• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Golden retriever besleyenler bi bakabilir mi?

valla helal olsun ama bahceye de cok fena giydirmissiniz :)
ben senelerdir bahcede bakiyorum , cok mutlu kuzum , istedigi zaman eve de girebilir ama girmiyor bazen oglum yalvar yakar hayvani cekistire cekistire eve alir , bizim sipa goz kapida oturur acsalarda kacsam diye
yeterli ilgi , sevgi ve sefkati gorduklerinde bahcede de gayet mutlu oluyorlar

minik bebegimi de bakici hergun bahcede uyutur , bi tarafinda kopegim obur tarafinda bakici oturur , bebek bakiciligi bile yapar anlayacaginiz
Valla oyle:) biz sitede oturuyoruz ve tum komsularim goldenlarini nerdeyse bahcede bakiyor ve hepsi cok mutsuz:KK43: biz gecerken havliyorlar surekli deliriyorlar. Bakimsiz ve pisler :KK43: yanimda benimkiler varken bi basliyorum kapi arkasindan sevmeye sonu gelmiyor cunku hic birinin dolastirildigini gormedim. Ben hafta ici iki haftasonu 4 kere cikariyorum gunde. Ama bahce var diye kimse cikarmiyor:KK43:
Hatta benjmkiler sosyallessinler diye( iki tane olmalarina ragmen) ayda bi kere krese gidiyorlar. Baska cins ve huyda kopeklerle tanisip oynuyorlar. Hakkaten yani cocugum olsa bundan farkli ne yapardim bilmiyorum.
O yuzden bahcede bi golden gorunce hem sinirleniyor hem uzuluyorum. Bebegimin gecenin bi yarisi bahcede aglamalari geliyor aklima:KK43: ha su an evdeyiz ama gun icinde annecim bahceye cikar bizi diye aglarlar. Ama iki tur atip bu sefer balkon kapisi onunde beklerler iceri alsana diye:KK66: en iyisi dipdibe olmak:) ama arada bahcede birlikte kacamak yapmak.

Valla oyle:) biz sitede oturuyoruz ve tum komsularim goldenlarini nerdeyse bahcede bakiyor ve hepsi cok mutsuz:KK43: biz gecerken havliyorlar surekli deliriyorlar. Bakimsiz ve pisler :KK43: yanimda benimkiler varken bi basliyorum kapi arkasindan sevmeye sonu gelmiyor cunku hic birinin dolastirildigini gormedim. Ben hafta ici iki haftasonu 4 kere cikariyorum gunde. Ama bahce var diye kimse cikarmiyor:KK43:
Hatta sosyallessinler diye( iki tane olmalarina ragmen) ayda bi kere krese gidiyorlar. Baska cins ve huyda kopeklerle tanisip oynuyorlar. Hakkaten yani cocugum olsa bundan farkli ne yapardim bilmiyorum.
O yuzden bahcede bi golden gorunce hem sinirleniyor hem uzuluyorum. Bebegimin gecenin bi yarisi bahcede aglamalari geliyor aklima:KK43: ha su an evdeyiz ama gun icinde annecim bahceye cikar bizi diye aglarlar. Ama iki tur atip bu sefer balkon kapisi onunde beklerler iceri alsana diye:KK66: en iyisi dipdibe olmak:) ama arada bahcede birlikte kacamak yapmak.
anliyorum sizi
sizin sitedekiler gosteris icin almis kuzulari kiyamam onlara
biz mustakil evdeyiz , kocaman bir bahcemiz ve surekli acik kapimiz var , iceri girsiginde de kimse neden girdin demez ama o bahceyi seviyor , ben hafta ici kendim gezdiremiyorum evdeki sipalardan vakit bulup cok erken cikiyorum gec geloyorum falan ama bahce kapisini acariz kendi gezer gelir , mahallede arkadaslari var onlarla oynar arada :)

Köpek bakmak çok zor bence, hele de büyük köpek. Çok seviyorum onları ama ben bakamazdım. Kayınvalidemlerin labradoru vardı, yetişemediler kuzuya. Enerji ve vakit lazım.

