamileligin son bir ayi lanolin iceren kremler kullanmak meme uclarini guclendirir.
Catlak ve yaralarin cogu bebegin emmeyi bilmemesi annenin de emzirme konusunda tecrubeli olmamasi nedeniyle en cok olusuyor.
Eger yara ve catlaklar olusur ise, havalandirmak cok onemli. Eger gogus padi kullaniliyorsa cok sık degistirmek gerekiyor.
Dogal, yumusak bir zeytinyagi surulebilir.
Ama cok ileri derecede seyrediyor ise doktorunuz ile goruserek tavsiye ettigi kremlerden kullanabilirsiniz.
Mutluluklar bebeginizle :)
hamileliğinizin son ayında bebe yağı sürmeye başlayabilirsiniz.ilk bir hafta boyunca lansınoh kremi her emzirmeden sonra kullanırsanız acıma ve hafif kızarıklıktan başka birşey olmaz. emzirmeyi ilk üç gün den sonra tek meme boşalana kadar 3 ya da 2,5 saatte bir yinelerseniz göğüs yaralarını engellemiş olursunuz.sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)Kızlar selam,
Şu an ikinci bebeğimi bekliyorum. İlk bebeğimi emzirirken göğüs uçlarım 2 ay boyunca ağlaya ağlaya emzirecek seviyede çatlamıştı. Su topladıklarını biliyorum. evicap kapsül, lansinoh, garmastan, soğan, ayva aklınıza ne geliyosa denemiştim ama buna rağmen tam 2 ay çektim. Şimdi ise hamileyken ne kadar erken önlem alırsam o kadar iyi olacağını düşünerek doğumdan önce göğüs çatlayağını önleyecek bir yöntem, krem, yağ vs bileniniz var mı? Varsa öyle sevineceğim ki. Allah inşallah bir daha o acıyı yaşatmaz
cnm onemlı olan bebegın memeye yerlesmesı ve senın doğru tutman.yara olunca zamandan başka caresı yok.ben neler cektıgımı anlatsam roman olur.en son amelıyat dahı oldum oyle soyleyım bende 3 aylık hamıleyım ve tek dılegım o kotu gunlerı bır daha yasamamak ıcın ılkının acemılıgını tekrar yasamamakKızlar selam,
hamileliğinizin son ayında bebe yağı sürmeye başlayabilirsiniz.ilk bir hafta boyunca lansınoh kremi her emzirmeden sonra kullanırsanız acıma ve hafif kızarıklıktan başka birşey olmaz. emzirmeyi ilk üç gün den sonra tek meme boşalana kadar 3 ya da 2,5 saatte bir yinelerseniz göğüs yaralarını engellemiş olursunuz.sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)
cnm onemlı olan bebegın memeye yerlesmesı ve senın doğru tutman.yara olunca zamandan başka caresı yok.ben neler cektıgımı anlatsam roman olur.en son amelıyat dahı oldum oyle soyleyım bende 3 aylık hamıleyım ve tek dılegım o kotu gunlerı bır daha yasamamak ıcın ılkının acemılıgını tekrar yasamamak
rica ederim :)Teşekkkürler bilgi için. Bebeyağını da ilk kez duydum deneyecğim :)
Kızlar selam,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?