Göğüste kitle

Generosa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013
146
139
103
Merhaba hanımlar kafamı kurcalayan bir konu var acaba aranızda yaşayan var mı?

Belki konuyu yanlış yere açtım bilmiyorum ama şöyle ki bir süre önce göğüsümde bir sertlik hissettim. Kontrol ettiğim de iki göğsümde de vardı. Çok korktum doktora koştum hemen. Doktor sakin karşıladı önemli birşey olmadığını normal olduğunu söyledi.

Altı ayda bir kontrole gidiyorum şuan. Sizde de oldu mu? Ameliyat dışında farklı bir çözümü var mı kendiliğinden geçen falan yardımcı olun lütfen

Benim vardı. İki göğsümde toplam 7 taneydi. Profesör Doktor o zaman riskli olmadığını, daha genç olduğum için alıp da görüntüyü bozmak istemediğini söylemişti. 6 ayda bir kontrole gittim. Evlenip çocuk emzirince kendiliğinden kayboldu

evli misiniz? fibrokistik demislerdi bana da bazen cok oluyo bazen tek.
korktugunuz seye donusmedigini demisti doktorum ben de muayene oluyorum ilk once 3. ayda oldum 6 ay sonra tekrar istedi. ki annem de gogus kanseri kitle 7 yil once eline geliyodu ve cok agri yapiyordu bu o kadar agri yapmiyor. siz muayenenizi aksatmayın.. gecmis olsun

Bende değil ailemden birinde, annemde var. Sizin gibi sürekli 6 ayda bir kontrole gider.Şimdilik korkulacak bir şey yok yani.

İçinizi daraltmayın ama kontrollerinizi de aksatmayın. geçmiş olsun

Merhaba , benim bi tanıdığımda vardı , birads 4a teşhisi koydular sadece bi tanesini ameliyatla alıp patalojiye gönderdiler temiz çıktı , ama çok ağrısı sızısı vardı , bundan 15 gün önce ömür boyu kullanacağı bi hap vermiş doktor her gün düzenli olarak kullanmalıymış , kontrolleri de var tabi .
Kontrollerinizi aksatmayın , anormal bi sertlik ağrı hissettiğinizde kontrol tarihini beklemeden muayeneye gidin ihmal etmeyin . Çok geçmiş olsun .

Bende de var ben de 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Bir tanesi baya büyük hatta bazen çok ağrı yapıyor ama aldırmaya korkuyorum

sağolun hepiniz. Evet evliyim ama çocuğum yok. Evlenmeden önce oluştu kitleler. Yaşım genç ve ailede böyle kötü bitir öykü olmadığı için rahat davrandı doktor. Tabi her 6 ayda bir ultrasonla kontrol ediliyor. Son iki seferde çok az bir büyüme olmuş önemsiz sayılacak düzeyde dendi. Ağrı falan hiç olmadı bende belki o yüzden çok geç bile farketmiş olabilirim. Benimde çok sayıda var öyle ki bir arada olduğu için sayılamadı bile tam olarak.
Ameliyat olmak istemiyorum merak ediyorum geçer mi diye

Benimde iki göğsümde var biri ele geliyor diğeri farkedilmiyor zararsız kist dedi doktor.. İstersen ameliyatla alınabileceğini söyledi ama duruyorlar yani mutlu mesut yaşıyoruz yıllardır

Öncelikle geçmiş olsun.benimde yaklaşık bir yıl önce zararsız dedikleri bir kitle oluşmuş göğsümde.geçen hafta kitle olan değilde olmayan göğsümde inanılmaz bir ağrı ve ele gelen beze tarzı birşey hissettim gidemedim dr.a dilerim önemli birşey değildir

çok geçmiş olsun benim de var çok büyük zararsız çıktı ama ameliyat olmam gerekiyor siz hangi doktora gittiniz istanbulda dhangi doktorlar iyi fatih aydoğan nasıl biliyo musunuz

Doktor öyle dediyse korkulacak bir şey yok benim 2016 yılında çıktı zamanla çoğaldı 6 ayda bir kontrole gidiyorum.Artarsada korkmayın regl dönemlerinde çok ağrı yapıyor onun dışında normal seyrediyor. Sürekli takipte olmakta fayda var ğögüs kanseri genetik faktörlerden en çok etkilenenmis ailenizde varsa asla kontrollerinizi aksatmayın

benim 9sene oldu bununla yaşıyorum:/hiç kolay değil başlarda önemsemedim ama son 3yıl içinde çok büyüdü ve şuan ameliyat olmam gerekiyor.biyopsi yaptırdım temiz çıktı.kontrollre gidin düzenli ve hep takip edin çoğu zararsız büyümüyor da siz hangi doktora gittniz duyduğunuz iyi bir doktor var mı

Ben doğuda küçük bir şehirde gözüktüm. Buradaki eğitim araştırma hastanesinde özellikle göğüsle ilgilenen bir genel cerrahi profesörü var. Özele de gitsem de hep asıl muayeneyi eğitim araştırma hastanesinde yaptırıyorum. O yüzden maalesef İstanbul’da birini öneremem.

çok şükür temiz çıkmış biyopsiniz. Geçmiş olsun hepimize

Doktor ameliyat dememis siz ameliyati nerden cikardiniz ki, bende de var 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Camasirlarinizi pamuklu giyin, teflon vs hayatinizdan cikarin. Stresten uzak durun diyemeyecegim o biraz zor oluyor bazen insanin elinde olmuyor.

Benim çok olur. Genelde yağ bezesi tarzı önemsiz şeyler oluyor bazen de enfeksiyon tarzı oldu. Hiç ameliyat olmadım daha hep kendi kendilerine geçtiler ilaç da kullandığım oldu

Doktor ameliyat dememis siz ameliyati nerden cikardiniz ki, bende de var 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Camasirlarinizi pamuklu giyin, teflon vs hayatinizdan cikarin. Stresten uzak durun diyemeyecegim o biraz zor oluyor bazen insanin elinde olmuyor.
Ağrı oluyor ve seni rahatsız ediyorsa ameliyatla alalım dedi.

Memede kist farklı, kitle farklı şeyler. Kist sanıyorum ki tüm kadınlarda vardır . Kişiye rahatsızlık verecek boyutlara da pek ulaşmaz. Kitle ise biraz daha farklı bir şey.
Bende her ikisi de mevcut. Çok da ağrım oluyor.Kitlelerde büyüme var ama henüz biyopsi yapılacak boyuta ulaşmadı. Duruma göre her 3-6 ayda bir kontrole gidiyorum.
Korkmayın, kontrollerinizi de aksatmayın.

Ağrı oluyor ve seni rahatsız ediyorsa ameliyatla alalım dedi.

Anladim, gecmis olsun oyleyse, o konuda yorum yapamayacagim.
Prof dr aysegul ozdemir i takip edin derim, ameliyatlar ve tabilar hakkinda farkli seyler soyluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…