Hayvan bakmak bebek bakmaktan daha zor biliyormusun? Bebeğin banyosunu mamasini, altını da aldın mı tamamdır uyur hep...
sana gore degil hayvan bakmak
Fazla kriterlisin çünkü...buna rağmen ısrarın anlamsiz...insan biraz kendini bilmeli bence

Farkı çok fazla emin olun.
Evin içinde bi köpek istemiyorum tuvalet sorunlarından dolayı ama bahçede gayet uygun benim için.
Ayrıca öyle bir yazmışsınız ki bi önceki köpeği sanki hevesle alıp sokağa bırakmışım gibi.
Denk geldi üzüldüm haline aldım bakımlarını yapıp ücretsz düzgün birine sahiplendirdim bu kışta sokakda kalmadı hayvancağıZ. Ev içinde daha öncede bakmadığım için bKımı zor geldi bencillik edip alışmak için de beklemedim onun psikolojisini düşünüp bana alışmadan hemen sahiplendirme yoluna girdim.

hö??? köpekler eve mi yapiormusda sorun oluyormus? bahcen olsa bile yazik hayvans en az günde 3 kere 2-3 saat gezdirmelisin.

bahcede tuvalet sorunu olmayacak mi saniyoesunuz?
12 senedir goldenim var bok temizlemekten imanim gevredi
gercekten sorumlulugunu alabilecekseniz alin , goldenlar cok hassas hayvanlardir , saglik sorunlari da cok fazla , yani masraflidirlar , maddi manevi bakabileceginize inaniyorsaniz , vakit ayirip ilgilenecekseniz sevecekseniz bahcede bakilir golden

aynen yavrumun ilaclariyla bi yere köprü yaptirirdim resmen

Acilin acilin soyle bi. Evinde iki adet golden kopek bakan biri olarak konusuyorum. Kopegimi kayinvalidem istemedi evin icinde diye acaba disari mi koysak deyip bi ay eve almadi diye esinden bosanmayi dusunecek insanim. Cunku o golden bebek insan icin yasar insan icin ölür. Bahcede siz gunde onla iki saat (max) oyniycaksiniz diye omurunu heder eder kuzum. Ayrica bahce kopegi degildir bahceye uygun da degildir. İnsan kokusu sevgisi arar. Yilisiktir yaramazdir sapsaldir ama evlattan ayirmaz olursunuz( su an 180 e200 olan yatagimiza dordumuz sigmiyoruz degistirme planlari yapiyoruz).
Nasil onlarla ayni yerde yatiyorum?? Cok mu pisim? O kokan kopekleri sahipleri sallamadigi icin kokuyor bebisler. Biz yazin onbes gune bir kisin ayda bir banyo yapariz. Surekli taranir veya kuru sampuan kullaniriz. Disardan her geliste patiler silinir. Ev en gec iki gune bir supurulur.supurgede paraya kiyilip ikinci el araba parasi dokulur. Ama kahvalti masamin altindan kafasini uzatip peynir dilenen maymunlarla nese icinde gune baslanir. Ayrica tuvalet sorunu demissiniz afedersiniz ama bu hayvar ogreniyor bunu. Max 3 ayda ogrenir tutmaya calisir kazalar olur ama yas ilerledikce azalir. Guzellikle ogrete ogrete oluyo bunlar. Ben cok cis temizledim yikadim ama gocunmadim. 4 yasina kadar cocuklarinin boklu bezlerini degistiren insanlar kopege pis diyor ona fittiriyorum. OGRENİYORLAR!!!!!

İlk buyuk ve bahceli evimize gecince kayinvalidemin baskisiyla esim bir ay eve almadi kuzumu.(o zaman tekti) o bahcede agliyordu ben icerde en son anan da senin olsun evin de ben kuzumu alip gidiyorum dedim. Razi geldi( dunden hazirdi galiba zaten).
Kardesim deli gibi korkuyor sadece o geldiginde baska odaya aliyorum. Onun disinda korkmayan herkes evimde kopek oldugunj bilerek gelsjn diyorum. Ustunuz tuy de olur bu hayvanlar sevmek icin size de yanasir. Kimse icin onlarin rahatini bozmuyorum. Cunku burda herkesin cemkirdigi gorumce kaynana eniste teyze vs den coooook daha kiymet bilen canlilar.
O melek insan yavrulari istedigi oyuncagi almayin bakayim ne hale sokuyorlar sizi avm ortasinda.
Allah ve peygamber askina, bahcede bakmak icin kopek alip gunahina girmeyin kuzunun. Yaziktir.

size sarilmak istiyorum. aynisini düsünüyorum. yavrum icin arkadaslarimdan gerekirse ailemden vaz gecerim. kocam, oglum, yavrum! en degerlilerim

Kedili birisi olarak kopeklere asigim.aslinda butun hayvanlara asigim.kopeklerinizi benim yerime minciklayip opun demeye geldim.oy yerim onlari minnoslar ya

Zaten birtek bahcede bakılır o cins cunku çok koku yapıyor cok tuy dokuyor ve enerjsi fazla
Şahsen benim oğlum bahçe de değil evin baş köşesinde neden bahçede bakılıyor bir tek anlayamadım, koku kısmına gelince beslenmesine dikkat eder ve bakımını iyi yaparsanız kokmaz yani aynı insanlar gibi :işsiz:
Bu arada konu sahibi arkadaşım mümkünse bahçede domates biber patlıcan yetiştirmeni tavsiye ederim bahçe için onlar daha uygun:KK59:

? ne alaka, her köpek kokuyo. her köpek tüy döküyor, enerji öteki cinslerden daha az

Terrier neredeyse hiç tüy dökmüyor ve koku yok
Pug da enerji de daha az kokuda

Sadece baktığım cinslerden örnek verdim diğer ırklarda da kokmayan tuy az döken ve az enerji harcayan köpekler var
Alakası bu yani ..

Şahsen benim oğlum bahçe de değil evin baş köşesinde neden bahçede bakılıyor bir tek anlayamadım, koku kısmına gelince beslenmesine dikkat eder ve bakımını iyi yaparsanız kokmaz yani aynı insanlar gibi :işsiz:
Bu arada konu sahibi arkadaşım mümkünse bahçede domates biber patlıcan yetiştirmeni tavsiye ederim bahçe için onlar daha uygun:KK59:

Ben proplandan başka mama kullanmadım hiçbir köpeğe
Ve bakımlarını yapmak bana keyif veriyordu. İhmalsiz düzenli bakım yapar ilgilenirdim.
Goldenla 4 ay gbi kısa bir süre geçirdim Ama cinsi tanımama yetti
Onun dışında da köpekler ilgi alanım oldugu için cevremde de gözlemleyebiliyorum ve goldenların çok koktuklarını anladım

Bahçede domates biber bakma fikri konu sahibi için evet daha uygun ;)

Ben proplandan başka mama kullanmadım hiçbir köpeğe
Ve bakımlarını yapmak bana keyif veriyordu. İhmalsiz düzenli bakım yapar ilgilenirdim.
Goldenla 4 ay gbi kısa bir süre geçirdim Ama cinsi tanımama yetti
Onun dışında da köpekler ilgi alanım oldugu için cevremde de gözlemleyebiliyorum ve goldenların çok koktuklarını anladım

Bahçede domates biber bakma fikri konu sahibi için evet daha uygun :KK66:
Bende proplan dışında mama kullanmam belki de 15 yılın verdiği alışkanlık koku almıyorumdur artık ama eve gelen arkadaşlarım da soruyor nasıl kokmuyor diye yalan mı söylüyorlar acaba üç kâğıtçılar :KK8:

Benim de golden retriever cinsi köpeğim var ama eski konularınızı ve durumunuzu bilen biriyim, sizin o köpeğe bakabileceğinizi düşünmüyorum açıkçası bunu lütfen hakaret gibi algılamayın. Cidden bakamazsınız köpek beslemenin evlat sahibi olmaktan hiçbir farkı yok, çok ciddi sorumluluk isteyen bir şey. Sırf bahçeli eviniz var diye o hayvana eziyet etmenin hiçbir manası yok ve siz cidden o hayvana eziyet edeceksiniz. Başkasına sahiplendirmek bile psikolojilerini bozuyor o zavallıların. Biraz daha kendi kendine yetebilen bir hayvan sahiplenin derim mesela kedi. Benim köpeğim eve 10 dakika geç geleyim bana trip atar, kıskanır, çok kolay depresyona girebilen hayvanlar bunlar. Bir heves almaktan daha öte bu durum.
Kediler de trip atiyor emin ol bir de kinleniyorlar ilgiyi azaltinca :D kapi arkasindan aniden firlayip korkutmak, yatagina bilerek isemek( sukur hic yasamadim), küsmek yemek yememek gibi huylari var.
Kendine kendine yetebilen ve konu sahibine en uygunu japon balığı diyorum ben :)

Kediler de trip atiyor emin ol bir de kinleniyorlar ilgiyi azaltinca :KK70: kapi arkasindan aniden firlayip korkutmak, yatagina bilerek isemek( sukur hic yasamadim), küsmek yemek yememek gibi huylari var.
Kendine kendine yetebilen ve konu sahibine en uygunu japon balığı diyorum ben :)

Ya bunu yanlış anlayanlar oldu kendi kendine yetebilenden kastım tuvalete günde 2-3 kez çıkarılması gerekmeyen, egzersiz yaptırılması, gezdirilmesi gerekmeyen bir hayvan olduğuna dairdi. :) Yoksa elbette kediler de sevgiye, ilgiye ihtiyaç duyuyor, bakımlarının, aşılarının aksatılmaması gerekiyor onu kastetmedimdi. :)

Bende proplan dışında mama kullanmam belki de 15 yılın verdiği alışkanlık koku almıyorumdur artık ama eve gelen arkadaşlarım da soruyor nasıl kokmuyor diye yalan mı söylüyorlar acaba üç kâğıtçılar :KK8:

Benimkinin de biraz ağzının koktuğunu söyleyenler var ama ben de koku almıyorum. :110: Belki evinde hayvan beslemeyen insanlar kokuya karşı daha duyarlı olabilir.

Ya bunu yanlış anlayanlar oldu kendi kendine yetebilenden kastım tuvalete günde 2-3 kez çıkarılması gerekmeyen, egzersiz yaptırılması, gezdirilmesi gerekmeyen bir hayvan olduğuna dairdi. :) Yoksa elbette kediler de sevgiye, ilgiye ihtiyaç duyuyor, bakımlarının, aşılarının aksatılmaması gerekiyor onu kastetmedimdi. :)
Şimdi anladim yoksa kediler isyan cikartacakti "Saksi degiliz biz!" diye. :p

Şimdi anladim yoksa kediler isyan cikartacakti "Saksi degiliz biz!" diye. :p

Hiç kedi beslemedim ama onlar bir de nasıl diyeyim bir köpek kadar itaatkar olmadıkları için tersleri pis oluyordur. Benimki nazlı, eve 10 dakika geç gelsem hemen totosunu döner, konuşabilse "Nerede kaldın ulen bu saate kadar?" falan diyeceğine eminim. Erkek arkadaşımla ne zaman yakınlaşacak gibi olsak( :KK8:) hemen araya dalar, gıcık oluyor :KK70:

Acilin acilin soyle bi. Evinde iki adet golden kopek bakan biri olarak konusuyorum. Kopegimi kayinvalidem istemedi evin icinde diye acaba disari mi koysak deyip bi ay eve almadi diye esinden bosanmayi dusunecek insanim. Cunku o golden bebek insan icin yasar insan icin ölür. Bahcede siz gunde onla iki saat (max) oyniycaksiniz diye omurunu heder eder kuzum. Ayrica bahce kopegi degildir bahceye uygun da degildir. İnsan kokusu sevgisi arar. Yilisiktir yaramazdir sapsaldir ama evlattan ayirmaz olursunuz( su an 180 e200 olan yatagimiza dordumuz sigmiyoruz degistirme planlari yapiyoruz).
Nasil onlarla ayni yerde yatiyorum?? Cok mu pisim? O kokan kopekleri sahipleri sallamadigi icin kokuyor bebisler. Biz yazin onbes gune bir kisin ayda bir banyo yapariz. Surekli taranir veya kuru sampuan kullaniriz. Disardan her geliste patiler silinir. Ev en gec iki gune bir supurulur.supurgede paraya kiyilip ikinci el araba parasi dokulur. Ama kahvalti masamin altindan kafasini uzatip peynir dilenen maymunlarla nese icinde gune baslanir. Ayrica tuvalet sorunu demissiniz afedersiniz ama bu hayvar ogreniyor bunu. Max 3 ayda ogrenir tutmaya calisir kazalar olur ama yas ilerledikce azalir. Guzellikle ogrete ogrete oluyo bunlar. Ben cok cis temizledim yikadim ama gocunmadim. 4 yasina kadar cocuklarinin boklu bezlerini degistiren insanlar kopege pis diyor ona fittiriyorum. OGRENİYORLAR!!!!!

İlk buyuk ve bahceli evimize gecince kayinvalidemin baskisiyla esim bir ay eve almadi kuzumu.(o zaman tekti) o bahcede agliyordu ben icerde en son anan da senin olsun evin de ben kuzumu alip gidiyorum dedim. Razi geldi( dunden hazirdi galiba zaten).
Kardesim deli gibi korkuyor sadece o geldiginde baska odaya aliyorum. Onun disinda korkmayan herkes evimde kopek oldugunj bilerek gelsjn diyorum. Ustunuz tuy de olur bu hayvanlar sevmek icin size de yanasir. Kimse icin onlarin rahatini bozmuyorum. Cunku burda herkesin cemkirdigi gorumce kaynana eniste teyze vs den coooook daha kiymet bilen canlilar.
O melek insan yavrulari istedigi oyuncagi almayin bakayim ne hale sokuyorlar sizi avm ortasinda.
Allah ve peygamber askina, bahcede bakmak icin kopek alip gunahina girmeyin kuzunun. Yaziktir.

Siz neden çocuk ve köpek kıyasına girdiniz ki hep ?
Sizin için nedir durum bilmem de,, ya çocuga bakarsın ya köpeğe bakarsın gbi bir durum yok ki ikisi arasında kıyas yapıp secelim.

Köpekleri çok severim ama evlatlarımızla kıyaslamam.
Siz insanları sevmiyorsunuz sadece hayvanları sevebilmişsiniz
Bu yorumunuzu ona bağlıyorum.
Kendini bu denli köpeğine bağlayan bir insan, ev ortamına alışmış bir köpeği ağlamalarına ragmen bir ay bahçede tutma eziyetini hayvana nasıl yaptı hayret ettim doğrusu.
Hemde sevmediğiniz o insan cinsi için

Bahçede köpek bakmak kötü bir şey değil şartlar uygun olsun yeter ki.
Ama köpekler bahçede bakılacaksa en başından bu böyle alıştırılmalıdır kanımca. Evde bakıp yatagımıza aldığımız köpeğin bahçede yaşamaya bırakıldığında sürekli ağlayacak oldugunu hatta iştahını kaybedeceğini önden düşünmek tahmin etmek zor olmamalı.

Biz 15 de bir yıkamaya korkardık derisindeki ph degeri bozulmasın mantar olmasın gerekirse koksun, neticede hayvanın doğasında bu koku var diyerek 3 ayda bir kuaföre gittikçe yıkatırdık mecburen.

Her gün köpek tüyleri için ideal olan temizlik robotumuzu çalıştırsakta evin içinde golden tuyleri uçardı.

Özetle bir kaç cins köpekle yaşadım en çok tüy döken ve kokanlardan biriydi golden.

Back
X